prosle godine nisam uopce imao kratke rukave vani, dok sam u stanu uvijek polugol (ok, previse informacija).
kisa ko kisa nije problem kolko me vjetar jebe, pogotovo u mom kvartu, kad je i najljepsi dan u godini tu je vjetar.
ne znam dal imam ikoju majicu bez kapuljace, uvijek mi je na glavi (i to i celav sam :D).
nije mi jasno zakaj irci tolko nose platnene tenisice (runnerice), izadjes po suncu van i mokar si, kamoli po kisi :p
kolega s posla je prosle godine u spanjolskoj na 27 stupnjeva dobio suncanicu, jest da ga je sunce puklo u autu preko stakla al opet.. ko mimoze su

Slično vrijedi i za Cork, dok za ostatak Irske vidim da cijena drastično pada (kao za stanarine).
Da sad ne širim temu, te dvojbe prolaze roditelji svugdje na svijetu, a društvo bira u kojem će smjeru ići, olakšati ili otežati. Naši imigranti često izjavljuju da "Irska potiče roditelje da ostaju s djecom do treće godine", no, zapravo misle na famozni FIS koji ti plaćaš za većinu obitelji lošijeg imovinskog statusa, što je najčešće začaran krug, može biti dobra potpora u određenom trenutku, ali i medvjeđa usluga odgoju djece koja se od malena uče grebanju o sistem, umjesto radu. Nekako mi se čini da se to olako daje, da bi jedna child-friendly zemlja tribala više ulagati u childcare sektor, svaka čast na školstvu, ali za odgajatelje im donedavno nije trebao nikakav faks, a sad je to jednogodišnji tečaj, plaće su im 19 000 godišnje, rade puno duže od ovih naših (koje fakat imaju prekratko radno vrijeme).