Nisi shvatio, itekako se država miješa u ono što radiš unutar svojih zidova i štoviše to je društveno poželjno. Društvo ti određuje koliko glasan smiješ biti, koliko često ti se djeca peru, tučeš li djecu/suprugu/supruga, održavaš li minimalnu razinu čistoće, koliko ti seksualni partner glasno stenje, sjediš li gol na balkonu, jesu li vodovodne instalacije ispravne i još sijaset drugih pravila. Dakle ovo što si napisao o zadiranju je zgodna parola i ništa više od toga. Znaš da možeš završiti u zatvoru na 45/60 dana i platiti kaznu u visini nekoliko mjesečnih plaća ako udariš djete po guzici unutar svog stana? Znaš da možeš završiti nekoliko godina u zatvoru ako se seksaš sa svojom djecom? Znaš da je incest kažnjiv? To nije zadiranje u radnje unutar tvoje spavaće sove?
Sve ostalo što si napisao mi je potpuno nerazumljivo, oprosti. Niti shvačam tko dijeli materijalno bogatstvo niti zašto bih se udarao čekičem po prstima.
Gle, rasprava s tobom je bespredmetna. Navodiš očite stvari, koje nitko ne spori a zaobilaziš bit, koje nisi svjestan ili ne želiš biti svjestan. Ono na što ja ukazujem a ti zaobilaziš je to da mora postojati granica gdje država (bolje odgovara od društva) zadire u prava pojedinca. Ako to nisi shvatio iz mog karikiranog prikaza onda ne znam što bi trebao napraviti (možda nacrtati). Ako su za tebe nepovredivost doma i prava pojedinca parola, zašto ne odeš u Sj Koreju? Zakoni su tu da se poštuju ali nametanje vlastitog svjetonazora (kakav god bio) kao zakonske regulative je pogrešno. To zna svatko s više od dvije bijuge u glavi.
Kako to da ti je sve ostalo nerazumljivo? Lupanje po palcima ti rade (provjereno) serijski razbijači palaca (u rangu sa tvojim serijskim abortusima) je da boli ali se može. Što se tiče materijalnog bogatstva, proguglaj si malo predvodnicu ovi kretanja u zadnje vrijeme. Ako ne vjeruješ novinskim napisima, pogledaj Poslovnu Hrvatsku.
I ovo je klasičan primjer rasprave u Hrvata na forumima. Logika poput granita, slanje u neku drugu državu, ovdje u S Koreju, objasne ti da si glup jer ne misliš kao oni pa ti požele crtati, pa ti još malo pojasne da bi njih shvatio i najveći glupan ali eto ti si gori i od takvog, malo vrhunskih usporedbi i to je to.
A vjerujem da bi nakon mog ignoriranja sljedećih postova i napisao da me poklopio silom argumenata pa sad nemam što odgovoriti, da nisam ovo dodao na kraju. No istina je, zaista više nemam što odgovoriti na ovakve postove jer kako bih mu uopće mogao objasniti da su zakoni i pravila društva - odraz naših svjetonazora.

da izraz "vjerujem" ne označava isto u ovom i u vjerskom kontekstu. U ovom bi to značilo "mislim", a u vjerskom "znam". Pod uvjetom da se taj drugi kontekst može nazvati dogmatskim, jer da bi nešto bilo dogmatsko onda mora biti na grupnoj razini, a vjera je na osobnoj. Zato sam stajališta