Ljudi pomazite!!! Hitno!!!

poruka: 18
|
čitano: 1.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

prvo pozdrav svima na forumu (jeste da ce ga videti samo oni koju pogledaju ovu temu),

imam problemcic sa racunarom na poslu, stavljena je nova ploca, i grafika, i da se upali samo dugo zapisti i ugasi se!!! Sve me strah

da nije nesto do procesora ili nesto slicno pa molim za pomoc. Svaki predlog je dobrodosao ili ce me sef sj..... !!! Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koju matičnu imaš? Opiši malo pištanje...

To je u stvari zvuk koji govori u čemu je problem.

Pogledaj u uputstvu šta taj zvuk znači.

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je AWARD BIOS to bi značilo da je problem do memorije. Provjeri da li je pravilno umetnuta

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ploca je M2N68-AM SE ! Pisti kad se upali jednom duze. Interesuje me da nije mozda procesor u pitanju, pa ako jeste koji su inace simptomi??? Sad mi bio sef, moram ga sredit do kraja rad vrem. Predlazite sta god, ruki sam u ovome. Hvala!!!

0 0 hvala 0
16 godina

Obićno kad pišti, bar kod meneje zbog pločica rama,

znači akoi maš više pločica probaj ih stavit u drugi

razmještaj odnosno u druge utore, pa vidi.

Možeš i prvo probat sa samo jednim ramom,

samo da vidiš dali radi

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pogledaj si u knjizici od maticne sta znaci kad dugo pisti.. kad moja mat pisti to znaci da nisam spojio napajanje u grafu.. neznam koju imas al daj pogledaj..

Intel Q6600, Asus P5K Pro,Western Digital 500 gb HDD, 4 GB RAM 667 mHz, GeCube 4870 512 mb, Corsair TX 750, Antec Nine Hundred, Logitech G5 Rev.2, Logitech UltraX-flat, Logitech Z-5500, Samsung 206bw
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probao sam ram, nista se ne desava. Da li u nekom slucaju moze napajanje da zeza, a ako zeza proc da li bi se uopste palio?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ljudi pomazite!!! Hitno!!!
mirtom kaže...

probao sam ram, nista se ne desava. Da li u nekom slucaju moze napajanje da zeza, a ako zeza proc da li bi se uopste palio?

Obično je RAM u pitanju. Pogledaj da li si spojio sve kablove za napajanje i dobro ih ugurao u hdd. Pogledaj i da nisi slučajno okrenuo kabal od hdd ''naopak'' i samo ga malo prislonio, to ti govorim jer sam vidio svašta. Ako ploča pišti zasigurnoje hardver. Pogledaj i postavke u BIOS-u. Slažu li se napajanja sa uputstvima proizvođača matičen ploče. Da je napajanje u pitanju, nebi se ploča ni aktivirala ni pištala.
16 godina
Kalea kaže...
mirtom kaže...

Obično je RAM u pitanju. Pogledaj da li si spojio sve kablove za napajanje i dobro ih ugurao u hdd. Pogledaj i da nisi slučajno okrenuo kabal od hdd ''naopak'' i samo ga malo prislonio, to ti govorim jer sam vidio svašta. Ako ploča pišti zasigurnoje hardver. Pogledaj i postavke u BIOS-u. Slažu li se napajanja sa uputstvima proizvođača matičen ploče. Da je napajanje u pitanju, nebi se ploča ni aktivirala ni pištala.
 Ja sam ima isto problema sa napajanjem i ne mora značit da se komp neće
upalit i radit malo pa se restaritirat i to, kako ti je Kalea reka sve pogledaj
ponovo kako ti je spojeno, samo polako
AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
17 godina

Kod mene je bio slučaj da cooler nije dobro sjeo i proc se pregrijavao.

A frend nije stavio pastu idiot.

Preporučam ti da skineš cooler, izvadiš proc ispušeš nožice i mjesto za proc, vratiš ga unutra namaži pastom i stavi cooler, provjeri jel dobro sjeo.

Može bit još svašta ali probaj i to. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vazi ljudi hvala na predlozima, probacu sve pa cu se javiti. A da slike se ne pojavljuje na ekrenu. Javim se...

0 0 hvala 0
17 godina
Imaš knjižicu od matčne i tam ti piše zakaj komp drami. Ak se ugasi samo tako može biti da si kablove krivo spojil, da ti hladnjak ne hladi jer pasta nije stavljena ili ram nešto sere.
gl hf ,nema nezahvalnijeg posla od traženja igle u plastu sijena
16 godina
neaktivan
mirtom kaže...

vazi ljudi hvala na predlozima, probacu sve pa cu se javiti. A da slike se ne pojavljuje na ekrenu. Javim se...

Pazi sa skidanjem coolera. Okolo su elementi koje bi šrafcigerom mogao oštetiti. OPREZ. Pastu tanko naneseš tako da je naneseš i onda karticom (može i American Express) razvučeš po procesoru jer si cooler već ''umusao''. I pogledaj da nisu kablovi od USB-a pomiješani (mislim na plus i minus) koji vode na prednje strane kućišta. Prvo provjeri kablove koji vode od periferije prema matičnoj. I u BIOSU pogledaj voltažu. Najbolje bi bilo da u BIOS-u klikneš najprije na Load safe default. I ne kontam, novi komp. Kak su ti dali novi komp s pištanjem matične. Jel tamo provjeravaju konfe prije nego ih puste u promet?
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Imaš knjižicu od matčne i tam ti piše zakaj komp drami. Ak se ugasi samo tako može biti da si kablove krivo spojil, da ti hladnjak ne hladi jer pasta nije stavljena ili ram nešto sere.
gl hf ,nema nezahvalnijeg posla od traženja igle u plastu sijena
 Iglu u plastu sijena je najlakše naći. Spališ sjeno i ostane ti igla. Nije spam.Smijeh
16 godina
neaktivan

e ljudi nasao sam u cemu je stvar, samo me nemojte zezat. Jeste da na oci gledam na pola koplja ali to nije opravdanje. Ja uopste nisam ostavio proc dobro. Tek sam sad pogledao, mislim stvaaaarrrnnnnnnnnooooo!!!! Hvala vam na pomoci!!!!!!! Cujemo se........!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Lako moguće da, ako je promijenjena ploča, stare memorije ne odgovaraju... Ako pišti tri sekunde ili tako nekako, onda stanka od isto toliko i tako u intervalima, pregledaj memoriju...

16 godina

Pa jesi li ošttetia nožice ako si ga krivo stavia...lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne nisam, cudo!!! Evo ga upalio! Trebam sistem odradit! Pozzzzzzzzzzzzz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice