Hard Disk pitanje

poruka: 15
|
čitano: 2.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hard Disk pitanje

Evo ovako kupio sam hard disk od 500GB

I kad hoću pogledat njegov kapacitet piše da je velik 465GB mi može netko objasnit kud je nestalo 35GB a disk je prazan i friško nov???

STA me gledas kad mi NEDAS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hard Disk pitanje

Tako sam i ja uzeo micro sd za mob od 2 gige i citalo mi 1914mb znaci oduzme malo valjda treba za neki softver ili neki podatak.....ispravite me da grijesim..a i onako tih 35 gb neces primjetiti :) to je sitnica koliki je hard :D

16 godina
neaktivan
Hard Disk pitanje

To što nije velik točno 500 gb je uobičajeno,o tome se pričalo u nekoj temi!

Drugi disk vrati ovako:desni klik na My computer<manage<disk management<nađi disk na kojem piše unallocated space<desni klik<create new partition.Onda ti ga formatira i to je toNamigiva

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hard Disk pitanje

disk je formatiran od strane servisera i sve te sam sto post siguran da je baš velik 500GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mRvac kaže...

disk je formatiran od strane servisera i sve te sam sto post siguran da je baš velik 500GB

I ovaj moj je velik 80 gb:

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
mRvac kaže...

a zašto je to tako kud nestane onda tih par GB???u tvojem slučaju je manje kad imaš manji disk dok je u mojem slučaju veće jer imam veći disk ali ustvari obojica isto gubimo

17 godina
mRvac kaže...

Evo ovako kupio sam hard disk od 500GB

I kad hoću pogledat njegov kapacitet piše da je velik 465GB mi može netko objasnit kud je nestalo 35GB a disk je prazan i friško nov???

mRvac kaže...

To je par puta objašnjeno i u Bugu.

Postoji razlika u izračunu kapaciteta hard diska kod proizvođača i kod one kako to Windowsi računaju.

Laički objašnjeno.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
Hard Disk pitanje

Najjednostavnije receno je da disk od 500 GB nije 500 GB u racunalnom smislu. Proizvodjaci racunaju 1 kB kao 1000 byte-a, a ne 1024 byte-a kao sto to racuna operativni sustav. A dio se "gubi" i na same strukture potrebne za funkcioniranje samog diska (treba negdje zapisati sto je sve na disku).

Tko je na kraju u pravu je diskutabilno, same oznake kilo, mega, giga su oznake u dekadskom sustavu, ne u binarnom na cemu funkcioniraju racunala.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mRvac kaže...
Tomislav95 kaže...
mRvac kaže...

a zašto je to tako kud nestane onda tih par GB???u tvojem slučaju je manje kad imaš manji disk dok je u mojem slučaju veće jer imam veći disk ali ustvari obojica isto gubimo

Nemam pojma,nisam siguran!

Ali mislim da se 80 gb zaokružuje na 80 000 kb(1 gb = 100),a jedan gb je zapravo 1024 kb.Mislim da je to!

Jesi li uspio vratiti stari hard disk?

16 godina
neaktivan
Hard Disk pitanje

ok hvala na objašnjenjima ja skoro počeo psovat i zvat servisera da mi je prodao manji disk lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mRvac kaže...

ok hvala na objašnjenjima ja skoro počeo psovat i zvat servisera da mi je prodao manji disk lol

desni klik na My computer<manage<disk management<nađi disk na kojem piše unallocated space<desni klik<create new partition

Jesi to napravio s drugim diskom!

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
mRvac kaže...

desni klik na My computer<manage<disk management<nađi disk na kojem piše unallocated space<desni klik<create new partition

evo ovako ja imam jedan disk (C) od 160GB i on je skoro pun

kupio sam novi od 500GB (D)

ne razumijem kako ce mi pomoć ovo sto si rekao kad su mi sad drugi objasnili da se kapacitet diska drukčije računa

16 godina
neaktivan
mRvac kaže...
Tomislav95 kaže...
mRvac kaže...

ne razumijem kako ce mi pomoć ovo sto si rekao kad su mi sad drugi objasnili da se kapacitet diska drukčije računa

Joj,sorry!Mislio sam da je u prvom postu napisano da ti je nestao drugi disk,a ti pitaš za 35gb memorije s novog diskaSramim se

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 22:02 (Tomislav95).
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
mRvac kaže...
Tomislav95 kaže...
mRvac kaže...

Joj,sorry!Mislio sam da je u prvom postu napisano da ti je nestao drugi disk,a ti pitaš za 35gb memorije s novog diskaSramim se

nema problema da ti još bude jasnije imam sad 2 diska tako da sam sa ovim od 500GB(465GB) nabrijan,obrijan i totalka pijan te spreman za nadolazeće hitove poput mw2 i ac2

ispričavam se ako je ova tema bila ali ja vam se samo uglavnom razumijem u igre dok mi je hardwer više strano tijelo Plač

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 22:08 (mRvac).
16 godina
neaktivan

http://www.forum.hr/showthread.php?t=19180  Potraži odgovor na ovom forumu

baster177
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice