Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.845.180
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Dr. Zoidberg kaže...
wyks kaže...

Covjek bi rekao da se ne dogadja nista, a kamoli nova velika kulturna i gradjanska revolucija, izbori, pandemija, izlazak novog albuma Evanescence

Nije li ta kategorija "Magazin" rezervirana za trash žutilo a ne takve infromacije.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
neaktivan
wyks kaže...

Zbog nepoznavanja osnova kulture skidamo ti čin "darkness", sad si "35.a-nijansa-sive-fairy".

Vrati Evanescence značku i crni tuš kod šefa u stanici.

(Tehnički izbacili su samo pjesmu u travnju još, a album će nekad ove godine., Zvat ce se "The Bitter Truth" ili "Pelin pijem, ženu lažem" prevedeno na naši!

Ma čula sam novu pjesmu kad je izašla, al sam mislila da se zna datum albuma. Ono najavljuju ga brat bratu 9 godina.  Prije 3 godine kao sad će novi album kad ono opet stare pjesme u novom aranžmanu tak da im više niš ne vjerujem  

A tuš nije crni nego ljubičasti tak da ga ne dam 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
7 godina
protjeran
bunker kaže...

@picajzla

Polako otkrivaš istinu, još ima nade za tebe... ☺️

Da, dobro si zaključio, na mogućnosti kupnje jednog proizvoda nikako ne možemo ocjenjivati jedan period na nekom prostoru.

Ajmo po treći puta ( dvaput ste ignorirali i preskočili ): u periodu o kojem govorimo je tečaj divljao a krediti su bili bez valutne klauzule. Zbog toga su krediti za aute ili građevni materijal bili takvi da je za par mjeseci ta rata iznosila stotinu plaće ( stoti dio ) iako je prva rata bila možda i tri četvrtine plaće.

Također se ignorira činjenica da nije u cijeloj jugi bila ista plaća, tako da je negdje trebalo i tih 7 plaća a negdje 3 za fiću...

No kako rekoh, temeljiti mišljenje na cijeni auta bi bilo površno. Evo npr televizor: danas kad ti krepa Tv sjedneš u auto , odeš u prvi veći trgovački centar gdje na okupu imaš Pevec, emezetu, Elipso, santadomenicu...te kupiš Tv ( a možda i dva ako su na kakvoj akciji ) bez da ti to žešće pogodi obiteljski budžet. E bome se nekad o kupovini televizora planiralo .... Ali proučavati neki period samo na tom podatku bi isto bilo pogrešno. I prve mobitele, one u koferu, si je rijetko tko mogao priuštiti a danas ih ima za 79 kn i to bez pretplate....

Pa na čemu ćemo onda uspoređivati i donositi sud o kvaliteti života ? Pa to mora svatko za sebe odlučiti jer svatko od nas zna kaj mu je bitno u životu. Siguran sam da će neki mladi Todorić kaj živi u dvorima i vozi Ferrarija sigurno reći da je ovo danas stostruko bolje nego prije 40 godina kada mu je deda bio blagajnik u cvjećarni...

Ja mogu reći svoje kriterije. Danas u tramvajima ili busevima često se vide scene nasilja, nekulture i vandalizma. U yugi je bilo nezamislivo da se nebudeš digao starici ili trudnici. Za šaranje ili oštećenje bi te nalupali prvo putnici a onda i milicija jer je zaista vladala svijest da je sve to plaćeno zajedničkim parama.

Kada si doživio auto nesreću, svi su stali i nudili pomoć, prevoz, vuču...a danas te fino svi zaobilaze i još usput snimaju mobitelima i naslađuje se komentarima.

Danas je uobičajeno vidjeti scene nasilja po ulicama ili parkovima ili birtijama. Daleko od toga da nije bilo budaletina i u Jugi, no znalo se kaj ga čeka nakon toga. Bilo je i tada navijačkih skupina pa nisu trebale stotine policajaca da bi održali red na i oko stadiona....

Kada su doma nešto radio, bez problema si skupio susjede i prijatelje za pomoć, a danas ti ne želi doći ni najbliža rodbina.

Tada nije bilo raftinga, paintball, adrenalinskih parkova, PlayStationa, ljudi su se boćali i igrali karte ili šah, nogomet i sl... Ali zato su svi bili prijazni i nasmiješeni, nije bilo zle volje koju je danas nemoguće ne vidjeti svuda oko nas. Ljudi danas mahom vole pričati o nečemu lošem, dnevnici počinju vijestima o kriminalu, a lijepe i dobre stvari kao da nisu više interesantne nikome. Nekad je dnevnik počinjao brojkama o gospodarskim uspjesima neke tvrtke ili nekog pojedinca.

Tada su se djeca bez straha igrala na ulicama, čak i po mraku, kuće se nisu zaključavale a u slučaju nevolje te se nije zaobilazilo i svatko je rado uskakao u pomoć. Tada nisam razumio strance ( članove dalje obitelji koji su tu dolazili na odmor )
koji su pričali da je takav mir i sigurnost kod njih nezamislivi i da je to nemjerljivo novcem.

I zaista, kada vidim danas koliko su svi mrzovoljni i puni problema, orni za svađu, kivni, puni boleština, raka, depresije....i kada to usporedim sa vremenom kada su manje više svi bili bez težih problema ( jer nikome nije prijetila katastrofa beskućništva , ovrhe, nezaposlenosti, nemogućnosti školovanja ili liječenja....) te kada su svi imali vremena i volje za saslušati drugoga i zaista mu i pomoći.....e pa zaista neznam koliko je u svemu tome bitno da li je za fiću trebalo 3 ili 7 ili 50 plaći....

😋

Sve je to u redu, ali plaĆi???

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2020 23:01 (bananaman1).
7 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
bunker kaže...

@picajzla
Polako otkrivaš istinu, još ima nade za tebe... ☺️

Ja mogu reći svoje kriterije. Danas u tramvajima ili busevima često se vide scene nasilja, nekulture i vandalizma. U yugi je bilo nezamislivo da se nebudeš digao starici ili trudnici. Za šaranje ili oštećenje bi te nalupali prvo putnici a onda i milicija jer je zaista vladala svijest da je sve to plaćeno zajedničkim parama.

Kada si doživio auto nesreću, svi su stali i nudili pomoć, prevoz, vuču...a danas te fino svi zaobilaze i još usput snimaju mobitelima i naslađuje se komentarima.

Danas je uobičajeno vidjeti scene nasilja po ulicama ili parkovima ili birtijama. Daleko od toga da nije bilo budaletina i u Jugi, no znalo se kaj ga čeka nakon toga. Bilo je i tada navijačkih skupina pa nisu trebale stotine policajaca da bi održali red na i oko stadiona....

pusti te priče... svatko ima svoju istinu, svoju sam otkrio već davno, skužio da ne odgovara tuđim 'istinama', nekad bi korigirao vlastitu, nekad pokušao korigirati tuđu, a i to sa slabim uspjehom jer je nekima lakše utjerati metar u guzicu, nego centimetar u glavu

poanta je da je istina negdje između, niti je juga bila tamnica naroda, niti je bila u drugoj krajnosti zemlja meda i mlijeka

je li bilo bolje onda nego danas ovisi o puno toga, kupnja automobila ili gradnja vikendice kod jednog dijela ljudi sigurno ne pokazuje ništa, jer i danas neki 'prosječni' kupuju nove golfove (iako su auti danas višestruko skuplji), neki grade vikendice, iako je i gradnja danas višestruko skuplja i ne živi se džabalesku u poklonjenim stanovima

a što se tiče tvojih kriterija, bilo je svega i u ono vrijeme

to što je tebi nezamislivo u tramvaju ja sam gledao svaki dan dok sam iz trnskog preko cijelog grada išao u dubravu u srednju ili u maksimir na faks, svaki dan je bio bar jedan koji drsko sjedio i ne bi se htio ustati

isto tako je bilo i nasilja, uličnih tuča između kvartova u kojima sam sudjelovao, šaranja grafita po zidovima i tramvajima, bez ikad ikakvih posljedica - likove koje bi panduri uhvatili bili su izuzetak toliki da bi ih se godinama navodilo kao primjer budaletina koji su se dali uhvatiti

da ti ne pričam kako smo vječno morali hvatati krivine po dubravi do škole jer bi inače ostali bez love za gablec i još bi dobili batina, to je bilo opće poznato i pandura jedva da bi ikad i vidio tamo

je da je bilo rjeđe, to je istina, no to je potpuno nevezano za hrvatsku danas ili hrvatsku u jugi, jer taj fenomen sebičnosti, nekulture i nasilja zahvaća i sve ostale zemlje koje s nama nemaju veze 

Tučnjave su 70-80-tih bile kud i kamo  češće nego danas, a ovo govorim sa punom odgovornošću - u mom kvartu je 70-tih "gotovo svaki drugi" muškarac bi na popularnom "golaću" zbog silovanja, a mislim da zadnjih 30 godina nisam čuo ni za jedan slučaj u tom istom kvartu?  

12 godina
protjeran

Forumaši što mislite o nasilnom rušenju spomenika po U.S.A.?

Dal' će se ikada vratiti tamo gdje su nekad bili?

Mislim ne branim taj ni jedan spomenik da bude ili ne bude na postolju, ali mislim da bi bilo bolje da je išlo demokratskim putem.

Mislim kaj ćeš postići rušenjem nečega?

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-)
9 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

Mislim ne branim taj ni jedan spomenik da bude ili ne bude na postolju, ali mislim da bi bilo bolje da je išlo demokratskim putem.

od svega što se događa tamo, ti se brineš za spomenike, stari de posudi tog malo što trošiš 😂😂

12 godina
protjeran

@neampojma

A, gle dragi ne mogu sada ulaziti u američke unutrašnje stvari. Ne mogu voditi svjetske brige.

Rasizma tamo ima nažalost, kao što se i događaju ubojstva policajaca.

Samo ne mogu biti za nasilje. Neka slijede put M.L. Kinga. Teže je, ali jedini ispravni put.

Kaj se tiče policijskog postupanja, pa pogledajte. Svaki policajac itekako može u svojem poslu odgovarati za svoje postupke.

Šta god on radi izvan zakonskih okvira, snositi će sankcije. 

Već vam je naš forumaš Bunker to lijepo objasnio. 

Bogataši koji su manjina, ne žele imati posla sa siromašnom većinom. Te, mi ovo više izgleda kao borba potlačenih slojeva kontra svih nepravdi. Ne samo onih kontra rasizma.

Dal' je problem u sistemu (političkom, ekonomskom,....)?

9 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

@neampojma

A, gle dragi ne mogu sada ulaziti u američke unutrašnje stvari. Ne mogu voditi svjetske brige.

Rasizma tamo ima nažalost, kao što se i događaju ubojstva policajaca.

Samo ne mogu biti za nasilje. Neka slijede put M.L. Kinga. Teže je, ali jedini ispravni put.

Kaj se tiče policijskog postupanja, pa pogledajte. Svaki policajac itekako može u svojem poslu odgovarati za svoje postupke.

Šta god on radi izvan zakonskih okvira, snositi će sankcije. 

Već vam je naš forumaš Bunker to lijepo objasnio. 

Bogataši koji su manjina, ne žele imati posla sa siromašnom većinom. Te, mi ovo više izgleda kao borba potlačenih slojeva kontra svih nepravdi. Ne samo onih kontra rasizma.

Dal' je problem u sistemu (političkom, ekonomskom,....)?

neznam stvarno u kojem ti to svijetu živiš, lik koljenom 10 minuta guši crnca i ti sad očekuješ da neće biti nasilja, ne doći će ispred bijele kuće i stajat kao kolinda 😂😂

16 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Nasilje je jedini način za uvesti promjenu. Demokracija je krmivo za neuke ovce i one bez kičme.

Koliko demokracije realno imaš? Jednu nedjelju dvake 4 godine, gdje možeš dati svoj glas ako želiš. I to je to, to je cijela demokracija koju imaš. Između te dvije nedjelje je autokracija na snazi.

10 godina
PzKpfw kaže...

postignut će isto što se postiglo i kod nas u regiji rušenjem spomenika zadnjih tridesetak godina !

Ludost se proširila svijetom,srušili su spomenik Cezaru u Belgiji , na spomeniku škotskom kralju Robertu Bruceu napisali da je rasista ... 

waaagh ;
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2020 11:36 (warhammer).
18 godina
PzKpfw kaže...

Neki misaoni ekvivalent kod nas bi bila da imamo kip koji na pola Milan Martic, a pola Pavelic, pa da istovremeno slavimo i oruzanu pobunu stanovnika i rasiste.

U biti, bolje bi bilo da da je kao Kerber ili Hidra, glava Martica, glava Pavelica, glava Herdervarija i Košuta. Pa sto ne bi jedan takav kip ispred HNK, pa maknut Jelacica i tako po svakom gradu.

(Povijesno, jedini ekvivalent bi bili prvaci Mađaronske stranke koja se zauzimala za feudalno ustrosjtvo i daljnje klanjanje Mađarima, no i dalje ostaje onaj mali problemcic - ropstvo...)

BTW - ti kao  sustanovnik bastinika Dubrovacke republike, koja je jos 1416. ukinula ropstvo, ne bi smio postavljati ovako glupa i neuka pitanja. Svaki vodja konfederacije je svejsno riskirao život za opstanak ropstva i nastavak potčinjavanja kao i štovanje bijelačke supremacije.

U biti ti kipovi i jesu probelm jer je kip Jeffersona Davisa u zgradi Kapitola, to je kao da Milana Martica proslavljamo u našem saboru - s time da je još nadodamo ropstvo opet.

Zato i imas nemire, kao sto su nemiri bili opravdani svugdje gdje se glorificirala zlocinacka partija, eto i mi smo imali Proljece, a i onaj neki rat.

Mogu nekako shvatiti tvoje glupo pitanje, jer kod nas prije svega dolazi americki federalisticki mentalitet, dok su ljudska prava tek drugotna ili mozda i zadnja na listi. Svima je fora onaj General Lee auto, eto i sverceri Moonshinea su zakon jer jebes federalnu vladu - pa je i rasizam i ropstvo dokaz bunta protiv tiranije federalne vlasti i s time se ponose jer je bitnije biti protiv federalizma nego cinjenica da su zlocinci protiv covjecanstva.

Te kipove bi trebalo dinamitom razvaliti sa TV prijenosom uzivo i tombolom i hrenovkama na stapu i Pan pivom. I da se djecu uci da je govno na cesti vrijednije od tih ljudi.

Ako ti je problem rusenje kipa najvecih zlocinaca u povijesti onda, sori, uci u skoli i budi manje glup, sta da ti kazem drugo.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
Ajde probaj se malo kontrolirati i normalno pisati. Čovjek je pristojno postavio pitanje pa mislim da je u redu da i odgovor pristojan (koliko god to neshvatljivo bilo u toj tvojoj bistroj i pametnoj glavici). Što se tiče Amerike, a sad žanju ono što su sijali svih ovih godina. Samo na svom teritoriju i od svojih ljudi. To tamo je teški kaos, barem ovo što se vidi. Ne zna se više tko pije, a tko plaća.
16 godina

hmm ropstvo je ukinuo Petar Krešimir 4 iako neki vele  Dmitar Zvonimr, ali cca 8 st. prije "Honest Abea"

Ju je je? Je ju je!
16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Sad kad su se definitivno razveli Doris&Boris (mogli su bit nasljednici Denis&Denis, steta...)

Postoji realna mogućnost da se Doris Pinčić ponovno uda. Jedan od glavnih kandidata za tu funkciju je Ivan Vilibor Sinčić koji se također zalaže protiv banaka i kredita. Doduše, dotični je kupio kuću na kredit što bi mu moglo odnijet nekoliko bodova u kandidaturi za netom oslobođeno mjesto pokraj prezimena Pinčić.

Potom će gospođa biti oslovljavana sa Doris Pinčić-Sinčić.

Navodno će utom slučaju urednici estrade dobiti slomove živaca jer neće znat dal da ih oslovljavaju sa "Bračni par Pinčić-Sinčić Sinčić" ili "Sinčić Pinčić-Sinčić".

Još ako Vilibor uzme njeno prezime.. e tek onda belaja, recimo kupoprodajni ugovor za kuću bez kredita izgledao bi ovako:

Ivan Vilibor Sinčić - Pinčić i Doris Pinčić-Sinčić (U daljnjem tekstu Sinčić-Pinčić i Pinčić-Sinčić...)

A ako dobiju sina kojeg bi nazvali recimo Pino onda bi se ova kataklizma još dodatno zakomplicirala u:

Maleni sinčić bračnog para Pinčić-Sinčić i Sinčić-Pinčić, kojeg od milja zovu Pinčić, zapravo je njihov omiljeni sinčić.

18 godina

Mislim da nije tesko guglati "Konfederacija Zlo Zasto" i saznati da se radio ljudskom olosu koji je pod krinkom borbe protiv tiranije oruzjem htio zadrzati ropstvo i najdegutantniji sistem bjelacke supremacije.

Za proguglati to dovoljno je i biti glup pa saznati informaciju - jer eto - i guglanje "Zasto Pad Visina" - nekako pokaze i glupanu da je gravitacija stvarna.

Ako te zanima vise - onda shvatis da i nakon sto su potaracani ti zlocinci da su nastavili sa rasizmom pa se tek 100 godina nakon rata nazivno ukida segregacija i Jim Crow zakoni - ako znas citati procitas i neki autobiografski roman ljudi koji su zivjeli pod tim zakonima, pa i robova iz doba prije abolicije.

A ako si bas napredan, onda shvatis da je Hitler verbatim prekopirao rasnu politiku Konfederacije i onoga sto se nastavilo u USA pod krinkom federalizma, kao sto je i prekopirao Jim Crow zakone za svoje anti-semitske zakone, ako sto je i propagirao eugeniku koju si - sad bi vec trebao zakljuciti i sam (ili bar pogoditi) - najvise promovirali šarlatani i kozojebi iz Konfederacije pod krinikom njihovh segregistickih kvazisveucilista.

Onda shvatis da je upravo najveci zlocin iz suvremene povijesti nastao kao direktan sljedbenik bas Konfederacije, pa ako nije tesko shvatiti "Zasto Hitler los" onda shvatis i da je "Konfederacija Zlo Zasto" i nastavno "Treba li kip eugenicnara, cudovista i goventa od covjeka skinuti demokratski" jako, jako, jako glupo pitanje jelda?

(EDIT - Inace po eugenicarskoj skali mi Slaveni smo gori od stakora koji su donijeli bubonsku kugu, ali eto imamo ruke za rad pa su nas ostavili za buduce roblje Ubermencha iz Arijalanda)

Eto, ako i dalje mislis da nema glupih pitanja, mozemo li mi postaviti kip Milosevica ispred tvoje kuce? Sta ako se demokratski slozimo? Jelda, dveiljade i dvaceta je sve se moze demokratski inace smo kromanjonci sta ne?

(Ili smo mi isto gruntali kad se po Srbiji slave ratni zlocinci? Ili su kipovi ratnih zlocinaca po Srbiji "civilizovana demokracka dveiljadvaceta volja demokratcke umivene vecine pa sto nebi kad su dekomracki izabrali"? Al to jest glupo pitanje sta ne? To je neupitno lose?)

Mi Hrvati smo vrhunski licemjeri - Slavimo Proljece i to sto nas je milicija pendrecila, ali seremo po ljudima koji su zbilja stoljecima bili ubijani i klani. Busic nam je heroj, a sad gruntamo protiv prosvjeda crnaca, Domovina nam je nastala na ratu jer smo dokazali da pobunjeni Srbi nisu imali pravo na separatizam, a pitamo se zasto se skidaju kipovi separatista (i rasista da ne zaboravimo).

Jugoslavija nam je bila tamnica naroda jer su Srbi krojili sudbinu i bili jugoficiri i milicija, ali zajebavamo se na racun ljudi koji su lincovani ako su pogledali bijelu djevojku u oci.

Bunimo se zbog statusa Hrvata u Vojvodini, a zajebavamo se na to sto dandanas 3 rednecka snimaju kako sa črukom love crnca po ulici i izrešetaju ga sačmaricom, jer se ušetao na gradilište.

Kunemo se i stujemo sami sebe da smo branili europu, bili potlaceni 75 milenija od kad su nas Gospa i Bog izabrali, ali eto patnja naroda koji je 5 stoljeca mucki ubijan i utjehu nalazio u Bogu i Gospelima nam je sprdacina i pitamo se glupa pitanja. Demokracki jelte.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2020 19:22 (wyks).
18 godina

https://www.index.hr/vijesti/clanak/krsticevic-sto-se-tice-aktivne-politike-ja-sam-svoje-dao/2190578.aspx

Ono kad ministar obrane i jedan od zapovijednika javnih sluzbi u slucaju krize vec 3 puta daje ostavku u kriznim situacijama, pa eto sad se ostavlja i politike.

Sok i nevjerica.

9 godina
protjeran
wyks kaže...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/krsticevic-sto-se-tice-aktivne-politike-ja-sam-svoje-dao/2190578.aspx

Ono kad ministar obrane i jedan od zapovijednika javnih sluzbi u slucaju krize vec 3 puta daje ostavku u kriznim situacijama, pa eto sad se ostavlja i politike.

Sok i nevjerica.

kažu idi u vojsku da ojačaš i onda vidiš tog lika, njega su izgleda odma postavili da sjedi u uredu i zapovjeda  

17 godina
neaktivan
Ok, stvarno si ga super objasnio. Samo treba lijepo smireno i normalno napisati, ali to je valjda "visoko" "inteligentnim" pojedincima valjda preteško. Da se razumijemo, slažem se sa ovim što si napisao.
18 godina

Kako se Domagoj Culej jos nije pohvalio na TikToku o placi i dnevnicama svoga oca, dajmo mu tu priliku i za naredne 4. godine!

Stevo je kandidrian na listi HDZa u 5. Izbornoj jedinici!

Glasaj i ti!

7 godina
protjeran

Dok je ovakve ekipe ništa od nas.

8 godina
bananaman1 kaže...

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
9 godina
protjeran
HCMAA kaže...
bananaman1 kaže...

dok ljudi gledaju u takvu ekipu ništa od nas 😢

9 godina
protjeran
wyks kaže...

Sok i nevjerica.

Vrhunski vojnik i zapovjednik ali loš političar.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
9 godina
protjeran
Manzi kaže...
Ajde probaj se malo kontrolirati i normalno pisati. Čovjek je pristojno postavio pitanje pa mislim da je u redu da i odgovor pristojan (koliko god to neshvatljivo bilo u toj tvojoj bistroj i pametnoj glavici). Što se tiče Amerike, a sad žanju ono što su sijali svih ovih godina. Samo na svom teritoriju i od svojih ljudi. To tamo je teški kaos, barem ovo što se vidi. Ne zna se više tko pije, a tko plaća.

ti nisi shvatio da je u tom postu PzKpfw trolao.

nije on postavio glupo pitanje već je tražio reakciju da se netko upeca i lijepo sve objasni.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
14 godina

Jedan dobar post Babića.

Iako mi nekad bude turbo licemjeran kao vlasnik Indexa (pitanje Bakića, Rimca, Cvetojevića i ostalih jebivjetara), ovdje je pogodio u sridu.

Trump novac nasljeđen od oca cijeli život troši kako bi gradio nebodere sa svojim imenom i kupovao zlatne lustere. Kad glupa sirotinja zamisli bogataša, zamisli Trumpa.

Gates je genij koji ogroman novac koji je stvorio i nevjerojatne intelektualne kapacitete troši na pomaganje najsiromašnijim dijelovima svijeta i riješavanje najvećih svjetskih nepravdi. Gates je bogataš kakvog glupa sirotinja ne može zamisliti, jer bi sami da dođu do novca kupovali zlatne lustere.

Svoje bijedne osobine projiciraju na cijeli svijet, neshvatljivo im je da bi netko milijarde i svo svoje vrijeme trošio na rješavanje problema kanalizacije u Sierra Leoneu. Mora da je onda zlikovac. Kad glupa sirotinja zamišlja kakvi bi bili da se obogate, žele biti kao Trump, ne kao Gates.

Trump je postao predsjednik Amerike i masa ljudi, (istina: isključivo glupih, zatucanih i zločestih) ga obožava. Gates je vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu.

Ne znam što misliti o takvom svijetu, ali znam da sa sve manje ljudi želim imati ikakvog doticaja.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
18 godina
Anđeo bez falinge kaže...
wyks kaže...

Sok i nevjerica.

Iz točno takvih razloga vojnici ni ne smiju biti političari.

16 godina

Eisenhower?

De Gaule?

Churchill?

ne, nego rvacki đenerali se ne bi trebali baviti politikom...

Ju je je? Je ju je!
16 godina

zaboravio si vrhunska lopina..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
protjeran

A, joj drugovi...HR generali? Ah, ima i onih koji ne znaju ni pušku rastaviti, a imaju generalske i ine činove, jer su podobni. 

Imamo HR generale koji su te činove dobili zato jer su činili ratne zločine, kupovali diplome, bili dobri korupcionaši.

Tim i takvim generalima, ne bi dao niti da vode kućni savjet zgrade. Jadna ona vojska koja ima takve oficire. Kao i narod.

Jedini generali koje je HR ima u posljednjem balkanskom ratu su oni koji su izišli iz vojnih škola JNA.

To se najbolje vidjelo kada su generala Stipetića zvali da urigira, onda kada su ovi drugi zeznuli stvar, a protivnik nije bježao, nego se branio. Mislim na tzv. VRO Oluju.

Lako biti general kada nemaš nikoga ispred sebe.

Stipetić od države nije dobio ni stan. Dok su drugi "zaslužni" dobili sve moguće.

Dijeljenje državnih odličja i činova je kod nas čista lakradija. Kao i narod, te isto tako i država.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2020 17:41 (PzKpfw).
16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Sok i nevjerica.

Fakat me zanima koliki mentalni invalid mora biti osoba koja bi bez pogovora slušala zapovjedi takvog mediokriteta.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice