Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 907.179
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
Re: Star Citizen
Ronky kaže...
Vakaka kaže...

Čitajte malo bolje, napisao sam do 500 milja ne 500 milja, pa vi sad stavljajte tu cifru koju hoćete. I sve su troškovi nastanka igre pa i reklame odnosno marketing.

Trošak nastanka igre nije marketing......marketing je promocija igre i nešto bez čega se zapravo može

Za mene je, da bi vidio na čemu stojiš, odnosno formirao cijenu svog proizvoda moraš ukalkulirat sve troškove a tu spadaju i troškovi reklamiranja / promocije. Dali se bez njih može ili ne to je druga stvar.

ps. Pričam o promociji tokom izrade igre.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 11:56 (Vakaka).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Nego natrag na temu Star Citizena - od jučer pristup MP Arena Commanderu imaju SVI igrači koji imaju odgovarajući paket (dakle osnovni game package + 5$ pristup Alphi).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Ronky kaže...
Vakaka kaže...

Čitajte malo bolje, napisao sam do 500 milja ne 500 milja, pa vi sad stavljajte tu cifru koju hoćete. I sve su troškovi nastanka igre pa i reklame odnosno marketing.

Trošak nastanka igre nije marketing......marketing je promocija igre i nešto bez čega se zapravo može

Za mene je, da bi vidio na čemu stojiš, odnosno formirao cijenu svog proizvoda moraš ukalkulirat sve troškove a tu spadaju i troškovi reklamiranja / promocije. Dali se bez njih može ili ne to je druga stvar.

ps. Pričam o promociji tokom izrade igre.

Pa, u krivu si, da bi nastao konačan proizvod razvoj je ključan i nešto bez čega se ne može, a marketing je tu da podigne prodaju i stvori hype, da li se može bez njega? Naravno. Da li je poželjno? Baš i ne, s obzirom da marketing igra veliku ulogu u prodaji.

17 godina
Ronky kaže...

Pa, u krivu si, da bi nastao konačan proizvod razvoj je ključan i nešto bez čega se ne može, a marketing je tu da podigne prodaju i stvori hype, da li se može bez njega? Naravno. Da li je poželjno? Baš i ne, s obzirom da marketing igra veliku ulogu u prodaji.

Ako je investitor odlučio utuć 100-200 milja u promociju igre TOKOM izrade dotične onda sve to ulazi u vrijednost gotova proivoda, tako da nisam u krivu.

Druga je stvar što se bez toga može ili što promocija čini velik novčani dio ukupnog projekta pa ga je zanimljivo izdvojit.

I opet napominjem pričam o promociji igre TOKOM izrade, sve to ulazi u krajnju cifru koju investitor-i izdvaja za dovršenu igru/program/proizvod.

Npr. i ispitivanje tržišta može uć u tu cifru i prije početka izrade igre/programa/proizvoda ako se investitor s tim složi.

Drugim riječima sve zavisi od investitora / ulagača u projekt.

12 godina
neaktivan
Ronky kaže...
Vakaka kaže...

moze se, ak neplaniras zaradu uvijek mozes bez marketinga, moze se i bez save game opcije, samo sto je puno ljudi onda nece igrat

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Pušten u rad i najnoviji mod Arena Commander-a - Capture the Core...

{#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Fenomenalna prezentacija na Gamescom-u večeras - racing, multi crew ship combat, redizajn hangara s potpunim PBR-om itd.  

Jedva čekam patch za cca 2 tjedna sa svim tim novotarijama {#}

I Varijante Constellation-a su stigle {#}

P.S. teaser za FPS module je jednostavno savršen.. a više detalja (kao i igriva verzija) će biti na PAX-u Australia za 76 dana {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Star Citizen

Uf ali su sad jeftini constellationi, mislio sam uzeti onog od 270$ al sad bi i jeftiniji mogao doci u moj hangar {#}

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Club: vandal_zd | DayZ mod: VandaL | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
VandaL.pr! kaže...

Uf ali su sad jeftini constellationi, mislio sam uzeti onog od 270$ al sad bi i jeftiniji mogao doci u moj hangar {#}

Da, recimo Taurus varijanta je 200$, mislim da je najjeftinija..  ja ću ipak zaradit za te brodove u igri jer smatram da sam već dovoljno pridonio projektu, a i to mi daje dodatnu draž (ciljeve) igranju {#}

Lijep pozdrav ;)
15 godina
Star Citizen
Star Citizen Multiplayer Crew Demo 720P HD - Gamescom 2014

4 0 hvala 0
16 godina
Star Citizen

Star Citizen - Constellation Trailer 

Star Citizen - FPS Teaser 

Star Citizen - Murray Cup Trailer 

3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Kad se samo sjetim svih pametovanja nekih ljudi kako CryEngine nije dobar za takvu igru, pa kako ne treba MoCap studio, pa kako je sve to samo scam i pljačka stoljeća....  {#}

Stvar je u tome da je CIG sada prešao onu kritičnu točku kad su napokon unutar sebe (cca 300 ljudi) postavili poslovne procese, definirali ciljeve, planove i način rada, te izgradili temelje na kojima će graditi SC (dorade u engine-u, produkcijski alati, stvaranje temeljnih asset-a i sl.) i sada kreće ozbiljna produkcija sa pumpanjem novog sadržaja i feature-a što će se odvijati sve brže i brže u sve kraćim rokovima (jer su temelji postavljeni).

Do kraja ove godine imat ćemo još hrpu novog sadržaja i obečanih feature-a, a do kraja 2015. prva verzija pune igre mogla bi ugledati svijetlo dana.

Sve u svemu, jedno fenomenalno 'putovanje' na putu do BDSSE (Best Damn Space Sim Ever) {#} 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 13 hvala 1
13 godina
Star Citizen

kako vrijeme sve vise i vise prolazi te kako bude sve vise i vise sadrzaja (kojeg obecavaju od pamtivijeka) hoces li se nasladjivati oko svake sitnice? ajd bar pricekaj jos malo sa takvim izjavama, bar ono dok ne isporuce to sto obecaju

traileri su uvijek bili ok za star citizen

isporuka sadrzaja nije

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fanu kaže...

kako vrijeme sve vise i vise prolazi te kako bude sve vise i vise sadrzaja (kojeg obecavaju od pamtivijeka) hoces li se nasladjivati oko svake sitnice?

Ja se naslađujem? LOL, ako malo pogledaš nisam skoro ništa ni komentirao u vezi toga već mjesecima (samo par linkova na novosti iz teme) jer mi se na ovom forumu niti neda natezati sa 'ekspertima' za space sim-ove...   

Vjeruj mi da neću opet neko vrijeme ništa pisat u ovaj thread jer ono - what's the point? {#}

U međuvremenu SC će nastavljat rušit crowdfunding rekorde i punit naslove gaming časopisa, site-ova, kao i YouTube sve boljim uradcima kolega citizena - a ti i ostali skeptici samo uživajte u traženju dlake u jajetu i nadanju da će igra biti neuspjeh (ne znam zašto je to nekima gušt ali ajde..).

Meni je gušt igrat AC već sada, a svakim mjesecom imam sve više i više sadržaja koji je više nego kvalitetan za Alphu (i to nije naslađivanje nego činjenica).

Živio! {#} 

Lijep pozdrav ;)
12 godina
Star Citizen

Mislio sm kupiti 40$ + 5$ za igru (ne znam, valjda je to ok). Da li je to igrivo, kakav je status igre?

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dado_ZG78 kaže...
Fanu kaže...

kako vrijeme sve vise i vise prolazi te kako bude sve vise i vise sadrzaja (kojeg obecavaju od pamtivijeka) hoces li se nasladjivati oko svake sitnice?

Ja se naslađujem? LOL, ako malo pogledaš nisam skoro ništa ni komentirao u vezi toga već mjesecima (samo par linkova na novosti iz teme) jer mi se na ovom forumu niti neda natezati sa 'ekspertima' za space sim-ove...   

Vjeruj mi da neću opet neko vrijeme ništa pisat u ovaj thread jer ono - what's the point? {#}

U međuvremenu SC će nastavljat rušit crowdfunding rekorde i punit naslove gaming časopisa, site-ova, kao i YouTube sve boljim uradcima kolega citizena - a ti i ostali skeptici samo uživajte u traženju dlake u jajetu i nadanju da će igra biti neuspjeh (ne znam zašto je to nekima gušt ali ajde..).

Meni je gušt igrat AC već sada, a svakim mjesecom imam sve više i više sadržaja koji je više nego kvalitetan za Alphu (i to nije naslađivanje nego činjenica).

Živio! {#} 

mislim lol na tebe

nemam pametnijeg posla nego nadati se da ce neka igra propasti jer eto idem u 7b osnovne i zivot mi se vrti oko star citizena..

bolio me đokson za igru dok sam imao account jer sam ulozio tesko zaradjene pare u nju, sad s vremena na vrijeme pogledam sta se dogadja oko igre jer sam i dalje fan space igara

SC od pocetka rusi crowdfunding rekorde i puni naslove casopisa, nista novoga oko toga - to samo znaci da ima hypea oko igre, no to nam nista ne govori i kakva je sama igra.

ono sto mene zanima jest kako sama igra napreduje, tj da li su ubacili u drugu brzinu sto se tice izbacivanja contenta ili i dalje samo naveliko obecavaju i izbacuju fancy trailere

fixaju li shita ili i dalje stalno odgadjaju s rokovima?

i da, fascinantno kako nista ne pises u ovom threadu vec neko vrijeme iako je izasao dog fighting modul

koliko si sjecam bio si puno aktivniji i zestoko si branio star citizen prije izlaska dog fighting modula, covjek bi pomislio da ces nastaviti u istom tonu po izlasku famoznog modula koji ima neku svrhu osim samog setanja po zatvorenoj prostoriji

pa reci nam onda, kakva je trenutno igra, cega to tocno imas svaki mjesec sve vise i vise i kakav je to sadrzaj koji je cinjenicno(!) kvalitetniji od statusa alphe

elite dangerous, limit theory, dreadnought, no mans sky po meni trenutno puno vise obecavaju posto imaju realno zacrtane ciljeve i rokove koje vise manje postuju - njihov napredak se vidi iz gameplay videa

star citizen je toliko ambiciozan da ne vidim kako ce to izaci iduce godine bez masovnog rezanja planiranog contenta

ae bok

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 20:43 (Fanu).
13 godina
neaktivan

Igra je u razvoju za koji se nezna koliko ce jos trajat, imas za sad samo nekakvo napucavanje koje brzo dosadi.Ako vec kupujes osnovni paket je sasvim dosta

17 godina
protjeran
Entry Point kaže...

Mislio sm kupiti 40$ + 5$ za igru (ne znam, valjda je to ok). Da li je to igrivo, kakav je status igre?

ja necu prezaliti 30$ kad sam podrzao ovaj cash grab scam na kickstarteru,bolje skupi jos malo pa kupi Elite D , ne podrzavaj Chrisovu megalomaniju ,na SC ce potrositi dio skupljenih sredstava ,ostatak  ode na stvari ne vezane za igru,dionice,zdravstveno i kojekakve druge projekte

Sa skupljenih 3 mil $ ovo je trebala biti  funkcionalna  igra sa MP.

Moj savjet ti je kloni se ovoga a ti kako hoces.

17 godina
Star Citizen

Sve sto je Van Blaster rekao i jos dosta vise od toga.

hrpu projekata gledam na kickstarteru koji krecu sa milju dvije kao "gotovo proizvod" onda dodaju jos stretch golova, dobiju originalno 500% fundinga, sa stretch golovima do 800% i vise, nakraju gotovo proizvod lici na originalnu verziju + 2-3 patcha.

Star Citizen je to digao na novu razinu, oni su pak toliko toga obecali u stretch golovima za igru koja je trebala izac kroz 3 mjeseca, a jos uvijek se skupljaju pare za neke stvari. Siguran sam da 3 alien jezika koja su isfinancirana zadnjih dana nisu kraj, da ce se dodat jos koji stretch goal, ako nista izmedju onda barem 100mil$ - za duplo para dodajemo duplu igru, jos toliko zvjezdanih sustava, modela brodova, rasa i jos 3 jezika.

Nesto mora, rulja toliko para baca na ovaj naslov, jos uvijek se nije usporio priljev para, kamo li da je zamro, nema smisla sad odustat.

Ja samo predvidjam da sve sto su trenutno obecali naspram onoga sto su imali, nece moc ukomponirat u gotov proizvod prije 2016. Star Citizen je sa aombicioznog indie projekta preraso u AAA naslov, iz svemirske simulacije sa multiplayerom u MMO koji je u startu ambiciozniji nego je EVE ikada bio.

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

...za igru koja je trebala izac kroz 3 mjeseca

Ja samo predvidjam da sve sto su trenutno obecali naspram onoga sto su imali, nece moc ukomponirat u gotov proizvod prije 2016. Star Citizen je sa aombicioznog indie projekta preraso u AAA naslov, iz svemirske simulacije sa multiplayerom u MMO koji je u startu ambiciozniji nego je EVE ikada bio.

Kroz 3 mjeseca?  

Gdje je to IKADA pisalo? Molim te link {#}

U ovom drugom što govoriš nema ništa loše, dapače.

Neka izađe 2016. i neka bude dobar kao što se za sada čini da će biti i ostvarili su cilj {#}

Dok SC ne izađe ionako imamo Elite Dangerous {#}

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Star Citizen

Pisalo je estimated release na originalnom kickstarteru fall 2014. kad je krenulo 2012. godine, cak mislim da i dalje negdje stoji estimated delivery za 2014.

Sad je prebaceno na vecini mjesta 2015. , a uvjeren sam da ce se to pomicati na 2016. i dalje kako ce kome pasat.

Ne znam... hrpa vas je super odusevljena ovom igrom. Po svim najavama to bi trebalo bit neki freelancer + eve online + mass effect + crysis + josdesetigarakojenaovajilionajnacinpasuopisu i onda jos malo vise od toga.

Vi stvarno vjerujete da ce ova igra izac u obecanom obliku u nekom normalnom vremenskom periodu? Za sada samo znam da sve sto sam pratio od pocetka kampanje se mijenjalo. Sa single player igre sa nekakvom multiplayer opcijom ovo je preraslo u single player space sim koji se nakon kampanje pretvara u MMO sa slijetanjem na planet gdje krecu fps-rpg misije koje postoje i na brodu.

Brod moze biti jedan, a moze biti veci brod sa manjim fighterom (nisam siguran moze li ih biti vise, pa da veci bude ko carrier) gdje se moze launchat manji i sa njim borit, ili na vecem, s time da se mogu zvat prijatelji koji mogu mannat turrete i/ili manji fighter/e itd...

Ovo ne da je ambiciozno, ovo granici sa bahatim/suludim.

Perzistentan svijet gdje ce se moc unistit sve, ukljucujuci svemirske postaje, koje ce se i gradit i razvijat vremenom i bla bla bla.

Alienske rase imat ce svoj jezik, tocnije za sada 3 takva jezika ce se razvijat... Treba platit ljude da razviju usporedno 3 razlicita alienska jezika... nije to bas jednostavno, cak i sa limitiranim vokabularom od 300-500 rijeci.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Dobro mi može neko objasniti na kraju što je ta igra. Ispočetka kako sam slušao to je trebala biti obična svemirska pucačina. Sad nešto usporežuju s EVE, pa X serijalom, gledao sam stranicu mali i vidim nekakav FPS. Meni se EVE recimo sviđa, to je nekakav tip X beyond the frontier koja mi je bila super igrica. Uglavnom pare na prebuy neću bacati (više nikad) ali ne bi htio propustiti start igre ako je slična X ili EVE, dok me recimo čisto napucavanje s brodovima/lovcima u svemiru ne zanima ni najmanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Dobro mi može neko objasniti na kraju što je ta igra. 

Sve je savršeno objašnjeno na službenom web-u pod MENU - STAR CITIZEN - ABOUT THE GAME  {#}

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
BlackDog22 kaže...

Dobro mi može neko objasniti na kraju što je ta igra. Ispočetka kako sam slušao to je trebala biti obična svemirska pucačina. Sad nešto usporežuju s EVE, pa X serijalom, gledao sam stranicu mali i vidim nekakav FPS. Meni se EVE recimo sviđa, to je nekakav tip X beyond the frontier koja mi je bila super igrica. Uglavnom pare na prebuy neću bacati (više nikad) ali ne bi htio propustiti start igre ako je slična X ili EVE, dok me recimo čisto napucavanje s brodovima/lovcima u svemiru ne zanima ni najmanje.

igra nema nikakve veze sa Eve-om,Eve je sandbox MMORPG fokusiran na interakciju izmedju igraca, sci fi setting i svemirski brodovi su samo sredstvo interaktivnog gameplaya nista vise,

SC je space sim  vise fokusiran na space pucacinu, SP+MP igra a imace i ground shooter.Da li ce to imati mmo stranu igre,e to sve zavisi od Chrisa koliko ce mu  fanboyzi pokloniti i koliko ce on od tog novca potrositi u privatne svrhe a koliko u razvoj igre. (Za sada kako stvari stoje SC ce biti samo benchmark,meni tako djeluje, a , i cash grab za kojekakve projekte i materijalnu sigurnost Chrisa ,bliskim mu prijatelja i obitelji)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 16:39 (Van_Blaster).
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
BlackDog22 kaže...

Dobro mi može neko objasniti na kraju što je ta igra. 

Sve je savršeno objašnjeno na službenom web-u pod MENU - STAR CITIZEN - ABOUT THE GAME  {#}

"The hum of the fusion drive reverberates through the ship's hull. It reminds you that you should probably replace it soon. A quick check on the MobiGlas says there's an Aegis showroom on the planet you're heading to. Couldn't hurt to see what they got, right?"

Meni ovo ne objašnjava apsolutno ništa. Zanima me da li je SC napucavanje ili više menadžerski RPG. Nekako mi se više čini da je WOT u svemirun nego X serijal. Što se meni osobno onda ne sviđa.

17 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...
Meni ovo ne objašnjava apsolutno ništa. Zanima me da li je SC napucavanje ili više menadžerski RPG. Nekako mi se više čini da je WOT u svemirun nego X serijal. Što se meni osobno onda ne sviđa.

Space sim opera kao Wing Commander sa elementima Elite-a (trgovina, istraživanje) i ground FPS-om.

Jasnije sada?

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Star Citizen

... i epski cash grab ! sto fanboyzi zaboravljaju ili ne zele prihvatiti, nitko od njih nije  podjelio vijest o zadnjem brodu koji se prodavao u ogranicenom vremenu i to za povoljnih niskih  90$

3 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...

... i epski cash grab ! sto fanboyzi zaboravljaju ili ne zele prihvatiti, nitko od njih nije  podjelio vijest o zadnjem brodu koji se prodavao u ogranicenom vremenu i to za povoljnih niskih  90$

Pa dobro čovječe jel tebi Roberts poubijao obitelj ili što?  Imaš neku osobnu vendettu protiv njega ili možda CIG-a općenito?

Ako ti projekt ide na živce lijepo se makni s teme i gotovo, pusti nas koji jedva čekamo igru da uživamo prateći njen razvoj.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Star Citizen

da i ja doprinesem razvoju ovog mega popularnog space sim naslova ;

https://robertsspaceindustries.com/pledge

0 0 hvala 0
16 godina
Star Citizen

Mrtvi ce se brojati kad igra izadje...

Buduci da je igra proizasla iz crowdfundinga, sama izrada ce trajati minimalno duplo nego kod standardne igre.

Realno je ocekivat da ce se tjerat ljude da potrose sto vise para na igru, i to nece prestati nakon izlaska igre zasigurno...

Pisat ce se jos duuuuugo o ovoj nedovrsenoj igri, al nista to nece biti vazno, vazno ce bit ono napisano kad ona izadje.

Moj PC  
2 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice