Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.830.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...
gardist kaže...

Nisi shvatio, itekako se država miješa u ono što radiš unutar svojih zidova i štoviše to je društveno poželjno. Društvo ti određuje koliko glasan smiješ biti, koliko često ti se djeca peru, tučeš li djecu/suprugu/supruga, održavaš li minimalnu razinu čistoće, koliko ti seksualni partner glasno stenje, sjediš li gol na balkonu, jesu li vodovodne instalacije ispravne  i još sijaset drugih pravila.  Dakle ovo što si napisao o zadiranju je zgodna parola i ništa više od toga. Znaš da možeš završiti u zatvoru na 45/60 dana i platiti kaznu u visini nekoliko mjesečnih plaća ako udariš djete po guzici unutar svog stana? Znaš da možeš završiti nekoliko godina u zatvoru ako se seksaš sa svojom djecom? Znaš da je incest kažnjiv? To nije zadiranje u radnje unutar tvoje spavaće sove?

Sve ostalo što si napisao mi je potpuno nerazumljivo, oprosti. Niti shvačam tko dijeli materijalno bogatstvo niti zašto bih se udarao čekičem po prstima.

Gle, rasprava s tobom je bespredmetna. Navodiš očite stvari, koje nitko ne spori a zaobilaziš bit, koje nisi svjestan ili ne želiš biti svjestan. Ono na što ja ukazujem a ti zaobilaziš je to da mora postojati granica gdje država (bolje odgovara od društva) zadire u prava pojedinca. Ako to nisi shvatio iz mog karikiranog prikaza onda ne znam što bi trebao napraviti (možda nacrtati). Ako su za tebe nepovredivost doma i prava pojedinca parola, zašto ne odeš u Sj Koreju? Zakoni su tu da se poštuju ali nametanje vlastitog svjetonazora (kakav god bio) kao zakonske regulative je pogrešno. To zna svatko s više od dvije bijuge u glavi.

Kako to da ti je sve ostalo nerazumljivo? Lupanje po palcima ti rade (provjereno) serijski razbijači palaca (u rangu sa tvojim serijskim abortusima) je da boli ali se može. Što se tiče materijalnog bogatstva, proguglaj si malo predvodnicu ovi kretanja u zadnje vrijeme. Ako ne vjeruješ novinskim napisima, pogledaj Poslovnu Hrvatsku.

I ovo je klasičan primjer rasprave u Hrvata na forumima. Logika poput granita, slanje u neku drugu državu, ovdje u S Koreju, objasne ti da si glup jer ne misliš kao oni pa ti požele crtati, pa ti još malo pojasne da bi njih shvatio i najveći glupan ali eto ti si gori i od takvog, malo vrhunskih usporedbi i to je to.

A vjerujem da bi nakon mog ignoriranja sljedećih postova i napisao da me poklopio silom argumenata pa sad nemam što odgovoriti, da nisam ovo dodao na kraju. No istina je, zaista više nemam što odgovoriti na ovakve postove jer kako bih mu uopće mogao objasniti da su zakoni i pravila društva - odraz naših svjetonazora.

16 godina
gardist kaže...

I ovo je klasičan primjer rasprave u Hrvata na forumima. Logika poput granita, slanje u neku drugu državu, ovdje u S Koreju, objasne ti da si glup jer ne misliš kao oni pa ti požele crtati, pa ti još malo pojasne da bi njih shvatio i najveći glupan ali eto ti si gori i od takvog, malo vrhunskih usporedbi i to je to.

A vjerujem da bi nakon mog ignoriranja sljedećih postova i napisao da me poklopio silom argumenata pa sad nemam što odgovoriti, da nisam ovo dodao na kraju. No istina je, zaista više nemam što odgovoriti na ovakve postove jer kako bih mu uopće mogao objasniti da su zakoni i pravila društva - odraz naših svjetonazora.

A tvoji odgovori svima su nešto bitno drukčiji od ovoga što nama spočitavaš. Tvoj odgovor se uvijek temelji na fragmentima (odabir onoga što tebi paše) i na napadanju (na granici vrijeđanja). To je i razlog spominjanja crtanja. Jednostavno si u raspravu ušao s mišlju da su tvoji stavovi jedini ispravni a sve drugo je krivo. Ono što narušava tvrdoću tvog stava jednostavno zaobilaziš ili spuštaš na nivo kao u prthodnom postu. Mislim da nikoga nisam uvrijedio svojim pisanjem, tu na forumu (ne tvrdim jer se uvijek netko može naći uvrijeđen). Sjevernu Koreju sam ti spomenuo da bi shvatio da negdje mora postojati granica miješanja države u prava pojedinca. Meni se čini da ti to ne želiš shvatiti u nastojanju da opravdaš neke svoje stavove. Ja ti nisam vezan za neku političku opciju što mi daje slobodu da ne moram braniti "zacrtane" stavove. 

Što se tiče zadnje rečenice, koji je to zajednički ili dominantni svjetonazor u RH?

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen

Ovo nije forum za politiku tako da tko god uopće i kroči u ovu temu si automatski zabija autogol. Pa onda i diskusija na temelju "ovaj razmišlja ovako a onaj onako" je gubljenje vremena i bespotrebno pjenjenje.

16 godina
neaktivan
gardist kaže...

I ovo je klasičan primjer rasprave u Hrvata na forumima. Logika poput granita, slanje u neku drugu državu, ovdje u S Koreju, ....

Što se buniš? I bivši hrvatski predsjednik je bio Sjevernoj Koreji: http://www.hrt.hr/318177/vijesti/mesic-posjetio-sjevernu-koreju-u-privatnom-aranzmanu

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Meanwhile on HRT.. Vlahov pozvao Mamića za gosta u Dnevniku i dao mu prostor da iznosi svoju ''obranu'' u slučaju koji je trenutno na sudu. Treba li uopće napomenuti da nije bilo provokativnih pitanja i da je jedino falilo ritualno tapšanje po guzici nakon intervjua.

- to je vijest, događaj dana. I kriminalci imaju pravo na sigurnost i pošteno suđenje, obranu itd. Maminjo je mustra .. ali kontraargument?

(pazi, ne da nije kriv, ali to treba dokazati, a napad se desio i što sad.. pa ako je i teorija zavjere da je maminjić naručio.. ali dokazati treba ako smo pravna država, .. spetljano je to).

harrothar kaže...

Ovo nije forum za politiku tako da tko god uopće i kroči u ovu temu si automatski zabija autogol. Pa onda i diskusija na temelju "ovaj razmišlja ovako a onaj onako" je gubljenje vremena i bespotrebno pjenjenje.

- provjeri naslov, teme su takve... pa i razmišljanja :)

eto gore ovce, koji je inače OK pa zastrani (ne)razmišljajući, djelujući refleksno na Maminja .. ;-)

trenutno Sinčić (aka Vilenjak) spriječava deložaciju, Bulj kasni .. (kažu da je zapeo na mostarini) .. :) zakon? Maminjo je girica naspram ovog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ihush kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Meanwhile on HRT.. Vlahov pozvao Mamića za gosta u Dnevniku i dao mu prostor da iznosi svoju ''obranu'' u slučaju koji je trenutno na sudu. Treba li uopće napomenuti da nije bilo provokativnih pitanja i da je jedino falilo ritualno tapšanje po guzici nakon intervjua.

- to je vijest, događaj dana. I kriminalci imaju pravo na sigurnost i pošteno suđenje, obranu itd. Maminjo je mustra .. ali kontraargument?

(pazi, ne da nije kriv, ali to treba dokazati, a napad se desio i što sad.. pa ako je i teorija zavjere da je maminjić naručio.. ali dokazati treba ako smo pravna država, .. spetljano je to).

Pa Mamić se apsolutno ima pravo braniti na sudu, ali dati mu prostor da iznosi svoju obranu na nacionalnoj TV u sudskom predmetu koji se protiv njega trenutno vodi, nema veze s njegovim građanskim pravima pred sudom, već s čistom propagandističkom aktivnošću gdje se posve zaobilazi sudski proces. Uopće to nije spetljano, sve je vrlo jasno i prozirno.

Ne znam bi li branio tužitelja da bez Mamića na TV-u iznosi svoje teze o njegovoj krivici ili bi to nazvao hajkom?

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pa Mamić se apsolutno ima pravo braniti na sudu, ali dati mu prostor da iznosi svoju obranu na nacionalnoj TV u sudskom predmetu koji se protiv njega trenutno vodi, nema veze s njegovim građanskim pravima pred sudom, već s čistom propagandističkom aktivnošću gdje se posve zaobilazi sudski proces. Uopće to nije spetljano, sve je vrlo jasno i prozirno.

Ne znam bi li branio tužitelja da bez Mamića na TV-u iznosi svoje teze o njegovoj krivici ili bi to nazvao hajkom?

Točnije, Mamić je platio da dođe na TV i sere! 

18 godina
gardist kaže...

Evo ovo je klasičan primjer uobičajene forumske rasprave. Čovjek napiše da zna nekoliko svečenićkih ljubavnica, zamolim ga da u komunikaciji sa mnom više ne upotrebljava takve "argumente" odmah kreću napadi na osobnoj razini, trenutno sam svećenik, u narednom postu bih postao ustaša/pedofil/peder/dodaj-glupost-po-izboru. Srećom sada sam dovoljno odrastao da se ne spuštam na tu razinu i odmah prekinem nepotreban gubitak vremena.

Gardiste, žrtvo!!!!!

Zapravo je phoenix samo potkrijepio svoje ranije tvrdnje linkovima na novinske tekstove koji potvrđuju ono što je prije rekao. Tako se vodi rasprava. On kaže da postoje svećenici s ljubavnicama, ti kažeš da laže, on ti da linkove na novinske članke koji to potvrđuju i ti bi sad trebao (u idealnom slučaju):

a) priznati da je on bio u pravu

b) priznati da si ti bio u krivu

Ti, međutim, ideš kukati o "razini forumske rasprave" i tepaš sebi kako si "dovoljno odrastao da se ne spuštaš na tu razinu".

Koja je točno tvoja razina? Tipičnog anonimca koji "ratuje" po forumima i iznosi krajnje ultimativne i nimalo izbalansirane sudove o svemu, pa kad postane očito da se vlastitom pričom uvalio i nema više gdje, odjednom mu više nije do rasprave jer je to "ispod njegove razine"? 

Takvih diskutanata "visoke razine", ali slabe argumentacije je na forumima koliko te volja...

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
..

- a ja bi trebao sad dati dobar argument protiv čega? Npr zašto bi to tužitelj radio itd.

- desio se incident, to je vijest. Gle čuda, na TVu.. i?

- Optuženi ima sva prava braniti se svim sredstvima, dužnost države je ... i pravosuđa i .. itd. A ako želimo pravo, tad trebamo imati dokaze, provesti postupak, osuditi .. i imamo Sanadera, imamo Ustavni sud ops, nemamo?

- zar ja branim Maminja? Prije bi rekao da branim pravni postupak i na kraju interese države-društva jer ukoliko neki ovakav postupak ne rezultira osudom, tad je rizik odštete-kazne za HR pa tad uz ono što je Maminjo već mrdnuo još dobije iz proračuna odštetu. Sve je trulo a raja bi objesila fašnika i time bi dobili happyend. OK, objesimo ga, bez suđenja i sl tričarija... OK?

no tad se ne pozivajmo na pravni postupak i zakone... ili-ili. Ja sam za. :)

18 godina
ihush kaže...
Drago kaže...
..

- a ja bi trebao sad dati dobar argument protiv čega? Npr zašto bi to tužitelj radio itd.

- desio se incident, to je vijest. Gle čuda, na TVu.. i?

- Optuženi ima sva prava braniti se svim sredstvima, dužnost države je ... i pravosuđa i .. itd. A ako želimo pravo, tad trebamo imati dokaze, provesti postupak, osuditi .. i imamo Sanadera, imamo Ustavni sud ops, nemamo?

- zar ja branim Maminja? Prije bi rekao da branim pravni postupak i na kraju interese države-društva jer ukoliko neki ovakav postupak ne rezultira osudom, tad je rizik odštete-kazne za HR pa tad uz ono što je Maminjo već mrdnuo još dobije iz proračuna odštetu. Sve je trulo a raja bi objesila fašnika i time bi dobili happyend. OK, objesimo ga, bez suđenja i sl tričarija... OK?

no tad se ne pozivajmo na pravni postupak i zakone... ili-ili. Ja sam za. :)

Ma ideš u krajnosti. Nitko ne zove na linč, samo je smiješno da Mamić koji ima medije u džepu i najbolje odvjetnike koje se u nas može platiti, treba dobiti poseban tretman i prostor za iznošenje obrane (jednostrano, bez ikoga s druge strane) na državnoj televiziji jer bi inače bez toga - šta? Suđenje bilo nepravedno? Pa to je smiješno.

PS: Znam da ne navijaš za Mamića niti si krimos bilo kakve vrste nego si ovo postao više iz zajebancije, kao advocatus diaboli, da vidiš dokle možeš gurati bizarnu tezu. 

This space for rent!
17 godina

ma ja to mogu u neograničenim kvotama.. :)

zapravo to često preferiram, zanimljivije je.

no, stvarno.. Maminjo ima adute, na štihu je i odigrava po PeSu. Takva su pravila igre, pa i novac za advokate, .. i sve najbolje što novac može kupiti.

Ajd na novu potenciju, hoće li ga zaštititi javna pravobraniteljica zbog incidenta (sigurnost), dobio je i policijsku pratnju do ZGa, dakle službono postoji podloga. Možda i gđa.KK-predsjednica osim ako joj to protokolom tajne službe ne spmenu, branit će ga Prodanovič (koincidencija s imenima.. ili su indijanska imena u svima nama?).. u ovom incidentu branit ću ga i ja. :))

po službenoj dužnosti -al nemojte mi ga više uvaljivat, ok? -pa sad udri.

14 godina
odjavljen

Ne vjerujem da se Mamić "podmazao" da dođe na TV nego je iskoristio svoj imidž i odazvao se pozivu, koji mu je i upućen radi isto tog imidža, senzacionalizma radi. Ovakve emisije mu tepaju pa ga druge provociraju, i tako u krug. Obje strane imaju publicitet, ruka ruku mije. To je nešto kao Noćna mora u bijelim rukavicama.

16 godina

Vlahov je sam po sebi redikul i voli ovakve situacije. Ne bi rekao da je puno razmišljao o implikacijama već samo o tome da će se o toj emisiji pričati. Njemu dosta.

17 godina

naravno.. hrpe paparaca jurcaju za takvim vijestima, showbiz. AAAAajmoooo!! -legendarno :)

(jedino iz rečenici odbaciti 'vjerovanje'.. jer vjera nije tema i dogmatski je obilježeno, može se upotrijebiti: znam, mislim i sl.) ;-)

meni je najnormalnije da je on na TVu nakon incidenta.

kao što je upravo sad deložacija (nama Vilenjaka i Buljoglavca..)

@ mario .. pa ok ridikul, al što sad da ima sise bio bi bolji? Radi tamo, zapala ga smjena, ništa više (ili je Vakula trebao biti u studiju?).

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:07 (ihush).
13 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Joj, pa kak' ti to sve znaaaš?!  

Imam nevjerojatnu sposobnost da zapamtim svaku glupost koju čujem 

gardist kaže...

Dobro ajde nam objasni kakvu ti zapravo raspravu smatraš kvalitetnom i "normalnom" raspravom? 

Ako ti netko argumentira odgovaraš da ti ne piše takve argumente, ako ti netko na bilo koji način proturječi uvijeno ga vrijeđaš, ako ti netko pobije tvrdnju ignoriraš taj dio posta i nastavljaš u filozofskom tonu.

Prozivaš Marija za lošu raspravu, forumaša za kojeg će ti gotovo svaki forumaš reći da je jedan od rijetkih koji gotovo uvijek raspravlja argumentirano, bez imalo žući i za kojeg se ja ne sjećam da je ikada ikome napisao išta uvredljivo. 

Ako je za tebe rasprava to da ćeš ti iznositi svoje mišljenje kao ultimativnu istinu smatrajući svaki odgovor ili pobijanje nedostojnim tvog posta onda se bojim da si fulao mjesto. Takve stvari se pišu na osobnim blogovima gdje možeš pustiti mašti na volju i pisati svoje filozofske uradke. Ovdje budi spreman na to da će ti skočiti za vrat, neki argumentima, neki hrpetinom doskočica a neki čistim vrijeđanjem. Ili se bori na isti način ili nemoj sudjelovati u raspravi.  

Inače kad već komentiraš tuđi način rasprave mislim da si nakon 7 godina ovdje već si trebao naučiti višestruko citirati a ne utapati nas u gomili postova koje lijepiš jedan za drugim. 

mario.L_hr kaže...

A tvoji odgovori svima su nešto bitno drukčiji od ovoga što nama spočitavaš. Tvoj odgovor se uvijek temelji na fragmentima (odabir onoga što tebi paše) i na napadanju (na granici vrijeđanja).

Nije na granici, to je već vrijeđanje samo u rukavicama. Na mnogim mjestima se za takve stvari leti u ilegalu.

Drago kaže...

Ne samo na nacionalnoj Tv, bio je i na svim ostalima. Na RTL-u je 5 minuta držao govor o tome kako bi BDP bio 15% da je on na vlasti a Hrga mu se smješka. 

BTW što se tiče Hrge ja imam blagi osjećaj da je žena zaboravila biti voditelj odkad je došla na RTL. Od loših razgovora s gostima do nevjerojatno lošeg čitanja vijesti, zamuckivanja, uzdisanja usred rečenice. Sve mi fali Tomica...mislim na Jelinčića ne Karamarka 

ihush kaže...

ma ja to mogu u neograničenim kvotama.. :)

zapravo to često preferiram, zanimljivije je.

no, stvarno.. Maminjo ima adute, na štihu je i odigrava po PeSu. Takva su pravila igre, pa i novac za advokate, .. i sve najbolje što novac može kupiti.

Ajd na novu potenciju, hoće li ga zaštititi javna pravobraniteljica zbog incidenta (sigurnost)...

Ma neee, samo je već tražio da mu se slučaj preseli u Zagreb jer se on u Splitu ne osjeća sigurno. 

Eh da...Zagrepčani od danas obavezno po noći provjeravat vaše parkirno mjesto. Da se slučajno netko nije zaebo i krivo nacrtao parking...koja smo mi blesava država 

http://www.24sata.hr/news/izbrisali-parking-nacrtali-novi-pa-kaznili-vlasnika-automobila-476639

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:10 (ddarknessfairyy).
17 godina
ddarknessfairyy kaže...
..

Eh da...Zagrepčani od danas obavezno po noći provjeravat vaše parkirno mjesto. Da se slučajno netko nije zaebo i krivo nacrtao parking...koja smo mi blesava država 

http://www.24sata.hr/news/izbrisali-parking-nacrtali-novi-pa-kaznili-vlasnika-automobila-476639

- nismo slučajno država slučaj... a ovakvih stvari beskonačno mnogo. Kažem, BBCju dat franšizu, bili bi jači od muje&hase... galaktički prepoznatljivi osim po kockicama.

no i daljem me zapanjuje pravnik, aplicira za Ustavni sud, .. torbar-kriminalac koji onako u banci da lažno ime. AlCapone je za nas nevina mala beba a pauk-parking je samo onak kategorija za razglednicu (kao ono kad plavuša parkira auto..)

fusnota, plavuša nije sexizam kao ni mujo&haso.. to su izričaji :)

btw, razmišljam o proširenju djelatnosti (nešto unosno za razliku na BoFu) bit nešto kao javni pravobranitelj, kriminalobranitelj? Maminjo, Mlakar itd... win-win, oni dobro plaćaju a ako izgubim bit ću happy :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:20 (ihush).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...
...
Drago kaže...

Ne samo na nacionalnoj Tv, bio je i na svim ostalima. Na RTL-u je 5 minuta držao govor o tome kako bi BDP bio 15% da je on na vlasti a Hrga mu se smješka. 

BTW što se tiče Hrge ja imam blagi osjećaj da je žena zaboravila biti voditelj odkad je došla na RTL. Od loših razgovora s gostima do nevjerojatno lošeg čitanja vijesti, zamuckivanja, uzdisanja usred rečenice. Sve mi fali Tomica...mislim na Jelinčića ne Karamarka 

Ja se Hrge dobro sjećam još s HTV-a (zadnjih 5-6 godina gotovo uopće ne gledam TV, pa ne mogu suditi o kurentnom stanju) gdje je bila totalna katastrofa - ženski Petar Vlahov, samo tendencioznija i gluplja, a huckala je tadašnjeg dečka na Ivana Starčevića koji ju je u svojoj TV kritici stalno gazio i stavljao je u istu kategoriju sa HTV-ovim sportskim novinarima, njegovim omiljenim vrećama za lupanje. Ukratko, tip je tražio Starčevića po redakciji da ga tuče, a onda je ovaj i o tome pisao u svojoj kolumni, što je bilo posebno smiješno. 

Od nje, dakle, ne očekujem ništa dobro, iako za reći istinu, sasvim je moguće da je od tih početaka pa do sada prošla više faza profesionalnog sazrijevnja pa da je u jednom trenutku bila čak i novinarka. 

This space for rent!
13 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ja se Hrge dobro sjećam još s HTV-a (zadnjih 5-6 godina gotovo uopće ne gledam TV, pa ne mogu suditi o kurentnom stanju) gdje je bila totalna katastrofa - ženski Petar Vlahov, samo tendencioznija i gluplja, a huckala je tadašnjeg dečka na Ivana Starčevića koji ju je u svojoj TV kritici stalno gazio i stavljao je u istu kategoriju sa HTV-ovim sportskim novinarima, njegovim omiljenim vrećama za lupanje. Ukratko, tip je tražio Starčevića po redakciji da ga tuče, a onda je ovaj i o tome pisao u svojoj kolumni, što je bilo posebno smiješno. 

Od nje, dakle, ne očekujem ništa dobro, iako za reći istinu, sasvim je moguće da je od tih početaka pa do sada prošla više faza profesionalnog sazrijevnja pa da je u jednom trenutku bila čak i novinarka. 

Ja se iskreno nje ne sjećam sa HTV-a, al sam ju vidjela mnogo puta na Al Jazeeri i tamo je normalno čitala vijesti, ovo sad je grozno. Žena čita 3 rečenice o prometnoj nesreći na autocesti, prvo se sva spetlja kod imena gradova, pa počne afektirati na kub, pa se sva zapuše, stane u pola rečenice i onda nastavi bez ikakvog ritma. 

Ko da slušam Maju Sever na apaurinima. 

Da nebi ostali bez dnevne doze nebuloze gospođa Slitheen opet ima ispade.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/markickin-kurikulum-izbacite-iz-lektire-drakulic-i-ugresic-jer-ce-se-mladi-navuci-na-pornografiju/896818.aspx

Meni samo nije jasno ako je toliko zabrinuta zbog navlačenja mladih na pornografiju, zašto na njenom popisu nisu Nabokov sa srednjovječnim perveznjakom koji slini nad dvanaestogodišnjom curicom u bijelim čarapicama i Boccaccio sa svojim orgijama. Mislim našlo bi se još zločestih knjigica 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ja se iskreno nje ne sjećam sa HTV-a, al sam ju vidjela mnogo puta na Al Jazeeri i tamo je normalno čitala vijesti, ovo sad je grozno. Žena čita 3 rečenice o prometnoj nesreći na autocesti, prvo se sva spetlja kod imena gradova, pa počne afektirati na kub, pa se sva zapuše, stane u pola rečenice i onda nastavi bez ikakvog ritma. 

Ko da slušam Maju Sever na apaurinima. 

LOL - sad sam vidio da si 88. godište! Deca...

"Najbolje" fore u 90-tima su vam promakle. 

Uostalom - DISI BILA '91.?!

eod

This space for rent!
14 godina

Moj je post bio više usmjeren na oslikavanje stanja na HRT-u. Nesposobni Vlahov zove Mamića da bi mu postavljao pitanja koja izgledaju kao da ih je sastavljao Bujanec. Fox news je mila majka za ove debile iz ''nove'' postave.

edit:

Tko nije vidio i mazohistički je raspoložen, evo link http://www.hrt.hr/enz/dnevnik-3/ - ''intervju'' počinje na 13:30 i traje preko 6 minuta u Dnevniku3 koji traje ukupno 21 minutu, nuff said.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:09 (ElektričnaOvca).
13 godina
neaktivan
Drago kaže... 

eod

Ti da si mislio da sam starija? 

'91 sam se kupala u koritu na balkonu i vikala na avione "Kud idete pidu mateju na Sovenovačko"  

Za one koji ne kuže dječiji kineski Sovenovačko je Slovenija, ovaj prvi dio ne treba prijevod... vidi se po priloženom da sam i tad bila pristojno dijete 

14 godina
odjavljen
ihush kaže...

naravno.. hrpe paparaca jurcaju za takvim vijestima, showbiz. AAAAajmoooo!! -legendarno :)

(jedino iz rečenici odbaciti 'vjerovanje'.. jer vjera nije tema i dogmatski je obilježeno, može se upotrijebiti: znam, mislim i sl.) ;-)

Hehe. Smatram  da izraz "vjerujem" ne označava isto u ovom i u vjerskom kontekstu. U ovom bi to značilo "mislim", a u vjerskom "znam". Pod uvjetom da se taj drugi kontekst može nazvati dogmatskim, jer da bi nešto bilo dogmatsko onda mora biti na grupnoj razini, a vjera je na osobnoj. Zato sam stajališta da se ljudi ne bi trebali obazirati na osobne stvari drugih, kao što su vjeroispovijest, seksualna i politička orjentacija, kulinarske navike, i ine životne preference. Imam pravo birati gdje ću, kako i sa kime (dokle god je to unutar zakona - zdravog razuma), a isto tako imam pravo stvari i odbiti.

13 godina
Drago kaže...

hehe, baš nekidan sam je slušao na otvorenom radiju kako se kurchi svojim iskustvom na bliskom istoku i koliko je to utjecalo na njezinu profesionalnu karijeru i samu nju osobno

baš sam pomislio, jebate, jel ovo christiane amanpour naučila hrvatski....

koliko samohvale u par minuta da mi je bilo gadljivo za slušati

16 godina
Drago kaže...

eod

Nemoj tako, gospođa majka je 80-tih ružila po Kulušiću.

18 godina
neaktivan
Drago kaže...
gardist kaže...

Evo ovo je klasičan primjer uobičajene forumske rasprave. Čovjek napiše da zna nekoliko svečenićkih ljubavnica, zamolim ga da u komunikaciji sa mnom više ne upotrebljava takve "argumente" odmah kreću napadi na osobnoj razini, trenutno sam svećenik, u narednom postu bih postao ustaša/pedofil/peder/dodaj-glupost-po-izboru. Srećom sada sam dovoljno odrastao da se ne spuštam na tu razinu i odmah prekinem nepotreban gubitak vremena.

Gardiste, žrtvo!!!!!

Zapravo je phoenix samo potkrijepio svoje ranije tvrdnje linkovima na novinske tekstove koji potvrđuju ono što je prije rekao. Tako se vodi rasprava. On kaže da postoje svećenici s ljubavnicama, ti kažeš da laže, on ti da linkove na novinske članke koji to potvrđuju i ti bi sad trebao (u idealnom slučaju):

a) priznati da je on bio u pravu

b) priznati da si ti bio u krivu

Ti, međutim, ideš kukati o "razini forumske rasprave" i tepaš sebi kako si "dovoljno odrastao da se ne spuštaš na tu razinu".

Koja je točno tvoja razina? Tipičnog anonimca koji "ratuje" po forumima i iznosi krajnje ultimativne i nimalo izbalansirane sudove o svemu, pa kad postane očito da se vlastitom pričom uvalio i nema više gdje, odjednom mu više nije do rasprave jer je to "ispod njegove razine"? 

Takvih diskutanata "visoke razine", ali slabe argumentacije je na forumima koliko te volja...

Evo još jedan. Iz tvog posta bi se dalo zaključiti da sam negdje osporio postojanje svečenićkih ljubavnica a ja bi se trebao braniti od toga. Iako to nigdje nisam napisao. Osim reagirao na njegovu tvrdnju da poznaje NEKOLIKO žena koje su ljubavnice svećenicima. U što sam siguran da je laž a prvi puta sam baš sada upotrijebio tu riječ jer sam sam pristojan. 

I onda zahtjevi za priznavanjem krivice za nešto što nisam rekao pa red-dva napada na mene kao osobu. Razumijem zašto njegov post doživljavaš kao pravi primjer argumentirane rasprave ali tu nije bilo ni argumenta niti rasprave, baš kao niti u tvojem.

Moja razina uopće nije visoka nego jedina vrsta "normalne" komunikacije a idealno bi izgledala ovako.

Osvrneš se na nešto što sam doista napisao, kažeš zašto misliš da to nije točno i eventualno ponudiš neki argument.

U konkretnom slučaju to bi značilo da izjaviš da pouzdano znaš da dotični poznaje nekoliko ljubavnica i ponudiš neku poveznicu koja bi nam to dokazala.

A tvoj post iz mojeg kuta izgleda ovako, optužujem te za nešto što nisi napisao jer nisam shvatio o čemu ste pisali, priznaj da si kriv te da si prizivao vještice na raskrižju. Ti si nesposoban za raspravu, glup, umišljen i bahat jer nisi kao ja. Kako si samo drzak kada pomišljaš da bi mogao biti drukčiji jer to automatski znači da misliš da si bolji od mene a to ne može biti istina. Nema kod tebe argumenata jer nisi želio sudjelovati u raspravi o prizivanju vraga i vještica a kolega je argumentirano dokazao da takve rasprave i pojedinci postoje. Ti si fanatik i nedostaje ti uravnoteženosti.

I moj izlazak iz ovakve rasprave s tobom ćeš obrazložiti baš onako kako sam najavio u prijašnjim postovima, nedostatkom vlastitih argumenata, smlavljen snagom tvojih argumenata. 

Da, ovakva rasprava je ispod moje razine.

16 godina
neaktivan
gardist kaže...

... Ti si nesposoban za raspravu, glup, umišljen i bahat jer nisi kao ja. Kako si samo drzak kada pomišljaš da bi mogao biti drukčiji jer to automatski znači da misliš da si bolji od mene a to ne može biti istina. Nema kod tebe argumenata jer nisi želio sudjelovati u raspravi o prizivanju vraga i vještica a kolega je argumentirano dokazao da takve rasprave i pojedinci postoje. Ti si fanatik i nedostaje ti uravnoteženosti.

....

18 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

gardist kaže...

Dobro ajde nam objasni kakvu ti zapravo raspravu smatraš kvalitetnom i "normalnom" raspravom? 

Ako ti netko argumentira odgovaraš da ti ne piše takve argumente, ako ti netko na bilo koji način proturječi uvijeno ga vrijeđaš, ako ti netko pobije tvrdnju ignoriraš taj dio posta i nastavljaš u filozofskom tonu.

Prozivaš Marija za lošu raspravu, forumaša za kojeg će ti gotovo svaki forumaš reći da je jedan od rijetkih koji gotovo uvijek raspravlja argumentirano, bez imalo žući i za kojeg se ja ne sjećam da je ikada ikome napisao išta uvredljivo. 

Ako je za tebe rasprava to da ćeš ti iznositi svoje mišljenje kao ultimativnu istinu smatrajući svaki odgovor ili pobijanje nedostojnim tvog posta onda se bojim da si fulao mjesto. Takve stvari se pišu na osobnim blogovima gdje možeš pustiti mašti na volju i pisati svoje filozofske uradke. Ovdje budi spreman na to da će ti skočiti za vrat, neki argumentima, neki hrpetinom doskočica a neki čistim vrijeđanjem. Ili se bori na isti način ili nemoj sudjelovati u raspravi.  

Inače kad već komentiraš tuđi način rasprave mislim da si nakon 7 godina ovdje već si trebao naučiti višestruko citirati a ne utapati nas u gomili postova koje lijepiš jedan za drugim. 

Evo baš sam je napisao u prethodnom postu. Moguće je da griješim pa te molim da istakneš koji je to argument napisan na nešto što sam ja napisao. Ne znam Marija, ne znam kako inače piše, možda je ovo bio izolirani incident ali ako mu je ovo ustaljena praksa u potpunosti osporavam tvoju tvrdnju o njemu kao nekom tko "gotovo uvijek raspravlja argumentirano, bez imalo žući i za kojeg se ja ne sjećam da je ikada ikome napisao išta uvredljivo. " Osim ako nisam upao u onaj dio "gotovo uvijek".

Nemam ultimativnu istinu, volim kada mi netko proturiječi jer ćemo u raspravi obojica profitirati složili se ili ne ali jednostavno nisam uočio da se bilo tko referirao na neku moju tvrdnju niti je osporio na bilo koji način. Do sada su se svi koncentrirali na nešto što nisam napisao a protiv takvih napada se nemam volje braniti ili su pokušavali omalovažiti mene kao osobu, što mi je smiješno kada si netko umišlja da zna kakav sam jer je preletio preko nekoliko riječi koje sam napisao.

Dakle potpuno svjestan da sam običan smrtnik poput ostalih, uvažavajući mogućnost da sam preskočio neki dio gdje je netko argumentima osporio nešto što sam doista napisao ili nisam dobro shvatio napisano od drugih, još jednom te pozivam da me upozoriš koje su to moje tvrdnje pobijene, s kojim argumentima.

Bilježim se sa štovanjem.

18 godina

Dobro da nam je Dobri Bog poslao jednog normalnog među nas, gardista, da nam objasni kako se diskutira na nivou...

This space for rent!
16 godina
gardist kaže...

Nemam ultimativnu istinu, volim kada mi netko proturiječi jer ćemo u raspravi obojica profitirati složili se ili ne ali jednostavno nisam uočio da se bilo tko referirao na neku moju tvrdnju niti je osporio na bilo koji način. Do sada su se svi koncentrirali na nešto što nisam napisao a protiv takvih napada se nemam volje.

Skoro svi tvoji " argumenti" se svode na očite i isprazne generalizacije na temelju kojih nas prozivaš da previše naivno i jednostavno gledamo stvari (Hoće li jednom preko noći znanost odlučiti da život postaje začećem kao što su odlučili izbrisati homoseksualnost s popisa bolesti? ROFL, a mi smo kao naivni). A u raspravu krećeš s pretpostavkama temeljenima na svome svjetoznazoru (abortus je uzimanje života) koje predstavljaš kao činjenice. Kad ti netko ukaže na te stvari, ti odgovaraš kako to nije dovoljno argumentirano jer se ne slaže s tvojim činjenicama koje uopće nisu činjenice. Stoga je s tobom nemoguće rapsravljati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 17:00 (captain_soap_McTawish).
14 godina
gardist kaže...

Evo baš sam je napisao u prethodnom postu. Moguće je da griješim pa te molim da istakneš koji je to argument napisan na nešto što sam ja napisao. Ne znam Marija, ne znam kako inače piše, možda je ovo bio izolirani incident ali ako mu je ovo ustaljena praksa u potpunosti osporavam tvoju tvrdnju o njemu kao nekom tko "gotovo uvijek raspravlja argumentirano, bez imalo žući i za kojeg se ja ne sjećam da je ikada ikome napisao išta uvredljivo. " Osim ako nisam upao u onaj dio "gotovo uvijek".

Nemam ultimativnu istinu, volim kada mi netko proturiječi jer ćemo u raspravi obojica profitirati složili se ili ne ali jednostavno nisam uočio da se bilo tko referirao na neku moju tvrdnju niti je osporio na bilo koji način. Do sada su se svi koncentrirali na nešto što nisam napisao a protiv takvih napada se nemam volje braniti ili su pokušavali omalovažiti mene kao osobu, što mi je smiješno kada si netko umišlja da zna kakav sam jer je preletio preko nekoliko riječi koje sam napisao.

Dakle potpuno svjestan da sam običan smrtnik poput ostalih, uvažavajući mogućnost da sam preskočio neki dio gdje je netko argumentima osporio nešto što sam doista napisao ili nisam dobro shvatio napisano od drugih, još jednom te pozivam da me upozoriš koje su to moje tvrdnje pobijene, s kojim argumentima.

Bilježim se sa štovanjem.

Tvoj ulazak u raspravu je bio poprilično ''autističan''. Pojasnit ću - bez indikacije da si išta pročitao prije, uletio si i uzeo izjavu "Zašto ljudi imaju potrebu uplitati se u tuđe živote i krojiti prava i obaveze za druge?" te krenuo sa objašnjavanjem stvari koje očigledno nisu dio konteksta u kojemu je (retoričko) pitanje postavljeno. Siguran sam da znaš što je retoričko pitanje, no ti ga ideš obrazlagati kao da je upravo u tom trenutku svijet počeo postojati i svi smo mi tabula rasa. Nadalje si to išao dodatno obrazlagati, naglašavajući gdje sve društvo ''kroji'' život pojedincu, iako je rasprava očigledno išla u smjeru ''gdje sve društvo ne bi trebalo išta krojiti pojedincu''.

Naravno da se na forumu svatko može uključiti u raspravu u kojem god trenutku želi, to je i dio šarma ovakvog medija komuniciranja, no tvoj prvi post u temi dolazi na 1760. stranici, a pri tome ne pokazuješ ikakvu indiciju svijesti da je tema već odavno napredovala u nekom zadanom kontekstu. Nekakva bazična etiketa/bonton nalaže da se barem djelomično uputiš u cjelokupan kontekst i stavove iznešene ovdje; to vrijedi za valjda svaku temu na ovome, a i drugim forumima.

Predbacuješ drugima da te etiketiraju, da se koncentriraju na nešto što nisi napisao (što je u nekim slučajevima možda i točno), a sam si napravio jednak, ako ne i veći gaf (objašnjeno u redovima iznad). Moguće da ti se nije dalo malo prelistati temu i bolje upoznati kontekst i smjer rasprave, što je onda isključivo tvoj problem, a moguće i da se praviš blesav i sad ti ''kao'' nije jasno što se netko okomio na tebe - nažalost, i drugi scenarij je isključivo tvoj problem. 

Tread softly because you tread on my dreams.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice