First Person Shooter Igre

poruka: 25
|
čitano: 4.162
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Koliko ima obožavatelja ovog žanra?

Ja osobno igram samo takve igre, i kao takve igrao sam ih 90%.

Po meni, mislim da su oni započeli revoluciju igara.

Kratak osvrt na FPS igre:

1992. - Prva "prava" FPS igra. Zvala se Wolfenstein 3D. Doživjela je odličan uspjeh, ponajprije zahvaljujući 3D prostoru. Radio ju je John Carmack, tj. id software.

1993. - Doom. Također dolazi iz id softwarea, a bila je popularna po tome jer je nudila znatno naprednij 3D engine, i također je doživjela veliki supjeh.

1996. - Quake - Mislim da netreba posebno predstavljati. U svoje vrjeme zahtjevala je poprilično skupe grafičke kartice, ali je bila vrlo igriva igra.

1997. - Quake 2 - Nastavak Quakea, bio je mnogo blaži po pitanju zahtjevnosti, te je bio prva igra koja je ponudila igranje u MP-u. Sve igre je dosada radio id software.

1998. - Half Life - Po mnogima jedna od najboljih igara ikada, u svoje vrijeme imala je odličnu priču, vrlo dobru grafiku, te je nudila MP. Tvorac igre je Valve.

1998. - Unreal - Odlična atmosfera, te jako, jako dobar 3d engine proslavili su ovaj serial. Radio ga je i radi ga Epic software.

1999. - Quake 3 - Djelo novog carmackovog enginea, nudio je samo fraganje u MP. Dozivjeo je solidan uspjeh.

2000. - Medal of Honor - Prva igra s tematikom na WW2. Dozivjela je veliki uspjeh.

2001. - Return to Castle Wolfenstein - Nastavak Wolfensetin 3D, u svoje vrjeme nudio je odličnu atmosferu, dobru grafiku temeljenu na Q3 engineu, te je dozivjeo odličan uspjeh. Radio ga je Gray Matter ili danasnji Treyarch.

2002. - Medal of Honor Alied Assault - Odličan SP koji je radio identičan tim kao i COD serial, te jako dobar i inovativan MP doveli su ovo remek djelo na mjesto od jedno najboljih igara.

2003. - Unreal 2003 - Nastavak Unreal-a, nudio je nevjerovatnu količinu detalja, a bio je samo dostupan za igranje u MP. Radio ga je Epic software.

2003. - Call of Duty - Prvi COD radio je također infinity ward, temeljio se na Quake 3 Arena engineu, uspjeh za dozivio poradi odličnog MP, i jako, jako dobre atmosfere u SP.

2004. - Far Cry - Prva igra od Cryteka, a naravno doživjela je uspjeh isključivo zbog svoje tehničke strane.

2004. - Half Life 2 - Jedan od najvećih wapourware u povjesti, nudio je iznimnu atmosferu, vrlo dobru grafiku te priču koja bi vas držala dane za ekranima. Naravno, radio ga je Valve.

2004. - Doom 3 - Nastavak Doom 2, nudio je najbolju grafiku ikada u povjesti. Atmosfera u igri  je takoder bila na sličnom nivou. Radio ga je id software.

2005. - FEAR - Odlična (jeziva) atmosfera, odlična grafika i sasvim solidan MP učinili su ovu igru jednom od najboljih ikada. Radio ga je Sierra software.

2005. - Call of Duty 2 - Nastavak vrlo popularnog COD1, doživio je uspjeh poradi svoje MP komponente, iako ni SP nije podbacio.

2006. - Godina koja je protekla u isčekivanju DX10, a donjela je neke manje hitove poput Call of Juarez ili Prey.

2007. Call of Duty 4: Modern Warfare - Nije potrebno spominjati.

2007. Crysis - Igra koja je ostala poznata po najboljoj i najnapredijoj grafici ikada. Radio ga je Crytek.

2007. - Bioshock - Vrlo atmosferična, lijepa, i zabavna igra, po nekima jedna od boljih u povjesti.

2008. - Far Cry 2 - Nastavak vrlo popularnog FC1, iako nije imao nijedan dio koji bi ga se vezao u FC1, ponudio je sate i sate zabave.

2009. - Iščekuje se MW2, sad će mo vidjeti....

Budem se još potrudio ubaciti Screenshot od svake ige...

Wolfenstein 3D Wolfenstein 3D
Doom Doom
Quake Quake
Quake 2 Quake 2
Half Life Half Life
Unreal Unreal
Quake 3 Arena Quake 3 Arena
Medal of Honor Medal of Honor
Return to Castle Wolfenstein Return to Castle Wolfenstein
MOH Alied Assault MOH Alied Assault
jako volim dejana s bug foruma.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 17:37 (mario09894345).

13 0 hvala 8
17 godina

Naj mi je draži FPS,Half life 2 je najbolji predstavnik.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 17:28 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

svaka čast za ovo..potrudit cu se i ja za auta napravit..

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: First Person Shooter Igre

Nastavak screenshotova:

FC2 nije stao, pa mi je malo glupo novi post samo zbog jedne slike.

Unreal Tournament 2003 Unreal Tournament 2003
Call of Duty Call of Duty
Far Cry Far Cry
Half Life 2 Half Life 2
Doom 3 Doom 3
FEAR FEAR
Call of Duty 2 Call of Duty 2
Call of Duty 4 Modern Warfare Call of Duty 4 Modern Warfare
Crysis Crysis
Bioshock Bioshock
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 17:49 (mario09894345).
17 godina
neaktivan

svaka čast na ovome... mislim da nigdje nisi spomenuo cod5, al nema veze. svaka častOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
system kaže...

svaka čast na ovome... mislim da nigdje nisi spomenuo cod5, al nema veze. svaka častOsmijeh

Mislio sam, al nekako svi govore da je los, pa ga nisam htjeo svrsati u top FPS igre ikada.

17 godina
neaktivan

U kojoj misiji je ova ženska iz HL2? Ne sjećam je se.

Power to the afro!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

To je wallpaper iz HL2, a koklko se sjećam ona bude većinu vremena u HL2.

17 godina
neaktivan
mario09894345 kaže...

To je wallpaper iz HL2, a koklko se sjećam ona bude većinu vremena u HL2.

Misliš na Alyx? Ona zapravo nije dugo u HL2, ali na slici se ne nalazi ona. Alyx izgleda drugačije. Ovo je neki mod.

Power to the afro!
17 godina

Bas gledam te njene prekrasne....khmm....oci Nevinašce

Half life je legenda. Pogotovo jedinica. Imate friske SS-ove od danas kako se dize u zrak hodnik u HL :D

Ivo. Govori ti Big Brother. To nije dovoljno dobar razlog.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A di je Heretic, Blood, Duke Nukem, Serious Sam,...

Toliko je igara koje nisi spomenuo... :)
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
protjeran

hm

za prve dve nikad cuo

a za seriuos sam mi nije bas nesto razvikan

duke nukem nisam igra pa ni neznam u kojoj je godini izaso

al naravno, ovo nije tema za sticky, ovo je za vise onako raspravu medu tim igrama.

i da, molim fanove cs 1.6 da se nebune, jer cs 1.6 spada u hl1.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 18:45 (mario09894345).
17 godina
blood je zakon :)
17 godina
neaktivan

svaka čast na ovome

sad me hvala nostalgija

Bubamara na steroidima. # # # http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Glasam za HL2 presao ga 4 puta i nadam se jos tolikoSmijeh

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

TAKODJE SVAKA CAST ZA AUTORA OVE TEME!!!!!

FPS je jednostavno najbolji zanr koji postoji,cast nekim RPG-a (Max Payne,Mafia..)

I ja sam takodje mogu reci odigrao skoro sve koje su do danas izasle....od wolfia,doom-a,quake-a,pa na ovamo do Crysis-a,Bioshock,itd,....

P.S. VELIKI POZZ ZA SVE FPS-e sirom nase planete ZEMLJE i sire Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 17:14 (SPY).

0 2 hvala 0
17 godina

2007. - Bioshock - Vrlo atmosferična, lijepa, i zabavna igra, po nekima jedna od boljih u povjesti.

S podebljanim se potpuno slažem....Svaka čast na trudu...

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
16 godina

Jedva čekam da izaže bioshock 2 koji će još imat i multiplayerSmijehNaravno,veselim se i crysisu 2 kad izađe

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Vidite da je autor protjeran...

Nema smisla hvalit kad nemoue vidjeti pohvale...

Iako je ovo odlično napravljeno.

trezan a za sebe neznam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario09894345 kaže...

Koliko ima obožavatelja ovog žanra?

Ja osobno igram samo takve igre, i kao takve igrao sam ih 90%.

Po meni, mislim da su oni započeli revoluciju igara.

Kratak osvrt na FPS igre:

1992. - Prva "prava" FPS igra. Zvala se Wolfenstein 3D. Doživjela je odličan uspjeh, ponajprije zahvaljujući 3D prostoru. Radio ju je John Carmack, tj. id software.

1993. - Doom. Također dolazi iz id softwarea, a bila je popularna po tome jer je nudila znatno naprednij 3D engine, i također je doživjela veliki supjeh.

1996. - Quake - Mislim da netreba posebno predstavljati. U svoje vrjeme zahtjevala je poprilično skupe grafičke kartice, ali je bila vrlo igriva igra.

1997. - Quake 2 - Nastavak Quakea, bio je mnogo blaži po pitanju zahtjevnosti, te je bio prva igra koja je ponudila igranje u MP-u. Sve igre je dosada radio id software.

1998. - Half Life - Po mnogima jedna od najboljih igara ikada, u svoje vrijeme imala je odličnu priču, vrlo dobru grafiku, te je nudila MP. Tvorac igre je Valve.

1998. - Unreal - Odlična atmosfera, te jako, jako dobar 3d engine proslavili su ovaj serial. Radio ga je i radi ga Epic software.

1999. - Quake 3 - Djelo novog carmackovog enginea, nudio je samo fraganje u MP. Dozivjeo je solidan uspjeh.

2000. - Medal of Honor - Prva igra s tematikom na WW2. Dozivjela je veliki uspjeh.

2001. - Return to Castle Wolfenstein - Nastavak Wolfensetin 3D, u svoje vrjeme nudio je odličnu atmosferu, dobru grafiku temeljenu na Q3 engineu, te je dozivjeo odličan uspjeh. Radio ga je Gray Matter ili danasnji Treyarch.

2002. - Medal of Honor Alied Assault - Odličan SP koji je radio identičan tim kao i COD serial, te jako dobar i inovativan MP doveli su ovo remek djelo na mjesto od jedno najboljih igara.

2003. - Unreal 2003 - Nastavak Unreal-a, nudio je nevjerovatnu količinu detalja, a bio je samo dostupan za igranje u MP. Radio ga je Epic software.

2003. - Call of Duty - Prvi COD radio je također infinity ward, temeljio se na Quake 3 Arena engineu, uspjeh za dozivio poradi odličnog MP, i jako, jako dobre atmosfere u SP.

2004. - Far Cry - Prva igra od Cryteka, a naravno doživjela je uspjeh isključivo zbog svoje tehničke strane.

2004. - Half Life 2 - Jedan od najvećih wapourware u povjesti, nudio je iznimnu atmosferu, vrlo dobru grafiku te priču koja bi vas držala dane za ekranima. Naravno, radio ga je Valve.

2004. - Doom 3 - Nastavak Doom 2, nudio je najbolju grafiku ikada u povjesti. Atmosfera u igri  je takoder bila na sličnom nivou. Radio ga je id software.

2005. - FEAR - Odlična (jeziva) atmosfera, odlična grafika i sasvim solidan MP učinili su ovu igru jednom od najboljih ikada. Radio ga je Sierra software.

2005. - Call of Duty 2 - Nastavak vrlo popularnog COD1, doživio je uspjeh poradi svoje MP komponente, iako ni SP nije podbacio.

2006. - Godina koja je protekla u isčekivanju DX10, a donjela je neke manje hitove poput Call of Juarez ili Prey.

2007. Call of Duty 4: Modern Warfare - Nije potrebno spominjati.

2007. Crysis - Igra koja je ostala poznata po najboljoj i najnapredijoj grafici ikada. Radio ga je Crytek.

2008. - Far Cry 2 - Nastavak vrlo popularnog FC1, iako nije imao nijedan dio koji bi ga se vezao u FC1, ponudio je sate i sate zabave.

2009. - Iščekuje se MW2, sad će mo vidjeti....

Budem se još potrudio ubaciti Screenshot od svake ige...

najbolja igra koje si spomenuo iz ove liste meni je cod 2 to je legenda

17 godina
neaktivan

Neznam kako nitko nije skužio da autor teme nije naveo jednu od najboljih mrežnih FPS igara u povijesti -> Unreal Tournament (mislim na original iz 1999.god.)

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 0:22 (scorpion667).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Je, naveden je samo se zove Unreal i izisao je izgleda 98.

trezan a za sebe neznam
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Je, naveden je samo se zove Unreal i izisao je izgleda 98.

Unreal i Unreal Tournament su dvije potpuno različite igre.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
protjeran

U čemu je razlika?

trezan a za sebe neznam
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

U čemu je razlika?

Unreal je orijentiran na singleplayer, a UT na multiplayer. Nije se slijedeći nastavak Unreala zvao Unreal 2003/4, nego Unreal 2. Samo pogledaj na Googleu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 15:08 (netko_namo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice