eo malo da i ja napišem svoje mišljenje jer nemrem šutit...
po meni moglo bi bit problema u instancama, odnosno sad ih ima itekako, pvp je odličan, pve/lvliranje također
...
eo moje mišljenje i ne samo moje nego i mase drugih igrača, pa sad kad imate malo bolji uvid u situaciju slobodno komentirajte, osobno smatram da je to VELIKI problem
Mogli bi staviti veci naglasak na melee, istina.
U sustini se slazem donekle, ali pazi, ti nisi tu da tenkas. Aggro vise ne funkcionira samo na threat varijabli, ovaj put je jednadzba malo kompliciranija. Uzima se u obzir pozicija igraca, vjerojatno i koje su profesije, koliko dmga rade, vjerojatno i koliko je tko puta napadnut... To sto taj warrior mlati samo lukom i strijelom je njegov izbor.
Pazi, igrah guardiana cijelu betu. Cak sam i protiv malo jacih macana igrao. Kljuc je u konstantnom skakutanju, switchanju weapona, dodgeanju, te ono najbitnije, ti u konacnici kad se podvuce crta, ne radis nesto previse manji dmg sa scepterom i torchom od greatsworda ili hammera.
K tome, imas downed state, upravo iz tog razloga da ne umres odmah, vec da ekipa proba povuci bossa, dok te neko treci rallya. Da ne pricam o tome da guardian ima i skill kojim zrtvujes svoj zivot da bi healal svoje ljude.
Recimo greatsword u jednom setu, scepter+focus u drugom. Malo Orb of Wrath, tu i tamo Smite, klasika. Kad tvojima zagusti Ray of Judgment ili ako tebi zagusti Shield of Wrath (ovo moras posebno paziti, upravo jer si rekao "crita te, nema te" - pazi kad ce se tebi okrenuti i u pravo vrijeme ukljuci Shield of Wrath, blockat ces napad i odmah dodge van) i dalje malo bam bam, vidis boss krene napadati nekoga treceg, to je tvoja prilika, switchas set na greatsword, Leap of Faith, zaletis se na njega, blindas ga, bam bam, dodge van, Whirling Wrath, switchas na scepter+focus, Chains of Light, bam bam...
Nema odmora niti sekunde! I to su samo dva seta weapona, bez da sam jos racunao utility skillove. Upravo sam na taj nacin i rijesio malo brutalnije macane u svijetu.
PvE melee moze odumrijeti jedino zato jer se ljudi ne znaju prilagoditi. Poanta je sto ovo nisu tank'n'spank borbe, stoji na mjestu duze od 4-5 sekundi i pokojan si. Ovdje uletavas unutra-van, van-unutra. Ako se nekome neda tako ili neka igra cistu ranged profesiju ili nek ode igrati neki drugi manje dinamican MMO.
Ali slazem se da bi mogli staviti malo veci naglasak na melee profesije. Mozda neke mehanike bossa da pocne napadati melee profesije s ranged weaponima i natjerat ih da se prebace na melee napade, a onda ih odmah natjerati nazad na ranged pa opet melee itd.?