Seagate Barracuda

poruka: 7
|
čitano: 1.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Seagate Barracuda - pomoc!

Pozdrav svima! Imam jedan dosta veliki problem. Nedavno sam kupio hard disk Seagate Barracuda ST31500341AS 1.5 TB. Nakon sto sam sve uredno prispojio, upalim komp. BIOS taj hard uredno prikazuje kao hard velicine 1500MB. U BIOS-u koristim IDE emulaciju za SATA disk. Nakon sto su se Windowsi (XP x64) uredno digli, napravim jednu particiju na njemu, formatiram ju i onda strava Mršti se - 0.99TB slobodno, ostalo bad sectori. Instinktivno sam pop***io i poceo kopati po netu za rjesenjem. Nakon nekog vremena sam skuzio da sam stvarno mogao malo prosurfati prije kupovine ali ok. Drugi ljudi imaju istih problema i to na potpuno isti način - 0.99TB slobodno, ostalo bad sectori. Na seagate-ovom forumu nisu bas dali neko rjesenje za ovaj problem (probaj ovo probaj ono, nismo mi zaj***li seriju - ti si s***o to, ...). Prvo sam mislio da mi treba novi firmware, no kad sam provjerio ispalo je da mi je hard isporucen sa najnovijim (CC1H). Update-ao sam BIOS, drivere za maticnu (Gigabyte GA-MA69GM-S2H) i opet nista. Cak sam pokusao napraviti dvije particije umjesto jedne tako da su obadvije po nekih 700GB (ugrubo) no opet problem - jedna particija uredna, druga sa bad sectorima opet u istom omjeru. Molim Vas k'o bogove za pomoc, dali mogu jos nesto pokusati ili da vracam hard. Ako ga vracam, dali da uzmem isti model ili da pokusam nekako dobiti neki drugi model... Puno vam svima hvala za odgovore!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Seagate Barracuda - pomoc!

pazi, bad sector ti je fizičko oštećenje harda i ne može se nikako ispraviti. Moja preporuka ti je da se ne zaje*** s tim sjeb*** diskom nego da ga lijepo vratiš tamo gdje si ga i kupio. I po meni, uzmi neki drugi hard.

Nije vrijedno truda. I ako ti nije bad, gdje si kupio hard?

magog
16 godina
neaktivan

Kupio sam ga u Autronic-u (Gruška 22)

16 godina
neaktivan
magog kaže...

pazi, bad sector ti je fizičko oštećenje harda i ne može se nikako ispraviti. Moja preporuka ti je da se ne zaje*** s tim sjeb*** diskom nego da ga lijepo vratiš tamo gdje si ga i kupio. I po meni, uzmi neki drugi hard.

Nije vrijedno truda. I ako ti nije bad, gdje si kupio hard?

istina ako kaze bad sector to je 99% fiz ostocenje.... vrati hard i uzmi novi po mogucnisti ne baracudu... Sto se tice Autronica inace s njim nisam imo nikad problema.... stvarno sve 5....
P4 2.4 @ 3.0... Geforce 7300GT
16 godina
neaktivan

mislio sam da si u vemilu. Najbolje vrati hard i uzmi nešto drugo.

magog
16 godina
neaktivan
Grim kaže...
 istina ako kaze bad sector to je 99% fiz ostocenje.... vrati hard i uzmi novi po mogucnisti ne baracudu... Sto se tice Autronica inace s njim nisam imo nikad problema.... stvarno sve 5....
 Ni ja nikad nisam imao problemo kod njih, ni u prodavaonici ni na servisu. Koliko citam na internetu ovo je sve do Seagate-a. Ali nije mi jasno kako je hrpi ljudi na potpuno isti nacin (0.99TB ok, ostalo ne) "pokvaren" hard. Neki kazu da imaju 4-5 tih hardova i sve 5 prezadovoljni su. Ne kuzim.
16 godina
neaktivan
Seagate Barracuda

Mali update. Skinuo sam sluzbeni Seagateov alat SeaTools. S njim sam napravio testove (koji ukljucuju i trazenje bad clustera) i kaze da je sve ok.Sad mi stvarno nista nije jasno, Sto da radim? Bojim se da ako i zamijenim hard da cu opet imat ovaj problem. Imate neki prijedlog?

PS Seagate ima na svojoj stranici chat sa tehničkom službom. Tako su mi rekli da skinem SeaTools za DOS i ako oni kao prijave gresku da vratim hard. Eto, idem danas vratiti hard. Hvala vam svima na pomoci, zakon ste!

PPS Ukoliko ce ikada ikome trebati. Problem je bio u IDE emulaciji u BIOSu. Kada sam postavio mode na AHCI i instalirao Vistu problema vise nije bilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 10:35 (Avdija).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice