Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 878.276
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
odjavljen
Re: Star Citizen
starcitizen80 kaže...
Nikome ne smeta kad recimo eve online uzima novce svaki mjesec vec 15 godina a bavu se skinovima u igri koja grafike nema lol a tahvih je primjera na stotine....

Cijenim ja tvoj žar, ali daj mi objasni zašto pišeš takve gluposti? Braniš projekt koji godinama ima slab napredak i feature creep pljuvanjem po jednom od najboljih MMO i space projekata ikad kritikom koja nema veze s baš ničim.

9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
starcitizen80 kaže...
Nikome ne smeta kad recimo eve online uzima novce svaki mjesec vec 15 godina a bavu se skinovima u igri koja grafike nema lol a tahvih je primjera na stotine....

Cijenim ja tvoj žar, ali daj mi objasni zašto pišeš takve gluposti? Braniš projekt koji godinama ima slab napredak i feature creep pljuvanjem po jednom od najboljih MMO i space projekata ikad kritikom koja nema veze s baš ničim.

Ja sam igrac eve onlina i star citizena za razliku od ovde nekih koji nisu a puno zuje.

Eve online je u stagnaciji godinama a nakesali su se poprilicno i to rade svaki mjesec i dalje,imaju masu mušica tehnicke prirode a o samom razvoju  igrivosti kroz citaj dobro 15 godina da i ne govorim dakle napredak je relativan pojam isto kao i vrijeme

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 15:02 (starcitizen80).
16 godina
odjavljen

Pa ti koji puno zuje sigurno ne komentiraju EVE ako ga nisu igrali. Ali, činjenica je da EVE postoji i da je jedna od aktivnijih MMO igara na tržištu, dugovječna kao WoW. Stagnira? Pa nije baš; Frostline je zabavan, a sve ekspanzije su redovito kako su i obećane. Sadržaja ima dosta, grafički je odlična a sve ostalo je odlično tehnički. Kad spomeneš "tehničke mušice", smiješno je, jer ne shvaćaš koliko je ono što EVE radi vrh mogućeg i koliko je upravo EVE indikator budućih problema Star Citizena tj. činjenice da SC nikad neće ni prići blizu EVE-ovoj masovnosti i homogenosti svemira. Ako ikad izađe.

Imaš pravo u tome da je napredak relativna stvar. Grafički bismo mogli lamentirati o tome da EVE ne izgleda kao SC (nije ni isti tip igre), ali to je trade-off za masovne svemirske bitke i više od 20 igrača u istom sektoru (na stotine i tisuće zapravo po bitkama čak).

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 15:18 (Tonči).
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa ti koji puno zuje sigurno ne komentiraju EVE ako ga nisu igrali. Ali, činjenica je da EVE postoji i da je jedna od aktivnijih MMO igara na tržištu, dugovječna kao WoW. Stagnira? Pa nije baš; Frostline je zabavan, a sve ekspanzije su redovito kako su i obećane. Sadržaja ima dosta, grafički je odlična a sve ostalo je odlično tehnički. Kad spomeneš "tehničke mušice", smiješno je, jer ne shvaćaš koliko je ono što EVE radi vrh mogućeg i koliko je upravo EVE indikator budućih problema Star Citizena tj. činjenice da SC nikad neće ni prići blizu EVE-ovoj masovnosti i homogenosti svemira. Ako ikad izađe.

Eve sa SC-om nije uopce usporediv koliko god ti vidiš slicnosti toliko cu ti ja navest krucijalnih razlika.

Eve ne daje naglasak na grafici a skinovima se jedino bave zadnju godinu to je toliko promaseno i oni to znaju al se hvataju za slamku spasa pa pokusavaju sve živo jer je broj igraca drasticno opao zadnje dvije godine o tome sve zasto bih mogao napisati sam dvije pune stranice al nemam volje niti je tema.

16 godina
odjavljen

Nije to ista igra, ali je itekako usporediva. No dobro si prepoznao da naglasak nije na grafici, razlike se mogu nabrojati, no bitno je vrlo slično.

Što se tiče stagnacije - da. EVE je bitno pao, no ne možeš očekivati da nakon toliko godina nema zasićenja. Misliš da se isto neće dogoditi SC-u kao što se dogodilo EVE-u i WoW-u?

9 godina
neaktivan

Implementacija svega zamišljenog u starcitizen ce potrajati jos godinama i ponovno govorim da to pravim suporterima nije ni problem,to je Vama problem odnosno vecinom onima koji nisu igru ni kupili,kao psiholog bi ti mogao objasniti i zašto ako te bude zanimalo.

U tom kontekstu eve izgleda kao tetris naspram star citizena a i dalje im se nakon 15 godina serveri ruše,na tom tragu ja i imam dozu sumnjicavosti pa te evo sada ujedno i pitam pošto tvrdiš da si covjek od struke,molim te izjasni se kratko i nedvosmisleno

Dali je po tebi  implementacija svega zamišljenog tehnicki ostvariva za razdoblje do recimo 2020 ili nije?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 16:11 (starcitizen80).
17 godina
protjeran
Star Citizen

kako god EVE ce biti na trzistu mmorpg-a bez konkurencije i u narednih deset godina za sigurno ,  jer to je jedini mmo fokusiran na interakciju izmedju igraca 

Nema smisla usporedjivati EVE unikatni mmorpg sandbox sa SC sp+mp space sim igrom , koja jos uvijek samo impresionira  sa prodajom pixela,sljepocom fanaticnih sljedbenika kulta i teorijom,idejom Christa Robertsa, sto bi to trebalo da bude na kraju kao gotov proizvod ako se ikad zavrsi ... sto je  je zaista impresivno !

europa europljanima

5 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Faith in SC restored...

quickr kaže...

SC izbaci alfu sa jednom cool misijom (prikazanom u videu):  "OMG!! To je to, SC izlazi, I'm A believer!! Sad znam da tisuće i tisuće dolara koje sam utukao u brodove neće propasti! Best game ever!!!"

Tonči kaže...
Već je uspostavljen konsenzus da su postali kult. :)

Mene više brine da je dado izgubio vjeru, pa makar na par minuta.

Ili se boji da će ćevapi poskupiti?

9 godina
neaktivan
Star Citizen

-prestanite baljezgat  po ovoj temi ili razgovarajte konstruktivno ili se gubite na druge teme- al pošto imamo pristranog moderatora nece bit ni od toga ništa

nešto konkretno za promjenu

0 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
starcitizen80 kaže...

Implementacija svega zamišljenog u starcitizen ce potrajati jos godinama i ponovno govorim da to pravim suporterima nije ni problem,to je Vama problem odnosno vecinom onima koji nisu igru ni kupili,kao psiholog bi ti mogao objasniti i zašto ako te bude zanimalo.

U tom kontekstu eve izgleda kao tetris naspram star citizena a i dalje im se nakon 15 godina serveri ruše,na tom tragu ja i imam dozu sumnjicavosti pa te evo sada ujedno i pitam pošto tvrdiš da si covjek od struke,molim te izjasni se kratko i nedvosmisleno

Dali je po tebi  implementacija svega zamišljenog tehnicki ostvariva za razdoblje do recimo 2020 ili nije?

Što ti to znači "pravim suporterima nije ni problem,to je Vama problem odnosno vecinom onima koji nisu igru ni kupili,kao psiholog bi ti mogao objasniti i zašto ako te bude zanimalo." Kako znaš da nisam pledgao više od tebe? :) 

Već je to uobičajena praksa, da se preuveličava ono što SC jest, ali probajmo se suzdržati od posve promašenih ocjena o "tetris igrama", pogotovo kad spominjemo EVE, igru koja ima najnapredniji serverski sustav ikad u video igrama.

Star Citizen je spoj 2 žanra za sada. Nema ništa tako svemirsko kako ti i neki (inače SC kult) želite prikazati niti je mashup prvi put u povijesti igara, a ni tehnički nije ništa revolucionarno. To slavljenje nečega što se nema zašto slaviti može prolaziti kod običnih korisnika kakva je većina, ali ne kod onih koji znaju o čemu govore. Već sam, mislim tebi, replicirao da kod mene ne pale bajke koje Roberts piše u developerskim dnevnicima i izvješćima, jer mene ne impresionira "64-bitni screen space" kao što tebe ne bi impresionirala "socijalnokonstruktivistički pristup analizi medijskog diskursa".

Van_Blaster kaže...

kako god EVE ce biti na trzistu mmorpg-a bez konkurencije i u narednih deset godina za sigurno ,  jer to je jedini mmo fokusiran na interakciju izmedju igraca 

Nema smisla usporedjivati EVE unikatni mmorpg sandbox sa SC sp+mp space sim igrom , koja jos uvijek samo impresionira  sa prodajom pixela,sljepocom fanaticnih sljedbenika kulta i teorijom,idejom Christa Robertsa, sto bi to trebalo da bude na kraju kao gotov proizvod ako se ikad zavrsi ... sto je  je zaista impresivno !

U jednom segmentu da, no Star Citizen, ako izađe, mogao bi mu uzeti nešto tržišta, ako ništa, time što je novi space shooter. Zasad je SC samo skupa verzija već postojećih tehnoloških i dizajnerskih eksperimenata i najava, Robertsov neprežaljeni Freelancer i WC film. 

9 godina
neaktivan
Star Citizen

Gamersko vrijeme ce biti prije i poslje  star citizena jer pored te jadne male drhtajuce alfe sve drugo izgleda ko tetris i to nije nikakav kult nego činjenica,ne radi se tu samo o grafici nego o cjelom konceptu igre,baš me briga preko cega se to sve skupa vrti

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 22:37 (starcitizen80).

0 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
Na koji koncept misliš? Možeš li istaknuti neke revolucionarne točke koje nitko nikada prije nije imao?
17 godina
Star Citizen

Hvala Bogu ako je istina da si "out".

Svi tvoji argumenti mogu se svesti na slijedeću priču:

Dječak A ima psa koji nije pretjerano lijep, ali je drag, poslušan i dječak ga voli najviše na svijetu. Dolazi dječak B

Dječak B: "Moj pas je bolji od tvog."

Dječak A: "Koji pas?"

Dječak B: "Pa moj pas, halo?!?!"

Dječak A: "Ali ti nemaš psa!?" - vidno zbunjen izusti dječak A

Dječak B: "Pas kojeg sam si zamislio je predivan pas. Imat ću ga jednoga dana i bit će to najlijepši, najveći, najbrži i najjači pas na cijelome svijetu. Svi će mu se diviti i htjeti takvog. Nijedan od vaših pasa nije mu ravan. Vidi, platio sam uzgajivaču Chrisu 5000$ da mi uzgoji takvog psa, a za dodatnih pišljivih 7000$ napravio mi je 3 portreta mog budućeg psa, dobio sam i lajnu i ogrlicu... vidi slike i divi se njegovom savršenstvu. Imam i I.O.U. dokument na kojem je jasno napisano kakvog psa će mi uzgojit, a jednom u skoroj budućnosti ćeš plakat kad ga dovedem pred tvoje jadno pseto i bit će ti jasno zašto je moj pas bolji od tvog."

Dječak A: "Shvaćaš li koliko je suludo ovo što si mi upravo rekao!?!?"

Dječak B: "Jedino suludo je koliko ćeš plakat kad vidiš mog savršenog psa."

I tako se nasdtavi priča vrtit u krug... Sad.... jednoga dana dječak B možda doista dobije svog psa i možda doista bude sve što je poželio, ali u ovom trenu ima skupi I.O.U. dokument, 3 portreta svog budućeg psa, lajnu i ogrlicu, što sve zajedno jednog dana može vrijedit između 10$ i 20 000$, moguće i puno više, ali danas vrijedi koliko 4 papira, lajna i ogrlica u lokalnom dućanu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 1:24 (Rhodin).
Moj PC  
18 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Jedino suludo je kolko ces plakat kad vidiš mog savršenog psa"

Tu sam umro :DDD

16 godina
odjavljen
Star Citizen

SC je nešto kao imaginaran prijatelj. Zasad. No, mene sad stvarno zanima što netko vidi u SC, a da sve ostalo čini "tetrisom"? Jer, SC nije u puno toga drugačiji od drugih igara, osim u želji za podizanjem ljestvice razine detalja. Dakle, što Star Citizen ima novo i evolucijski bolje:

Izrazito kvalitetne modele: ovo je nešto što se SC-u mora priznati. Proučavao sam tehnike modeliranja i teksturiranja i zaista, ako netko radi svoj posao vrhunski u CIG-u, to su artisti. SC brodovi su pametno i dobro modelirani i teksturirani. Impresivna kvaliteta koju dosad niti jedna igra nije imala i to je svakako visok evolucijski skok, što će priznati svatko u industriji. Tehnika decals placementa koju SC artisti koriste može se podučavati na kolegiju "hard surface modelinga". Berko je čovjek od struke pa može reći imam li pravo.

Vezano za ovo ide niz koraka naprijed u tom segmentu: izrazito korištenje streaminga, jer su modeli veliki, kompleksni, a odnos tekstura i mesheva je po modelu daleko ravnomjerniji, nego uobičajeno. Iznimno dobar model štete s 5 stupnjeva (0, 25, 50, 75, 100 %) i 4 načina stupnjevanja štete. Parallax displacement ja koristim u svojoj igri (uglavnom se koristi za zidove, kamene ceste i sl.). Pogledati ovdje kako radi (negdje iza 5:20... 

I da, artisti rade vrhunski posao. Problem nastaje iza ove točke. Još uvijek je nejasno ima li Star Citizen još nešto što bi obećavalo novu kritičnu točku u ovoj listi. U engineu još uvijek ne vidim ništa bitno za izdvajanje. Očekujem da će druga točka ove liste biti "vrhunski riješena server-client arhitektura koja omogućava igranje više desetaka i stotina igrača u istom prostoru", ali nije mi posve jasno koliko se treba tome nadati. Ništa što smo dosad vidjeli ne upućuje na te mogućnosti, CIG se nije nigdje pohvalio (obično se te stvari rade na GDC-u) objašnjenjem kako im radi server-client i što su uspjeli postići. 

Kad to vidim onda ću moći reći da ima neke veće šanse za uspjeh da se instanciranje ne pretvori u mali privatni party par brodova. Zasad su zatjevi ove razine detalja i interakcija viši od svega što teoretski možemo ugurati u normalnu mrežnu komunikaciju, a nemati ozbiljnih problema.

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Star Citizen

Ja bih volio da kolega meni objasni, kao psiholog-psihologu. 

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Sretan Božić i da u Novoj ugledamo SC. :)

Moj PC  
6 0 hvala 4
9 godina
neaktivan
Star Citizen

Sa manje od 0.5% ljudi ove planete upravlja racio pa u toj vjeri ja ocekujem i prizeljkujem ban a Vama da potrosite što više novca na prave stvari poput crkve koja vec stoljecima radi na projektu kojeg jos nitko nije vidio vahahahahaha 

0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
starcitizen80 kaže...

Sa manje od 0.5% ljudi ove planete upravlja racio pa u toj vjeri ja ocekujem i prizeljkujem ban a Vama da potrosite što više novca na prave stvari poput crkve koja vec stoljecima radi na projektu kojeg jos nitko nije vidio vahahahahaha 

sviđa mi se ova usporedba sa crkvom.  crkve, kardinali, papa, svetišta, sve to postoji ali boga niko živ još nije vidio. isto tako postoje brodovi, apgrejdi, hangari, ali SC još niko živ nije vidio...

13 godina
starcitizen80 kaže...

Never go full retard... never...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
9 godina
neaktivan
jovial kaže...
starcitizen80 kaže...

sviđa mi se ova usporedba sa crkvom.  crkve, kardinali, papa, svetišta, sve to postoji ali boga niko živ još nije vidio. isto tako postoje brodovi, apgrejdi, hangari, ali SC još niko živ nije vidio...

brkaš pojmove vjerovatno namjerno jer kao što rekoh racio je ispred ega u manje od 0.5% ljudi,ne kupujem ja gotov proizvod nego financiram projekt dok ti financiraš izmišljenog lika iz bajke

17 godina
Star Citizen

..

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Star Citizen

jesi se ti to registrirao na forum samo da braniš sc religiju, khm pardon, projekat?

Look! That turbo has an engine!

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Apachy kaže...

jesi se ti to registrirao na forum samo da braniš sc religiju, khm pardon, projekat?

Poanta je u tome što mene ne zanima tko na što novce daje nego vam hocu samo pokazat svu vašu apsurdnost, dolaziti konstantno na temu koju KAO nevolite i ne pricati ništa konstruktivno o projektu nego se prepucavate samnom koji volim ovaj projekt je bedastoca kao sto bi bila i da ja koji ne vjerujem u bradato savršenstvo dolazim svaki dan u crkvu i da drzim predavanja o crkvenoj mafiji

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 15:22 (starcitizen80).
14 godina
starcitizen80 kaže...
Apachy kaže...

nema potrebe za vrijeđanjem. samo da znamo sa kakvim pokemonom imamo posla.

ja te nisam vrijeđao,samo sam ti pitanje postavio

ma ti si u svoja 2 posta pokazao što i kako operiraš. eod od mene.

samo ću dodat da je dado puno bolje branio boje sc-a :)

Look! That turbo has an engine!

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Malo smiriti tenzije. Religijski ratovi mogu i drugačije ići samo s malo više argumenata, a manje etiketiranja. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Star Citizen

ovo mi je zadnji post pa samo da ne bude zabune:

nisam ja nikakav Dado

nisam branio star citizen na nacin kako vi zamisljate da se nešto brani, svoje sumnje i problematiku sam iznio vise puta i cinjenicama odgovarao na vaše lazne teze

Star citizen je najtransparentniji projekt kojeg ste vi imali prilike vidjeti i to vas i muci jer balkansko-kmetski genom je zeznuta stvar 

Svijest o sebi i svijetu oko sebe ne postize se negiranjem nego prihvacanjem

o7

1 6 hvala 0
12 godina
neaktivan
Star Citizen

kad vidim ovakve postove o nekoj tamo nakupini jedinica i nula, totalno mi je jasno zasto se jos uvijek prepucavamo oko ustasa i partizana (SF-SN). a sad nazad na sc.

kaj ima novog?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ovo prepucavanje i nekontrolirani izlijev bijesa  fanaticnih fanboyza je trenutno najbolje sto projekt poznat kao star Citizen  nudi

brw;Erillione jesil to ti ?http://forums.mmorpg.com/profile/Erillion

europa europljanima
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice