Imam namjeru uzeti mobilni internet i zanima me može li se ta veza podijeliti između laptopa i stonnog računala?
Ako da na koji način?
Imam namjeru uzeti mobilni internet i zanima me može li se ta veza podijeliti između laptopa i stonnog računala?
Ako da na koji način?
Googlaj "3G router".
Npr.: http://www.bug.hr/molex/airlive-traveler-3g-11n-3g-mobile-router/94832.aspx
Znači treba ruter kao i za običnu vezu.
Hvala na brzom odgovoru
uzmi si ovo
ili imaš malo skuplji model ako hoćeš
Možeš dijelit vezu običnim ethernet kabelom. Bežično besplatnim programčićem Connectify, ali za to bi trebao i na kompu imati wlan.
Blah, blah, kakvi sad trige routeri, kakav software, ehm...riješenje za povremene potrebe je Internet Connection Sharing, ali pod uvjetom da su oba dva računala uključena, odnosno ono računalo koje ima kativnu 3G vezu mora biti stalno uključeno da bi drugo inmalo izlaz ne net.Nespretno, ali za moje potrebe po doma sasvim zadovoljavajuće, nebitno je da li spajaš direktno ili putem routera ta dva računala.
Da ne treba ti router ja sam isto radio sa vip mobile connectom,
na burazov komp sam ubacio stick namjestio postavke i dodjelio mu
internet connection sharing i sa svojim laptopom sam se spojio preko
crossover kabla za lan, a moze se i wifi ali ti komp na kojem je net mora imat
wifi i moras napravit ad-hoc vezu izmedju dva racunala.
Preporucam ti da svakom racunalu dodjelis rucno ip adrese tako ce ti sve ziher
radit i neces se morat puno zafrkavat
ali pod uvjetom da su oba dva računala uključena, odnosno ono računalo koje ima kativnu 3G vezu mora biti stalno uključeno da bi drugo inmalo izlaz ne net
upravo zato sam preporučio router, koji je i prilično jeftin pa se po meni isplati
A sad mu ti objasni kak spojit mobile internet koji je usb stick na router i da uvijek bude on,
to ide preko programa za spajanje, tmobile vip i tele2 svaki ima svoj tak da ti tu ruter nis ne znaci
jer da bi bio na netu mors imat upaljen komp i spojit se prek programa na net,
u slucaju da treba spajat vise od 2 racunal onda dodje dobro ruter ali veza je i onak
za onu stvar pogotovo ako imas los signal
A sad mu ti objasni kak spojit mobile internet koji je usb stick na router i da uvijek bude on,
to ide preko programa za spajanje, tmobile vip i tele2 svaki ima svoj tak da ti tu ruter nis ne znaci
kao prvo za spajanje na internet preko računala nije uopće potrebno koristit program koji isporučuje ISP, može se direktno iz windowsa (dial up veza)
kao drugo router je predviđen za to i ima u svom firmware-u sve potrebno da bi to bilo moguće
najprije se informiraj, a onda se bahati tu...
Da znam da se moze preko dial upa jer sam i sam tako koristio 3god a sad cu ti i rec da sam i sam probo kod kolege sa routerom i nije prihvacalo,
trebalo je pun k sam da se probamo spojit, ukucaj pass i login + carnet postave itd da na kraju ne bi radilo,
zvali sluzbi za korisnike i receno je da vip a isto ce ti rec tmobile ili tele2 da ne podrzavaju nisat osim njihovih uredjaja
i da se mozes slobodno zaboravit koristnje drugog uredjaj osim njihovog uredjaja sa njihovom karticom
tako da jedina opcija na kraju je ili adhoc ili crosslan
ne isplati se dat 200+ kusur kuna za zafrkanciju pored jednog lan kabla za 15kn
Da znam da se moze preko dial upa jer sam i sam tako koristio 3god a sad cu ti i rec da sam i sam probo kod kolege sa routerom i nije prihvacalo,
trebalo je pun k sam da se probamo spojit, ukucaj pass i login + carnet postave itd da na kraju ne bi radilo,
zvali sluzbi za korisnike i receno je da vip a isto ce ti rec tmobile ili tele2 da ne podrzavaju nisat osim njihovih uredjaja
i da se mozes slobodno zaboravit koristnje drugog uredjaj osim njihovog uredjaja sa njihovom karticom
tako da jedina opcija na kraju je ili adhoc ili crosslan
a kako meni radi sa routerom koji sam gore preporučio?
očito ja imam neki magični router?
osim toga koristim i stick koji je od tele 2 sa vip karticom (otključan naravno) tako da ti ništa od toga ne stoji
rekao sam otključan
i besplatno je...ali to nema veze s ovom temom, to je bio sam primjer da radi i bez njihovog sticka kao i s njim
Upitno da li ce svakom radit kao da se ovi u tele2 vip nece osigurat da moras uzet
njihov uredjaj jer moras i ovak i onak potpisat ugovor i platit, ok stick je skoro pa besplatan
ali kao sto sam reko meni i kolegi nije radilo,
tebi radi ali mozda njemu nece a za kockanje
moze radije ostavit 200kn u casinu
cisto zbog umrezit dva racunala se ne isplati jos pogotovo ako je laptop
u pitanju koji vec ima wifi sam kresne ad hoc i bok
Da a ima puno jednostavnije mobilni hot spot pa može spojiti i do 5 uređaja
http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-internet/mobilni-hot-spot
čini mi se da i t-mobile ima istu stvar u ponudi ali je samo drugi model u igri