Završni rad - Sandy Bridge

poruka: 11
|
čitano: 2.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Završna sam godina i za završni ( maturalni ) rad imam temu Sandy Bridge, pošto nisam previše upoznat s njime, trebao bih vaše savjete oko toga...

Gdje mogu malo više naučiti kako radi, nešto o arhitekturi,  overklokiranje, i sve vezano za njega...

Ne trebate mi tu opisivati sve ovo navedeno već dati neke linkove, nazive knjiga ili bilo čega drugog kako bih razumio njegov način rada....

Hvala,

17 godina
neaktivan

probaj nabavit bug di se govorilo o toj arhitekturi,nije puno al ces malo doznat i par slicica dobit

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Dobio si odličnu temu {#}

16 godina
neaktivan
Re: Završni rad - Sandy Bridge

uhuu... za neke koji nešto znaju o tome je odlična... inače, trebao bih najmanje 12,13 stranica.... a tolko nema šanse da neđem...

14 godina
protjeran

Jel toliko komplicirano utipkati SANDY BRIDGE ARCHITECTURE u google ???

http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge

dole na dnu pod refferences imas hrpu linkova

Trebas sloziti 15-ak stranica sa slikama i imas predobru temu a ti si ljenguza proguglati sam za sebe

Samo da znas da te treba biti sram tako sta i pitati u danasnje vrijeme. Koju god si to skolu upisao - pogrijesio si smjer. Frizeri, kuhari i armiraci ne moraju pisati o tako cool temama, pa ne bi ni imao tih problema.

colonello bastardo
16 godina
neaktivan

Što se tiče lijenosti, nisam lijen i tako bi sam pronašao nešto o tome, ali što otežavati kad se može jednostavno pitat na forumu nekoga tko više zna o tome ( i gdje se nalazi najvažnije )  pa da malo ubrzam proces ... Zar to nije svrha foruma, da se pita ono što nije jasno pa da oni koji se više razumiju u to, malo pomognu ( i kao što sam naveo, nisam nikog molio da mi išta prepičava ili piše o zadanoj temi ) već sam tražio savjet...

I ono gore nije bila naredba, pa ako nekome ne paše nije morao ni čitati niti odgovarat ...

Inače, zahvaljujem za linkove.

14 godina
neaktivan
jedno je kad netko trazi pomoc jer se komp nece pokrenuti. a kada dodes moljakati za nesto sto za 5 minuta nadjes na googleu, to je posve druga stvar!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

kao što rekoh, hvala na pomoći... ako ću trebat lekciju o nečem tebi ću se prvom obratit... nemoraš se brinut :)

16 godina
protjeran
kcrnac kaže...

uhuu... za neke koji nešto znaju o tome je odlična... inače, trebao bih najmanje 12,13 stranica.... a tolko nema šanse da neđem...

U koju li ti školu ideš pa pojma nemaš o Sandy-u?

Evo ti par stvari što ja znam, iako mislim da ne znam previše: 32 nanometarski proizvodni proces, pričaj malo o prepopuplarnom tik-toku, 256 bitne AVX instrukcije (pojma nemam što je to, ali ako sam dobro zapamtio AVX su ili nesto jako slično) i UEFI umjesto BIOS-a.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan

Nismo se previše doticali arhitektura i rada novijih procesora, to su više bili primjeri na kojima rade stariji procesori ( tj pojavom prvih procesora ), njihova funkcija i samo da shvatimo koja je njegova uloga... najviše je to bilo izvršavanje instrukcija, za što služi koji dio unutar procesora ( proc. sabirnica, upr sklop, registri... ), razlike standardnih i modernih arhitektura,...

hvala na informacijama...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice