Vodič kroz matične ploče za početnike izdvojena tema

poruka: 2.060
|
čitano: 872.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič kroz matične ploče za početnike

To i ja znam:)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Vodič kroz matične ploče za početnike
kalko1212 kaže...

Koja od ovih tri koje sam naveo bi mogla držati AMD Phenom X6 1055T na 4.0-4.2? Mislim da neću prelaziti na FX 8320.

Uz dobar primjerak procesora, dobro hlađenje i malo sreće - svaka od tih ploča to može.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
protjeran
Pawell kaže...

Pozz svima,imam jedno pitanje,odnosno bolje rečeno tražim prijedlog :)

Moje računalo:

Matočna:Asus M2N-E SLI

Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3015 MHz (15 x 201) 6000+

RAM: DDR2-800

Dakle želim zamijeniti MBO pa me interesira koja je preporuka i dali se ovaj procesor da instalirati na matičnu sa AM3 socketom?

Unaprijed hvala. 

Uzmi maticnu am3+ i proc fx 8320 best buy - sto se tice procesora on ce ici samo na maticnu ako podržava am2 socket

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 23:28 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

Zanima me dali su micro-ATX ploče slabije/gore od ATX (za overclock, gaming...)? Planiram kupit kučište Obsidian 350D, a u njega ne ide ATX matična ploča.

http://media.tumblr.com/tumblr_ljux3ubA9J1qcgb8s.gif

0 0 hvala 0
13 godina

Dakle trebam neku maticnu sto vise jeftiniju a da podrzava ram ddr3 moju graficku radeon hd 5670, i amd procesor {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ivan77Ever kaže...

Zanima me dali su micro-ATX ploče slabije/gore od ATX (za overclock, gaming...)? Planiram kupit kučište Obsidian 350D, a u njega ne ide ATX matična ploča.

Kolega sam si si dao ogdovor - atx je opceprihvacena dimenzija za komponente da budu kompatibilne za ugradnju i nema veze sa djelovima i nacinom izrade samih komponenti, e sad dali dimenzije utjecu na "klokljivost" maticne to je interesantno pitanje, ja mislim da u principu ne iako je "veca" maticna pozeljnija

anonymous_Zg kaže...

Dakle trebam neku maticnu sto vise jeftiniju a da podrzava ram ddr3 moju graficku radeon hd 5670, i amd procesor {#}

Koji AMD procesor? ako je ovaj iz tvog PC onda trazi sto jeftiniju am3 plocu i to je to

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 18:07 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
Ivan77Ever kaže...

- neprecizno, tj mješanje pojmova (zato i netočno, isravak jer to kasnije čitajo ostali i povuku pravila..)

- ATX je standard-format, raspored. Dimenzija može biti full size, half, mini. micro... itd. ali to je sve (dio) ATXa. Dakle ide ATX ali mini/micro...

- svaka MBO može biti napravljena ''za nešto''.. npr HTPC će bit manja (dimenzije, da stane u manje kućište), logično s manje priključaka ili DIMM utora i obično s pasivnim hlađenjem ili slabijim hlađenjem nego neke koje idu za OC-Top.. ili server namjene. To je samo stvar logike i proizvođača. Tako se može pronaći i neki model koji služi npr za gaming.. (možda samo bez SLI-CF) ali većina će biti za 'jeftikaner' (tiše-slabije) namjene pa je obično i slabiji chipset i sve ostale komponente u odnosu na top modele. Tad npr VRM nema toliko faznih regulacija, sve je 'jeftinije' (slabije) tj manje tolerancije za rad preko nazivnih granica (čisiti OC), ali teoretski može biti jednako.

Komponente koje su ugrađene na MBO zapravo određuju što može, chipset je osnova (jer je s tim povezan i BIOS tj opcije koje su potrebne za podešavanje kod ''žeščeg'' OCa, npr notebookov BIOS ugl nema takve opcije kao neka Desktop MBO čak i kad je isti chipset). Hladnjaci se relativno lako mogu riješiti i tad neki jeftikaner može poslužiti za OC...

i btw: - OC je često beskoristan, preporučljivije je koristiti normal postavke. Razlike su često mjerljive samo u benchu dok u normalnom radu puno manje (uz rizik nestabilnosti i kraćeg trajanja, jer sve se mora pokvariti..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 10:20 (ihush).
15 godina
neaktivan

Imam matičnu http://www.asus.com/Motherboards/P5QL_PRO/ dali je svejedno u koji PCI utor ću stavit zvučnu karticu https://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_DS/  ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 11:17 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

zašto na nekima matičnim piše FSB 1866 MHz a na nekima deklariraju FSB 5200 MT/s

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vidim da ste se raspisali ovdje(prijasnji postovi) kako asus ima slab support.

A bas sam se dvoumio oko ploca za socket 1055.

Mislio sam uzet asus p8 Z77 V- LX oko 750 kn ili
asrock Z77 extreme 3(oko 750 kn)),no ova druga nije pogodna za overclock zbog skart regulacije napona.

Sta mislite jel bolje potegnut do 1000 kn pa ubost MSI Z77 GD 45 GAMING SERIES?
Nemam iskustva sa MSI plocama uopce pa pitam.Jel to marketinski gimick ili valja?

Proc ce biti i5 3570K clockao bih ga do 4,2 maks.

Ima li koja bolja od 3 navedene a da je u rasponu od 700 do 1000 kn,ne mislim dat vise.

I da,pozeljno da ima bolju zvucnu karticu i dobar ethernet port,moze biti i mATX posto uvijek koristim single GPU.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Mile 74 kaže...
Praedator kaže...

Pitanjce.

Mjenjao bi maticnu i procesor.

Trenutno imam ATX Asus P7P55D

i5 760 socket 1156

Koju maticnu Asus da kupim a da je bolja od moje trenutne, socket 1155 jer plan mi je kupiti procesor i5 3570K.

Maticna isto da bude Asus ATX.

Molim preporuke za OC i crossfire friendly

PLEASE {#} netko?

Ova ASUS P8Z77-V LE PLUS je jako dobra za tvoje potrebe i ima razumnu cijenu.  KLIK

Mile ti si legenda, gledao sam ju, citam usporedbe, nemogu se odluciti i onda dodes ti {#}

Hvala. V LE PLUS it is {#}

I dode do promjene, neke povoljne kupnje, malo sam se dvoumio i na kraju zavrsio na Asus P8Z77V-PRO/THUNDERBOLT. {#}

Ja zadovoljan.

Mile jos jednom hvala. Nije LE PLUS ali zbog nje sam se dao u potragu za slicnom jer doticne nije bilo u ponudi odmah.

Što hladnije to bolje...
18 godina

jel ima kakav siguran program da se flasha bios iz windowsa za asrock mbo pitam jer neam usb stick {#}

rijesio sa fat 32 particijom ;) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 23:26 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kupio sam nedavno polovni komp sa MSI K9 plocom, ploca je AM3 socket, procesor na njoj je phenom 940, moze li neka preporuka mid range  AM3+ ploce da imam podrsku za nove FX procesore ali da mogu u medjuvremenu koristiti ovaj phenom.

0 0 hvala 0
15 godina
Tyberius kaže...

Kupio sam nedavno polovni komp sa MSI K9 plocom, ploca je AM3 socket, procesor na njoj je phenom 940, moze li neka preporuka mid range  AM3+ ploce da imam podrsku za nove FX procesore ali da mogu u medjuvremenu koristiti ovaj phenom.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10356

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
protjeran

Koja bi mi bila bolja dugorocno gledano. 

Ova asus M5A97 ili Gigabyte GA-970A-UD3. 

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
fila2208 kaže...
Tyberius kaže...

Nemoj davati krivu informaciju - 940 je stari AM2+ Phenom i ne podržava DDR3 memoriju.

Jedina nada da koristi ovaj procesor i DDR2 memoriju, i u budućnosti nekakav FX sa DDR3 memorijom,

je ASRock N68C-GS FX.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
protjeran
Tyberius kaže...

Koja bi mi bila bolja dugorocno gledano. 

Ova asus M5A97 ili Gigabyte GA-970A-UD3. 

970A-UD3

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
14 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
fila2208 kaže...
Tyberius kaže...

Nemoj davati krivu informaciju - 940 je stari AM2+ Phenom i ne podržava DDR3 memoriju.

Jedina nada da koristi ovaj procesor i DDR2 memoriju, i u budućnosti nekakav FX sa DDR3 memorijom,

je ASRock N68C-GS FX.

Rađe zadrži tu MSI ploču pa kasnije kupi proc i ploču jer ove N68 i nisu neke ploče 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
15 godina
neaktivan

Jel bi mi netko rekao koja je matična ploča dovoljno dobra da na njoj sve uredno radi. Pod sve mislim na i7 4770 + HD7970 + SSD + HDD 16GB DDR3. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Ploča za intel i5 4670k...da podržava OC, ali ne pretjerano, budget, ispod 900kn...yebga nema se :(

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hvala, ali sam se zagledao u ovu, čini mi se dobra.

Entry level je, taman ono što tražim.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13255

894kn, na knap :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pravu, odgovarajucu ili maticnu koju trazis za svoj sustav je teze naci nego bilo koju drugu komponentu.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Glavas kaže...

Pravu, odgovarajucu ili maticnu koju trazis za svoj sustav je teze naci nego bilo koju drugu komponentu.

pravu, odgovarajuću ili matičnu?

Ne razumijem.

Ne mislim da je to tako preteško, ponuda je po domaćim trgovinama kakva je, ako oćeš clockat pljuni pare, ako nećeš, i 500kn je dosta.

15 godina

MSI Z87-G45 Gaming.

Hoće li to zadovoljiti glad i7-4770k i MSI GTX760?
Prvo sam mislio uzimati Maximus VI Hero, ali budući da neću previše klokati, hoće li ova poslužiti svrsi?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

MSI Z87-G45 Gaming.

Hoće li to zadovoljiti glad i7-4770k i MSI GTX760?
Prvo sam mislio uzimati Maximus VI Hero, ali budući da neću previše klokati, hoće li ova poslužiti svrsi?

Ma nego šta, taman ćeš moći malo kloknuti i držat će te :I)

hero je overkill za džep :)

13 godina
neaktivan

Imam pitanje pa ne znam gdje drugo da pitam, a ne želim otvarati drugu temu.

Trenutačno imam PII x4 955 BE i naručio sam Sabertooth 990FX R2.0.

Planirao sam zamijeniti Phenoma sa FX-6300 ali nakon gledanja nekih usporedba u sintetičkim testovima i igrama, pokazalo se da ima malo razlike između ovih procesora i nadogradnja nije baš isplativa.

Da ostanem na Sabertooth i 955, možda nabavim 1090T ili 1100T, ili da otkažem narudžbu ploče, prodam 955 i uzmem ovo:

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-i5-2500k--ecs-z77h2-a2x-deluxe-v10/12134.aspx

ili slično, pa poslije nekakav 3570K ili bolja ploča?

Namjena; gaming i puno OC.

Hvala.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 18:53 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemoj ići tako, nema smisla, ciljaj na taj i5 3570k i neka ok ploča za klokat. Na bullozdera ne vrijedi ići, evntualno ići na fx8320 ili 8350 ali ih nema u hr trenutno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice