Čuj, ja još uvijek čekam space operu poput Wing Commandera -- zadnji je bio 5 koji sam kupio čim je ujutro otvorio Algoritam i to za bijesnih 420 kuna koje sam skupio kroz mjesece kao četrnaestogodišnjak. Nakon toga valjao je jedino Freespace 2 i tada je space sim umro.
Star Citizen bih volio vidjeti... zapravo, imamo EVE Online, ali nema dogfight i nije first-person iskustvo.
No, kao developer i game developer (doduše moji apetiti su super-mali kad je gamedev u pitanju) jako sam skeptičan. Radio sam i s CE3 i UE4 i Unityjem od većih enginea, pisao svoj i davno i sada i znam kako te stvari rade. Ne kažem da se ne može napraviti dobar dogfight, svemirski MMO može također, ali - imajmo na umu da je za 3rd person igru s daleko manje preciznosti fizike, mehanike bilo kakve, EVE igra s jednom od najboljih klasterskih tehnologija na svijetu i dalje igra s problemima kad je masovnost u pitanju. Star Citizenovi zahtjevi samo prema serverima otprilike su red veličine iznad toga, iznad najmodernijeg gaming clustera na svijetu. Sve ostalo... uh.
Mene jako brine što nisu izbacili FPS modul. Zabrinutiji sam nego sam ikad bio za Star Citizen. Cry Engine je za praktički gotovo FPS onog trenutka kad ga upališ. Za FPS trebaš ubaciti svoj level, modele, podesiti par desetaka varijabli i to je to. Svi elementi enginea su toliko dobri i gotovi da nema te igre iz prvog lica koju se ne može napraviti praktički instantno jer nema tog featurea koji već nije napravljen.