Opetovano kvarenje

poruka: 19
|
čitano: 3.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Opetovano kvarenje

Evo imam jedan problem koji se sve više pretvata u problemčinu. Već oko godinu i pol imam MSI gx 610x i nedavno mi je po treći put otišao cooler na njemu. Pokušavam ga ispuhivati komprimiranim zrakom barem jednom u tjedan ili dva, kupio sam i eksterni hladnjak za njega, ali i dalje se kvari. Već mi je muka i od servisa, a i poprilično mi je teško obavljati svakodnevne obaveze bez kompa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Opetovano kvarenje
Christian kaže...

Evo imam jedan problem koji se sve više pretvata u problemčinu. Već oko godinu i pol imam MSI gx 610x i nedavno mi je po treći put otišao cooler na njemu. Pokušavam ga ispuhivati komprimiranim zrakom barem jednom u tjedan ili dva, kupio sam i eksterni hladnjak za njega, ali i dalje se kvari. Već mi je muka i od servisa, a i poprilično mi je teško obavljati svakodnevne obaveze bez kompa.

to ti je MSI.

sorry,, ali jako, jako losa iskustva sa njime.....

nikada, nikada vise.... i nikome, naravno

17 godina
Opetovano kvarenje

Na greškama se uči. Ponuda je bila dobra s obzirom na performanse koje je nudio, a nisam bio baš u financijskim prilikama birati previše. Ako ništa, barem je garancija 2 godine pa još pokriva ove, sad već stalne kvarove. Sad mi pada na pamet da zatražim novi uređaj, iako baš nisam upoznat sa svojim zakonskim pravima kod ovakvog slučaja pa ako netko zna nešto više o tome...

Meni se osobno čini da je kučište samog laptopa loše dizajnirano, tj. da jednostavno ne može pružiti dovoljno dobro hlađenje i cirkulaciju zraka.

0 0 hvala 0
17 godina
Opetovano kvarenje
Vjerovatno napon puno oscilira pa vent na cooleru u laptopu rikne.
MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opetovano kvarenje

Hm, mislim da nisam bio dovoljno precizan u opisu. On je nije mrtav, baš suprotno; urla, grebe, dere se, al ne hladi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opetovano kvarenje

Tako je meni bilo ali na 5 godina starom Aceru sto je i za ocekivati.

Vjerujem da je problem bio u pasti. Moguce da je i kod tebe taj problem.

Ako imas garanciju, mjenjaj ga za novi. Posvadaj se s njima ako treba, ipak si ti dao novce!Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
Opetovano kvarenje

Ma bilo bi sve ok da je to stalo na prvom kvaru, svakom se dogodi. Al već treći put da mi rikava ista stvar, na isti način.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

70% da ti previše prašine ubije vent.

20% da ga kompresorom toliko zaokreneš, da razvališ ležajeve.

10% da ga držiš u krilu u krevetu/fotelji i ubijaš vent.

Inače, imaš par proizvođača koji proizvode te ventove, pogledaj na svom koji je.

Ako ikako možeš, traži Yate Loon hladnjak (ili YateLoon), te Sharkoona.

Preskoči te male Spire hladnjake, koma su.

PS - I da, Xillence se pokazao dosta dobar, ali YateLoon jede i Scythe i ostatak high end ekipe.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina

Sve navedeno radim povremeno, ali ipak tri puta u godinu i pol... Pokušat ću im "sugerirati" navedene ventove. Ma najrađe bi si ga ja sam pokušao srediti, al žao mi je još tih pola godine garancije.

15 godina
protjeran
Christian kaže...

Sve navedeno radim povremeno, ali ipak tri puta u godinu i pol... Pokušat ću im "sugerirati" navedene ventove. Ma najrađe bi si ga ja sam pokušao srediti, al žao mi je još tih pola godine garancije.

Onda traži dobar vent, pa i po cijeni da moraš doplatiti 50kn. Uzmi YateLoon, Sharkoon, Scythe, Xillence.

Spire i ostala smeća zaboravi. Ležajevi su gori nego na Yugu.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina

Hoću, hvala!

15 godina
protjeran

Nema na čemu. I laku noć. ;)

15 godina
neaktivan

Imam isti laptop oko godinu dana i sve radi normalno. Grije se malo više samo kada se igraju igre, ali ništa se manje ne grije ni Toshiba, ni Acer na kojima sam imao priliku usporediti temp. Kolike su ti temp i koji OS imaš na laptopu?

17 godina
Opetovano kvarenje

Hm, trenutno je gore win 7 ultimate, al prva dva kvara su se dogodila na xp sp2. Kako mi je cooler trenutno takav kakav je, na stolu s vanjskim coolerom ispod u idle stanju proc je iznad 60oC, grafa nešto malo manje, dok je HDD jedini u granicama normale. Bacim screen kad budem doma. Tako da o igranju ičega trenutno nema niti govora, a imamo dogovoren LAN ovaj vikend pa ću opet morat vuć svoju staru kantu da se bori s COD2. Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 15:13 (Christian).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je normalna temp za taj procesor, Meni je na win 7 kad ne igram igre negdje oko 70. Imam dual boot sa XP na kojem igram igre jer temp nije nikada iznad 65 na procu ni na grafičkoj. Taj proc može ići do 105 ali se laptop gasi na 95. 

17 godina
Opetovano kvarenje
Ne znam, meni se i dalje to cini malo prevelikom temp. al dobro. A za daljnje korake ću pricekat servis.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U biosu pod advanced imaš opciju "power now". Stavi je na disabled. Igrao sam Far Cry2 i temperature su bile core0 - 58, core1 - 61, GPU - 53. Nisam primjetio neku razliku u igranju od prije. Kad mi je power now na enabled onda je proc dolazio do 80 a GPU na 75. Laptopi nisu baš dobri za igranje, pogotovo ovi jeftiniji, pa bilo koje marke. Probao sam i neke druge ,ali nisu bili puno bolji. A više od 4000 kn za laptop ni u ludilu ne bi platio, to je ipak rezervni igrač. Dobar je kada nisi kući dan ,dva.

17 godina
Opetovano kvarenje

Ajd probat ću i to. Btw, kako ti vrti Crysis 2 i kolko su tu njega platio uopće ako ne daš preko 4k kn?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 16:59 (Christian).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Platio sam ga točno toliko a tu igru ne igram.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice