Svinjska gripa hara svijetom

poruka: 450
|
čitano: 76.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

meni je to sve sumnjivo... vise se bojim tog cjepiva na kojeg nas tjeraju nego gripe...

a ja sam osoba koja u zivotu nikad tablete popila nije cak ni u vojsci nisam htio da primam one injekcije sto smo kao morali da primimo...

ne sjecam se kad sam zadnji put gripao... mislim da od 1990 nisam gripao ali nisam siguran 100%... uglavnom ne bih uzeo ovaj tamiflu ili neku slicnu glupost ni da mi otkaz daju...

a ovo njihovo cjepivo je pravi nacin za ubaciti nesto u ljudsko tijelo tj u siroke mase... ne znam... nesto mi tu smrdi i .

hmmm...
17 godina
neaktivan
RE: Svinjska gripa hara svijetom
Niti se najmanje ne plašim gripe, bilo svinjske, bilo ptičje bilo obične ljudske.

Svinjska gripa je posebna samo po tome što se ogroman hype digao oko nje. Baš kao i ptičja.
A naravno, ljudi, paničari kakvi jesu naprave od muhe slona.

Koliko bolesti sa puno većom smrtnosti i puno opasnijih ima a da se o njima ne bruji toliko.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina

Evo, sinoć smo igrali Texas Holdem-a u prijatelja, igramo, onako, iz dosade, ne za lovu.

Jedan frend, kaže da je prebolio pretprošli tjedan svinjsku gripu i da je nigdi veze. Dobio ju u Splitu. Gripa ko gripa, leži 3 dana i ok si. Limuna i neke tablete samo uzimao.

Bit će da opet nekako zarade pare na sirotinji, pa sad nas s tim plaše.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
neaktivan

Ja sam prebolio svinjsku gripu! Nista nije strasnija od obicne, jedino mi smeta kasalj, i dva dana jako visoke (38-39) temperature... Jedno sta sam uzimao je lekadol za snizenje jako visoke temperature ta dva dana. Obicna gripa je zapravo gora, jer traje duze a i osjecam se jadnije i bolesnije!

Play hard, go pro!
17 godina
neaktivan

Par činjenica:

- od "obične" gripe (imamo svake godine novi tip - klasično nazvani tip A i tip B) umre preko 200 000 ljudi

- od "svinjske" gripe je umrlo manje od 100 ljudi (ako i tolko, nitko nije niti testirao posljedice stvarnog umiranja)

- cjepivo je u redu, no nitko ne jamči zaštitu - bolje jednom preboljeti gripu nego se cijepiti, cjepivo moze izazvati inkubaciju virusa i kasnije zarazu (ako je imunitet slabiji)

Po meni je su to igre i igrice farmaceutske industrije. Mutacija virusa gripe traje veoma brzo - istina je, no da je tako brzo nasato novi tip - cudom se cudim.

Tolko od mene.

16 godina
neaktivan
www.pozivnice.tk - Automatsko slanje pozivnica za Lockerz.com. Što je Lockerz, kako se registrirati? www.pozivnice.tk
17 godina
neaktivan

[quote]Niti se najmanje ne plašim gripe, bilo svinjske, bilo ptičje bilo obične ljudske.

Svinjska gripa je posebna samo po tome što se ogroman hype digao oko nje. Baš kao i ptičja.
A naravno, ljudi, paničari kakvi jesu naprave od muhe slona.

Koliko bolesti sa puno većom smrtnosti i puno opasnijih ima a da se o njima ne bruji toliko.[/quote]

Bas tako, uostalom bude smrtnih slucajeva i kod "obicne" gripe

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 7:05 (zlo).
16 godina
neaktivan

WHO 'ČISTI' PLANETU

Kaznena prijava zbog zavjere protiv čovječanstva

Austrijska novinarka tvrdi: Svinjska gripa je napravljena kako bi se cjepivom prorijedilo populaciju planete i ostvarila globalna kontrola!

'Kaznena prijava protiv Baxtera AG, Baxter Internationala i Avir Green Hill Biotechnologyja zbog razvijanja, proizvodnje, raspačavanja i oslobađanja biološkog oružja za masovno uništenje u Austriji između prosinca 2008. i veljače 2009. godine, s namjerom izazivanja globalne pandemije virusa ptičje gripe, te namjerom profitiranja od te pandemije', stoji u početku teksta tužbe koju je austrijska novinarka Jane Burgermeister podnijela 8. travnja državnom odvjetništvu u Beču.

Skupina Bilderberg = Svjetska vlada

Konferencija Bilderderg je neslužbeno, ekskluzivno, godišnje okupljanje oko130 gostiju, većina kojih su utjecajni političari, poslovni ljudi i bankari. Njihovo zadnje okupljanje organizirano je u svibnju u Ateni. Zbog potpune tajnosti sastanka oko skupine se vrte mnoge teorije zavjere, a nagađa se da se na sastancima svjetski moćnici dogovaraju oko usmjerenja svijeta. Ako ne postoji stvarna svjetska vlada, skupina Bilderberg bi, nagađa se, mogao obavljati tu funkciju.Svoje razloge, među kojima je i sumnja da su Baxter i Avir razvijali biokemijsko oružje u suradnji s tzv. Illuminatima ili skupinom Bilderberg, navela je na svom blogu.

Najveći zločin u povijesti čovječanstva

Jane Burgermeister je sada otišla korak dalje - upozoravajući kako je na pomolu najveći zločin u povijesti čovječanstva, odlučila je uložiti kaznenu prijavu američkom FBI-u protiv Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Ujedinjenih naroda i nekoliko visokih vladinih i farmaceutskih dužnosnika zaduženih za cjepiva, uz optužbe za planiranje masovnog ubojstva.

Uz to, novinarka će na američkim sudovima tražiti sudsku zabranu protiv obaveznog cijepljenja protiv svinjske gripe.

Prema Burgermeister, bioterorizam promiče skupina američkih bankara koji kontroliraju Federalne rezerve, kao i WHO, UN i NATO. Skupina zavjerenika se također infiltrirala u vrh američke države.

WHO isporučio ptičju gripu laboratorijima koji su je oslobodili

Cjepljenje djeteta

Skupina koju optužuje novinarka, kako bi ujedno prorijedili civilizaciju i naknadno zaradili od prodaje cjepiva, preko Baxtera i drugih kompanija, oslobodili su umjetno stvorene viruse - ptičju i svinjsku gripu te upotrijebili obavezno cijepljenje u nekim zemljama. Naravno, u svrhu suzbijanja pandemije.

Njezina se nova tužba uvelike oslanja i na onu iz travnja. Tad je Burgermeister podastrla dokaze o tome da su laboratoriji Baxtera u Austriji namjerno oslobodili 72 kilograma aktivnog virusa ptičje gripe. Virus je navodno za 16 laboratorija u četiri zemlje isporučila Svjetska zdravstvena organizacija, a iako se kod opasnih tvari, osobito onih klasificiranih kao bio-oružja, primjenjuju primjerene metode osiguranja, ovaj put je taj postupak izostao.

Oslobađanje tih virusa služi, tvrdi nadalje Burgermeier, WHO-u kako bi nakon što prođe dovoljno vremena uvela stanje pandemije, te počela distribuirati cjepivo, u koje bi bile ubrizgane i razne smrtonosne bolesti te bi nastupilo prorjeđivanje svjetske populacije.

SAD će prvi biti 'pročišćen'

Novinarka tvrdi da još od 2008. godine američka vlada sustavno uvodi mjere namijenjene smanjivanju ustavnih sloboda građana kako bi, kad dođe vrijeme, mogli provesti obavezno cijepljenje. Tu naravno i mediji igraju ulogu, uvjeravajući ljude u ozbiljnost svinjske gripe, te najavljujući cjepivo.

Koga je Burgermeier optužila?

Barack Obama, predsjednik SAD-aDavid Nabarro, koordinator UN-a zadužen za gripuMargaret Chan, glavna direktorica Svjetske zdravstvene organizacijeKathleen Sibelius, američka ministrica zdravstvaJanet Napolitano, predsjednica Ureda za nacionalnu sigurnostDavid de Rotschild, bankarDavid Rockefeller, bankarGeorge Soros, bankarNATOSvjetska zdravstvena organizacijaUjedinjeni narodiKonačno, ono što skupina koja je pokrenula čitav vrtlog zavjere pokušava postići, prvenstveno u SAD-u, je kontrola nad cijelom Sjevernom Amerikom u svrhu nesmetanog iskorištavanja njenih prirodnih resursa. Kasnije će se sličan ili isti proces odvijati, prema prognozama, u čitavom svijetu. Jesu li izjave nekih od optuženih mjesec dana nakon inicijative Bergermeier naznaka istinitosti njenih tvrdnji?

- Virus je sada nezaustavljiv. Svijet ulazi u rani stadij prve epidemije gripe u 21. stoljeću. Ipak, ne očekujemo dramatičan i nagli skok u broju fatalnih zaraza - izjavila je Margaret Chan, glavna direktorica WHO-a 11. lipnja.

Tom objavom, pišu svjetski mediji, WHO je dala farmaceutima zeleno svijetlo za pronalaženje cjepiva. Štoviše, "svaka zemlja će morati cijepiti građane protiv svinjske gripe i morat će odabrati tko će sve, osim medicinskih sestara i doktora imati prioritet za cijepljenje", rekla je Marie-Paule Kieny, direktor Inicijative WHO-a za istraživanje cjepiva.

- Vijeće (WHO-a, op.a.) je prepoznalo da je pandemija virusa H1N1 nezaustavljiva te da se svim zemljama treba omogućiti pristup cjepivu - zaključila je Kieny, a već sad je vlada Velike Britanije objavila kako će, zbog rastućeg broja zaraženih i umrlih od svinjske gripe, cijepiti sve svoje građane.

Milijun ljudi zaraženo svinjskom gripom u SAD-u!

Prava istina o svinjskoj gripi

16 godina
neaktivan

Odlicno stivo, moram priznati!

Nisam tako uzivao u napetom trileru vec dugo vremena!

Mislio sam da ce biti cisto politicko-konspirativni, ali zalazi i u grane SF-a!

"Žele imati pristup svakom ljudskom tijelu na Planetu kako bi u njih mogli uštrcavati niz otrova i razaraca imunološkog sustava -nesumljivo i nanotehnoloških mikrocipova..."

Predobro!

p.s. Ne zelim ispast papak bez ikakvih konstruktivnih komentara. Za nevjerne: http://www.whale.to/a/ellison12.html

Prva recenica, gdje pise da je doticni 'heroj' Shane Ellison napisao svoju novu knjigu mi je objasnila jako puno vjerodostojnosti njegovih izjava.... :-D :-D :-D

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 9:18 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Evo ideje za novog James Bonda!

Normal's overrated!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 9:32 (Horagio).
17 godina

Prije jedno 15 godina ja sam preležao gripu koja je trajala dva tjedna sa fibrom od 39 koja je trajala danima. Ove gripe danas su piz...ija. Ne treba si ni cijepit, ni pit ljekove,  samo dobra spiza spašava stvar.

16 godina
neaktivan

Tko će ovaj put profitirati na smrtonosnoj gripi?

Na svinjskoj gripi 1976. i ptičjoj 2005. najviše je zaradio Rumsfeld. Potencijalni profiter svinjske gripe je Kleiner Perkins ili Baxter.

Svinjska gripa, koja je krenula iz Meksika prema SAD-u, zabrinula je Svjetsku zdravstvenu organizaciju, ali i vlasti zemalja diljem svijeta. Službene informacije da je virus prešao granice Amerike nema, ali u Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Izraelu i Novom Zelandu liječnicima su se obratili ljudi sa simptomima gripe, a koji su se vratili s putovanja iz Meksika.

Zanimljivo je da je novi virus svinjske gripe zapravo mješavina virusa tipična za ptice, svinje i ljude. Svjetska zdravstvena organizacija izrazila je zabrinutost i upozorila na moguću pandemiju, ali zasad nema objašnjenja kako je virus u tako kratkom roku uspio mutirati da se može prenositi s čovjeka na čovjeka.

Ljudima u Meksiku preporučeno je da izbjegavaju gužve i nose maske, a zatvorene su škole i otkazana sva javna događanja. Osim toga meksičke vlasti donijele su odluku da mogu ući u svaki lokal ili stambenu kuću kako bi kontrolirali i borili se protiv epidemije i vršiti preglede putnika, prtljage, svih transportnih sredstava i robe koji bi mogli biti prijenosnici virusa, stoji u dekretu objavljenom u meksičkim službenim Narodnim novinama.Nitko zasad nije izašao sa službenim informacijama o porijeklu novog virusa svinjske gripe, a neki mediji podsjetili su na epidemiju ptičje gripe koja je poharala svijet 2005. i početkom 2006. godine. Jedini lijek za tu smrtonosnu zarazu bio je Tamilflu, koji je proizvela tvrtka Gilead Sciences, čiji je direktor od 1997. do 2001. godine bio Donald Rumsfeld koji se povukao s čelništva tvrtke nakon što je preuzeo mjesto šefa Pentagona u Bushevoj administraciji. Međutim nije se odrekao i udjela u tvrtki.

Rumsfeld zaradio milijune na ptičjoj gripi

Američka tvrtka zaradila je milijune dolara, a porasle su i dionice. Tako su američki mediji Rumsfelda prozvali profiterom ptičje gripe, koji je od zarade na cjepivu postao jedan od najbogatijih ljudi u Americi. Osim toga, pravo na proizvodnju Tamilflua otkupila je i švicarska tvrtka Roche, te je Gilead dodatno zaradio na prodaji. O tome je tada pisao i CNN, koji navodi kako je Rumsfeld u vrijeme pandemije ptičje gripe čak namjeravao prodati udio u Gileadu, ali su mu savjetovali da zadrži dionice te tvrtke te da svoje namjere ne iznosi javnosti.

Međutim, Rumsfeldovo ime nije se povezivalo samo s ptičjom gripom, već i s virusom svinjske gripe u SAD-u iz 1976. godine. Cijela priča počinje kad je jedan vojnik u New Yerseyju umro od, kako su smatrali stručnjaci, identičnog virusa svinjske gripe kakav je harao 1918. godine. Rumsfeld je u to vrijeme bio ministar obrane te je pokrenuo brzu inicijativu i uvjerio da će nova administracija osigurati da svaki čovjek, svaka žena i svako dijete u SAD-u moraju biti cijepljeni. U to je vrijeme trajala predsjednička kampanja, a kandidat Gerald Ford tako je dobio dodatnu podršku i postao predsjednik. Cjepivo se brzinom svjetlosti proizvelo i proširilo cijelom zemlje, a cijeli je program stao samo mjesec dana nakon izbora. Jedini je problem bio što je lijek bio kontaminiran. Tako se na kraju od cjepiva razboljelo na stotine ljudi, a 52 je umrlo.

16 godina
neaktivan

Više o svinjskoj gripi ovdje

16 godina
neaktivan

Neki su možda čuli za slučaj od prije par mjeseci kada se čovjek koji se predstavio kao Joseph Moshe, mikrobiolog Mossada, telefonom uključio u jednu radio emisiju iz Los Anđelesa i izjavio kako će za par mjeseci ukrajinska laboratorija farmaceutske kompanije Baxter, pustiti u opticaj vakcinu ("biološko oružje") zaraženu virusom H1N1 i tako izazvati pandemiju. Usput je pomenuo i da će u toj vakcini biti i neki aditivi koji će narušavati imuni sistem kod ljudi. On je tom prilikom takođe izjavio kako ima namjeru da o tome obavijesti i američke pravosudne organe.

Naravno, brzo nakon toga bio je uhapšen a prilikom hapšenja počastili su ga tretmanom koji se sastojao od kombinacije plina i tasera, kao da s radilo o nekom opasnom teroristi. Mediji su ga nazvali luđakom i ta priča se brzo zataškala a od Moshe od tada ni traga ni glasa.

Više ovdje

16 godina
neaktivan

Ma ovaj svijet ide u propast,ako ne izmisle vakcine od kojih covjek postane zombi isto kao u RES-iju evo moja glava.

Chatanje Na Sonyjev Način.
16 godina
neaktivan

Ne trebaju ti vakcine da bi postao zombi.

Od 50ih, dovoljan ti je TV, a u modernom dobu formula za zombije je - komp, internet i strah od rl-a :-)

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Od 50ih, dovoljan ti je TV, a u modernom dobu formula za zombije je - komp, internet i strah od rl-a :-)

Zato igramo L4D da steknemo skill :D

Normal's overrated!
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Deus ex machina kaže...

Zato igramo L4D da steknemo skill :D

Hahahah :D

Chatanje Na Sonyjev Način.
16 godina

niti si nemozemo zamisliti kaj nas sve ceka u buducnosti i kaj nam sve svjetske vlade spremaju... jedno je sigurno, svake godine je sve gore...

17 godina
neaktivan

Ma ja se vise ne zamaram time. Ako me ovo nije ubilo valjda nece ni taj H1N1.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Što mi drugo onda preostaje, nego složiti se s vama i poželiti vam da svinjsku gripu osjetite na vlastitoj koži, pa nama ostalima posvjedočite iz vlastitog iskustva kako je ista totalno bezazlena.

Ovo ni najgorem neprijatelju nebi poželio, kako opće možeš reći takvu stvari, likovi ne shvaćaju, ti jesi i to poštujem, no ovo je previše.

"Don't worry be happy, man." - The Legend
17 godina
protjeran

Molim vas da pogledate dokumentarac o svinjskoj gripi:

https://www.youtube.com/watch?v=47HVfPO7K2k&feature=sub

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 18:51 (MorciTheCroat).
16 godina
neaktivan

He he a jadan od cure brat mi je bio smiješan, usred dnevnika je počeo plakat i pričat da ćemo svi umrijet od te gripe. Pa pretjeralo se sa tom gripom. Gripa ko gripa može ubit čovjeka ako mu je slab imunitet i ako ima dodatnih zdrastvenih problema ali eto koje situacije nastaju. Djete se jadno uplašilo zbog preseravanja oko te gripe.

16 godina
neaktivan

hmm mene dosta zabrinjava ta gripe

šta ak obolim mislim znam da valjda neću umrijet 99% al opet je zabrinjavajuce

i to da je biolosko oruzje i ostale teorije su tolko zbunjujuce da odbijam vjerovati u bilo šta o svinjskoj gripi osim da ona postoji i da hara svijetom(mozda i to nije istina lol)

Najnovija fora u 2r. srednje BOG SVE VIDI BOG SVE ČUJE!
17 godina

Malo je problem ako je mutirao, doduše i oni samo nagađaju, nemaju potvrdu za to. I to će cjepivo stići za 20-tak dana, bez obzira što pičaju za njega ,nema potvrde da ima ozbiljnijih nuspojava, a već je širok krug ljudi u svijetu cijepljen. Ivo, sad je u toku cijepljenje u Austriji, naćuli dobro uši ima li kakvih nuspojava za ovih dvadesetak dana, a onda donesi odluku , to je individualno, ja se hoću cjepiti.

Nadajmo se da virus nije mutirao da cjepivo ne djeluje. U svakom slučaju, dobro je početi piti tamiflu čim se simptomi te gripe pojave, ako se ne počne piti u roku 48 sati, nema više učinka, a taj antivirusni lijek ublažava simptome i omogućuje time izbjegavanje komplikacija. Kažem i cjepivo i tamiflu djeluju na ovaj poznati virus H1N1, ako je mutirao, onda možda ne, a možda ipak da. Ali to ni liječnici ne znaju u ovom trenutku. Nek nam Bog pomogne, medicina očito ima svoje granice.

Kažem, odluka o cjepljenju je individualna, svak nek odluči za sebe, a nek se zdravstvene vlasti nose sa svojom spremnošću, kako je u Austriji počelo cjepljenje protiv H1N1, a kod nas ne, ma

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 19:23 (Floki).
17 godina
protjeran

Isuse kaj ste svi lijeni za pogledat video, pa dajte mucnite glavom i vidite da se povijest ponavlja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 19:36 (MorciTheCroat).
17 godina

Pa dobro,da li je 1976 bilo ovako?

http://gamapserver.who.int/h1n1/cases-deaths/h1n1_casesdeaths.html

Pogledaj malo brojke na stranicama CDC-a i WHO-a, ma neće biti da oni svi lažu, a filmić na youtubeu star 33 godine je relevantan za ovaj trenutak

17 godina
neaktivan

Za skolarce je svinjska gripa dobra u smislu ( mislim na lažnu gripu) da se izazove panika u skoli i ona se zatvori na 2 tjedan, a i profesorima i skolarcima bi dobro doslo 14 dana odmora.

17 godina
protjeran
Floki kaže...

Pa dobro,da li je 1976 bilo ovako?

http://gamapserver.who.int/h1n1/cases-deaths/h1n1_casesdeaths.html

Pogledaj malo brojke na stranicama CDC-a i WHO-a, ma neće biti da oni svi lažu, a filmić na youtubeu star 33 godine je relevantan za ovaj trenutak

Ne kuzim kak mozes bit tak naivan i mislit da je WHO super organizacija i gleda na dobrobit covjecanstva.

Svijet prema MONSANTU:

Odlican dokumentarac.

https://www.youtube.com/watch?v=fubrjBdWLEM&feature=related

17 godina

Ovo je IT forum, dakle analiziraju se brojke, a ne naklapanja, uzmi službene podatke sa stranica WHO i CDC, računaj progresiju, i sve relevantne stope, ne vjeruj nikom nego brojkama,

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice