Zivot bez kompjutera

poruka: 20
|
čitano: 21.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Evo kako sam dosao na ideju za temu.....

Pre otprilike nedelju dana,mom drugaru se pokvario kompjuter.Posto rodjacko-prijateljski saveti nisu urodili plodom,resili smo da ga odnesemo u servis.Tamo mu dijagnostikuju tezi kvar i kazu da ce morati da se ostavi barem nedelju dana radi detaljnih ispitivanja...Medjutim,prodje samo jedan dan,a drugar pocne da krizira,poput narkica u ranoj fazi bez fixa...Tako se nastavilo sve dok nije dobio "silicijumskog mezimca" natrag,tada se preporodio....  Osmijeh

Onda mi je palo napamet pitanje,zar smo bas toliko zavisni od tog parceta tehnike,da nam dodje skoro kao clan porodice....

Posto smo svi manje ili vise zavisni od kompa,a najbolje poznajuci sami sebe,recite kako bi vam izgledao zivot bez njega,da li biste menjali svoje navike,cime biste ispunili vreme i koliko biste dugo izdrzali bez njega....?   

16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

daj mi mob sa wlanom i meni dosta Smijeh

16 godina
Zivot bez kompjutera

Zivot bez PC-a??? Sto je to??? Namigiva

16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Kako biti bez njega,pogotovo u ove tmurne kišne dane!Smijeh

16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Prije pola godine - 3 tjedna na servisu. Kad je dosao ja pitam "a sta je to??"

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
protjeran
Zivot bez kompjutera

Meni ovo sto ja imam uopce ne slici na komp a zivot s takvim kompon je sranje.

16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Mislim da se ne radi tu o nekoj ovisnosti već je samo stvar navike. Npr. jutros se budim i odmah palim komp onako iz navike, odlazim doručkovati, vraćam se i sjedam za stol, provjeravam kako napreduju torrenti, puštam neku glazbu i onda se postavlja pitanje a što dalje? A mogućnosti se protežu u beskonačnost... ALI da mi ovaj postupak paljenja kompa itd. nije već ušao u naviku i postao svakodnevna rutina, mislim da bih upola manje vremena provodio piljeći u dotičnog.

Život bez kompjutera? Vjerojatno bih u većoj mjeri čitao knjige, svirao gitraru, možda crtao/slikao, bavio se nekom fizičkom aktivnosti, pronašao neku zanimaciju - što zapravo ne bi bilo toliko loše. Prvenstveno "visim" za kompom iz dosade ali i jer mi je to najbrži i najsvestraniji oblik zabave i izvor informacija. Evo i nečeg pozitivnog što mi je donio život uz komp: prestao sam konzumirati domaće tv kanale i samo tu i tamo pogledam neku utakmicu ili nešto što je od velike važnosti, ostalo nula bodova. Prilično mi je drago zbog toga jer se više ne opterećujem šrot sadržajem.

Društveni život mi ne trpi zbog kompa niti sam ikada dopustio da me uzme pod svoje. Nikad nisam komp stavljao ispred bilo kakvog oblika druženja. Kako vi stojite s tim?

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 12:17 (Stimulans).
16 godina
neaktivan
RE: Zivot bez kompjutera
NeoN kaže...

daj mi mob sa wlanom i meni dosta Smijeh

potpisujem....... Smijeh

Ha zivot bez kompjutera....kao malo puta sam bio u kazni... hehe....jedanput je bilo stvarno opako.....vozio sam prijateljev motor i policija mi je dosla na vrata a 15 godina imam....16 u 9 mjesecu hehe :D sad znate kako mi je stara reagirala htjela ga je razbit cekicem Osmijeh

17 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Imao bi puno više vremena za sve ostalo...

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."
16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Ma nema kod mene kvara kompjutera...to ja odmah fixam i bude ko novi...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
17 godina
Zivot bez kompjutera

Postoji slična tema : "Ovisnost o računalu" no tvoja je ipak malo drugačija - naglašavam to jer bi bilo dobro da modovi spoje te dvije teme ukoliko ova zaživi (nisi napisal onu standardnu rečenicuCool).

No da krenem s ovom temom.

Računalo, dobar virtualni prijatelj većini ovdje prisutnih članova.

Iz mnogih razloga, od kojih je više njih i povezano, tj. nastavljaju se tijekom događaja - računalo/posao - računalo/kuća - računalo/putovanje - računalo/dan - računalo/noć ili pak MIR bez računala.

Mnoge od navedenih poveznica ljudi i računala događaju se obično u 2 ili 3 poveznice zajedno, tj. tijekom dana/noći.

Sve više od 3 po meni nikako nije dobro za ljude.

Ovisnost o računalu dođe tiho, lagano i kao pauk koji čeka muhu u mreži, kad tad je dočeka...

Osobno, ovo mi je 4. računalo, prvo za koje u potpunosti mogu reći da je MOJE jer je zarađeno na teški način.

Hvala Bogu do sad se nije kvarilo i nadam se da se niti neće tak uskoro...

No moje prijašnje računalo, točnije monitor, dva puta je bil na popravku.

Onaj teški osjećaj kad imate doma komp, a ne možete si pomoći, zovete servis - oni vele navečer ili sutra, zovete opet istog dana - oni vele danas ništa, sutra, zovete sutra - oni vele bude.... opet nije, pošaljete ih u 3pm kao u mojem slučaju ja. Kad nekaj plačam, onda očekujem brzinu isporuke istog - naravnog ispravnog.

Sva sreća pa sam spojil komp na TV tih dana...

Život bez računala, moguće, zašto ne.

Ovaj prijašnji - srednji tekst samo je blaga ilustracija mog osobnog poimanja odnosa; korisnik (koji plaća) - servis (koji uzima) - servis (koji laže i blefira) - korisnik (koji je temperamentan i mrzi čekati ono/onog kaj/koga plaća).

Dakako da je moguće živjeti bez kompa, no kad je već tu, nekako se nameće kao prioritet, kao neki krug u kojem je on u sredini i sve se vrti oko njega.

Život nije virtualnost, sastoji se, tj. trebao bi se sastojati ponajviše od direktnih društvenih/ljudskih veza.

U stvarnosti, ne postoji copy/paste, restore ili format C:.

Ne, mi imamo jedan život, jedan program zvan mozak za kojeg je jedini softver tijek našeg života, odluke koje odlučuju o istom i ponašanje kojim se dokazujemo u dobru ili zlu.

Toliko lijepih stvari nas okružuje, toliko detalja za koje ne postoji broj piksela ili softver koji ih može dočarati.

Naš duh, svijest i imaginarnost "moći" su koje nas mogu iz najveće tame iznijeti na svjetlo, no postoji i obratna mogućnost - upravo ti detalji ponekad mogu biti i kobni u vezi s računalom.

Prevelika povezanost za bilo čime neka je vrsta bolesti, zavisno o predmetu/pojavi/osobi za kojim žudimo može dovesti i do težih psihičkih problema.

Da bi se to izbjeglo, treba biti umjeren u svemu, vjerovati u neki svoj plemeniti cilj, biti čovjek.

Računalo nas usrećuje ali kad nam jednom na vrat sjednu životni problemi, tada su tu obitelj i prijatelji - ljudi.

Govorim neke stvari iz osobnog iskustva kojeg još prolazim, a najgori dio tek dolazi - nije važno koje je vrste moj problem/i, samo znam da čovjek nauči neke stvari kad upadne u pakleni krug (kojeg je dio/može postati i računalo).

Alternativa uvijek postoji, ne moraš i ti ak to rade svi...

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
16 godina
neaktivan
SUPER :) kaže...

Meni ovo sto ja imam uopce ne slici na komp a zivot s takvim kompon je sranje.

Postoje i druge stvari u životu osim kompjutera,nije ti valjda komp sve u životu pa da ti život bude sranje?

Moljac
16 godina
Zivot bez kompjutera

život bez kompa? teško zamislivo! Ako čekam neki dio zbog kvara (najduže 2-3dana jer si sam popravljam komp) onda moram stalno ići u igraonicu u grad.

16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

Meni bi zivot bez kompjutera bio mnogo ljepsi, ali ja se ne mogu odrec igrica i svega toga jer samo postao pomalo ovisan. No volio bih jako da stalno iden vanka, a na kisne dane kod cure. :D

Number 1 Zombie!!! Braiiiiinssss!!!
17 godina
Zivot bez kompjutera

U principu, život bez računala mi nije problematičan. Pošto često putujem, a nemam vlastito prijenosno računalo, često mi se dogodi da nemam pristup računalu ili internetu. Bože moj, nije sve u tome. Priznajem, jako je teško živjeti i poslovati bez računala ali još uvijek nije i nemoguće.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

treba na odvikavanje Smijeh

16 godina
krle kaže...

Jednom rječju - BOLEST!!!

17 godina
krle kaže...

Ha, Ha, vid' mu bokserica sa srcima...SmijehSmijeh

Namjestaljka.....

There are three sides of an arguement -- your side, my side and the right side...
16 godina
odjavljen
Zivot bez kompjutera

Kakav je to život bez kompa?? Doduše, ja mogu 1-2 dana bez kompjutera.Osmijeh

Arijel
16 godina
neaktivan
Zivot bez kompjutera

moj život bez kompjutora bi bio kao zemlja bez atomsfere, ili tako nešto!

A kompjutor bez mog života bi bio samo otpad negdje na smetljištu!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice