Ovog će koristiti jedna arhitektica i naletio sam na talijanskim stranicama dell-a na sljedeći:
Vostro 1710:
Componenti
Processore Intel® Core™2 Duo T9300 (2,5 GHz, cache L2 6 MB, FSB 800 MHz)
Windows Vista® Home Premium autentico
3 anni di garanzia di base - Giorno lavorativo successivo
Schermo Widescreen UltraSharp™ WUXGA da 17" (1.920 x 1.200) con TrueLife™
Nero lucido con webcam da 1,3 MP
SDRAM DDR2 a doppio canale da 4096 MB a 667 MHz [2 x 2048]
640GB (5.400rpm) Serial ATA Dual Hard Drive (2x 320GB)
Scheda grafica NVIDIA®: GeForce™ 8600M GS (128 bit) da 256 MB
Fixed Internal 8X DVD+/-RW Slot Load Drive including Software
Batteria principale agli ioni di litio a 6 celle (58 Wh)
Scheda mini Dell™ Wireless 1395 802.11b/g
Microsoft® Works 9.5, italiana
10060kn s pdv-om
Isto tako gledao sam HP serije 8710w i p, inspirion 1720 i 1730(xps). Curi je glavno da ima 17" monitor. Grafička kartica nije važna jer će laptop biti korišten gotovo isključivo za 3D nezahtjevne aplikacije. Na HP-ovim stranicama nude i nvidia quatro modele grafičkih kartica koje (kao) poboljšavaju performanse u CAD/CAM aplikacijama, iako mi nije jasno kako, ako se koriste 2D aplikacije...
Laptop možemo nabaviti u HR, ali i u IT.. Ako netko ima ideju za još koji model, ideja je VRLO dobrodošla.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije mi jasno zašto bi itko trošio 11 000kn na laptop, ako je jedini uvjet koji isti mora ispuniti 17 incni ekran?!
Ovo ne kuzim. Naglasis da je zena arhitektica i za pretpostavit je onda da koristi napredne 3D programe tj. CAD npr. za koji je preporucljivo da ima Quadro grafulji ili Fire od ATI jer su to kartice specijalizirane za takve stvari, a opet ... kazes da nije bitna grafulja jer ce se koristiti za NEZAHTIJEVNE 3D aplikacije i da je prvenstveno bitan LCD. Ok. Laptop je stvarno vrhunski (iako se pitam zasto nije 9 cell bat :) ) i dovoljno jak za CAD aplikacije, ali kako kazes da nece biti nesto zahtijevnog za raditi, mozda bolje da pikiras neki jeftiniji model? Imas 17" modele za u pol cijene ovog tvog (kad je vec naglasak stavljen na dijagonalu). Ali dobro.. njezine pare :)
A kaj ti ovo znaci:
Na HP-ovim stranicama nude i nvidia quatro modele grafičkih kartica koje (kao) poboljšavaju performanse u CAD/CAM aplikacijama, iako mi nije jasno kako, ako se koriste 2D aplikacije...
2D aplikacije?? Meaning? Program je 2D samo zato jer je na monitoru :) Ali unutar njega manipuliras objektima u prostoru.. a to su CAD/CAM programi...
Uglavnom, sretno s kupnjom :)
Preporučio bih bez obzira što na to tako ne gledate da kupite nešto sa Quadro grafičkom.
Naime, možda ipak postane odjednom potrebno vrtiti i neke "zahtjevne" 3D aplikacije.
Pozdrav
Ovog će koristiti jedna arhitektica i naletio sam na talijanskim stranicama dell-a na sljedeći:
Curi je glavno da ima 17" monitor. Grafička kartica nije važna jer će laptop biti korišten gotovo isključivo za 3D nezahtjevne aplikacije.
Curi je glavno da ima 17" monitor. Grafička kartica nije važna jer će laptop biti korišten gotovo isključivo za 3D nezahtjevne aplikacije.
ovak nes
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_114_208&products_id=2410
Nije mi jasno zašto bi itko trošio 11 000kn na laptop, ako je jedini uvjet koji isti mora ispuniti 17 incni ekran?!
U postu piše "glavno da ima 17" a ne da je to jedini uvjet.
Ovo ne kuzim. Naglasis da je zena arhitektica i za pretpostavit je onda da koristi napredne 3D programe tj. CAD npr. za koji je preporucljivo da ima Quadro grafulji ili Fire od ATI jer su to kartice specijalizirane za takve stvari, a opet ... kazes da nije bitna grafulja jer ce se koristiti za NEZAHTIJEVNE 3D aplikacije i da je prvenstveno bitan LCD. Ok. Laptop je stvarno vrhunski (iako se pitam zasto nije 9 cell bat :) ) i dovoljno jak za CAD aplikacije, ali kako kazes da nece biti nesto zahtijevnog za raditi, mozda bolje da pikiras neki jeftiniji model? Imas 17" modele za u pol cijene ovog tvog (kad je vec naglasak stavljen na dijagonalu). Ali dobro.. njezine pare :)
A kaj ti ovo znaci:
Na HP-ovim stranicama nude i nvidia quatro modele grafičkih kartica koje (kao) poboljšavaju performanse u CAD/CAM aplikacijama, iako mi nije jasno kako, ako se koriste 2D aplikacije...
2D aplikacije?? Meaning? Program je 2D samo zato jer je na monitoru :) Ali unutar njega manipuliras objektima u prostoru.. a to su CAD/CAM programi...
Uglavnom, sretno s kupnjom :)
Odeš u Technomax ili HGspot i biraš koliko ti srce želi
Studiram arhitekturu i slazem se sa Velikim Bratom sve je lijepo objasnio.
Ja imam hp nx9420 star je vec skoro 2 godine ali me sasvim dobro sluzi, pazi da ti komp ima sto vise RAMa i dobar procesor, meni je i vise nego dovoljan komp za odnijet ga na fax i crtat na njemu i tome slicu, ali zato kod kuce imam desktop racunalo koje je malo jace.
EDIT: I ove posebne graficke kartice ti uopce nisu potrebne ako kazes da se nece bavit nekim naprednim renderima tipa u 3dmaxu i tome slicno, sto se tice crtanja u autoCADu (tlocrti i slicno) samo si gledaj RAM i procesor i naravno sto veci monitor, a to je kod laptopa 17"