Komp se restarta kada kopiram velike datoteke

poruka: 6
|
čitano: 2.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Ovo mi je prva poruka posto do sada nisam imao problema kojih nisam mogao rijesiti. A problem je da mi se komp restarta svaki put kada bih kopirao ili extraktao datoteke vece od 3GB pa na vise. Da li je problem u hardu..? Molim pomoc, ako je ikako moguce nesto napraviti.

Konfa:

Proc: AMD BE 9950Quad Core

RAM: Kingmax 1066Mhz 4x2GB

Maticna: Gigabyte GA-790FX-DS5

HDD: Seagate 1TB, 7200.rpm

Graficka: Saphire ATI HD5870

Napajanje: Tagan 480w

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ispricavam se zaboravio sam napisati da su Windowsi 7 Ultimate SP1x64. Jos jednom hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Komp se restarta kada kopiram velike datoteke

A koji OS imas?

enivej, ako imas Vistu ili windows 7 uradi memory test (utipkaj u start meni memory test) ili jos bolje skini Memtest86+ i napravi bootabilni USB pa testiraj.

Izgleda da imas BSOD-ove ali ih ne vidis posto ti je sistem stelan da se sam restarta prilikom toga. A sto se tice HDD-a idi na stranice Seagatea i skini Seatools (cini mi se da se test prog. za te HDD-ove tako zvao)

Ja ipak sumnjam na memoriju.

P.S

Memorija i CPU nisu clockani jel?

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
17 godina
odjavljen
RE: Komp se restarta kada kopiram velike datoteke
Busanec kaže...

Ispricavam se zaboravio sam napisati da su Windowsi 7 Ultimate SP1x64. Jos jednom hvala!

Otiđi na Properties od Computer-a, Advanced System Settings, Advanced, Startup and Recovery settings i isključi automatski restart. Nakon toga će ti umjesto restarta izbacit plavi ekran s kojeg se može doznati krivac.

S obzirom na simptome, krivac bi mogao biti SATA driver, a ne bih isključio no SP1 s obzirom da još nije sigurno da je to finalna verzija.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan

Probat cu memtest, a seatools sam vec insatlirao i nije bilo problema. A sto se tice clocka proc sam digo sa 13x200 na 14.5x200FSB, ali isti mi se problem javlja i kada mi nije proc clockan. Razmisljo sam da probam ucitat Linux u RAM i probt neke datoteke kopirat tipa BDRip filma i vidjet hoce li se i pod Linuxom srusiti sustav. Inace kad opteretim proc a pretjero sam sa clockom pojavi mi se Blue Screen OF Death, a prilikom extraktanja ne samo se restarta i ponovno boota Windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Komp se restarta kada kopiram velike datoteke
Bit će da je do RAMA. Isti problem kod mene, al naviko na to, jer pogodi me jednom u mjesecu. Restartam i mogu kopirat kolko hoću.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice