Imam legalne Windowse 7 Pro 32bitnu verziju i neki dan sam nabavio originlanu Far Cry igru.
Problem je sljedeći: igrica se instalirala bez problema (osim što je najednom djelu DVD neprestano vrtio i "žvakao" možda 3 minute - ne znam da li to upućuje na neku moguću grešku DVD-a, ali se ipak instlirala kako spada). Pokrenuo sam ju sa svim mogućim rezolucijama i Very-high/high/med/low postavkama i na 1. nivou sve mi je bilo svjetlo plavo i neprozirno, kao da sam uronjen u vodu. Mogao sam se kretati i stijenu bih vidio tek kad bih došao do nje. Restartao sam komp i stvar se popravila, no sad mi je pijesak ili drveće plave boje, nekad pijesak ni ne vidim nego kao da je sve plava površina bez tekstura. Zasad sam došao do 1. vozila u igri i cijelo vrijeme je tako. A mogu dodati da ni grafika nije baš tako senzacionalna kako bi, prema većini komentara i pohvala, ttrebala biti.
Pokrenuo sam ju zasad samo na laptopu Lenovo SL500 i evo link na njega (nije baš ta matična, ali je ta konfiguracija):
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/lenovo-thinkpad-sl500/13040.aspx
Mislio sam updateat driver grafičke, ali relativno friško su stavljeni prije mjesec-dva. I za ovaj lap još nema baš konkretno drivera za win 7 na službenoj stranici....Svejedno, vjerojatno ću to napraviti.... Uglavnom ovaj lap ima više nego dovoljno snage da pokrene ovu igru.
Što bi mogao biti problem? Možda format ekrana, neka opcija uključena/isključena, prenov OS za tako staru igru...?
Hvala!