... i sad će krenut' ED vs SC flamewar :D.
Zašto uopće uspoređivati te 2 igre? Pravi space opera fan i tako će igrati obadvije. I No Man's Sky. I sve ostalo što izlazi.
... i sad će krenut' ED vs SC flamewar :D.
Zašto uopće uspoređivati te 2 igre? Pravi space opera fan i tako će igrati obadvije. I No Man's Sky. I sve ostalo što izlazi.
Zato Elite Dangerous prasi na veliko i slijecemo na planete....Hmmm....
Kupio sam elite jos dok je beta bila, igra je poludovršeno, nerealizirano smece. Sve je igranje sati i sati jednog te istog da se kupi veci brod da bi se moglo igrat sate i sate opet. Nemojte mi šiljit bajke o "slaganju svoje price" igra nema dušu, plitka je ko bara. Svaki sistem, stanica, misija, RES sve je jebeno identicno i onda powerplay koji to treba promijeniti i unijeti nešto flavora i zivota u igru ne napravi. Koliko je proslo od izlaska igre i suštinski se ništa nije promijenilo. Kao idem eksplorat ok. Šta? Idem do centra galaksije, ok moze. Kad ono svaki planet svaki sistem svaka stanice isto pa isto pa isto pa isto. Ljenčine se nisu udostojile barem neke random eventove napraviti. Ništa. Netko im je trebao objasniti da nije više 1973. il koja godina i da proceduralno generiranje istih gluposti nema baš smisla na duge staze. I sad nakon toga svega traze cijenu pune igre da mogu sletit na 2 i pol planeta ali obecaju eo majke mi da ce biti kasnije više toga al samo ti kupi. De me nemojte zaje*avati sa Eliteom. JEdina prednost Elitea u odnosu na SC je što je izasao i to bi bilo to.
I onda imamo SC koji obecava dubinu i dušu, a ne moze sloziti osnove. Obije igre imaju ogroman potencijal te trenutno obije igre ga ne koriste uopce. Elitovi tvrdoglavi devovi pohlepno hoce full price za "ekspanziju" koja to ubiti nije nego ce doc over time te uz to citavo vrijeme ignoriraju probleme Elitea i umobolnu dosadu tog svemira, a SC devovi hoce novce na ljepe oci. E pa ljudi moji meni se cini da za mene ne ide ni jedno ni drugo :(
Hocu kompleksnost EVEa u vidu socijalnih interakcija, galakticke karte, ekonomije i savezništava uz let ma moze i Elitea ali preferirano SCa (First Person). I sve se to cinilo da ce tako bit i obije igre odu u nekom drugom smijeru dok kickstarter ekipa ostaje cuclajuci kitu.
Imam i jednu i drugu igru (dapače imam i onaj famozni pass za sve buduće ekspanzije ED-a), a nabavit ću i No Man's Sky kad izađe jer volim space sim-ove i tematiku općenito.
Za sada se slažem s Mislavom u 90% stvari, a do kraja godine ćemo vidjeti tu ED ekspanziju i dodatne SC module pa onda možemo diskutirati što je igrivije i zašto ;)
Bude li SC 1st person i detaljnija verzija EVE-a, bit će to pun pogodak. No, ne bude li...
Bude li SC 1st person i detaljnija verzija EVE-a, bit će to pun pogodak. No, ne bude li...
Ne bude li, opet ima svoju nišu jer će biti drugačiji od ostalih space sim-ova...
Bude li imamo THE space operu koja će pregaziti sve ostale ;)
Ne bude li, opet ima svoju nišu jer će biti drugačiji od ostalih space sim-ova...
Ako ne bude, ne znam što onda imamo? Half-arsed game wannabe?
Neće biti ništa, jer nikada neće ni izaći. Kad će te to napokon shvatiti?
Neće biti ništa, jer nikada neće ni izaći. Kad će te to napokon shvatiti?
2017. godine, osobno.
Evo recimo samo neke od izmjena koje je CIG uveo u CryEngine i zašto development ne može ići brže:
https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/38pb1o/discussioncollaboration_decided_to_try_and/
Star Marine je samo modul gdje se implementiraju masa novih tehnologija i u biti prvi korak prema PU-u.
Tu tek preuzimamo potpunu kontrolu nad našim likom iz prvog lica i hodamo izvan brodova sa svim mogućim animacijama pokreta i interakcije s okolinom. Dosada je lik s kojim smo hodali po hangaru i sletnim platformama bio samo placeholder za budućeg avatara ;)
Kada CryTek službeno podrži Oculus Rift (i slične VR tehnologije), SC će nadograditi dio base koda bude li potrebe (ukoliko do tada ne budu imali svoje rješenje..).
Večeras oko 21h testiranje novog patcha na PTU - see U in the Verse! ;)))
Evo recimo samo neke od izmjena koje je CIG uveo u CryEngine i zašto development ne može ići brže:
https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/38pb1o/discussioncollaboration_decided_to_try_and/
Star Marine je samo modul gdje se implementiraju masa novih tehnologija i u biti prvi korak prema PU-u.
Tu tek preuzimamo potpunu kontrolu nad našim likom iz prvog lica i hodamo izvan brodova sa svim mogućim animacijama pokreta i interakcije s okolinom. Dosada je lik s kojim smo hodali po hangaru i sletnim platformama bio samo placeholder za budućeg avatara ;)
Kada CryTek službeno podrži Oculus Rift (i slične VR tehnologije), SC će nadograditi dio base koda bude li potrebe (ukoliko do tada ne budu imali svoje rješenje..).
Večeras oko 21h testiranje novog patcha na PTU - see U in the Verse! ;)))
CryEngine već mjesecima, ako ne i punu godinu, podržava VR, uključujući Oculus. 64-bit large world je pizdarije od linije i podrške kao i odvajanje "location net"... I točka ispod opet je ista stvar. Ovo drugo su sve OK stvari, ajd.
Jučer bio u igri oko sat i pol, malo se glupirao s ostalima po ArcCorp-u, malo letio u AC-u razne modove.
Situacija na tlu super, u AC-u još uvijek nekad ne nađe meč odnosno zna se dogoditi da predugo traje 'waiting for players'.
Prelazak na GCE (Google Compute Engine) je omogućio glatke dogfight borbe od po 16 igrača od bilo gdje u svijetu što je super.
Sada idu to proširiti na do 32 igrača (krajnji cilj bi bio, koliko sam shvatio 60-80 ljudi u neposrednoj instanci, s tim da se za velike brodove to drugačije računa - više igrača stane u te instance).
Mislim da je sjajno što je SC crowdfunding toliko uspješan i uopće mi nisu fora te zafrkancije s kokainom i sl.
Ima dosta igara koje su razvijane puno duže i u koje se uložilo puno više novaca, SC tu nije ništa posebno drugačiji niti ispada iz normi u industriji.
Mislim da je tu u pitanju čista ljudska zavist i ljubomora :)
U ovo vrijeme iduće godine ova tema će drugačije izgledati - zagarantirano! ;)
Nek uče od ljudi iz Elite:Dangerousa........dok je ovim papcima u SC tek krenulo razvijanje igre, ovi su dobili ideju za igru, napravili igru i lansirali ju i sad će u drugu sezonu.....hahhahah koje amaterčine rade na tom Star Citizenu jbt
Mislim da je sjajno što je SC crowdfunding toliko uspješan i uopće mi nisu fora te zafrkancije s kokainom i sl.
Ima dosta igara koje su razvijane puno duže i u koje se uložilo puno više novaca, SC tu nije ništa posebno drugačiji niti ispada iz normi u industriji.
Mislim da je tu u pitanju čista ljudska zavist i ljubomora :)
Ako igra izađe druge godine....bojim se da ćemo mi (ja sigurno), kupovati novi hardware da bi mogli pošteno uživati u igri.
nekad iduce godine:
SC letter:
We are implementing new engine taht will allow bla bla truch truch, taht is why we need antoehr gazzilion USD but we will provide even better walking around hangar!
THE Space Hangar Simulator!
Nadam se da Dado ima pravo i da ćemo pred Božić 2016. dogovarati gdje ćemo igrati skupa i na kojem serveru/instanci ako SC nekim čudom nevjerojatnim ne uspije spojiti sve u jedan kao EVE (šansa 0,1%).
Realno, postoji neka šansa da sva sila contenta koju su proizveli do sada (ako nisu, propast će brže nego naši mirovinski fondovi) odjednom postane dobra igra iduće godine kad ekipa konačno spoji engine. Nije velika šansa zbog veličine svega i feature creepa, ali postoji.
Ako ne uspiju, bit će to takva eksplozija balona i rezultirati vjerojatno Robertsovim samoubojstvom... u boljem slučaju skrivanjem do kraja svijeta.
Nadajmo se ovom prvom!
Ja ću pričekati da i ako igra izađe ili ne izađe prije nego što nastavim s bilo kakvim komentarima. Ne vidim smisla biti niti u fanboy niti hater grupaciji. Ako igra izađe igriva i upotrebljiva kupim. Ako ne izađe, bit ću razočaran jer će mi bit iskreno žao što propade potencijalno odlična igra. Da sam lagano skeptičan, priznajem da jesam, jer sam iz dugogodišnjeg igračeg iskustva imao prilike vidjeti (lijepo si ilustrirao) primjere puknutih sličnih balona. Dodatno i dalje mislim da je gramzivost za novcima fanova koju su pokazali na granici dobrog ukusa, ali to je stvarno stvar procjene svakog pojedinca i neću nametati svoje mišljenje, nema tu tako i tako racionalnih stavova. :)
Mene je iz skoro 30 godina igračeg i 15 godina developerskog iskustva itekako strah za SC.
deja vu ... iz 2013. ... pa opet iz 2014. ... a sad je ...
Nadam se da Dado ima pravo i da ćemo pred Božić 2016. dogovarati gdje ćemo igrati skupa i na kojem serveru/instanci ako SC nekim čudom nevjerojatnim ne uspije spojiti sve u jedan kao EVE (šansa 0,1%).
Realno, postoji neka šansa da sva sila contenta koju su proizveli do sada (ako nisu, propast će brže nego naši mirovinski fondovi) odjednom postane dobra igra iduće godine kad ekipa konačno spoji engine. Nije velika šansa zbog veličine svega i feature creepa, ali postoji.
Ako ne uspiju, bit će to takva eksplozija balona i rezultirati vjerojatno Robertsovim samoubojstvom... u boljem slučaju skrivanjem do kraja svijeta.
Nadajmo se ovom prvom!
U pravu si - kako god ispadne, biti će bomba! ;)))
Totalno, uspjeli oni zavrsit igru ili propalo sve, to ce biti bomba . Ajde da barem pricekate da dobijemo nekaj konkretno i da to proradi na normalnim konfiguracijama u nekoj bliskoj buducnosti pa da to onda tek krenemo zvati legendarnom igrom.
Ovo za normalnije konfiguracije nikad se nisam ni nadao. To ce biti ko kriza 2007 :D
Ovo za normalnije konfiguracije nikad se nisam ni nadao. To ce biti ko kriza 2007 :D
Baš.. ali fala bogu da će nešto napokon razvaliti granice učmalih konzolaških portova :)
Osobno se veselim nadograđivanju konfe iduće godine - prvo idu nova grafulja (pikiram na Nvidia Pascal x70 model sa 6-8GB memorije) i 4k monitor, a onda krajem godine dedicirani SSD za igre i periferija tipa mehanička tipkovnica i HOTAS...
Takvo uzbuđenje nisam osjetio otkad smo kupovali prve 3d akceleratore (Voodoo) za Quake II :P
sta kaze jedan od komentatora na izjave iz CIG
"Each of our four offices is being streamlined…"
I’ve never heard a company say anything like that, and it not involve layoffs.
Evo i službenog thread-a na forumu koji svima 'zabrinutima' može poslužiti kao izvor informacija i sredstvo za smirenje ;)
" I will say that we are talking about a delay of weeks and not months/years/decades."
Tko bude ovaj put štopal vrijeme? :)
E, ovaj članak u zadnjem postu me podsjetio.... jel tko štopao? :D Mislim, tehnički je istina; delay of weeks... točnije, za sad njih 11...
Dado je 23. veljače 2015. rekao da FPS stiže za 15 dana.... :)
pa jel moguće da još traju borbe oko sc-a? koliko su skupili do sad?
89 308 032 ,
samo cini se da je zapelo, treba njima jos novca ili kao sto je bilo sa Freelancer-om maknuti Chrisa Robertsa sa projekta i spustiti se na zemlju , na kraju dobili bi odlican i mozda epic space sim.
Nisam bas nesto optimistican , moglo bi ovo zavrsiti kao Pathfinder KS crowdfounded igra propala na kraju radi manjka novca i nezainteresiranosti pravih investitora,toliko su bili ocajni da su backerima poceli naplacivati mjesecnu pretplatu za alfa testiranje .