LCD,CRT problem

poruka: 11
|
čitano: 5.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LCD,CRT problem

Pozdrav poštovani..

E da Vam kažem za ovaj moj problem  nadi da ćete mi pomoći..Naime imam NVIDIA 7300 GS grafičku karticu i LCD monitor SAMSUNG (22").Naime jednom sam ugasio računar normalno i kroz 5 minuta ga ponovo upalio i LCD mi nije radio jednostavno izbaci na ekranu analoqie digial i umjesto da tada prikaze sliku na  monitoru on to jednostavno nastavi da tako izbacuje i onda se samo monitor ugasi i počne gumb gdje se pali da žmiga ...i ništa sve tako do danas...na grafičkoj imam dva priključka za monitore jedan ovaj što mi ide u LCD i onaj za CRT monitore....odem ja donesem svoj stari LCD monitor i prikljucim ga on normalno radi...odem uzmem kabl koji prikljucuje grafičku i LCD onaj sto moze i za CRT monitore prikljucim ga na LCD i monitor radi....odem vratim jaranu kabl uzmem svoj stari CRT monitor i on mijenja boje mislim jednom promijeni boje i ne vraća ih duži vremenski period sada  nemam kod sebe to kablo da vidim hoćel mijenjati boje i kod LCD monitora mislim da je do grafičke ?????? Hvala unaprijed....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD,CRT problem

Zao mi je. Nis nisam skuzio, nema nikakve interpunkcije već samo trotočka, pa neznam gdje se staje gdje ne.

Molim te možeš li malo ljepše objasniti problem?

Možda netko je skuzio, ali ja ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: LCD,CRT problem

Aha.Pa i jesam ovo malo neprecizno napisao.E ovako LCD monitor mi ne radi a pored mjesta gdje priključujem LCD monitor  ima još jedan priključak ( preko njega mogu CRT monitori ) pa sam preko njega priključio LCD i on je radio na njemu (uzeo sam kabl od jarana jer onaj što sam imao na LCD nije bio isti i on je išao u onaj priključak za LCD monitore ).E ovo je jasno....

Kabl sam vratio jaranu uzeo sam svoj stari CRT monitor jer mi ne radi LCD na svom kablu i sada mi neće CRT monitor mislim hoće da radi ali mijenja boje ima tamne boje, u normalno stanje se vrati nakon jedno dva dana bude kratko i opet ode normalna boja . Kod mene na CRT monitoru jedan dio kraj kabl ide u računar a jedan je na monitoru fabrički pričvršćen tako da sam morao da bih isprobao LCD monitor uzeti od jarana kabl pošto su mu oba kraja ista .Mislim da je i ovo jasno.Eto problem je u tim što mi monitor mijenja boje jer mislim da uzmem kabl isti ko kod jarana pa me zanima da li će mi možda tada i LCD mijenjati boje..i eto i pitanje je u tome zašto mi LCD monitor ne radi na onome svome priključku u gore navedenom  postu sam rekao šta mi izbacuje..Ćaoooooo

P.S

Hvala ti puno što si mi odgovorio na post i trudiš se da mi pomogneš.By.

16 godina
odjavljen

Ja te eto niš ne kužim al da pokušamo. Tvoja grafička kartica ima i izlaza - VGA i DVI (na slici lijevi i desni, ovaj u sredini zaboravi

izlazi izlazi
na LCD monitoru imaš DVI i ako sam ja dobro skužio, ne radi kad se spoji. ti si ga spojio na VGA izlaz sa ovim kabelom (na slici je adapter ali nema veze - ugl na jednom kraju je VGA a na drugom DVI

adapter adapter
i sad mi dalje niš nije jasno. kako si što spajao i koja kombinacija ne radi? a što se tiče tamne slike na CRT monitoru - veliš da je stari pa more biti da se pokvario (prašina je bila i sad kad si ga spojio je poludio ili tako neš). malo nam još pojasni (sad imaš i ove nazive)

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
debuger kaže...

Pozdrav poštovani..

E da Vam kažem za ovaj moj problem  nadi da ćete mi pomoći..Naime imam NVIDIA 7300 GS grafičku karticu i LCD monitor SAMSUNG (22").Naime jednom sam ugasio računar normalno i kroz 5 minuta ga ponovo upalio i LCD mi nije radio jednostavno izbaci na ekranu analoqie digial i umjesto da tada prikaze sliku na  monitoru on to jednostavno nastavi da tako izbacuje i onda se samo monitor ugasi i počne gumb gdje se pali da žmiga ...i ništa sve tako do danas...na grafičkoj imam dva priključka za monitore jedan ovaj što mi ide u LCD i onaj za CRT monitore....odem ja donesem svoj stari LCD monitor i prikljucim ga on normalno radi...odem uzmem kabl koji prikljucuje grafičku i LCD onaj sto moze i za CRT monitore prikljucim ga na LCD i monitor radi....odem vratim jaranu kabl uzmem svoj stari CRT monitor i on mijenja boje mislim jednom promijeni boje i ne vraća ih duži vremenski period sada  nemam kod sebe to kablo da vidim hoćel mijenjati boje i kod LCD monitora mislim da je do grafičke ?????? Hvala unaprijed....

Koliko sam shvatio, imaš na grafičkoj kartici VGA i DVI izlaz.I, sada kažeš da ti na LCD monitoru nema slike.A LCD je spojen preko DVI kabela - moguće je da ne radi DVI izlaz na grafičkoj kartici ili je problem u DVI kabelu.Što se tiče CRT monitora, vjerojatno je neispravan tj. neispravan je kabel.

16 godina
neaktivan

Hvala što si se potrudio sa tim slikama sad i ja sam sebe kontam..Hvala

Da LCD monitor ne radi sa DVI kablom (kabl je isti kao i na tvojoj slici) ali radi sa VGA kablom oba kraja su ista kao i kod  izlaza  na grafičkoj.. Ovaj kabl VGA sam donio od jarana priključio na njega LCD i sve radi nešto kasnije vratio kabl uzo svoj stari monitor ( koji sam koristio na ovome računaru čitava dva mjeseca i sve je savršeno radilo osi što je se isto nekada kvarile boje ja bih isključio kabl ponovu uključio i sve je radilo ) priključio ga radio na njemu dva sata i boje su se pokvarile ja pokušao opet sa isključivanjem,uključivanjem ali monitor nije više vraćao boje ( vrati nekada na kratko i pet ih izgubi ) Pošto nemam garancije da li bih ako uzmem opet onaj kabl ko kod jarana za LCD monitor sve radilo savršeno ???? I kako mogu da napravim ovaj port na grafičkoj za LCD monitor ( DVI izlaz )  ošto imam  dva ista ova kabla od LCD i na nijednom neće da radi ??

P.S

Hvala Vam svima puno .... Na uloženom trudu i na slikama pogotovo još jednom od srca hvala...Ćaooooo

17 godina
neaktivan
debuger kaže...

Pozdrav poštovani..

Meni više izgleda da si slučajno (ili ne)  promjenio ulaz na monitoru. Nisi naveo model ali samsung obično ima oznaku "source" kojom se bira ulaz između DVI i VGA (naravno ako ima oba), upali komp i stisni to dugme. Izgleda da ti je ulaz na "analog" bar sam ja tako svatio iz teksta.

16 godina
neaktivan

Hvala pokušao sam i ništa...ja sam normalno isključio monitor ponovo uključio i on nije više radio..Na njemu piše SAMSUNG 2ms.Hvala na trudu.

16 godina
neaktivan

Evo uključivao sam sada LCD monitor oet da vidim radil i ništa...Zanimljivo priključio sam ga i uključio on izlista analogno,digitalno ( i umjesta da sada nastavi normlno sa radom ) on još nekoliko puta ovo isto izlista zatim stane  na digital i monitor se isključi i očne da samo trepće gumb na kojem se uključuje...Zatim sam ga ponovo uklučio on opet isto SAMO sada stane na analogno i izbaci " Verifik.kabl no signal ".Što znači nekad stane na digital i monitor se isključi a nekad stane na analogno i monitor izbaci onu poruku.Hvala.

16 godina
odjavljen
LCD,CRT problem

Izgleda da ti se LCD pokvario... Odnesi ga kod nekog i vidi dal radi na njegovom kompu. Ako ne radi, pokvario se monitor. A ako radi na njegovom kompu, onda je tebi vjerojatno otišla grafička (vjerojatno te zato i stari CRT monitor zeza). E sad, moreš odnest tu svoju grafičku nekome da je ispobate na drugom kompu. Ako i tamo zeza, definitivno je crkla (vjeojatno onaj sklop koji pretvara digitalni signal u nalogni), a ako na drugom kompu radi normalno, tebi ne valja ili matična ili ram ili obadvoje. Probaj ovo šta sam ti reko i javi kako je prošlo.

I've seen things that you people wouldn't believe...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
debuger kaže...

...odem ja donesem svoj stari LCD monitor i prikljucim ga on normalno radi...odem uzmem kabl koji prikljucuje grafičku i LCD onaj sto moze i za CRT monitore prikljucim ga na LCD i monitor radi....

Prema ovom tvom navodu, LCD monitor ti normalno radi ako ga spajaš sa VGA kabelom.

Prema tome, pretpostavljam da su mogući slijedeći slučajevi gdje nastupa greška:

1. Ne valja DVI port na grafičkoj

2. Ne valja DVI kabel koji spaja monitor i grafičku

3. Ne valja DVI port na monitoru

Mogući scenarij za testiranje (prema gornjim točkama):

1.

- Odi kod prijatelja

- Spoji tvoj LCD monitor koristeći tvoj DVI kabel na kompjuter tvog prijatelja (naravno, pretpostavka je da prijatelj ima DVI izlaz na grafičkoj)

- Ako monitor ne radi ispravno, probaj test pod brojem 2.

- Ako monitor radi ispravno, reklamiraj grafičku karticu jer ima neispravan DVI port (ako je pod garancijom)

2.

- Posudi DVI kabel i ponovo spoji LCD monitor na tvoju grafičku

- Ako monitor ne radi ispravno, probaj test pod brojem 3.

- Ako monitor radi ispravno, kupi novi DVI kabel

3.

Iako si dio testa već napravio i LCD je prošao test, ipak ga pokušaj još jednom proći zbog kompletnosti testiranja

- Spoji neki drugi LCD (od prijatelja) na tvoju grafičku sa tvojim DVI kabelom

- Ako ispravno radi, testiraj dalje.. ako ne radi, taj slučaj si trebao otkriti u prethodnim točkama, znači ili je do grafičke ili do kabela :)

- Posudi VGA kabel i spoji ga na VGA port na grafičkoj i VGA port na LCD monitoru

- Ako monitor radi ispravno, stavi DVI-VGA adapter na DVI port na grafičkoj kartici (obično ga dobiješ uz grafičku, ako nemaš onda posudi)

- Spoji VGA kabel na VGA port monitora i na adapter koji si prethodno  stavio u DVI port

- Ako monitor radi ispravno, reklamiraj monitor jer ne valja DVI port na monitoru (ako je pod garancijom)

Bitno je da ideš redom i eliminiraš neispravne komponente, ako preskačeš onda možeš doći do krivog zaključka.

Ako sve komponente prođu hardverski test onda je vrijeme i za softverski.

Meni se ponekad ne "podigne" monitor preko DVI kabela (isto imam Samsunga) kad palim komp, ali nakon Soft-reseta (CTRL-ALT-DEL) još dok je komp u fazi bootanja stvar se popravi.. možda ima neke veze sa sleep-modom u koji upadne monitor i nepravilnog slanja signala koju generira grafička na DVI portu.

Pokušaj:

- staviti novije drivere od grafičke

- pogledaj kod proizvođača monitora da li ima neke nove drivere

- pogledaj kod proizvođača grafičke da li ima neki VGA BIOS update

Nadam se da nisam nešto zaboravio. :)

p.s. ne bih se zamarao sa neispravnošću starog CRT monitora koji dugo nije radio...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice