Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.587.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Sunshin kaže...
kivic15 kaže...
tako da je bolje uzet samsung

Oba su jako dobri, ali ja bi uzeo taj Lenovo :O

Malo bolji i procesor (jako malo, u biti imaju isti procesor, Lenovo procesor je samo novija verzija Samsungovog procesora), malo bolja grafička. Jest da je garancija samo godina dana, pa je Samsung sigurniji izbor.

Ali koji god da uzme ne griješi, neće nać bolje za te novce.

Još jednom ponavljam: ''2 godine garancije!''

12 godina
neaktivan

samo jos nesto, sta znaci kad je operativni sustav FreeDOS, a ne Windows?

12 godina
neaktivan
sirko4 kaže...

samo jos nesto, sta znaci kad je operativni sustav FreeDOS, a ne Windows?

to znaci da nema operativni sustav

15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
Sunshin kaže...
kivic15 kaže...
tako da je bolje uzet samsung

Oba su jako dobri, ali ja bi uzeo taj Lenovo :O

Malo bolji i procesor (jako malo, u biti imaju isti procesor, Lenovo procesor je samo novija verzija Samsungovog procesora), malo bolja grafička. Jest da je garancija samo godina dana, pa je Samsung sigurniji izbor.

Ali koji god da uzme ne griješi, neće nać bolje za te novce.

Još jednom ponavljam: ''2 godine garancije!''

Uzmi Samsung i ne kompliciraj. Oba procesora su isti samo što je u lenovu takt za 100MHz viši ali to je nebitno. Samsung je bolja kupovina u ovom slučaju i okani se lenova (to ti govori netko tko ima samo Lenovo ThinkPad laptope :D) Amen

Godina dana kraće jamstvo ne vrijedi tih 100MHz i manju ukupnu kvalitetu izrade. Nije Samsung kada je došao u HR davao bezveze promotivno 4 godine jamstva. Da se kvare nebi davao toliko jamstvo jer bi mu bio preveliki trošak.

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ako želiš,sutra ti mogu poslikat laptop,ako ne zaboravim {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma sve je to u redu, odlucio sam se ja za laptop, ali sta znaci kad mi je operativni sustav FreeDOS...i nasao sam na na jednoj stranici, odnosno web-shopu cijenu tog samsunga 2800 kn pa sad ne znamjeli to mzda premala cijena, malo sumnjivo..

http://www.redfox.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=45235 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ups, oprosti kivic nisam vidio sta si napisa to za FreeDOS, jel se moze lagano instalirat windows? :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sirko4 kaže...

ma sve je to u redu, odlucio sam se ja za laptop, ali sta znaci kad mi je operativni sustav FreeDOS...i nasao sam na na jednoj stranici, odnosno web-shopu cijenu tog samsunga 2800 kn pa sad ne znamjeli to mzda premala cijena, malo sumnjivo..

http://www.redfox.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=45235 

Nije sumnjivo,cijena je prava,ali se radi o drugom modelu s slabom grafikom i slabjim procom,već sam ti odgovorio,freedos znači da operativni sustav nije instaliran,znači na njemu nemaš windowse nego ih moraš instalirat

12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozz meže li meni nekakav laptop preporuciti od 3500-3700 kn (ako može i manje), bilo bi dobro da je tanak. 

-Služio bi mi za školu, youtube,  surfanje i nekada odigrati igru kao što je minecraft.

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 22:16 (IMVK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Pozz meže li meni nekakav laptop preporuciti od 3500-3700 kn (ako može i manje), bilo bi dobro da je tanak. 

-Služio bi mi za školu, youtube,  surfanje i nekada odigrati igru kao što je minecraft.

Ili da uzmeš NP350e5x ili nešto jeftinije s B960 i sl.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 22:25 (kivic15).
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
IMVK kaže...

Ili da uzmeš NP350e5x ili nešto jeftinije s B960 i sl.

O kojim i to laptopima pricamo?
B960 je procesor

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
15 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Najbolji je samsung np350

Ako želiš nešto lakše eventualno uzmi dell 3521

http://www.svijet-medija.hr/p/Inspiron-3521-5-I34G5G-VGA1GL-BLK2/48394/

Nešto slabiji procesor od samsunga ali ima 3 godine jamstva i malo je tanji

I imaš Samsung np270e5v koji je tanak a opet kvalitetan i dobar za ovo što si rekao ali košta 3750kn

Ako je masa i debljina bitna ali ujedno i dobre performanse uzmi zadnji samsung np270, ako želiš maximalni jamstvo uzmi dell 3521 a ako želiš max performanse uzmi samsung np350 

12 godina
neaktivan

evo upravo sam bio gledao bas kako instalirat windows 7, pa sam vidio da kod nekih vec ima predinstalacija, pa kako da ja znam kad kupujem laptop jeli ima predinstalaciju taj laptop ili nema..

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 23:15 (sirko4).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Evo ti odlican tut kak se instaliraju winsi. Skini jos neki video s YT-a ak hoces, ima ih more i ne mozes fulati. Bolje ti je tak, nego zrtvovati komponente zbog instaliranih winsa.

Ili ih skini s Digital River-a pa nakon 3 mjeseca kad skupis lovu, samo ih aktiviras.

Kak da znas? Pa fino ti pise dal ima wise, ili nema. Predinstalirani windows=windows na racunalu.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 0:06 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, ako bih mogao ukrasti nečijih 5-10 min vremena za savjet, bio bih zahvalan :). Riknuo mi je laptop danas i otišao u vječna lovišta, pa bi mi trebala pomoć za izbor novog.

Prerekviziti su mi normalan proc ( barem nekakav i5, ako ne i i7 ), barem 6 GB rama, grafička da je barem nVidijina mobilna 660, normalni zvučnici te backlit keyboard. Ne brine me uopće dijagonala ekrana ( 15" wide mi je sasvim dovoljan ), ne brine me da li laptop ima numpad ili ne, te mi je apsolutno svejedno za eventualni SSD, te bih preferirao da disk budem barem 500 GB i 7200 RPM, s mogućnošću nadogradnje s još jednim diskom ako je moguće.

Laptop bi bio korišten za gaming, autocad, video dizajn i programiranje - ako postoji nešto slično navedenome gore, I'm all ears. Može i nešto slično slabijih/jačih performansi dok god je cijenovni tag na njemu prihvatljiv za ono što se plaća. Preferirao bih neki model na kojem ne dolaze predinstalirani Windowsi i tako to.

Lijep pozdrav !

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 5:17 (Shaa).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Preporučite mi pls neki laptop do 5500 kn, koji bi mi uglavnon služio za gaming (bilo bi poželjno da je dell, al može i neki drugi). Pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shaa kaže...

Pozdrav, ako bih mogao ukrasti nečijih 5-10 min vremena za savjet, bio bih zahvalan :). Riknuo mi je laptop danas i otišao u vječna lovišta, pa bi mi trebala pomoć za izbor novog.

Prerekviziti su mi normalan proc ( barem nekakav i5, ako ne i i7 ), barem 6 GB rama, grafička da je barem nVidijina mobilna 660, normalni zvučnici te backlit keyboard. Ne brine me uopće dijagonala ekrana ( 15" wide mi je sasvim dovoljan ), ne brine me da li laptop ima numpad ili ne, te mi je apsolutno svejedno za eventualni SSD, te bih preferirao da disk budem barem 500 GB i 7200 RPM, s mogućnošću nadogradnje s još jednim diskom ako je moguće.

Laptop bi bio korišten za gaming, autocad, video dizajn i programiranje - ako postoji nešto slično navedenome gore, I'm all ears. Može i nešto slično slabijih/jačih performansi dok god je cijenovni tag na njemu prihvatljiv za ono što se plaća. Preferirao bih neki model na kojem ne dolaze predinstalirani Windowsi i tako to.

Lijep pozdrav !

Jesi vidio lenovo y500. Jako dobar gaming laptop s zanimljivim rješenjima. 

Možeš staviti ekstra RAM, za nadogradnju diska moraš međutim uzeti msata disk

Po meni je ovaj i5, 8GB DDR3, GeForce 750, full hd za 6800kn best buy http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.D8118A97-5914-434C-8C8A-85593A0E952A.aspx

Imaš i model s dvije grafičke i i7 dodatni SSD i sl http://www.telebit.hr/NB-Lenovo-Ideapad-Y500-59377191--siva--Intel-Core-i7-3630QM-2-4GHz--1TB--16GB-SSD-HDD--8GB--15-6--1920x1080-sjajni--nVid/p/149611154.aspx i s dvije grafičke i i5 http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-y500-core-i5-3210m-dvdrw-6gb-1000gb-2x-geforce-gt-650m-156-led-lan/len-nb-59356571

Na nekim modelima piše da je hard 5400 a na nekim da 7200 a na nekima ne piše. Prouči

Ovo je alienware na lenovo način. 

15 godina
neaktivan

Ako je gaming najvažniji onda uzmi nešto poput ovog http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=5711 pa nadoplati na tri godine jamstva i za manje od 5500kn imaš solidan laptop za igranje a dell za te novce ne nudi ništa dovoljno jako za igranje :D

Ali budi svijestan da to računalo ima svojih mana. Prouči reviewe i vidi možeš li se zadovoljiti s općenito boljim računalom ali s slabijom grafičkom za te novce ili želiš dodati još nešto pa dobiti pravo računalo za igrati igrice

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 12:27 (jasamja).
12 godina
neaktivan

Pozdrav

Uskoro, ovih dana, uzimam laptop do nekih 400 e, ne igram puno igara, mozda neku strategiju tu i tamo, uglavnom koristi se u svrhu surfanja, word-a, photoshop-a skype-a itd... Htio bih dfa mogu odigrati koju partiju neke strategije ( Inače samo njih igram ) normalno, bez lagovanja, i da surfam bet ikakvih problema.

Hvala puno...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Antoine kaže...

Pozdrav

Uskoro, ovih dana, uzimam laptop do nekih 400 e, ne igram puno igara, mozda neku strategiju tu i tamo, uglavnom koristi se u svrhu surfanja, word-a, photoshop-a skype-a itd... Htio bih dfa mogu odigrati koju partiju neke strategije ( Inače samo njih igram ) normalno, bez lagovanja, i da surfam bet ikakvih problema.

Hvala puno...

Najbolje za 400€ 

Samsung serije 3

http://www.svijet-medija.hr/p/NP350E5X-S01RS/47911/

15 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan

ovako zanima me dali mi netko može reći dali ovaj laptop vrijedi? da može poneku noviju igricu pokrenut i tako to ili da slozite neki laptop do 300 kn 300 više manje..

hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba mi savjet za laptop s ovim uvjetima:

- 15 incni ili vise

- RAM prosiriv do 16GB

- dobar procesor

- graficka me ne zanima (po mogucnosti integrirana)

- bez OS-a :)

Eto ako netko ima neku ideju, molio bi da napise...

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Superman kaže...

Treba mi savjet za laptop s ovim uvjetima:

- 15 incni ili vise

- RAM prosiriv do 16GB

- dobar procesor

- graficka me ne zanima (po mogucnosti integrirana)

- bez OS-a :)

Eto ako netko ima neku ideju, molio bi da napise...

Hvala

cijena?namjena?

15 godina
neaktivan

Namjena je strogo za programiranje. Zato mi je dobar procesor bitan...

A sto se tice cijene, da bude sto manja :) Naravno zelim nesto optimalno... Idealno bi bilo da, oni koji znaju vise o tome, napisu par varijanti, pa da odlucim izmedju tih modela...

Nemam neku fixnu cijenu u glavi...

Hvala :)

12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 16:29 (kivic15).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Da, bas tako nesto. Ovaj mi se cini odlican, uvjek sam cijenio asus...

Koje su alternative? Mozda neki Dell ili HP?

Za Samsung sam primjetio da nema bas jake modele, a visoka im je cijena...

12 godina
neaktivan
Superman kaže...
kivic15 kaže...

Da, bas tako nesto. Ovaj mi se cini odlican, uvjek sam cijenio asus...

Koje su alternative? Mozda neki Dell ili HP?

Za Samsung sam primjetio da nema bas jake modele, a visoka im je cijena...

Samsung je cak jedan od jeftinijih,po snazi se isticu asus i dell(najcesce i3 i i5),HP se dosta pregrijava...Pogledaj klasu ultrabookova....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice