Nakon updatea Realtekovih drivera nema zvuka

poruka: 3
|
čitano: 2.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Konfiguracija je:

Asus P5Q-PRO 
Intel E7400 @ 2.8GHz
2GB DDR2 Kingston
WD 10EALX 1TB
Asus nVidia 8400GS
Rezač LG HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20
Thermaltake TR2-700P/active pfc 700 W

Problem: Prije 2 dana sam uradio update audio drivera (Realtek 2.66, version 5.10.0.6482) i od tada nema zvuka. Prvo sam u settingsu kao Default device izabrao 'USB audio', kako i mora biti sa USB zvučnicima. Onda sam tu odabrao opciju 'Realtek HD audio output', ali nije pomoglo. Na kraju sam instalirao stare drivere, ali opet ništa. USB izlazi rade perfektno, tako da ploča nije upitna. Šta je u pitanju?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvučnicima
firbolg kaže...

Problem: Prije 2 dana sam uradio update audio drivera (Realtek 2.66, version 5.10.0.6482) i od tada nema zvuka. Prvo sam u  settingsu kao Default device izabrao 'USB audio', kako i mora biti sa USB zvučnicima. Onda sam tu odabrao opciju 'Realtek HD audio output', ali nije pomoglo. Na kraju sam instalirao stare drivere, ali opet ništa. USB izlazi rade perfektno, tako da ploča nije upitna. Šta je u pitanju?

Probaj u Default Device namjestiti samo Speakers (ako ima takvo sto) ili namjesti na Digital Output

Kakva podesavanja nudi driver od zvucne karte? Mozda trebas stelati u audio playeru.....

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvučnicima

Lazaruse, hvala na trudu, riješio sam problem. Čovjek iz struke mi je upravo objasnio: USB zvučnici imaju čip u sebi pa ih sistem odmah prepoznaje, tako da su audio driveri suvišni, tj. ako su instalirani, prave konflikt. Pozdrav iz ledene Banja Luke!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice