Što se bolje isplati uzet od ova dva proca, cijena njim je podjednaka.... Proc mi treba isključivo za igru
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti treba za igru onda definitivno Phenom II X4 955. Ja ga osobno imam i mogu reći da je odličan dobro se overclocka i temperature su dosta niske sa stock coolerom može ić i do 3.6Ghz. Ja imam BigTyp120 od Thermaltake-a i clockno sam ga do 4.0 može i više ali ovo mi je dovoljno tako da je sjajan proć.
pa cuj oba dva su super processora za igru i ne vjerujem da bis vidio razliku jedino u instaliranju igra tojest i7 bi bio puno bolji jer kazu da koristi 8jezgri al za ono drugo i ne bas... ja bi rađe na tvom mjesu iso na 955 jer i AMD radi sve nove processore na AM3 pa bis mogo lako upgradat...
ili ako se odlucis na i7 onda bi ti preporucio da uzmes neku maticnu malo skuplju koja podrzava i7 i i7 EXTREAM tako da jednog dana kad padne cijena na npr 3000-3500 uzmes si i7 975...
al opet to ovisi o tebi...
Core i7 920 je nešto brži
sam ti kupi phenoma jeftinije ces proci a neces osjet razliku kod igranja
pa cuj oba dva su super processora za igru i ne vjerujem da bis vidio razliku jedino u instaliranju igra tojest i7 bi bio puno bolji jer kazu da koristi 8jezgri al za ono drugo i ne bas... ja bi rađe na tvom mjesu iso na 955 jer i AMD radi sve nove processore na AM3 pa bis mogo lako upgradat...
ili ako se odlucis na i7 onda bi ti preporucio da uzmes neku maticnu malo skuplju koja podrzava i7 i i7 EXTREAM tako da jednog dana kad padne cijena na npr 3000-3500 uzmes si i7 975...
al opet to ovisi o tebi...
nema ploce koje podrzava i7 920 a da ne podrzava i7 extreme ;)