Nisam siguran jel bolja rubrika prodaja komponente ili prodaja konfiguracija.
Prodajem ostatke svog media servera koji je korišten uz pomoć Unraid-a za gledanje, skidanje filmova i serija, stremanje glazbe lokalno, backup svih slika/videa sa mog mobitela i drugih mobitela članova obitelji, backup podataka sa laptopa, privatni oblak uz pomoć nextcloauda i sl. Server je bio zgodan jer je bio pozicioniran u dnevnom boravku i izgledao kao pojačalo za zvučnike ili slično.
Moguča je prodaja po komponentama ali prednost ima onaj ko odluči kupiti cijeli paket. Paket sadrži kućište SileverStone ML04, 4x80 mm ventilatora spojena serijski jedan u drugi tako da je potreban samo jedan fan header na matičnoj, napajanje Corsair CX 500M bronze polumodularno (svi dostupni kabeli na slici), matična ploča ASROCK H110M-DGS s svojim limićem, CPU intel I3 7100.
Da bi upotpunili ovaj server potrebno vam je još diskova, CPU low profile cooler (ja sam koristio Noctua NH-L9i), DDR4 ram (meni je 16gb bilo dosta za sve navedneo). U kućištu sam imao 3x3,5 HDD-a i 1x2.5 SSD. Montaža navedenih dijelova nije najlakša ali sve uredno stoji i uz pomoć navedenih ventilatora na mminimum vrtnji i nije bilo pregrijavanja na diskovima ili CPU-u.
Detalje pojedinih komponenata pogledajte na slijedećim linkovima:
Problemi bitni za napomenu:
Kućište ima par ogrebotina na gornjem panelu. Ima mogućnost zaključavanja, međutim ključ je plastičan pa san jednog dana smantan okrenio ključ u krivi smjer i provrtio ga i uništio. S obzirom da nisam mogao otključati prednji panel zagrijao sam odvijač upaljačem i gurnuo u ključanicu da se stvori "kalup". Tako da zaključavanje će i dalje biti moguće uz pomoć odvijača (na slici). Server sam više puta otvarao i upgrejdao pa je posljedica da vijci koji drže gornji panel nisu baš čvrsti, navoji na kućištu su provrtili i ne drže najbolje. Jedan vijak od 3 je još dobar.
Ja bih rekao da navedena problematika nije dealbreaker al je bitno da je napomenuto.
Sve ostale komponente ispravne.
Razlog prodaje je taj što sam se opet upgrejdao na nešto što drži 8 diskova... Žena ne može da ne slika 500 slika i videa djeteta
Prodaja komplet 100€
Moguće slanje poštom ili preuzimanje u Splitu.
Ako imate protuponudu ili ponudu za pojedinnu komponenetu pišite pa ćemo vidit nakon par dana di smo.
MATIČNA PRODANA