Čudni zvukovi iz kućišta i problemi s tipkovnicom

poruka: 13
|
čitano: 11.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav, ekipa!

Stvarno sam se potrudila pronaći rješenje moga problema u već obrađenim temama i na Googleu, ali bezuspješno.

Pri paljenju kompjutera, točnije - sekundu, dvije prije pojave ikona na desktopu, iz kućišta se čuje neko čudno pištanje. Kompjuter "zacvili" kratko i glasno, tri puta. Sigurna sam da zvuk dopire iz kućišta, tamo negdje oko napajanja Namigiva 

Nakon toga mi tipkovnica i miš ne rade "kako treba". Točnije, kada mi je caps lock uključen, ispisuju se  mala slova, a kada je isključen velika. Brojeve nikako ne mogu napisati, umjesto njih mi ispisuje znakove za koje bih inače trebala pritisnuti shift. Ne mogu se koristiti ni onom brojčanom tipkovnicom, bez obzira je li "Num Lock" uključen ili isključen. On-screen keybord reagira jednako. Device Manager veli da je sve u redu.  

Što se tiče miša, kada kliknem na bilo koju ikonu, on mi označi brdo ikona odjednom. Isto tako, kada u bilo kojem internet browseru pretražujem google ili "listam" stranice, svaku mi otvara u zasebnom prozoru. Ne mogu napraviti copy-paste, ne mogu "scrollati" stranice, pritiskom lijeve tipke mi označi gotovo čitavu stranicu. 

Sve to nestane nakon nekoliko minuta. Zapravo, rekla bih da se stanje popravi nakon što neko vrijeme "čačkam" on-screen tipkovnicu, ali ne bih to stopostotno povezala s tim, možda je stvar jednostavno u vremenskom periodu koji je protekao od uključivanja kompjutera.

Dakle, nakon nekog vremena i tipkovnica i miš počnu raditi normalno. Jedino mi shift ne reagira pri ispisivanju velikih slova, ali za znakove ga normalno koristim.

Do sada sam imala crackirani NOD32, a otkada su se pojavili ti problemi, instalirala sam si free Aviru + Superantispyware. Imala sam brdo virusa, ponajviše trojanaca. Kada bi mi Avira pronašla virus, iz kućišta bi se svaki put ponovno javio onaj zvuk koji sam opisala na početku posta. 

Ispričavam se na ovakvom opisivanju i izražavanju, očito je da sam informatički polupismena, ali objasnila sam vam najbolje što znam što se događa. 

Eto, prije nego ga odnesem "doktoru", pitam vas za mišljenje i savjet. Imate li neku ideju, što bi moglo uzrokovati probleme na temelju navedene simptomatologije? Namigiva

Prvo sam pomislila na viruse. Nije me bilo doma desetak dana, a moji su uspjeli nakupiti hrpu "smeća". Ipak, svi me uvjeravaju da virusi ne mogu imati veze s tim čudnim zvukovima iz kućišta. Ne znam kako bih to točno opisala... Kao vrlo glasno cviljenje nekog gigantskog miša :)  Onako visok, prodoran zvuk. 

Sorry na tako dugom postu, taj višak riječi potječe iz nedostatka znanja.

Odakle da krenem? Nisam došla glumiti damu u nevolji, nego želim nešto i naučiti pa vas molim da mi pristupite tako Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Čudni zvukovi iz kućišta i problemi s tipkovni

kad ga upališ koliko imaš kratkih a koliko dugih zvukova instaliraj malware- bytes pa proskeniraj ne koristi nod nego eset smart security ovo navedeno če riješit samo viruse ne i zvukove intersira me ovo prvo šta sam naveo

17 godina
odjavljen

Uđi u BIOS i postavi Halt on: "No Errors", "All, but Keyboard" ili "All, but Disk/Key", spremi i iziđi. Nakon što uredno spremi BIOS postavke ugasi komp. Možeš trenutak prije nego krene bootat Win ili čekat da se upali skroz, pa ga onda normalno ugasit. Kad se ugasi ištekaj tipkovnicu i upali komp bez tipkovnice. Provjeri ima li tih bip-ova i radi li on-screen keyboard. Ako je sad sve u redu, kupi novu tipkovnicu jer ti je stara neispravna. Ako nije, onda opet ugasi i vrati tipkovnicu (postavke u BIOS-u mogu ostati, mislim da je All, but Keyboard ionako default) te pokušaj pokrenit neku DOS disketu ili live distribuciju linuxa pa provjeri radi li shift kako treba. Ako radi, onda ti je nešto s Windowsima, ako ne radi, onda je vjerojatno do matične. U tom slučaju bi možda (ali nisam 100 % siguran) radila USB tipkovnica.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

slazem se s legom gore...eset smart security i dodajem spybot-search and destroy...skeniraj dva do tri puta i mora rijesiti problem.(prije scana obavezno napravi update)

p.s. do nedavno imao isti problem...tak da suosjecam i znam da se tak neda "zivjet"Belji se

Made in: Neverland
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

i ja imam slican problem jucer sam instalirao vistu i jos 512 giga rama.

i sada kada pritisnem caps lock i pocnem nesto pisati,kompjuter mi

pocne pistat ko lud znam da kod vecine pisti 3 puta dok kod mene

on neprekidno pisti i sam od sebe stane,ali ne onda nista ne radi na

tipkovnici samo restart pomogne.zna mozda netko kako to rijesiti?

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni isto pisti ali cuje se iz HDD-a...........

Zasto je to tako nemam pojma............

Ne pisti stalno nego povremeno u duzim intervalima.........

Npr. kad pokrenem neki program, i nakon nekog vremena stane.........

The quieter you become the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

i ja imam slican problem jucer sam instalirao vistu i jos 512 giga rama.

i sada kada pritisnem caps lock i pocnem nesto pisati,kompjuter mi

pocne pistat ko lud znam da kod vecine pisti 3 puta dok kod mene

on neprekidno pisti i sam od sebe stane,ali ne onda nista ne radi na

tipkovnici samo restart pomogne.zna mozda netko kako to rijesiti?

možda je problem u tim "dodatnim" ramima koje si stavio, možda se ne "slažu s ostalima". probaj izvaditi taj kekes rama koji si stavio i prbaj raditi bez nejga, pa javi što se događa.

16 godina
protjeran

Rijeseno,tipkovnica je bila u banani ali ipak hvala na pomoci.

born to be gamer
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Virusi su krivci definitivno uradi reset windowsa i formatiraj cijelo računalo eto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 9:54 (Master Infirmiy).
16 godina
protjeran

Ljudi prije 2 dana poceo mi zezat novi PC.

Star je nekih 3 mjeseca.Problem je sljedeci.

Pocelo je sve sa CABAL-om,igram i odjednom mi je

stao mis i tipkovnica i morao sam restart.Tako mi je napravio

2 puta i otisao sam do frenda da ga ocistim.Nakon toga sam sve ustekao

i upalio ponovno cabal.Otisao do primace i nakon 10 min se vratim u sobu

komp poceo ne prekidno svirat i monitor se iskljucio a PC radi.

Restartao sam ga i upalio igru i temperatura grafe se popela nakon 30 min

na 60 stupnjeva(ako je vjerovati Catalystu).Znate mozda u cemu je kvaka?

Nadam se da nije nesto sa MBO jer je novi PC.HVALA

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Čudni zvukovi iz kućišta i problemi s tipkovni

Grafa krepava...

16 godina
protjeran

Neznam kako moze krepavat kada vrtim Crysis na very high

Assassin Creed bez problema.I to je jedino sto igram od zahtjevnijih igra

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma tak je meni prije krepala pa sam ju popravio pečenjem, ali mogu biti i virusi... prvo probaj reinstall windowsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice