Pozdrav, ekipa!
Stvarno sam se potrudila pronaći rješenje moga problema u već obrađenim temama i na Googleu, ali bezuspješno.
Pri paljenju kompjutera, točnije - sekundu, dvije prije pojave ikona na desktopu, iz kućišta se čuje neko čudno pištanje. Kompjuter "zacvili" kratko i glasno, tri puta. Sigurna sam da zvuk dopire iz kućišta, tamo negdje oko napajanja
Nakon toga mi tipkovnica i miš ne rade "kako treba". Točnije, kada mi je caps lock uključen, ispisuju se mala slova, a kada je isključen velika. Brojeve nikako ne mogu napisati, umjesto njih mi ispisuje znakove za koje bih inače trebala pritisnuti shift. Ne mogu se koristiti ni onom brojčanom tipkovnicom, bez obzira je li "Num Lock" uključen ili isključen. On-screen keybord reagira jednako. Device Manager veli da je sve u redu.
Što se tiče miša, kada kliknem na bilo koju ikonu, on mi označi brdo ikona odjednom. Isto tako, kada u bilo kojem internet browseru pretražujem google ili "listam" stranice, svaku mi otvara u zasebnom prozoru. Ne mogu napraviti copy-paste, ne mogu "scrollati" stranice, pritiskom lijeve tipke mi označi gotovo čitavu stranicu.
Sve to nestane nakon nekoliko minuta. Zapravo, rekla bih da se stanje popravi nakon što neko vrijeme "čačkam" on-screen tipkovnicu, ali ne bih to stopostotno povezala s tim, možda je stvar jednostavno u vremenskom periodu koji je protekao od uključivanja kompjutera.
Dakle, nakon nekog vremena i tipkovnica i miš počnu raditi normalno. Jedino mi shift ne reagira pri ispisivanju velikih slova, ali za znakove ga normalno koristim.
Do sada sam imala crackirani NOD32, a otkada su se pojavili ti problemi, instalirala sam si free Aviru + Superantispyware. Imala sam brdo virusa, ponajviše trojanaca. Kada bi mi Avira pronašla virus, iz kućišta bi se svaki put ponovno javio onaj zvuk koji sam opisala na početku posta.
Ispričavam se na ovakvom opisivanju i izražavanju, očito je da sam informatički polupismena, ali objasnila sam vam najbolje što znam što se događa.
Eto, prije nego ga odnesem "doktoru", pitam vas za mišljenje i savjet. Imate li neku ideju, što bi moglo uzrokovati probleme na temelju navedene simptomatologije?
Prvo sam pomislila na viruse. Nije me bilo doma desetak dana, a moji su uspjeli nakupiti hrpu "smeća". Ipak, svi me uvjeravaju da virusi ne mogu imati veze s tim čudnim zvukovima iz kućišta. Ne znam kako bih to točno opisala... Kao vrlo glasno cviljenje nekog gigantskog miša :) Onako visok, prodoran zvuk.
Sorry na tako dugom postu, taj višak riječi potječe iz nedostatka znanja.
Odakle da krenem? Nisam došla glumiti damu u nevolji, nego želim nešto i naučiti pa vas molim da mi pristupite tako