Sa VHS-a na DVD ?

poruka: 21
|
čitano: 17.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Pošto je vrijeme VHS-a prošlo, a na kazetama ima stvari koje bih želio prebacit na DVD zanima me na koji način to naj jednostavnije napravit. Znam da mi treba video, ali ne znam koji kablovi bi bili potrebni i program kojim bi konvertirao prebačeni sadržaj u nešto čitljivo za DVD player?

17 godina
Sa VHS-a na DVD ?

Za to znam da može al moraš imat player u kojeg idu i VHS kazete i Dvd-i i onda presnimiš iz kazete na dvd.

92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Pa ne znam baš da bi to išlo jer obično takvi uređaji nemaju funkciju snimanja na dvd, samo reprodukciju.

17 godina
Sa VHS-a na DVD ?

Imaš neku karticu kojom ćeš uhvatit taj video?

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Veoma jednostavno....

video spojis preko antene na tv, a dvd recorder na scart

na videu pustas a sa dvda snimas program od VHSa :D

tako sam ja napravio...

iako je na one potrosenije kazete jako losa slika, drukcije neke stvari nisam mogao, a preko kompa mi se nije dalo

Sa croportala slično pitanje

VHS na DVD

--------------------------------------------------------------------------------
Bok!
Molio bih za jedan mali savjet!
Naime, želio bih svoje stare VHS-ove prebacit na DVD, naravno zbog trajnosti VHS kazeta koje su već pomalo počele propadati... Zanima me koji je najbolji software za video capture, za obradu i kompresiju video formata u DVD format nakon capturea te naravno, software-a za snimanje videa na DVD disk. Također bih molio za savjet kako spojiti zvuk i sliku jer mi grafička kartica podržava samo video ulaz (žuti composite i S-VIDEO ulaz), a audio moram snimit preko zvučne kartice( Line In)!
Također me zanima koji je najbolji program za sound capture, tj za snimanje tipa kazeta-CD?
Svaki savjet je dobrodošao!

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

E ovako, prvo sto se tice hardwera. Za spojiti VCR sa racunalom, potreban ti je kompozitni kabel koji na jednoj strani sadrzi SCART, a na drugoj strani tri RCA (cinch) konektora (pretpostaviti cu da tvoj VCR nema RCA, vec samo SCART izlaz). Ili ako ne mozes pronaci ovakav kabel, uzmes obicni kompozitni kabel sa RCA konektorima na oba dvije strane i poseban SCART-to-RCA adapter (ovo ti ne treba ukoliko tvoj VCR ipak ima RCA output konektore). Ovdje je potreban mali oprez, jer mislim da nije svejedno u kojem smjeru teku podaci, iz SCART-a prema RCA prikljucima sto tebi treba, ili obrnuto (sto bis koristio ukoliko zelis sliku sa racunala prenijeti na TV prijamnik). Moj adapter je na sebi imao prekidac kojim se odredjivalo u kojem smjeru idu podaci.

Ukoliko ovakav kabel sadrzi samo dva RCA prikljucka (obicno je to slucaj ako je kabel namijenjen prijenosu zvuka - bijeli i crveni RCA za lijevi i desni audio kanal, no to ga ne sprijecava da se preko njega prenosi slika), preporucujem kupnju dva ovakva kabela, kako bi preko jednog isla slika, a preko drugog stereo zvuk. Neki SCART-to-RCA adapteri imaju i S-Video port, pa mozes kupiti S-Video kabel umjesto drugog kompozitnog kabela samo za prijenos slike, no pitanje je koliko ces time dobiti na kvaliteti. Audio spajas na line-in ulaz zvucne kartice koristeci RCA-to-3,5 mm jack kabel, koji izgleda ovako:
rca2jack.jpg

Samo jedna mala napomena: graficke kartice sa VIVO mogucnoscu obicno ne daju neku osobitu kvalitetu slike (barem ja nisam imao neka predobra iskustva sa njima). Kao alternativa mogu se kupiti posebne video capture kartice za otprilike 150 kuna, sa RCA i S-Video ulazom, no bez TV tunera (no i dalje se mogu koristiti za snimanje TV signala tako da se VCR koristi kao tuner, metodom koju sam gore opisao).

Sto se tice softverske strane, dva najkvalitetnija softvera namijenjena kucnim korisnicima sa kojima sam imao prilike raditi su Cyberlink PowerDirector i InterVideo WinDVR. Oba dva programa imaju mogucnost direktnog snimanja videa u MPEG2 format (tako da ga nece trebati re-enkodirati za DVD), no PowerDirector ima i mogucnosti obrade slike, iako prilicno bazicne (rezanje, dodavanje efekata itd.), kao i mogucnost DVD Authoringa, i izrade samog DVD-a. No u ovome se bas ne istice, pa ja za kompletan proces prebacivanja VHS kazete ili snimanja TV programa na DVD koristim ovu kombinaciju alata:
- WinDVR ili PowerDirector za video i audio capturing
- PowerDirector za editiranje, ukoliko je potrebno (rezanje reklama i slicno)
- TMPGEnc za re-enkodiranje videa u nizi bit-rate ukoliko je orginalni materijal prevelik da stane na jedan DVD
- TMPGEnc DVD Author za pripremanje sadrzaja kojeg je potrebno sprziti na DVD (pomocu njega se mogu dodati izbornici na DVD, razdijeliti poglavlja i ostale stvari). Kao izlaz, dobije se VIDEO_TS folder kojeg je onda samo potrebno sprziti na DVD.
- Nero za przenje VIDEO_TS foldera na DVD.

Svi gore navedeni programi namijenjeni su "obicnim" korisnicima, ne profesionalcima. No nazalost, svi su komercijalni, osim TMPGEnc-a, no za kojeg je potreban MPEG2 plugin, ukoliko kao output zelis kreirati klasicni Video DVD, koji je takodjer komercijalan.

A za cisti audio capturing preporucujem Cool Edit ili po novom Adobe Audition (navodno je Sound Forge najbolji, no nisam nikad imao prilike raditi sa njim) od komercijalnih alata, ili Audacity od besplatnih alata.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Probat ćemo ovako, pa ako ne bude išlo probat ću se ponovo posavjetovat.

16 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

ako imaš tv karticu na kompu spojiš VHS s tv karticom treba sigurno imati snimalicu. toliko ja znam

16 godina
neaktivan
RE: Sa VHS-a na DVD ?
gamer2400 kaže...

ako imaš tv karticu na kompu spojiš VHS s tv karticom treba sigurno imati snimalicu. toliko ja znam

Evo, ovako. Stavi VHS player kraj konfe. Uključi SCART cabel u VHS plejer, drugi kraj (cinch), uguraj u dodatak koji si dobi s tv karticom a koji se uturi u tu karticu. Jedan kabal je žuti (video), druga dva su audio (bijel, crveni ili bijeli i crni ili... sve jedno, jedan je za left audio, desni za right audio). Zatim pokreni TV na compu. Odaberi adekvatni ulaz (S-Video ili CVBS), pusti kazetu i stisni snimaje na compu u MPEG-1 formatu (video quality 0, Target data quality na maksimalno . Kad završiš presnimavanje dobit ćeš jednu datoteku sa .mpg ili .mpeg ekstenzijom. Nju moraš ubaciti i VirtualDub, namjestiti parametre,odrezati nepotrebne djelove snimljene kazete, i sve to pretvoriti u avi format. Nakon toga, možeš prevesti AVI format u DVD format nekim od programa kao npr. ConvertXtoDVD. VirtualDub nudi mnogo dobrih opcija za poboljšanje slike, ako znaš raditi s njime.
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

zahvaljujem :D

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Nabavio sam PowerDirector i kabl za povezivanje. Spojio sam VHS sa kompjuterom preko Hybrid TV karitice (Gigabyte Tiger 2) koja ima mogućnost za video capture i sada novi problemi čim pritisnem capture u powerdirectoru kompjuter mi se jednostavno restarta. Probao sam reinstalaciju drivera i powerdirectora, ali ništa ne pomaže. Probao sam potražit drugi driver, ali čak niti na Gigabyte-ovim stranicama nema ništa. Čak niti uptstva o kartici koju sam dobio upakiranu u konfiguraciju pa nisam dobio nikakav manual o njoj.

Da li netko ima neku dobru ideju ili ću jednostavno morat u Vemil po novu karticu jer je komp tamo i kupljen. Inače koristim Windows 7, ali i na visti nisam mogao gledat TV jer se sve resetiralo.

16 godina
neaktivan
Danguba kaže...

Pošto je vrijeme VHS-a prošlo, a na kazetama ima stvari koje bih želio prebacit na DVD zanima me na koji način to naj jednostavnije napravit. Znam da mi treba video, ali ne znam koji kablovi bi bili potrebni i program kojim bi konvertirao prebačeni sadržaj u nešto čitljivo za DVD player?

Jel nije jednostavnije ovaj uređaj kupiti.
Intel core 2 duo E4500,2x2.2 ghz Mb gigabyte 945P-DS3,s775 Ram 2GB PC5300,667Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.10 250GB,16MB GF 8500 GT 512MB Thermaltake VE7000BWS Soprano DX FortroN BlueStorm 500w Samsung SM 940NW 19" LCD Vodeno hlađenje Thermaltake big water 745
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Pa imam ja DVD player, ali na tim kasetama su neke svadbe, rođenadani i slično pa bi taj sadržaj trebalo prebacit na DVD.

16 godina
neaktivan
Danguba kaže...

Pa imam ja DVD player, ali na tim kasetama su neke svadbe, rođenadani i slično pa bi taj sadržaj trebalo prebacit na DVD.

Taj uređaj ima sa ljeve strane DVD otvor a sa desne je otvor za VHS kazetu i kad staviš VHS kazetu pritisneš snimanje i odmah ti se sadržaj snima na DVD.Taj uređaj je za snimanje i gledanje a taj tvoj je za samo gledanje.
Intel core 2 duo E4500,2x2.2 ghz Mb gigabyte 945P-DS3,s775 Ram 2GB PC5300,667Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.10 250GB,16MB GF 8500 GT 512MB Thermaltake VE7000BWS Soprano DX FortroN BlueStorm 500w Samsung SM 940NW 19" LCD Vodeno hlađenje Thermaltake big water 745
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 16:26 (MEGATON).
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Nije to tako to su DVD playeri u kombinaciji sa VHS recorderom. Znači prije bi presnimio sa DVD-a na kazetu nego obratno.

16 godina
neaktivan
Danguba kaže...

Nije to tako to su DVD playeri u kombinaciji sa VHS recorderom. Znači prije bi presnimio sa DVD-a na kazetu nego obratno.

Pogledaj sliku i čitaj.
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Iz koje je to trgovine ? Samo cijena nije baš tako mala, a imam gotovo sve da to napravim preko kompjutera i kasnije kad to malo proučim dodam recimo nekakav izbornik za upravljanje DVD-om.

16 godina
neaktivan
Danguba kaže...

Iz koje je to trgovine ? Samo cijena nije baš tako mala, a imam gotovo sve da to napravim preko kompjutera i kasnije kad to malo proučim dodam recimo nekakav izbornik za upravljanje DVD-om.

Slika je sa interneta.Potraži u trgovinama koje se bave prodajom dvd,vhs,itd.Skupo je ali imaš dva uređaja u jednom.
17 godina
Sa VHS-a na DVD ?

Glupost. Zašto će bespotrebno trošit kad već ima sve potrebno. Kako što bi rekao jedan moj profesor,možeš imat problem i trošak. Tko ne zna riješit problem,može ga najjednostavnije riješit troškom,a to u tvom slučaju nije potrebno.

Danguba,dobro si krenuo,samo ja ne bih koristio Power Director. Imam odlična iskustva sa VirtualVCR-om.

Ovako,što se tiče kablova,to si dobro napravio.

Idemo ovako: 1. skini VirtualVCR http://virtualvcr.sourceforge.net/html/virtualvcr/download.php

2.kad ga instaliraš moraš namjestit par stvari: 1. Klikni na ikonu čekića. To su postavke.

2. Na kartici File samo označi ociju Insert file stamp...

3. Na kartici video postaviš rezoluciju (720x576) za PAL DVD i odabereš codec. Ako imaš dosta mjesta na disku                                                                                                             preporučam Lagarith sa kojim ne gubiš kvalitetu,ali zato zauzima jako puno mjesta.

4. Za audio odaberi rezoluciju od 16 bita i frekvenciju uzorkovanja 48 kHz i pod Input Settings odaberi uređaj                                                                                                              koji koristiš za hvatanje zvuka.

5. U kategoriji Devices odaberi karticu kojom hvataš sliku i zvuk i klikni na Select. Za Video Source odaberi vrstu 

ulaza koji koristiš,klikni na OK i spremi sve postavke klikom na plavu disketu.

3. Sad smo spremni za hvatanje:samo pusti snimku i klikni na gumb za snimanje. Kad snimka završi,klikni plavu ikonu Stop i time snimanje završava.

Sad imaš AVI file. Njega,ako znaš iskodiraj nekim programom u MPEG2,ako treba daljnja pomoć samo pitaj.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.
17 godina
neaktivan
Sa VHS-a na DVD ?

Sliku imam preko RCA ali zvuk nikako da dobijem. Probao sam i preko S-video kabla ali niti slike niti zvuka. Ne znam da li ima nekakve u s-video kablovima tj, da li ima samo za ulaz ili izlaz. Na mojem je nacrtanano kao da može biti i jedno i drugo.

15 godina
neaktivan

Mene zanima kako video spoiti sa raćunalom da bi mogao snimati sa vhs kazete na dvd. Nemam nikakav video ulaz na raćunalu

17 godina
neaktivan
marijo80 kaže...

Mene zanima kako video spoiti sa raćunalom da bi mogao snimati sa vhs kazete na dvd. Nemam nikakav video ulaz na raćunalu

kako otkljucat zatvorena vrata ako nema brave...

valjda kupis ili grafu sa s video ulazom ili tv karticu

potpis :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice