Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 733.296
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
Keops kaže...

Daj mi još reci jeli mi dobro koristiti evo chambere(ili bilo koje druge upgrade-ove) i u kojim momentima matcha ?

Ne znam zašto tema nije aktivna pošto sam primjetio da je SC2 postao glavni e-sport. Sve se promjenilo kada sam neki dan na sport klubu vidio neke SC2 matcheve.

Od replay-a najviše gledam Idru. Znam da je arogantan i sve, ali ne želim biti njegov fanboy nego naučiti od njega pošto igra fenomenalno.

Zašto je tema zamrla niti ja neznam. Što se tiče evo chambera svakako ga gledaj koristiti. Otključava spore crawler, tako da si imaš detektora. Također upgradeovi su uvjek korisni, posebice u masovnim borbama. Neki igrači preferiraju 2 evo chambera za brzi +1 +1, ali ja ti ipak preporučam da za start ideš samo 1 evo chamber, barem dok ne dobiješ malo osjećaja za igru/timinge. Za timing upgradea počni ga čim se osjećaš dovoljno sigurno da si ga možeš priuštiti. Također je bitno koji ćeš upgrade napraviti. Recimo za masovne roachese iznimno ćeš profitirati sa ranged attack upgradeovima. Ako trebaš konkretniji odgovor ili savijet, uploadaj neki svoj replay pa ćemo vidjeti gdje zapinje {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
17 godina
Keops kaže...

Može mi netko reći malo naprednije taktike za zerga kad igram protiv protossa. Igram u brončanoj ligi.

Idra : "Zerg isn't supposed to beat toss".

Iako sam hvalio zerga na sva usta, polagano gubim živce s njim i mislim da se vraćam na toss-a.

Kad igraš s zergom onda ti je veličina mape najbitnija.

Ako igraš na nekoj velikoj mapi protiv toss-a ili terrana probaj se brzo ekspandati (15 hatch, 15 pool je napopularniji), nakon toga macro hard (radi drone), napravi par lingova(koji stalno stoje pred protivnikovom bazom (da vidiš kad će protivnik krenuti u napad) ili overload-ove stavi tamo.

Ako igraš na manjoj mapi protiv toss-a ili terrana rađe idi na brze lingove (14 pool) ili roach-eve (7 roach), nedaj protivniku da se ekspanda, dok istovremeno ti hvataš ekspanziju. Tu te jedino mogu zeznut taktike kao dt rush ili banshee rush, ali u takvim slučajevima većinom pobjeđuješ odmah jer će imati jako malo trupa na početku.

To ti ništa ne vrijedi ako igraš sa zergom. To je čisti coin flip. Ako on ide na mass lingove, onda i ti moraš na mass lingove ili na bainle, roachevi se u malim količinama ne isplate, jer puše od mass lingova. Ako on ide na bainle moraš i ti ili na roacheve. Uvijek moraš na isto što i protivnik ili hard counter na njegove trupe (tu postoji vjerojatnost da izgubiš prije nego uopće dođeš do njih).

Zerg je općenito najjači u middle-game. Tu dolaze infestori koji rasturaju i većina zergova pobjeđuje u middle-game-u. Dobar je i u late-game, ali ne kao toss (kad toss dođe do 200/200 armije, teško ga se zaustavlja), u early game, je najbolji terran. Zergovi imaju puno problema sa early game (većinom se tu gube partije, 90%  mojih lossova su neke early game taktike koje ne stignem skautati)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Idra priča gluposti. Ako je njegov zvp najslabiji matchup, ne znači da je to tako i generalno. Evo statistike pa sam vidi.

S ovime se slažem što si naveo da je terran najmoćniji early game, zerg mid game, toss late game. Ali to ne znači da ulazak u late game automatski znači poraz za zerga. Infestor + broodlord vojska čak i sa puno manje supply pobjeđuje toss deathball bez problema (novi izraz: zerg deathball). A što se tebe osobno tiče, dobrodošao nazad među tossove, falio si nam {#}.Mislim da (a ovo se odnosi na sve zergove) bi bilo dobro da prestanite whineati i naučite se bolje igrati {#}.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Idra priča gluposti. Ako je njegov zvp najslabiji matchup, ne znači da je to tako i generalno. Evo statistike pa sam vidi.

S ovime se slažem što si naveo da je terran najmoćniji early game, zerg mid game, toss late game. Ali to ne znači da ulazak u late game automatski znači poraz za zerga. Infestor + broodlord vojska čak i sa puno manje supply pobjeđuje toss deathball bez problema (novi izraz: zerg deathball). A što se tebe osobno tiče, dobrodošao nazad među tossove, falio si nam {#}.Mislim da (a ovo se odnosi na sve zergove) bi bilo dobro da prestanite whineati i naučite se bolje igrati {#}.

Već smo mi dva tu statistiku gledali, šta se ne sjećaš{#} ??

Nisam niti rekao da je zerg slab u late game-u, samo sam rekao da je toss najjači. Zerg ima mogućnost da baci svu svoju vojsku na toss-a, izgubi sve i prije nego toss uopće dođe blizu zergovih baza, zerg je opet na max-u (naravno uz dobre inject-ove). Zerg deathball (infestor, broodlord-ovi, roachevi)- tako zovu tu kombinaciju oni njemački stream-eri (najbolje mi je gledati taj njemački stream, tipovi komentiraju tako dobro da se osjećam kao da gledam nogomet na DSF :)).

Zerg je najjači na 3 baze, do tog trenutka je jako teško preživjeti sa zergom. Ako preživim do toga trenutka u 90% slučajeva dobivam partiju.

Igrati protiv terrana je tako loše dizajnirano od strane blizzarda, helion-i su tako popularni da svi igraju one base helion, banshee. Koji je je to crap protiv zerg. Prvo ne možeš raditi zergling-e, ako ideš direktno na roacheve napraviš damage, ali banshee te jednostavno pojedu. Ako pak ideš na mass kraljice na početku da se obraniš, trebaš biti jako dobro pozicioniran, da ti helion-i ne poprže drone ili da ih banshe ne poskida i još k tome nemaš trupe da zaustaviš terranovu ekspanziju.

Najgore je igrati protiv toss-a koji ide na forge FE, pa nakon toga na 6 gate, 2/2 (upgrade) napad. Kad on dođe do svog deathball-a (koji lagano može napraviti iz dvije baze), ti tek uspiješ saturatati 3 bazu. I onda stalno moraš dostizati toss-a u army supply-u. Inače kako i sam znaš "forge FE into 6 gate" mi je najgora taktika protiv koje se moram boriti. "forge FE into stargate" i "3gate fe" je puno lakše dobiti i obraniti se, bar meni.

Jučer sam probao dvije partije sa toss-om natrag, teško će se biti vratiti, jako sam naštiman na zerga :)

P.S. Kada će naš showmatch?? :) (prije nego počnem sa toss-om, jer neda mi se igrati 4-gate vs  4 gate :))

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 11:19 (dado2202).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Za naš showmatch sam uvjek spreman {#}. A 4-gate vs 4-gate bi se možda dogodio jednom u 5 mathcheva jer oba preferiramo brzi robo tech {#}.Ti hoćeš zvp jer znaš da mi je to najslabiji matchup {#}. Ali pripremio sam specijalnu taktiku   samo za tebe (uključuje puno bm-a i cheesa, pitaj hella za detalje) {#}.  Statistike sam ti samo nabacio da te podsjetim da zerg i nije baš tako slab {#}.   S obzirom da si skupio dosta iskustva sa zergom, reci mi funkcionira li u praksi ona tehnika da baciš ultra brzu treću bazu (cca 5-6 min u matchu) kad vidiš da toss ide ffe? Vidio sam protiv mene dosta zergova to radi dosta uspješno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Za naš showmatch sam uvjek spreman {#}. A 4-gate vs 4-gate bi se možda dogodio jednom u 5 mathcheva jer oba preferiramo brzi robo tech {#}.Ti hoćeš zvp jer znaš da mi je to najslabiji matchup {#}. Ali pripremio sam specijalnu taktiku   samo za tebe (uključuje puno bm-a i cheesa, pitaj hella za detalje) {#}.  Statistike sam ti samo nabacio da te podsjetim da zerg i nije baš tako slab {#}.   S obzirom da si skupio dosta iskustva sa zergom, reci mi funkcionira li u praksi ona tehnika da baciš ultra brzu treću bazu (cca 5-6 min u matchu) kad vidiš da toss ide ffe? Vidio sam protiv mene dosta zergova to radi dosta uspješno.

Samo ako ne ide na 6gate 2/2 push, onda me većinom smelju, ako ne napucam masu spineova, iako i onda znam nekad popušiti. Inače točno tako igram većinom protiv ffe, brza treća i još onda brza četvrta (ako se obranim od timing pusha).

Ako ide na onaj void ray into collos shit, onda se većinom obranim, laganini jer infestori su blizu, a dotle ga držim s kraljicama i spore-ovima, pa nakon toga bacim par muta za harras i većinom se toss ne može ekspandat sigurno, a niti se ne usudi napadat jer može izgubiti dosta drona. Onda većinom ili idu na allin (ako se obranim pobjeđujem, ako ne, pušim, većinom se obranim) ili čekaju na 2 baze dok ne dođu do 200/200, u takvim slučajevima čekam s armijom pred njegovom bazom, dok krene da se skršimo jednom tamo (sigurno ću ja sve izgubiti), pa da remakroam drugu armiju dok dođe do moje baze (onda je već supply toss-a od 130 - 150, pa se s tim lakše nosim).

Pogleda na netu "colminigun vs vtavilo". Avilo igra zerga (iako inaće igra terrana) i baš se vidi tu kako je toss superiorna rasa(iako je avilo kao zerg jako slab).

Pa smješno mi je gledati destiny-a dok igra toss-a, ima na hotkey 1 cijelu armiju i na 4 nexus, a robo stalno ručno odabire da radi collos-e. I onda na kraju pregazi protivnika (većinom zerg) iz masters ili gm lige. Istina da ima dobru kontrolu, ali svejedno, toss-a je puno lakše igrati nego zerg-a.

17 godina
Starcraft 2

BTW. Možemo danas zabaciti showmatch :). Nedgje oko 20h dok dođem s posla, budemo zvali i Hell-a (ako bude htio suditi)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Toss ima puno lakšu mehaniku, ali kad dođe do borbe toss zahtjeva najbolju kontrolu jedinica, dok je zerg samo surround + a-move i eventualno koji fungal. MC je rekao da najbolji igrač na svijetu (Nestea) nema niti uključen health bar, i da   zerg ne zahtjeva gotovo nikakav micro (ako te baš zanima, potražim ti na yt i video u kojem to govori, ako on ne zna o čemu priča onda stvarno nitko ne zna).  Što se tiče destinyja slaba ti je usporedba, ipak je on vrlo jak GM igrač sa zergom, ali ako ćemo tako već gledati, sa tossom je tek low-mid masters skill. Uostalom, sad kad pređeš na tossa mislim da ćeš brzo promjeniti mišljenje, čim prvi put naiđeš na dobrog zerg protivnika. Vjeruj mi znam iz iskustva da je pvz najteži matchup ako zerg zapravo zna igrati. Ako je zerg loš, onda je smiješno koliko ga je lagano pobjediti. Ja sam sretan ako pobjedim 1 od 4 matcha protiv zerga, a i sam znaš da imam solidan i micro i macro. A za showmatch, da li hell osigurava nekakvu nagradu za pobjednika i intervju (zvuči poznato? {#}). Aj dođi na skype ako možeš, da se tamo malo prepucavamo (čitaj: vrijeđamo i prijetimo si {#}), a ovdje na BOL da samo argumentirano diskusiramo.

P.S. Ako je toss superiorna rasa, možeš li objasniti zašto je tako malo tossova u code s? (20 T, 7 Z, 5 P)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 13:34 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Toss ima puno lakšu mehaniku, ali kad dođe do borbe toss zahtjeva najbolju kontrolu jedinica, dok je zerg samo surround + a-move i eventualno koji fungal. MC je rekao da najbolji igrač na svijetu (Nestea) nema niti uključen health bar, i da   zerg ne zahtjeva gotovo nikakav micro (ako te baš zanima, potražim ti na yt i video u kojem to govori, ako on ne zna o čemu priča onda stvarno nitko ne zna). Što se tiče destinyja slaba ti je usporedba, ipak je on vrlo jak GM igrač sa zergom, ali ako ćemo tako već gledati, sa tossom je tek low-mid masters skill. Uostalom, sad kad pređeš na tossa mislim da ćeš brzo promjeniti mišljenje, čim prvi put naiđeš na dobrog zerg protivnika. Vjeruj mi znam iz iskustva da je pvz najteži matchup ako zerg zapravo zna igrati. Ako je zerg loš, onda je smiješno koliko ga je lagano pobjediti. Ja sam sretan ako pobjedim 1 od 4 matcha protiv zerga, a i sam znaš da imam solidan i micro i macro. A za showmatch, da li hell osigurava nekakvu nagradu za pobjednika i intervju (zvuči poznato? {#}). Aj dođi na skype ako možeš, da se tamo malo prepucavamo (čitaj: vrijeđamo i prijetimo si {#}), a ovdje na BOL da samo argumentirano diskusiramo.

P.S. Ako je toss superiorna rasa, možeš li objasniti zašto je tako malo tossova u code s? (20 T, 7 Z, 5 P)

To je istina, toss treba najviše kontrole, guardian shield, ff-ovi, blink, charge. Vidio sam na IGN gdje je neki koreanac (sad se ne mogu sjetiti imena) sa zealotima napao svoje trupe tako da su mu brže došli u obranu (jer su chargali), zakon :)

MC {#}, ma njemu je samo žao što nije u Code S. MC je inače Idra samo za toss-a (koliko idra veliča zerg-a, toliko MC toss-a).

Što će Nestea-u opće health bar-ovi kad čovjek namakro toliko više vojske od protivnika da zna da će pobjedit {#}, šalim se. Nisam inače to vidio kod njega, ali nije više niti zerg samo a-move. I sam znaš što se dogodi ako zerg samo a-move u toss-ovu zealot sentry armiju (ima nasjeckane zergling salate za cijeli dan). Igrali samo Hell i ja jedno 2vs2 i ja nisam imao niti trupe, on je imao 5 sentry-a i uspio nas je obraniti od 7 roach rush + marine marauder (na duploj rampi). Mislim to je perverzija.

Ma sumnjam da ću mijenjati opet rasu. Previše volim te male zerglinge :), koliko god frustracije mi znaju donjeti.

P.S. "I'm working" tako da ne mogu sada. Dođem kasnije doma pa se čujemo :P

Budem ga pitao da li dijeli kakve nagrade :)

P.P.S. Zašto ih je tako malo u Code S, da citiram Idra/Destiny/Speed citat : <evil face>" Protoss players are stupid" </evil face> :), hihihi :P

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Moje osobno mišljene je: "zerg players are stupid". Doslovno trebalo im je mjesecima da skuže da roach-hydra-corruptor je slaba kompozicija protiv deathballa. Destiny je dobar igrač, ali i sam znaš moje mišljenje (bazirano na činjenicama) da   nije ništa postigao bez teškog korištenja infestora, i ja ga ne svrstavam u top kategoriju igrača, jer realno gledajući on to ni nije. Zanimljiv je za gledati njegov stream, ali ipak nije on ta klasa. Idra je   druga priča, on je klasa za sebe, ali i whiner kakvog nigdje nema {#}. Kada pobjedi to je zato što je "bolji" od protivnika, kada izgubi to je zato što je "protivnička rasa op". Stalno govoriš da je toss op, a zerg up, a opet si prešao sa P na Z i   ne želiš se vratiti nazad. Pobijaš sam svoje riječi  {#} <3. Tvoj problem je što je zvp tvoj slabi matchup (kao što je i meni), dok statistike govore upravo drugačije (toss u koreji ima samo 40% win rate, potražit ću i tu statistiku ako hoćeš). S jedne strane govoriš da je toss najlakša rasa za igrati, dok s druge da zatjeva najbolji micro {#}. Ali ako ćemo realno i objektivno govoriti, niti ja niti ti nismo oni koji su toliko dobri da imamo pravo kukati o balansu. Ako ikada dođemo u GM, onda će to biti druga priča {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisu skužili zerg igrači nego je skužio catz (koji je prvi počeo jače koristiti infestore),a  Destiny mu je to "ukrao" i usavršio.

Možda nije top klasa, ali igrač koji pobjedi Bomber-a, Ace-a, Puzzle je definitivno igrač kojeg se isplati pratiti. On zna nekad spušiti tako blesave partije da je to glupo i to je jedini razlog zašto nije tamo gore s najboljima. Destiny nije mehanički igrač (kao Idra, koji svaki build izvrši na sekundu, inject-a kraljice da nikad ne idu preko 20 energy itd), ali je zato kreativan i nepredvidiv (kao što je TLO znao biti prije, sada su mu se popravile mehanike, više pobjeđuje, ali su mu partije

predvidive, mislim na TLO-a) i zbog toga je po meni dobar igrač i jedan od boljih.

Zašto je zerga teže igrati, a lakše s njim upravljati. Zato jer kod zerga treba biti baš dobar mehanički igrač. Treba injectati ( u pravilnim vremenskim razmacima), treba paziti uvijek supply kad radiš trupe, jer ako ne napraviš overlord-a, nego sve potrošiš za trupe, slijedeći inject si opet iza (jer ne možeš raditi trupe). Recimo kod toss-a je isto tako ,ali tamo možeš istog trena baciti pylon, kod zerga treba čekati dok ti se napravi larva (bez obzira koliko love imaš). Kod zerga sve trupe trebaju proći cijelu mapu da dođu do odredišta, toss warpa samo s pylonom. Toss ima više castera i njegove trupe imaju više ability-a i zbog toga treba veći micro kod kontroliranja trupa.

U Broodwar-u sam igrao Z-a, u SC2 sam igrao P jer se je dosta lako naučiti igrati (iako imam najviše odigranih kao random, više od 3000 komada), kad sam se malo naviknuo na zerga iz SC2, odmah sam se vratio na njega.

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

terran>zerg>protoss je trenutno... nekada sam tvrdio je teže dobiti zerga nego terrana sad baš ne mislim tako... terrani su  strašno jaki pogledajte pumu protiv nekog tossa... tamo se vidi sav imbalanas od 1-1-1 do 12 ghosta mass emp-a...  a za zerga, teža mehanika je al kad se upraksaš trebo bi mlejti tosseve sa nifestor baneling broodsima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Nisam gledao matcheve protiv bombera i ostale ekipe, ali dam se kladiti da ih je sve pobijedio sa infestorima. Zerga je teže igrati, jer je macro težak, nitko to ne osporava, ali realno gledajući ako nemožeš savladati mehaniku jedne rase, onda nebi trebao ni igrati s njom. S druge strane toss ima smiješno laganu mehaniku igre, ali opet treba imati dobar micro (ne mješati sa visokim apm-om, nije ista stvar). Dakle tu se slažemo {#}. Samo kažem ti dado, imaš krivo mišljenje o zvp. Kao prvo igra se ne balansira za igrače kao što smo ja i ti, nego za potrebe profesionalnih igrača. Ako ti neki build ne možeš pobijediti, ne znači da je to automatski OP. Recimo neki bronze igrač stalno gubi od 6 poola, znači li to da je 6 pool op? Ako si za ja ti ugovorim match vs mid diamond zerga, ti budi toss, ako ga pobjediš 1 od 5 partija svaka čast. Moje mišljenje je da su 90% bronze-plat zergova stvarno loši (ne želim nikog uvrijediti, isto vrijedi i za ostale rase), dok su visoki plat-visoki diamond za mene nerješivi problem. Upravo ovo što domac1986 kaže, došla su teška vremena za tossove, od 1-1-1 sa strane terrana, do infestora sa strane zerga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Nisam gledao matcheve protiv bombera i ostale ekipe, ali dam se kladiti da ih je sve pobijedio sa infestorima. Zerga je teže igrati, jer je macro težak, nitko to ne osporava, ali realno gledajući ako nemožeš savladati mehaniku jedne rase, onda nebi trebao ni igrati s njom. S druge strane toss ima smiješno laganu mehaniku igre, ali opet treba imati dobar micro (ne mješati sa visokim apm-om, nije ista stvar). Dakle tu se slažemo {#}. Samo kažem ti dado, imaš krivo mišljenje o zvp. Kao prvo igra se ne balansira za igrače kao što smo ja i ti, nego za potrebe profesionalnih igrača. Ako ti neki build ne možeš pobijediti, ne znači da je to automatski OP. Recimo neki bronze igrač stalno gubi od 6 poola, znači li to da je 6 pool op? Ako si za ja ti ugovorim match vs mid diamond zerga, ti budi toss, ako ga pobjediš 1 od 5 partija svaka čast. Moje mišljenje je da su 90% bronze-plat zergova stvarno loši (ne želim nikog uvrijediti, isto vrijedi i za ostale rase), dok su visoki plat-visoki diamond za mene nerješivi problem. Upravo ovo što domac1986 kaže, došla su teška vremena za tossove, od 1-1-1 sa strane terrana, do infestora sa strane zerga.

Ajde može, dogovori (kako imam feeling da ćeš sebe tu podmetnuti :P). Ja sam još u platini samo iz jednog razloga, a to je jer me odma tako place-alo, a drugo jer igram na tjedan dana možda 5, 6 matcheva (ako uopće stignem i toliko, jučer sam konačno odigrao par matcheva). U svojoj lizi sam u top 10, a imam četvrtinu partija kao ostali koji su u istoj lizi kao i ja. Ne znam kad me zadnji puta matchalo s nekim ispod diamond. Kako sam i prije rekao, većinom gubim od nekih cheese ili early taktika (a takve taktike su od gold do daimond jako popularne).

Znaš i sam da ja igram većinom samo 2vs2 (s Hellom), zato tamo rasturamo (iako su u 2v2 masters slabiji igrači nego 1vs1, ali nismo niti mi loši).

Imam više od 3500 partija (1800 pobjeda), od toga je oko 80% team games {#}

Budemo mi danas odigrali par partija, budem ja igrao random (da vidim kako ću se držati {#})

17 godina
domac1986 kaže...

terran>zerg>protoss je trenutno... nekada sam tvrdio je teže dobiti zerga nego terrana sad baš ne mislim tako... terrani su  strašno jaki pogledajte pumu protiv nekog tossa... tamo se vidi sav imbalanas od 1-1-1 do 12 ghosta mass emp-a...  a za zerga, teža mehanika je al kad se upraksaš trebo bi mlejti tosseve sa nifestor baneling broodsima

Jep ali puma je zvjer od igrača. Svatko tko može imati prosječan APM na kraju partije od 320 (a da nije spam), mora igrati kako igra Puma.

Gledao sam protiv Nestea, gdje ga je sa dropovima jednostavno rastavio. Nestea se nije znao kamo okrenuti, bio je totalno izgubljen. Na mini mapi su se njegove baze samo crvenile :P.

Šteta da zerg nema trupu koja "crpi" energiju (kao ghost ili templar)

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Upravo to i govorim, znam da si po skillu diamond igrač, to što si u platinumu je čista glupost. Zato ti i kažem da bih ti ugovorio vs diamond zerga da probaš, da malo potkrijepim svoje argumente u raspravi {#}. A dobro bi to došlo i meni, možda konačno naučim spectajući tebe kako se igra pvz.  A da sebe podmetnem to bi bilo krajnje podmuklo (ali i tipčno za mene hehehe) {#}. Uostalom znaš i sam da sam ja sa zergom u najboljem slučaju silver-gold skill tako da bi bilo otprilike 5-0 za tebe {#}. Probat ću uhvatiti tog lika ovih dana pa se dogovorimo. Btw, ja ne igram vs random, ako je ikako moguće da odabereš rasu (možeš mjenjati nakon svake partije), samo nemoj random znaš da to ne volim {#}.

Zerg ima trupu, riječ je o infestoru, ali treba odigrati na razini najboljih igrača da se to može izvesti. Neural jednog ghosta/templara i emp/feedback na ostale {#}  . Problem je u tome što je to u praksi vrlo teško za izvesti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 15:24 (mata_87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo ja bi htio malo vježbat da se vratim u formu inače sam bio high diamond/master do prije nekoliko mjeseci, al sam dosta zapustio igru i sad sam pao u platinu nakon brojnih all inova koji su postali nepredvidljiviji nego ikad. Ako netko želi igrat protiv mene i uz to meni pomoć neka me doda KOkeyduRa #115. :D

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hellraiser1110 kaže...

Evo ja bi htio malo vježbat da se vratim u formu inače sam bio high diamond/master do prije nekoliko mjeseci, al sam dosta zapustio igru i sad sam pao u platinu nakon brojnih all inova koji su postali nepredvidljiviji nego ikad. Ako netko želi igrat protiv mene i uz to meni pomoć neka me doda KOkeyduRa #115. :D

Ako ti se da vježbat sa platina Tossom - TomoYoda #148

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Vidim nitko nije prokomentirao 1.4 patch notes pa ću ja {#}.

General
Unit vision up ramps has been reduced by 1.  -S ovime se slažem, posebna primjena u pvp za lakšu obranu od 4g

PROTOSS
Immortal
Attack range increased from 5 to 6.    -Immortal neće više plesati iza vojske stalkera, nego će zapravo i pucati. Dobra promjena.
Mothership
Acceleration increased from 0.3 to 1.375.     - Ne vjerujem da će ovo donijeti veću primjenu mothershipa, ali lijepo je vidjeti mali buff za mamaship  {#}
The Mothership’s Cloaking Field no longer cloaks all units instantaneously, but rather adds units to the cloak field over time (maximum of 25 per second). This should alleviate “Mothership Lag” issue when a Mothership comes online.  

- Samo ispravak buga, nikakav utjecaj na balans

Stalker 
Blink research time increased from 110 to 140.     - Isto samo za pvp, ovo bi moglo dovesti većoj promjeni u metagameu, sve mi se čini da će pvp opet postati collosus wars
Warp Prism

Shields increased from 40 to 100.     - Prijeko potrebno, mislim da se sa ovime svi slažu. Mogli bismo vidjeti veću primjenu  spechul taktiks  {#}

TERRAN
Barracks
Build time increased from 60 to 65.     - To bi trebalo spriječiti bunker rush u tvz? Po meni čista glupost, timing za OC neće više biti u line-up, isto tako terranima će biti teže obraniti cheese
Hellion
Infernal Pre-Igniter damage upgrade decreased from 10 to 5.     - Ovo smatram potrebnim, hellioni će trebati 1 shot više da ubiju radnike
Raven
Seeker missile movement speed increased from 2.5 to 2.953.    - Vrlo zanimljivo, možda raveni konačno postanu moćni late game unit

ZERG
Infestor
Fungal Growth damage changed from 36 (+30% armored) to 30 (40 vs Armored).    - Slažem se, infestori trebaju nerf, ali svejedno i dalje vrlo moćna jedinica

Overseer
Morph cost decreased from 50/100 to 50/50.     - U potpunosti se slažem
Contaminate energy cost increased from 75 to 125.    - Spriječava konstantni contaminate građevine, slažem se 
Ultralisk
Build time decreased from 70 to 55.     - Također se slažem, možda konačno ultraliski postanu unit koji se zapravo koristi

Također, bila je ideja da se neural parasite ne može koristiti na massive unitima. Pokušaj nerfa infestora, ali ujedino i čista glupost. Tražili su nerf na krivome mjestu. Srećom ekipa iz Blizzarda ipak sluša igrače, pa ćemo umjesto ovoga vidjeti smanjenje dometa za neural, sa 9 na 7.

Koja su vaša mišljenja na ove nadolazeće promjene?

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Starcraft 2

Kao zerg se slažem sa nerfanjem infestora jer se počelo igrati samo s infestorima, skoro se i ne prave drugi uniti, a mislim da bi također trebalo na neki način nerfati protossov ff, pogotovo protiv zerga, kad nitko ne pravi gotovo beskorisne ultre da mogu zgazit ff (ok ja ih napravim kada imam 5 baza naprema 1 protivnikovoj pa iz zafrkancije, ali inače broodlordi su puno korisniji), ako pokusam s roachevima ispod forcefielda protoss inace u armiji ima observera pa preživi svaki drugi dok prođe ispod, jako je teško...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Kao zerg se slažem sa nerfanjem infestora jer se počelo igrati samo s infestorima, skoro se i ne prave drugi uniti, a mislim da bi također trebalo na neki način nerfati protossov ff, pogotovo protiv zerga, kad nitko ne pravi gotovo beskorisne ultre da mogu zgazit ff (ok ja ih napravim kada imam 5 baza naprema 1 protivnikovoj pa iz zafrkancije, ali inače broodlordi su puno korisniji), ako pokusam s roachevima ispod forcefielda protoss inace u armiji ima observera pa preživi svaki drugi dok prođe ispod, jako je teško...

Iako sam protoss igrač, slažem se sa ovime što si rekao. Međutim, moraš uzeti u obzir da su gateway jedinice vrlo cost inefective (jesam li to dobro gramatički napisao?), a robo jedinice nemožeš tako brzo raditi. Moje mišljenje je da bi trebalo smanjiti max energiju setryja, da ima recimo max 3 ff, ali i na neki način pojačati zealot-stalker vojsku. Naravno to bi možda dovelo do drugih problema u balansu, tako da je možda i bolje da je sve ovakvo kako je  {#}

17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

A gle Infestor je jedina dobra zergova jedinica sve ostalo je smeće. Po meni hydra treba neki dobar buff jer je postala ko reaper, čak se i reaper koristi u nekim taktikama, a hydra samo protiv tossa ako radiš close position all in...

Mute su situational i ako commitaš na njih obično gubiš meč jer se prelako counteraju. Kako jest Infestor je jedini koji ti osigura pošten game :(

Potpis
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Hydra svakako treba buff, recimo malo više hp nebi škodilo. Ali što se tiče mutaliska mislim da i nisu tako loši protiv tossa. Možeš konstanto harassati, forsiraju puno stalkera, tako da muta-ling je prema mom mišljenju kompozicija koja će se početi sve više koristiti u zvp. Što se tiče infestora ipak je malo predobar   {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:36 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Hydra svakako treba buff, recimo malo više hp nebi škodilo. Ali što se tiče mutaliska mislim da i nisu tako loši protiv tossa. Možeš konstanto harassati, forsiraju puno stalkera, tako da muta-ling je prema mom mišljenju kompozicija koja će se početi sve više koristiti u zvp. Što se tiče infestora ipak je malo predobar  {#}

Da ali sad opet nerfaju neural parasite koji će bit useless, prije se nije mogao koristit zbog rangea, pa su mu buffali range, a sad mu nerfaju range, pa će opet bit nemoguće np-at. Ma mislim da blizzard radi pogrešne stvari, po meni je marinac op od početka igre, ali ga još nisu nerfali ni ništa 16 marine drop je game ending ako si malo izvan pozicije il si se pripremio na push ...

Potpis
16 godina
Starcraft 2

Rekao bi da zerga treba buffati u sveukupnom pogledu, ali infestore nerfati, jer su gotovo jedina korištena jedinica u mid-late gameu.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mislim da generalno ne treba buffati zerga. Eventualno hydre i neki manji buff za zvt (pogledati statistike gore)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

kakve statistike, trenutno ima najmanje protosa u velikim turnirima

Ima par koreanski zergova koji totalno dominiraju zvt.... evo sada u DreamHack Valenciji dongraegu totalno rasturio do vrha... dobio sve terrane i do finala nije zgubio game... u finali izgubio 1 u best of 5

Također u gsl code S najmanje protosa 

edit: Naravno naj op su terrani trenutno i svi koreanci se s time slažu, gsl code s: 20 terrana, 5 protossa, 7 zerga hmmmm {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 21:09 (alscaul).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Realno gledajući s obzirom da nitko od nas ne igra sc2 na jako visokom nivou (isprike ako netko ima), nebi se trebali zamarati sa problemima u balansu. Da, terrani su u pravilu do sada najbolje prolazili, ali tu je djelomično pomoglo i to što većina koreanskih profesionalaca igraju sa terranima. Valjda zato što su najkompletnija rasa, ili koji god da je već razlog. A vidi, uzaludno je objašnjavati nekim ljudima tipa Idra, Destiny, pa čak i nekima na ovom forumu (dado i ostatak vesele ekipe hehehe {#}) da je manje-više sve unutar balansa. Oni će uvijek tvrditi da su zergovi preslabi, čak i ako ikad dođe do situacije da zergovi pobjeđuju većinu turnira i imaju najbolji w/l postotak na ladderu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 21:51 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

ma mislim da nije baš sve balansirano cak i na niskom nivou... npr. kad dođeš do gold-platinuma gdje igraci imaju solidan macro, vidi se da terran može recimo igrati najviše na sljepo, zerg se treba najviše prilagođavati prema buildu protivnika, kak bi rekli reaktivna rasa, kad protoss isto protiv terrana ima problema, mora skrivati colossuse jer ako ga scan primi, izađe par vikinga i gg je... dok bio-armi sa ghostima i medvac supportom roflstompa gateway vojsku.

0 0 hvala 0
17 godina
Starcraft 2

NP već i sa ovakvim range-om je jako postitional, znači ako nisi dobro postavljen, džaba ti NP, jer infestori umiru prebrzo. Sad do će biti još manji range, neće se uopće koristiti. Dobro je da je ostalo sve sa infested terranima kao i ranije, tako da IT Bomb još uvijek će paliti za brzo snipanje baze.

Mislim da su trebali staviti da je kraljica massive, istina da time onda phoenix harras pada u vodu, ali zato one "debilne" early game "ff na rampu" taktike više neće biti moguće. Ovako mi se sve što se nalazi u patchu sviđa.

Kako je i netko već ranije spomenu, treba neki buff hydrama, jer one (uz ultre, koje su dobre samo protiv mass stalkera i collosa) su najbolje useless trupe u igri. Možeš imati supply hydra i izgubiti od 4 collos-a sve(al su prespore, ali imaju premalo HP-a).

I da ne govorim o marincima i terranu općenito. Naguze terrani 2-3 tenka u pozadinu, sa 2-3 thor-a, sve ostalo mmm i polagano se približavaju prema tvojoj bazi, samo lijepo čisteći sve što im se nalazi na putu. Jako teško za zaustaviti, još ako je igrač dobar i zna micati na vrijeme iza bio ball.

Protiv toss-a je bio ball + par ghostova skoro pa nemoguće zaustaviti. Ma koliko god da collosa ima toss. Stimani marauderi tope svu tossovu vojsku nakon par EMP-a.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice