HP Omen Gaming 17-cb0021nm

poruka: 3
|
čitano: 1.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
HP Omen Gaming 17-cb0021nm problem sa grafom

Pozdrav, nedavno sam kupio navedeni laptop i nakon instalacije windowsa i svega ostalog radio je normalno.. nakon 2 dana grafička kao da ne postoji (ulaskom u nvidia control panel dolazi poruka: nvidia display settings are not available. An nvidia graphics card was not detected in your system).

Nakon toga sam ponovno instalirao windowse i radilo je ok do danas kad se pojavio ponovno isti problem.

Grafička je NVIDIA RTX2070 8GB

Gledao sam po netu već neka rješenja ali ništa nije pomoglo pa me zanima jel imate kakav savjet?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Updateaj BIOS laptopa - problem je sa nVidijinim kontrolerom, jer dok si u "2D" nacinu rada,

koristis Intel grafiku, a u igrama nVidijinu. Makar grafiku ne vidis, i nemas nVidijin control panel,

moralo bi i dalje raditi u igrama.

Problem je sama integracija nVidia Optimus tehnologije, i desavaju se te cudne bube.

I ja sam imao cesto taj problem, pisao sam vec u temi u nVidijinim driverima.

Nekim cudom, ako spojis preko DisplayPorta ili HDMI-a na vanjski LCD, pojavit ce ti se CP

prilikom reboota, jer taj display je spojen onda direkt na graficku karticu.

Dakle, moj savjet:

1. Updateati BIOS

2. Reinstalirati nVidijine drivere

3. Provjeriti dali su nVidijini servisi ukljuceni, te ako nisu, rucno ih pokreni, i stavi da se automatski pokrecu sa OS-om

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
neaktivan

Zahvaljujem!

Nakon update-a BIOS-a sam usao u device manager gdje sam imao neke PCI stvari koje je trebalo azurirati te mi se nakon tih azuriranja pojavila i graficka kartica pod display adapters te sam tu takodjer azurirao driver i sada radi kako treba.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice