Ruter pali računalo

poruka: 18
|
čitano: 3.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ruter pali računalo

Neki dan sam promjenio ruter i instaliro sam Thomson SpeedTouch 780wl i radi u ruter modu, sa pc-om je spojen kablom na mrežnu karticu (Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000 RJ-45). IP adresa je na automacki i sve radi savršeno do trenutka kada ugasim PC. Nakon otprilike 1sat kasnije računalo se samo pokrene(upali). Dva dana se mučim sa raznim opcijama i traženjima virusa ništa nisam napravio. U biosu sam isključio opciju WAKE up  LAN.  Jedino kad ruter ugasim na prekidač onda se PC sam ne pali. Sve mi izgleda normalno jedino kad ugasim Pc na ruteru ponekad blicne ledioda od Etherneta.

Ako netko ima sličnih problema ili zna riješenje molim za pomoć!!

Pozdrav!!

Born to Lose ♠ Live to Win

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ruter pali računalo

nije mi to poznat slucaj...

ja imam isti ruter.. i nikad mi se nije dogodilo takvo nesto. a gotovo nikad ruter ne gasim...

*-*
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ruter pali računalo

Nije kriv router. Idi u Device Manager -> Network Adapters -> Power Management - tu islkjuči - Allow this device to wake the computer. To bi trebalo rješit problem. Diode na routeru stalno blinkaju ,to je normalno.

I'm so tired...
16 godina

I ja također imam Thomson SpeedTouch 780WL i nikad mi se to nije dogodilo ali bas nikad ne gasim router.

Intel Core 2 Quad Q8200 4x2,33Ghz GIGABYTE EP31-S3G,FSB1600MHz 4GB DDR2 PC6400 Gainward GeForce 9900GT 1GB HDD WD 640GB SATA2 Kućište CoolerMaster CM690 Napajanje OCZ StealthXtreme 500W
16 godina
neaktivan

Ima li kakvih promjena?

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 11:22 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Ruter pali računalo

Da se i ja nadovežem na ovu temu. Dali je normalno da mi lampica od interneta non-stop treperi i kad su komp i maxtv ugašeni? imam router Zyxel p-660HW-T3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
miljac007 kaže...

Da se i ja nadovežem na ovu temu. Dali je normalno da mi lampica od interneta non-stop treperi i kad su komp i maxtv ugašeni? imam router Zyxel p-660HW-T3

Da li treperi u istim vremenskim intervalima ili različitim? Da li ti je upaljen WLAN i ako je da li je zaštičen.

16 godina
protjeran
miljac007 kaže...

Da da to ti je normalno...  Router je NON-STOP Povezan na internet tako da osvježeva stanje...Budi  Bez Brige Smijeh!

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 12:09 (xZero1).
16 godina
neaktivan

Otkvačio sam kvačicu i desilo se opet isto, komp se startao nakon 12minuta, počela je blinkat ledioda od mrežne i PC se upalio.
Ja razumijem da mrežna k. pali komp ali sam rekao da je kriv ruter iz razloga što sa starim d-link ruterom se to nije dešavalo i kad isključim ruter onda se ne pali računalo.

16 godina
neaktivan

Ha ,ne znam. Jel ti je router na Factory Default-u? Jel ti možda uključen Dinamic DNS? Jel ti je to jedini PC na mreži?

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ha ,ne znam. Jel ti je router na Factory Default-u? Jel ti možda uključen Dinamic DNS? Jel ti je to jedini PC na mreži?

To je jedino računalo na mreži i postavke su default jedino neznam gdje da pogledam jel uključen Dinamic DNS?

17 godina
Ruter pali računalo

Postoji i u BIOSU negdje opcija tipa "wake on modem ring" pa to probaj pronac i iskljucit - mozda pomogne

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ruter pali računalo

U međuvermenu sam pronašo karticu DNS i isključijo sve opcije i ponovo testirao i opet se Pc pokreno nakon 15 minuta.

Opciju wake on modem ring sam isključio .

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 14:51 (Ringo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iskljuci u BIOSu opciju "wake on lan"

16 godina
neaktivan
Hell Rider kaže...

Iskljuci u BIOSu opciju "wake on lan"

Ne bi bilo na odmet pročitati prvu poruku, zar ne?

16 godina
neaktivan
username kaže...
miljac007 kaže...

Da li treperi u istim vremenskim intervalima ili različitim? Da li ti je upaljen WLAN i ako je da li je zaštičen.

Wlan mi je isključen i konstantno-jednako treperi. 

16 godina
neaktivan
Ruter pali računalo

Hvala kolegama na pomoći ali sam odlučio problem zaobići.

Spojio sam ruter preko USB-a.

Pozdrav !!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ruter pali računalo

Ako se odlučiš ponovno zezat, pokušaj uključit Waake on lan, pa restartat PC, pa ponovno isključti, imao sam takav slučaj, samo se komp palio na zvonjavu telefona, dizanje slušalice na telefonu i paljenje ili gašenje neonske rasvjete.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice