Jako ozbiljan problem

poruka: 11
|
čitano: 1.552
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Jako ozbiljan problem

Imam PC koji sam sam sklapao prije jedno 2 godine. Sustav je ovakav: AMD Athlon 64 X2 4200+, 4X1 GB KINGMAX 667, MBO ASROCK XFIRE e-SATA II... Prije jedno 3 mjeseca uzeo sam grafičku GIGABYTE RADEON HD 3870 (original ZALMAN cooler) i sve je bilo super, dok nisam počeo igrati Race Driver GRID. Prvih par dana igranja nije bilo nikakvih problema, no odjednom se počelo dešavati to da mi usred igranja stane sve, ekran postane crn i u pozadini se čuje iritantan zvuk ko flakserica. To mi se počelo događati konstantno. Prvo mi je palo na pamet ispuhati PC, staviti novu termo pastu na proc i grafu, temperature su kasnije bile vrlo niske, no problem nije nestao. Sljedeće mi pada na pamet premalo struje. Imao sam neko no name napajanje od 500w, stvarnih 425w. Kupio sam novo napajanje XILLENCE 580w, ali stvarnih. Tijekom testiranja voltaže su bile sve kako i trebaju. Sve ja to lijepo instaliram, uđem u GRID, igram i paf, opet isto. Sljedeće mi na pamet pada memorija i proc. Roknuo sam memtest, prošlo 10 puta bez ijednog errora. Zgazio sam proc preko OCCT-a, gazio sam ga 2 sata, temperatura na 48 stupnjeva i ništa se ne događa!!! Sve radi uredno, samo u igrama veliki problem!!! Zanemario sam GRID, sve me to istlačilo i instalirao sam nedavno Operation Flashpoint DR, igram 5 min., popnem se na brijeg, naciljam s puškom i trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... pojavi se isti problem. Moram prisilno resetirati PC. Nakon toga sam gazio grafičku preko OCCT-a, sat vremena, temperatura max na 76 stupnjeva, sve uredno radi... Više stvarno neznam di da pogledam, kaj da radim, to u svojoj dosadašnjoj praksi nisam vidio. Molio bi vas za pomoć nekakvu, nekog kojemu se neš takvo događalo, jer došla su ta vremena da ni tehničar nezna složiti svoju mašinu kako treba... Smijeh (govorim u svoje ime Smijeh)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 2:29 (bit_manijak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Jako ozbiljan problem
bit_manijak kaže...

Imam PC koji sam sam sklapao prije jedno 2 godine. Sustav je ovakav: AMD Athlon 64 X2 4200+, 4X1 GB KINGMAX 667, MBO ASROCK XFIRE e-SATA II... Prije jedno 3 mjeseca uzeo sam grafičku GIGABYTE RADEON HD 3870 (original ZALMAN cooler) i sve je bilo super, dok nisam počeo igrati Race Driver GRID. Prvih par dana igranja nije bilo nikakvih problema, no odjednom se počelo dešavati to da mi usred igranja stane sve, ekran postane crn i u pozadini se čuje iritantan zvuk ko flakserica. To mi se počelo događati konstantno. Prvo mi je palo na pamet ispuhati PC, staviti novu termo pastu na proc i grafu, temperature su kasnije bile vrlo niske, no problem nije nestao. Sljedeće mi pada na pamet premalo struje. Imao sam neko no name napajanje od 500w, stvarnih 425w. Kupio sam novo napajanje XILLENCE 580w, ali stvarnih. Tijekom testiranja voltaže su bile sve kako i trebaju. Sve ja to lijepo instaliram, uđem u GRID, igram i paf, opet isto. Sljedeće mi na pamet pada memorija i proc. Roknuo sam memtest, prošlo 10 puta bez ijednog errora. Zgazio sam proc preko OCCT-a, gazio sam ga 2 sata, temperatura na 48 stupnjeva i ništa se ne događa!!! Sve radi uredno, samo u igrama veliki problem!!! Zanemario sam GRID, sve me to istlačilo i instalirao sam nedavno Operation Flashpoint DR, igram 5 min., popnem se na brijeg, naciljam s puškom i trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... pojavi se isti problem. Moram prisilno resetirati PC. Nakon toga sam gazio grafičku preko OCCT-a, sat vremena, temperatura max na 76 stupnjeva, sve uredno radi... Više stvarno neznam di da pogledam, kaj da radim, to u svojoj dosadašnjoj praksi nisam vidio. Molio bi vas za pomoć nekakvu, nekog kojemu se neš takvo događalo, jer došla su ta vremena da ni tehničar nezna složiti svoju mašinu kako treba... Smijeh (govorim u svoje ime Smijeh)

..ej možda ti je stvar u drajverima imam i ja tu grafulju i nikad nisam imal problema s njom čak sam je i OC koji windows imaš....a i da te pitam jesi instaliral patcheve za GRID...u temu ti je kvaka probaj to...pa javi

17 godina
neaktivan
Jako ozbiljan problem

Nije problem u hardveru, u softveru je.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Jako ozbiljan problem

isti problem imam i ja s podosta igara

x2 7750 be i hd4850 (xfx) s 4 gb crucial ram-a

nisam riješio problem...sve jse bilo presavršeno prva 3 -4 mjeseca...onda su počeli problemi

ponekad odigram bez problema...a ponekad mi se smrzava u igrama ko lud...probleme sam doživio u Fallout3, Oblivion, Crysis, Crysis Warhead, Borderlands, UT3.

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zasto ne formatiras kompjuter i lijepo skines catalyst za HD graficku i sve zadnje drajvere za svaki hardware koji imas, i da ti bude sve frisko, pa probaj igrati igru, probaj izvadit 1 gigu rama, ako nista izvadi dvije gige, ostavi samo 2 gb da rade, probaj tako,

Mulalic Aid
16 godina
Jako ozbiljan problem

ista stvar je i kod mene bila i ploča se pokazala neispravna. sve isto kao kod tebe,u riječ

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 17:37 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

ista stvar je i kod mene bila i ploča se pokazala neispravna. sve isto kao kod tebe,u riječ

Pa nagađam na to, mogao bi probati sa drugom matičnom. NorthBridge se grije ko lud, al opet opičim ventilator na njega, ista stvar. Da sad svima ne pišem tu pojedinačno, imam Windows 7 RTM x64, isto mi se događa i na Visti i na XP. Probao sam svakakve kombinacije, sa 2 GB RAM-a i sa 4, driveri su najnoviji, danas sam testirao HDD-ove, svi do jednog ispravni.

A što se tiće matične, BIOS je najnoviji, bio je malo overclockan cijeli sustav, nekih 15 %, ali i na originalnim postavkama BIOS-a ista stvar. Frend je isto gledo u to danas, nevjeruje svojim očima, nikad neš slično nije vidio. Poludit ću više... aaaaa... Viče

17 godina

Pretpostavljam da je to do same igre. Jer prije dok se tu na forumu okupljao tim za igranje Grida preko neta i ja sam se htio priključiti te sam je instalirao i igra je radila tjedan dana savršeno. No poslije problemi kao kod tebe, crni ekran, pišti, auto udari u neki nevidljiv zid i sve se sruši. Svaki put restart je slijedio. Pokušaj cijelokupnu drugu instalaciju cijele igre (drugi ISO, daa, i sl Namigiva)

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
17 godina
protjeran
Jako ozbiljan problem

ponavljam

ovo se i meni događa vec pola godine

rješenje ne postoji...jedino nisam probao kupit neku novu kompnentu (neda mi se davat soma kuna za test necega)

sad poslije nove godine uzimam pheno2 i novu maticnu pa cu vidjet jel ce se i dalje dogadjat (ostale komponente otavljam)

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jako ozbiljan problem

Ma sve to štima, PC radi besprijekorno, samo me živcira to kaj nemožeš dobru igru odigrat a da se neš ne sruši. Danas sam pokušao sa NFS Shift, instaliram ga na moj disk, zamrzne se. Instaliram na drugi NOVI disk nove Windowse i Shift, opet ista stvar. Probao sam i GRID, isto se dešava. I sad se dogodila jedna novost, neš je počelo zujat na matičnoj, malo na niskim frekvencijama pa pređe na visoke itd. To se događa samo kad ulazim u igre. Nahitit ću se s tom matičnom u zid...aaaaaaaaaaaa...

0 0 hvala 0
16 godina
Jako ozbiljan problem

Prvo,vrsta matične ploče ne ulijeva povjerenje,drugo,najvjerojatnije chipset...

Gigabyte P35DS4 Core Duo E6850 3Ghz 2Gb RAM Nvidia 8600 GTS HD Hitachi 500Gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice