Imam problem sa DVD driveom,naime ja stavim mediji (DVD) u citac i on pocne ucitavati,npr. Far Cry 2.Igrica ima autorun,nista mi ne pokrene i ja odem na My Computer i pod DVD uredjajem pise CD Drive.Kad otvorim nikakovg sadrzaj nema unutri.To mi se dogadja i sa CD medijima.DVD Drive je:OPTIARC DVD RW AD-7170A.Molim pomozite!Hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj kod prijatelja,ako ti ni tamo nece vjerojatno ti se pokvario jer to je ipak potrosna roba.
Jel znas neki dobar novi DVD-rom da se moze kupit u Osijeku???
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1160086 nije ni skup ali radi odlicno i ja sam taj kupio sve ucitava.
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1160065 uzmi ovaj ako imas novaca za njega.
Ako imaš pržilicu probaj nešto spržiti,ako ni to neće onda ti je vjerojatno otišao čitač.
U naslovu teme piše većina DVD-ova,koje ti DVD-e otvara?
To ti je tipicni problem Sony, NEC Optiarc (desktop) uredaja vec genaracijama, nazalost ja sam
to tek sad nedavno skuzio kad se i meni dogodilo pa sam malo istrazio po netu.
Imam Nec (optiarc) AD-5170A i isti simptomi, jednostavno mi prije nekih 2 tjedna prestao
citiati vecinu DVD-a (prikazuje mi ih kao prazan DVD) bez obzira jer je sprzen ili tvornicki
(npr. BugDVD), tako da optiarc treba izbjegavati u sirokom luku dok se to konacno ne sredi.
ps. Ne pomaze ni update firmware-a, bar do sada nitko nije izjavio da mu je uredj proradio
nakon updejta...
Ja pokrenem przenje u NERO i sve dobro ide.Nedavno sam si na DVD sprzio kao Data DVD sve drivere i programe da ih nemoram ponovno skidat sa neta kad srusim sistem.Kad ga snimim nece mi ucitat DVD.Pošizio sam (na tom DVD je bila i tona MP3-ca).Hvala!Mislim da cu kupit novi ROM.Hvala ljudi.
Ja pokrenem przenje u NERO i sve dobro ide.Nedavno sam si na DVD sprzio kao Data DVD sve drivere i programe da ih nemoram ponovno skidat sa neta kad srusim sistem.Kad ga snimim nece mi ucitat DVD.Pošizio sam (na tom DVD je bila i tona MP3-ca).Hvala!Mislim da cu kupit novi ROM.Hvala ljudi.
DVD ti je najvjerovatnije sprzen kako treba, moja przilica i dalje przi, kao i kod svih ostalih koji su
prijavili takav problem, samo ga uredaj ne moze citati... stavi dvd u neki drugi citac pa provjeri...
Hvala vam ljudi.Provjerit ću kod frenda.Da,isitna je da citac najvjerovatnije neradi.Imam jos jedno pitanje.Da li bi mi pomoglo ono sredstvo za ciscenje DVD roma:http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.d05f13b2fb2741fa9d9946a3184855bb.sredstvo_za_ciscenje_icidu_cd_dvd_cleaner_cleaner_protector_25_ml.aspx?
Hvala vam ljudi.Provjerit ću kod frenda.Da,isitna je da citac najvjerovatnije neradi.Imam jos jedno pitanje.Da li bi mi pomoglo ono sredstvo za ciscenje DVD roma:http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.d05f13b2fb2741fa9d9946a3184855bb.sredstvo_za_ciscenje_icidu_cd_dvd_cleaner_cleaner_protector_25_ml.aspx?
Ne, to je za ciscenje CD-a, meni nece citiati ni BugDVD, koji je bio u futrolici sve do prije sto sam ga izvadio
tj potpuno cist... Jednostavno, neke medije cita, neke ne, meni npr. jos uvijek uspijeva citati vecinu Verbatim
medija, ali nece dobar dio traxdata medija, a sto se cd-a tice tu nisam otkrio neko pravilo nego je doslovno kako koji.
Ljudi su cak probali cistiti lece DVD-uredaja medutim ni to ne pali, pa je najvjerovatnije neka hardverska greska
na przilici, jer se eto dogada kroz skoro sve serije optiarca od 3xxx do 7xxx
EDIT: Ti ljudi koji su cistili izgleda nisu imali pojma sto rade, meni upalilo, vidi dolje
Imam problem sa DVD driveom,naime ja stavim mediji (DVD) u citac i on pocne ucitavati,npr. Far Cry 2.Igrica ima autorun,nista mi ne pokrene i ja odem na My Computer i pod DVD uredjajem pise CD Drive.Kad otvorim nikakovg sadrzaj nema unutri.To mi se dogadja i sa CD medijima.DVD Drive je:OPTIARC DVD RW AD-7170A.Molim pomozite!Hvala unaprijed!
meni je to isto samo sa pioneerkom, ja ubacim dvd igru a on je ne ocitava, u my computer pise cd drive i nis
tako je meni bilo sa LITE-ONom prije 2 god i kupio sam novog
Probat cu uzet od brata NEC-ov pa cu vidjet jel radi.Jel mi moze netko rec kak da zamijenim za taj NEC-ov?
Evo ljudi UPDATE!... znaci, sad sam u nekom zadnjem ocajnickom pokusaju da
nekako sredim ovu svoju przu... otvorio dvd-rom i ocistio lecu s mikrofaser
krpicom koju sam dobio uz monitor, diga windowse i na moje iznenadenje
sada sve RADI, cita SVE dvd-e, cd-e, itd...
Sreci nema kraja
Pa prije sto krenete u kupovinu svakako probajte, nije ga nesto tesko rastavitit
ovaj moj je imao samo 4 vijka.. cas posla.... isplati se..
Ponekad je izgleda low-level pristup ipak najbolji
Uzo sam novi ASUS-ov dvd drive.......sve cita.......uffff........
možeš još uzet onaj cd/dvd laser lens cleaner pomaže u večini slučajeva: