Imam jednog tipa na fb koji prodaje prilicno mocan komp 5070ti,9600x,32gb ram.... nekoliko stotina eura ispod ocekivane cijene takvog oglasa, trik je u tome da je on to uzeo nedavno preko firme i sad bi meni prodao, a da pritom ostane komp prijavljen na firmu... Mislim ocito je ilegalno tako prodavati samo me zanima u koje neprilike se dovodim ako to kupim ako ima ovdje da se netko razumije....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nikakve, samo on i firma mogu nagrabusit. Ti traži kopiju računa i to je to, samo njima može srat inspekcija ako dođe u kontrolu i komp nije u firmi.
Imam jednog tipa na fb koji prodaje prilicno mocan komp 5070ti,9600x,32gb ram.... nekoliko stotina eura ispod ocekivane cijene takvog oglasa, trik je u tome da je on to uzeo nedavno preko firme i sad bi meni prodao, a da pritom ostane komp prijavljen na firmu... Mislim ocito je ilegalno tako prodavati samo me zanima u koje neprilike se dovodim ako to kupim ako ima ovdje da se netko razumije....
trik je u tome da je on prebio PDV i zato tebi može prodati povoljnije, a kako mu ostaje na firmu tako će ga i ubaciti u trošak i amortizirati. možda je ubrao i nekakve poticaje za IT opremu... sve u svemu tebe to nije briga, neka ti da kopiju računa kako su kolege napisale i ti si miran, a on neka se misli ako mu dođe inspekcija.