Dijeljenje mobinog interneta između 2 računala

poruka: 17
|
čitano: 11.219
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam namjeru uzeti mobilni internet i zanima me može li se ta veza podijeliti između laptopa i stonnog računala?

Ako da na koji način?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dijeljenje mobinog interneta između 2 računala
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan

Znači treba ruter kao i za običnu vezu.

Hvala na brzom odgovoru

16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
17 godina
neaktivan

Možeš dijelit vezu običnim ethernet kabelom. Bežično besplatnim programčićem Connectify, ali za to bi trebao i na kompu imati wlan.

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Blah, blah, kakvi sad trige routeri, kakav software, ehm...riješenje za povremene potrebe je Internet Connection Sharing, ali pod uvjetom da su oba dva računala uključena, odnosno ono računalo koje ima kativnu 3G vezu mora biti stalno uključeno da bi drugo inmalo izlaz ne net.Nespretno, ali za moje potrebe po doma sasvim zadovoljavajuće, nebitno je da li spajaš direktno ili putem routera ta dva računala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da ne treba ti router ja sam isto radio sa vip mobile connectom,

na burazov komp sam ubacio stick namjestio postavke i dodjelio mu

internet connection sharing i sa svojim laptopom sam se spojio preko

crossover kabla za lan, a moze se i wifi ali ti komp na kojem je net mora imat

wifi i moras napravit ad-hoc vezu izmedju dva racunala.

Preporucam ti da svakom racunalu dodjelis rucno ip adrese tako ce ti sve ziher

radit i neces se morat puno zafrkavat

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 8:16 (forthdancer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
alankish kaže...

ali pod uvjetom da su oba dva računala uključena, odnosno ono računalo koje ima kativnu 3G vezu mora biti stalno uključeno da bi drugo inmalo izlaz ne net

upravo zato sam preporučio router, koji je i prilično jeftin pa se po meni isplati

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan

A sad mu ti objasni kak spojit mobile internet koji je usb stick na router i da uvijek bude on,

to ide preko programa za spajanje, tmobile vip i tele2 svaki ima svoj tak da ti tu ruter nis ne znaci

jer da bi bio na netu mors imat upaljen komp i spojit se prek programa na net,

u slucaju da treba spajat vise od 2 racunal onda dodje dobro ruter ali veza je i onak

za onu stvar pogotovo ako imas los signal

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 23:45 (forthdancer).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
moderator
forthdancer kaže...

A sad mu ti objasni kak spojit mobile internet koji je usb stick na router i da uvijek bude on,

to ide preko programa za spajanje, tmobile vip i tele2 svaki ima svoj tak da ti tu ruter nis ne znaci

kao prvo za spajanje na internet preko računala nije uopće potrebno koristit program koji isporučuje ISP, može se direktno iz windowsa (dial up veza)

kao drugo router je predviđen za to i ima u svom firmware-u sve potrebno da bi to bilo moguće

najprije se informiraj, a onda se bahati tu...

14 godina
neaktivan

Da znam da se moze preko dial upa jer sam i sam tako koristio 3god a sad cu ti i rec da sam i sam probo kod kolege sa routerom i nije prihvacalo,

trebalo je pun k sam da se probamo spojit, ukucaj pass i login + carnet postave itd da na kraju ne bi radilo,

zvali sluzbi za korisnike i receno je da vip a isto ce ti rec tmobile ili tele2 da ne podrzavaju nisat osim njihovih uredjaja

i da se mozes slobodno zaboravit koristnje drugog uredjaj osim njihovog uredjaja sa njihovom karticom

tako da jedina opcija na kraju je ili adhoc ili crosslan

ne isplati se dat 200+ kusur kuna za zafrkanciju pored jednog lan kabla za 15kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 0:34 (forthdancer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
forthdancer kaže...

Da znam da se moze preko dial upa jer sam i sam tako koristio 3god a sad cu ti i rec da sam i sam probo kod kolege sa routerom i nije prihvacalo,

trebalo je pun k sam da se probamo spojit, ukucaj pass i login + carnet postave itd da na kraju ne bi radilo,

zvali sluzbi za korisnike i receno je da vip a isto ce ti rec tmobile ili tele2 da ne podrzavaju nisat osim njihovih uredjaja

i da se mozes slobodno zaboravit koristnje drugog uredjaj osim njihovog uredjaja sa njihovom karticom

tako da jedina opcija na kraju je ili adhoc ili crosslan

a kako meni radi sa routerom koji sam gore preporučio?

očito ja imam neki magični router?

osim toga koristim i stick koji je od tele 2 sa vip karticom (otključan naravno) tako da ti ništa od toga ne stoji

14 godina
neaktivan
Odnosno dekodiran, koliko si to platio ako i nisi prvo skini program da dekodiras pa se s tim zafrkavaj

pa jos daj 200kn za router pa se s njim zafrkavaj a za 0kn spojis 2 kompa jako jednostvano i sve radi

i nis se ne moras brinut
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
forthdancer kaže...
Odnosno dekodiran, koliko si to platio ako i nisi prvo skini program da dekodiras pa se s tim zafrkavaj 

rekao sam otključan

i besplatno je...ali to nema veze s ovom temom, to je bio sam primjer da radi i bez njihovog sticka kao i s njim

14 godina
neaktivan

Upitno da li ce svakom radit kao da se ovi u tele2 vip nece osigurat da moras uzet

njihov uredjaj jer moras i ovak i onak potpisat ugovor i platit, ok stick je skoro pa besplatan

ali kao sto sam reko meni i kolegi nije radilo,

tebi radi ali mozda njemu nece a za kockanje

moze radije ostavit 200kn u casinu

cisto zbog umrezit dva racunala se ne isplati jos pogotovo ako je laptop

u pitanju koji vec ima wifi sam kresne ad hoc i bok

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 0:46 (forthdancer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da a ima puno jednostavnije mobilni hot spot pa može spojiti i do 5 uređaja

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-internet/mobilni-hot-spot

čini mi se da i t-mobile ima istu stvar u ponudi ali je samo drugi model u igri

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lijep pozdrav svima
Imao bih jednu molbu, pa ako bi mi znali odgovoriti.
Planiram si uzeti alcatel one touch 100 usb pomocu kojeg bi mi laptop bio spojen na internet. Sad mene zanima da li je ikako moguce osim connectifi programa dijeliti internet po stanu. Znam da se moze pomocu radnih 3/4g rutera, al naisao sam samo na modele koji ne podrzavaju moj buduci alcater.
Posjedujem gigaset sx 763 da li postoji mogucnost da se dijeli internet preko njega?
Pomoću neke wi fi antene?
Bio bih jako zahvalan na pomoci.

Hvala unaprijed.
PS. Nisam strucnjak na tom polju al ni malo, tako da mi baratanje pojmovima vezanih za moj problem nisu jaca strana.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice