Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.297.897
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
Zoki B kaže...

eo malo da i ja napišem svoje mišljenje jer nemrem šutit...

po meni moglo bi bit problema u instancama, odnosno sad ih ima itekako, pvp je odličan, pve/lvliranje također

...

eo moje mišljenje i ne samo moje nego i mase drugih igrača, pa sad kad imate malo bolji uvid u situaciju slobodno komentirajte, osobno smatram da je to VELIKI problem

Mogli bi staviti veci naglasak na melee, istina.

U sustini se slazem donekle, ali pazi, ti nisi tu da tenkas. Aggro vise ne funkcionira samo na threat varijabli, ovaj put je jednadzba malo kompliciranija. Uzima se u obzir pozicija igraca, vjerojatno i koje su profesije, koliko dmga rade, vjerojatno i koliko je tko puta napadnut... To sto taj warrior mlati samo lukom i strijelom je njegov izbor.

Pazi, igrah guardiana cijelu betu. Cak sam i protiv malo jacih macana igrao. Kljuc je u konstantnom skakutanju, switchanju weapona, dodgeanju, te ono najbitnije, ti u konacnici kad se podvuce crta, ne radis nesto previse manji dmg sa scepterom i torchom od greatsworda ili hammera.

K tome, imas downed state, upravo iz tog razloga da ne umres odmah, vec da ekipa proba povuci bossa, dok te neko treci rallya. Da ne pricam o tome da guardian ima i skill kojim zrtvujes svoj zivot da bi healal svoje ljude.

Recimo greatsword u jednom setu, scepter+focus u drugom. Malo Orb of Wrath, tu i tamo Smite, klasika. Kad tvojima zagusti Ray of Judgment ili ako tebi zagusti Shield of Wrath (ovo moras posebno paziti, upravo jer si rekao "crita te, nema te" - pazi kad ce se tebi okrenuti i u pravo vrijeme ukljuci Shield of Wrath, blockat ces napad i odmah dodge van) i dalje malo bam bam, vidis boss krene napadati nekoga treceg, to je tvoja prilika, switchas set na greatsword, Leap of Faith, zaletis se na njega, blindas ga, bam bam, dodge van, Whirling Wrath, switchas na scepter+focus, Chains of Light, bam bam...

Nema odmora niti sekunde! I to su samo dva seta weapona, bez da sam jos racunao utility skillove. Upravo sam na taj nacin i rijesio malo brutalnije macane u svijetu.

PvE melee moze odumrijeti jedino zato jer se ljudi ne znaju prilagoditi. Poanta je sto ovo nisu tank'n'spank borbe, stoji na mjestu duze od 4-5 sekundi i pokojan si. Ovdje uletavas unutra-van, van-unutra. Ako se nekome neda tako ili neka igra cistu ranged profesiju ili nek ode igrati neki drugi manje dinamican MMO.

Ali slazem se da bi mogli staviti malo veci naglasak na melee profesije. Mozda neke mehanike bossa da pocne napadati melee profesije s ranged weaponima i natjerat ih da se prebace na melee napade, a onda ih odmah natjerati nazad na ranged pa opet melee itd.?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
drocketman kaže...
Zoki B kaže...

mele klasa u instancama gubi apsolutno svaki smisao, npr 95% bosseva se MORAJU tuć ranged, npr lvl 50 si imaš 5500hp, igraš guardiana koji ima heavy armor itd, boss te lupi za 3k, i to nije crit, ako te crita nema te

ok jesu stavili da sve klase mogu udarat i mele i ranged, al koja je svrha warriora koji udara s lukom i strelom, thiefa koji stoji pored njega i također dere ranged, te u konačnici mene kao guardiana koji umjesto da udaram 2handerom i radim dmg kak spada, ja derem s scepterom i torchom...

Ja sam nazalost igrao samo par sati (ostalo sam pocastio brata da se malo gusta) jer sam morao ici na put p a ne znam bas kako funkcionira borba sa bossom, samo sam se tukao sa onom nekom zmijom u pijesku sto ima krakove na pocetku. To sto kazes da se bossovi moraju tuci ranged ne kuzim zasto. Sta boss ne mora uvijek nekog napadati. Recimo da svi tucemo bossa sa ranged, on ce opet nekog napasti i lupiti sa 3k, zar ne tak da je svejedno ranged ili melee. Kako ide neki agro tj koga boss napada uopce? 

ako hoćeš mele dpsat bossa moraš biti u mele rangeu, onda i on tebe može dohvatit i srokat na mjestu, ako si ranged možeš ga kitat i ne dobijat niti jedan šut, agro uglavnom ide na najbližeg, a ako si tu blizu da ga udariš, prvi nestaješ, vrlo jednostavno , 3-3.5k je običan šut, kritaju i po 7k, pa se ti približi i rizikuj da krepaš na mjestu ako te crita

17 godina
neaktivan
drocketman kaže...
Zoki B kaže...

mele klasa u instancama gubi apsolutno svaki smisao, npr 95% bosseva se MORAJU tuć ranged, npr lvl 50 si imaš 5500hp, igraš guardiana koji ima heavy armor itd, boss te lupi za 3k, i to nije crit, ako te crita nema te

ok jesu stavili da sve klase mogu udarat i mele i ranged, al koja je svrha warriora koji udara s lukom i strelom, thiefa koji stoji pored njega i također dere ranged, te u konačnici mene kao guardiana koji umjesto da udaram 2handerom i radim dmg kak spada, ja derem s scepterom i torchom...

Ja sam nazalost igrao samo par sati (ostalo sam pocastio brata da se malo gusta) jer sam morao ici na put p a ne znam bas kako funkcionira borba sa bossom, samo sam se tukao sa onom nekom zmijom u pijesku sto ima krakove na pocetku. To sto kazes da se bossovi moraju tuci ranged ne kuzim zasto. Sta boss ne mora uvijek nekog napadati. Recimo da svi tucemo bossa sa ranged, on ce opet nekog napasti i lupiti sa 3k, zar ne tak da je svejedno ranged ili melee. Kako ide neki agro tj koga boss napada uopce? 

Nema aggra, ko mu je najbliži tog udara.

17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Po meni je to potpuno uklanjanje nekakve mocne DPS klase koje samo udara i cese bez ikakvog znacenja sa svojim mocnim armorom. Zasto bi jedan warrior udaro svojim macem po nogama nekakvog diva i srusio ga. Ja mislim da je to napravljeno s razlogom da ne mozes samo filati mac nego moras i range poput bow.a ili gun.a i imati stalno na switch to. Za ''minione'' imas mac dok za bossa imas gun i to je to. 

Po meni je to potpuno u redu. 

Vidi se da nisi igro, da nemaš pojma i da pričaš gluposti. Melee klasu je gotovo nemoguće igrat, jer boss te lupi dva puta i na podu si, bez obzira koju opremu imaš. U 99% borbi, svi su range i trče oko bossa. Taj koncept je moram priznat loše napravljen, jer ako si melee onda si melee, ako si range onda si range. Kad izađe igra svi će igrat rangea.

13 godina
Guild Wars 2!

Ti si igro umjesto mene. Igro sam Necro pa mozda mi nije to tako ispalo. Nemoras svoje frustracije odmah tu ispaljivat.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Nema aggra, ko mu je najbliži tog udara.

Ma nije bas tako, ali to je u beti sad. U sljedecoj ili tek u release-u ce biti aggro kak se spada kak sam u prijasnjem postu napisao.

Isto tako niti eventovi ne skaliraju bas dobro. Neki skaliraju na nacin da s vise igraca boss jace udara, pa to dode do razmjera kad apsolutno svakoga one-shota. Drugi nacin na koji su skalirali, ovaj je sigurniji, je da je boss dobivao vise healtha, ali tad fightovi postaju duzi sto moze dovodi do dosade. Trebaju kompenzirati izmedu ta dva nacina i kombinirati s trecim, a to je da boss dobiva nove napade s povecanjem broja ljudi.

EDIT: Evo, onda smo i rijesili u cemu je poanta. Poanta je u aggro-u, tj. ne postojanju istoga, receno je nekad davno kakav ce aggro biti otprilike, tako da tu implementaciju mozemo ocekivati u skoroj buducnosti. Upravo su ovakve situacije i htjeli izbjeci i to tako da neki tamo ele ili ranger iz kuta mlati i misli si, nece mi nista, a onda se boss odjednom na njega zaleti, tako bi to trebalo funkcionirati. A ne tko mu je najblize, rok po njemu. To bi bila katastrofa za igru, strasan previd, pa da igra bude puna samo ranged profesija. Nop, not gonna happen.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:16 (1domagoj1).
17 godina
SimeKZ kaže...

Po meni je to potpuno uklanjanje nekakve mocne DPS klase koje samo udara i cese bez ikakvog znacenja sa svojim mocnim armorom. Zasto bi jedan warrior udaro svojim macem po nogama nekakvog diva i srusio ga. Ja mislim da je to napravljeno s razlogom da ne mozes samo filati mac nego moras i range poput bow.a ili gun.a i imati stalno na switch to. Za ''minione'' imas mac dok za bossa imas gun i to je to. 

Po meni je to potpuno u redu. 

Kakve su to gluposti, po tvome drvosjeca nebi trebao izderat drvo sjekirom jer eto "udara po nogama" nego se odmaknut i kastrit grane s lukom i strjelom. Da hocu igrat range uzeo bih huntera zna se sta je WAR ffs. . . .

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
17 godina
neaktivan
D3ViL kaže...

Kakve su to gluposti, po tvome drvosjeca nebi trebao izderat drvo sjekirom jer eto "udara po nogama" nego se odmaknut i kastrit grane s lukom i strjelom. Da hocu igrat range uzeo bih huntera zna se sta je WAR ffs. . . .

Warrior u kojem MMO-u?

15 godina

ma gle ljudi, idemo ispočetka

wow, super je igra, gw2 je konačno vani

ok, idem se logat, napravit lika,hmmm, nevolim range ni castere oću warriora npr, ok kreiran

igraš udaraš sretan si, teže ti je neg ranged lvlirat jer stalno moraš dodgat i izbjegavat napade, al ok poznato je da je mele aktivniji, to sam i htio

dođeš do lvla 30, prva instanca, hm, gol sam u instanci, krepo sam 10x dok je prokleti hunter bez ogrebotine, ok hebeš tu instancu, nakon normalnog moda odradiš sva 3 expert moda, opet si gol(kad krepaš oprena stradava kad pocrveni nema je, nema ni statova ni vizualno)

hm nešto tu nije u redu...

ma idem ja dalje

opa lvl 40 instanca nova, opet isto opet krepavaš, opet si u banani, expert mod neću ni spominjat, dalje je sve jasno

ako biram da igram mele i da udaram bosa ja to želim, ne želim pucat s puškom il lukom, uzo bi huntera za to, oću bit mele..

ne možeš i točka...

i onda se desi nakon par pokušaja instance, da mi frend koji igra thiefa kaže " ma koji racku ja igram thiefa i pucam lukom i strelom", na to ja odgovaram"hm ok ja imam jači armor ali ni ja se nesmijem približit krepam samo tako", da bi na to warrior rekao "da... ja izaberem divljaka da koljem i onda moram pucat iz puške dok ulašteni mač koji sam kupio za sve karma pointove , stoji u torbi..."

i ako tako nastavi i dalje odjednom imaš u igri samo ranged klase za pve, dakle to je nekima od vas normalno?

sry meni nije...

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Pa evo, dosli smo do zakljucka da je to zbog lose implementiranog aggroa, ipak je to beta. Zato se i zove beta da se zalite developerima da to rijese.

Nego, kako si ti uspio do levela 40/levela 50 doci? xD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Nije melee nemoguce igrati, samo je puno teze u odnosu na ranged.. a cim je nesto tesko ljudi bjeze od toga, linija manjeg otpora itd.

Ja sam igrao mesmera, klasu sa najslabijim armorom ali takoder klasu predvidenu donekle za melee borbu (ocito kada sa 1hand swordom ima melee skillove). Na pocetku mi je bilo uzasno tesko igrati sa 1hand swordom i drzao sam se iskljucivo ranged oruzja (staff, scepter, greatsword). Ali kasnije, i to pogotovo nakon sto sam igrao structured pvp, skuzio sam kako igrati melee i koliko jaci dmg ima u odnosu na ranged.

Gdje sam imao najvise problema u melee, a i opcenito, je u personal story jer je instanciran i imas samo par npc pomagaca (ako i njih). Par puta sam zvao ljude iz guilda da mi pomognu u personal, i vec sa jednim vise igracem bilo je puno lakse. Tu ocekujem da ce promijeniti neke stvari jer ipak nemres uvijek racunati na pomoc za vlastiti storyline.

Kod world bossova vecina ljudi je bila na ranged ne samo zbog toga sto ih u melee moze 1-hit-ubit, vec i zbog toga sto jedino iz range vidis sto se zbiva kad 20+ ljudi pocne spamat skillove. U melee dometu do bossa mislim da mozes dobit epilepticni napad {#}

Bossove u instanci (pretpostavljam da mislis na lvl30 dungeon) nisam vidio jer od moje ekipe nitko nije dogurao ni blizo do lvl30.

U svakom slucaju nakon ove bete Anet je dobio puno prituzbi na melee vs. ranged i sigurno ce korigirati, samo nadam se da nece previse nerfati dmg monstera jer tesko = zabavno, barem sto se mene tice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:44 (dretva).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Pa evo, dosli smo do zakljucka da je to zbog lose implementiranog aggroa, ipak je to beta. Zato se i zove beta da se zalite developerima da to rijese.

Pa i ja sam, ali ta informacija je pod NDA ;)

17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Pa i ja sam, ali ta informacija je pod NDA ;)

A to, ma ja mislio da se isto referira na open BWE.

15 godina
1domagoj1 kaže...

Nije samo agro u pitanju, nego nemožeš doć blizu i udarat, može on trčat kad promjene za kim god hoće, ako se okrene i krita te, ti si aut, dok te ekipa ne reza nekoliko puta, i naravno izađeš gol na popravak

drugi dio, no comment, no statement i will say nothing even if i am tortured :)

17 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

Nije samo agro u pitanju, nego nemožeš doć blizu i udarat, može on trčat kad promjene za kim god hoće, ako se okrene i krita te, ti si aut, dok te ekipa ne reza nekoliko puta, i naravno izađeš gol na popravak

drugi dio, no comment, no statement i will say nothing even if i am tortured :)

A onda bi jos trebali i rijesiti da izdrzis 3-4 hita - mislim ne znam kako je u dungeonima, znam samo ovo u world eventima kad smo tukli - i onda je to to. :D

Drugi dio, nema frke, sve jasno ;)

16 godina
neaktivan

Zoki kužim što želiš reći, ali igrači se trebaju priliagoditi igri..

Nas su neke igre navikle da je posve normalno da 1 lik stane pred zmaja i drži ga na sebi dok 9, 14, 24 ili 39 ljudi lupa po njemu bez ikakve brige.

A to mi je oduvijek bila, da prostiš, debilana..

Profesije su napravljene sa time u vidu..

Thief daggeri su zakon, ali nije slučajno da su i pištolji jako dobri..

Warrior axevi su bolesni, ali puška je brutalna..

Guardian ima najmanje ranga, ali najviše potpore za grupu..

OK, postoje ljudi koji fakat, ali fakat ne vole ranged borbu. Nije tu kraj priči za njih.

Isto kao što downed state nije poraz, već dio igre. A to je još veća promjena u odnosu na druge igre.

Da, ako padneš to nije wipe, nego izazov..

Štoviše oprema ti se ne pokvari dok ne odeš u defeated stanje (iza downed) a možda čak i tek kad prihvatiš ress point.

Svaka profesija je dobila neki skill koji automatizmom diže suborce, nemoraš čak niti ručno to odraditi.

Hoće li melee više biti downed? Možda, ali to ovisi o iskustvu prije svega, ali i mehanici borbe.

Ne kažem da melee neće pasti od jednog nenadanog okreta, ali sam siguran da ranged nemre stajati na mjestu bez brige na ovome svijetu.

I oni će griješiti, i oni će padati.

A onda ćemo jedni druge dizati.

13 godina
Guild Wars 2!

Tocno to. Iako ako sad krenu nerfat tome nece bit kraja jer ce uvijek nekom nest smeta. Ako se boss fila sa kolicinom ljudi okolo njega, potpuno je normalno da ce opalit kritiku najblizem... mozda i bossu sloze ranged attack pa ce to biti drugacije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Uobicajeno je da se kad tad nesta nerfa, na ovaj ili onaj nacin :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Nema nerfanja. Necu da bude lagano. Dafuq?

0 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...

Nema nerfanja. Necu da bude lagano. Dafuq?

Samo se ti tjesi, doci ce taj dan :)

13 godina
Guild Wars 2!

Problem je kaj se sad WoW druzina spustila na GW2 i sad im fali ono lupanje i onda ih to smeta... pa i ja sam sa Necrom krepaval na bossu makar sam bio dosta udaljen od njega da mogu sa staffom rokat po njemu. Tak da ja ne znam o kakvoj prednosti range se tu prica. Jednostavno je to boss ti mali lvl i on roka a to sta ekipa se salta na range to je samo manjak strategije u toj beti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SimeKZ kaže...

Problem je kaj se sad WoW druzina spustila na GW2 i sad im fali ono lupanje i onda ih to smeta... pa i ja sam sa Necrom krepaval na bossu makar sam bio dosta udaljen od njega da mogu sa staffom rokat po njemu. Tak da ja ne znam o kakvoj prednosti range se tu prica. Jednostavno je to boss ti mali lvl i on roka a to sta ekipa se salta na range to je samo manjak strategije u toj beti.

Naravno da ima WoW igraca, i ne samo iz WoW-a veci i iz drugih MMO-a.

Nije vecini GW2 prvi MMO :)

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ja sam oduvijek igrao castere, ponajprije elementalista/magea, jer mi je to uzitak bio - paliti druge i tak to, jbg piroman {#}, lediti ih i sl.

Ali ovdje cu bas u inat igrati guardiana, jer mi je odlicna profesija i bas me odusevio. Pa da je i najteza stvar na svijetu igrati melee u GW 2.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nije to stvar nerfanja da jedna profesija vise ili manje lupa vec melee i range borba. Pa ne moze borba na bossu bit samo ranged, vjerujem da ce to ispraviti na neki nacin, ipak smo jos u beti...Slazem se da se igrac mora prilagoditi igri,ali po meni ocekivati od melee klase da po bossu (citaj onda kad je najbitnije) koristi tamo neki luk nije bas ok,bossa zelis tuci najboljim weaponom. Mene zanima sta ce biti sa end-gamingom. Ono koliko ti treba da prodjes sve mape i sve instance, to govorim iz straha da cu igrati i dan i noc i onda vise nece ostaiti nista pa slijedi depra ko i sada:-)  i da li ce se end-game svoditi onda samo na pvp? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 22:40 (drocketman).
17 godina
Guild Wars 2!

Meni su oduvijek pasali hunteri, rouge i warriori.

Od ovo troje u GW2 beti, najbolje mi je sjeo ranger a thief me je razocarao.

U sljedecoj beti ako je bude, morat cu ponovit testiranja :)

I da, guardian je vrlo dobar, bar meni {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ma zaboravi vise WOW i svaku kritiku igre pripisati wow igracima to je kontraproduktivno. Pricajuci o manama koje smo susreli u GW2 mi ne seremo po GW vec mozda samo zelimo popraviti i utjecati na poboljsanje igre. Nista drugo... 

17 godina
drocketman kaže...

Ma nije to stvar nerfanja da jedna profesija vise ili manje lupa vec melee i range borba. Pa ne moze borba na bossu bit samo ranged, vjerujem da ce to ispraviti na neki nacin, ipak smo jos u beti...Slazem se da se igrac mora prilagoditi igri,ali po meni ocekivati od melee klase da po bossu (citaj onda kad je najbitnije) koristi tamo neki luk nije bas ok,bossa zelis tuci najboljim weaponom. Mene zanima sta ce biti sa end-gamingom. Ono koliko ti treba da prodjes sve mape i sve instance i da li ce se end-game svoditi onda samo na pvp? 

Nedaj Boze da bude samo na pvp-u.

Nisam veliki ljubitelj pvp-a, cisto onako casual. {#}

17 godina
neaktivan
drocketman kaže...

Ma nije to stvar nerfanja da jedna profesija vise ili manje lupa vec melee i range borba. Pa ne moze borba na bossu bit samo ranged, vjerujem da ce to ispraviti na neki nacin, ipak smo jos u beti...Slazem se da se igrac mora prilagoditi igri,ali po meni ocekivati od melee klase da po bossu (citaj onda kad je najbitnije) koristi tamo neki luk nije bas ok,bossa zelis tuci najboljim weaponom. Mene zanima sta ce biti sa end-gamingom. Ono koliko ti treba da prodjes sve mape i sve instance i da li ce se end-game svoditi onda samo na pvp? 

Mhm.

S obzirom na sidekick sustav mogli bi reci da je cijela igra endgame. Dakle ako nisi recimo rijesio Tequatl the Sunless-a na levelu 50, vratis se na taj event i opet ce ti jednako tesko biti kao i ostalima koji zbilja i jesu level 50.

A u ostalom, tko zna sto su nam sve pripremili, vidjeli smo samo dijelic dijelica igre.

Virty kaže...

Meni su oduvijek pasali hunteri, rouge i warriori.

Od ovo troje u GW2 beti, najbolje mi je sjeo ranger a thief me je razocarao.

U sljedecoj beti ako je bude, morat cu ponovit testiranja :)

I da, guardian je vrlo dobar, bar meni {#}

Kako mislis razocarao? U kojem smislu? Meni je bas fora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 22:40 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan

Ma strah me  da cu igrati i dan i noc i onda vise nece ostaiti nista pa slijedi depra ko i sada:-) zato cu lijepo po malo gustati...

13 godina
drocketman kaže...
SimeKZ kaže...

Ma zaboravi vise WOW i svaku kritiku igre pripisati wow igracima to je kontraproduktivno. Pricajuci o manama koje smo susreli u GW2 mi ne seremo po GW vec mozda samo zelimo popraviti i utjecati na poboljsanje igre. Nista drugo... 

Nisma niti mislio tako, nego jednostavno kad se naucis na jedan style igre onda ti to ostane pa smeta malo dok se ne naviknes, zar ne ? 

Uostalom smatram da ova igra kako bi se reklo kraja nema. Jer mislim da nece stalno isti eventovi bit. Uvijek ce negdje ekipa spusiti od centuriona ili fire legiona i morat cem ose vracat i branit taj dio da ne poruse sve sta ima. Uvijek ce bit dungeon akcije, eventova, pvp.a... ako ce biti inovativni sa ekspanzijama kao sa GW2 mislim da ovome nece biti kraja...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice