Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.260.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Bukva kaže...

Nisam pobornik teorija zavjera ili neki vlelikih grand-master evil planova, ali koji k se jučer na Eurosongu dogodio? 

Sta se uopce dogodilo? Propustio spektakl :D

10 godina
protjeran
Bukva kaže...

Nisam pobornik teorija zavjera ili neki vlelikih grand-master evil planova, ali koji k se jučer na Eurosongu dogodio? 

Jednom riječju; Politika.

18 godina
DanijelX kaže...

Pobedila Ukrajinka sa pesmom "1944.", o raseljavanju krimskih Tatara posle oslobođenja od nacista. Inače, poprilično dosadnjikava Evrovizija, bez bradatih žena, babuški i drugih ludaka, sa dosta sporih pesama.

Inače, najviše "narodnih" glasova je dobila Rusija i, mada im je pesma onako, definitivno su imali najbolji nastup (vredi pogledati ceo):

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 20:41 (Ivan(4)).
10 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Inače, najviše "narodnih" glasova je dobila Rusija i, mada im je pesma onako, definitivno su imali najbolji nastup (vredi pogledati ceo):

"Narodni" glasovi država bivšeg SSSR-a Gruzija, Azerbajdžan, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Moldavija, Armenija, Latvija, litva, Estonija, ....

pa zemlje "prijateljice" Srbija, Grčka, Bugarska pa ti sad otprilike zbroji glasove

Nisu oni papci kao kad Srbija, Slovenija, BiH, trebaju dati Hrvatskoj glasove.

Koliko god oni htjeli izmjeniti sistem glasovanja opet su na istom...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 21:00 (Povoljni reketari.com).
17 godina
DanijelX kaže...

Dobila pjesma za koju je Štikla evergreen.

Rusija je imala definitivno najbolji scenski nastup, Australija po meni najbolju pjesmu i glas. Brat bratu, bilo je još jedno 4-5 pjesme za koje bi mogao prognozirati da će pobjediti.

Šteta jedino što je našu prala trema ili nešto i failala na epskoj razini.

I onda na kraju pobjedi pjesma za koju bi očekivao da će biti negdje u "zoni borbe za opstanak".

Glazbeni sam anti-talent, i možda nešto nevjerojatno porpuštam, ali... Lagani W-T-F?

Da, i šupci Janezi i Srbi su nam dali 0 bodova. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina

TV emisija "HRT u Domovinskom ratu", koja se trenutno emitira na HRT 1 je najgora stvar koju sam na TV vidio u posljednjih nekoliko godina (ako isključimo Parove i sl.). Kao osoba koja je proživjela rat u BIH, ovim putem obavještavam urednicu Ljiljanu Bunjevac Filipović (i slične) da srećom postoje ljudi koji razmišljaju svojom glavom i da takvima ne treba servirati povijest. 

10 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

TV emisija "HRT u Domovinskom ratu", koja se trenutno emitira na HRT 1 je najgora stvar koju sam na TV vidio u posljednjih nekoliko godina (ako isključimo Parove i sl.). Kao osoba koja je proživjela rat u BIH, ovim putem obavještavam urednicu Ljiljanu Bunjevac Filipović (i slične) da srećom postoje ljudi koji razmišljaju svojom glavom i da takvima ne treba servirati povijest. 

Što si stalno opterećen Hrvatskom.

Imaš ti lijepih edukacijskih programa u BiH

BHT1
FTV
OBN
PINK
HAYAT
RTRS
ATV
TUZLA TV
TV1

AL JAZEERA

18 godina
Povoljni reketari.com kaže...

"Narodni" glasovi država bivšeg SSSR-a Gruzija, Azerbajdžan, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Moldavija, Armenija, Latvija, litva, Estonija, ....

pa zemlje "prijateljice" Srbija, Grčka, Bugarska pa ti sad otprilike zbroji glasove

Nisu oni papci kao kad Srbija, Slovenija, BiH, trebaju dati Hrvatskoj glasove.

Koliko god oni htjeli izmjeniti sistem glasovanja opet su na istom...

Osim zemalja koje si nabrojao (i ostalih bivših republika), i Nemačka im je dala 12, Češka, Kipar, Mađarska, Izrael, Malta, Crna Gora, San Marino i Slovenija po 10, a Austrija, Hrvatska, Makedonija, Finska, Irska, Italija, Poljska, Španija i Švedska po 8. U ukupno 29 zemalja ih je publika stavila u top 3. 

A hrvatska pesma je po mom mišljenju verovatno najpotcenjenija na takmičenju (na stranu haljina), interesantna pesma i još interesantniji vokal.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina
Povoljni reketari.com kaže...

Što si stalno opterećen Hrvatskom.

Imaš ti lijepih edukacijskih programa u BiH

BHT1
FTV
OBN
PINK
HAYAT
RTRS
ATV
TUZLA TV
TV1

AL JAZEERA

Čuj, ti ako želiš da ti se govori ono što želiš da čuješ to je tvoj problem! Ja ne mogu svariti informacije plasirane u ovom "dokumentarnom filmu" a tako i u informatinom emisijama državnih emitera.

16 godina
Tako je nasa je dosta podcjenjena iako nije bas za pobjedu ali mogla je biti u top 10 sigurno , australija od onog sto sam poslusao je def. najbolja
11 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Dobila pjesma za koju je Štikla evergreen.

Ouch 

Sad sam izguuglo da je pjesma u biti o sovjetskim zlocinima na krimu. Kakva prigodna slucajnost. 

Al koliko znam eurosong je vec duze vrijeme politicki pjescanik. Nekad su se davale 'ceri plemenite krvi, a danas se daju bodovi na eurosongu... jer smo ipak sad nesto civiliziraniji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 23:17 (DanijelX).
16 godina
neaktivan

Srčem kavu, reko da pročitamo malo dnevnu dozu tragedije-komedije na domaćoj sceni, čitam neki intervju sa *poštenim* hadezeovcem, koji kao pravi pacov napušta brod koji tone, i kliknem na link koji vodi prema HDZ.hr oficijalnoj web stranici.

Kad ono, Web of Trust (WOT) addon se pali brzinom munje i izbacuje upozorenje-vidi slike :D

Uljepšalo mi je dan, neznam jel ovo neka nova fora ili je već aktualno od prije.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
18 godina

Znači mi stariji nismo samo nostalgičari pa iskrivljavamo kako je bilo...

http://www.portalnovosti.com/partizani-i-ustae-u-uvjetima-osiromaenja

This space for rent!
10 godina
protjeran

To se odnosi na političare a ne na nas starije civile vulgaris.

16 godina
To za wot je jos od prije
16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
To za wot je jos od prije

Pa ovo je priceless, ovog nema ni u Tarantino filmu, stavio bi na reddit al neznam da li svu zbilju tog screenshota može shvatit itko osim onih koji žive u Hrvatskoj zadnjih 30tak+ godina.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
Ma da tesko je nekome skuziti tko nije sa balkana , al et da se pohvalim i ja sam.pripomogao ocjeni :D
16 godina

Ako ga internet klinci mogu izmanipulirati, WOT je beskoristan.

Potpis!
18 godina
neaktivan

BiH svakodnevica

http://www.cin.ba/bijeli_hljeb/

I dok penzionerima koji su sklopili pazi sad "ugovor" sa vladom da će se penzije isplaćivati najkasnije do 5-6 u mjesecu, a to bi se trebalo zakonski podrazumijevati a ne sklapati ugovore, pa opet penzije kasne i budu isplaćene krajem tekućeg mjeseca, političari nemaju brigu dok je bijeli hljeb u pitanju. 

U protekle dvije godine BiH je napustilo 80.000 ljudi i otišlo trbuhom za kruhom. 

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u februaru  2014. u BiH je broj nezaposlenih iznosio 556.868...

Evo ovih dana je druga godišnjica od proglašenja prirodne katastrofe uzrokovane poplavama i klizištama, i dok se narod snalazio i branio svoje živote i domove, vlasti su nemoralno i nezakonito spičkale rezerve za hitne situacije između ostalog na krpljenje rupčaga po raznim ministarstvima i financiranje političkih stranaka. 

Iako sam legalista, zapita se čovjek kojim metodama da se  bori protiv nezakonite, društveno neodgovorne, korumpirane i nedemokratske vlasti?

Izbori? Koji izbori kada imamo objelodanjenje i dokazane izborne krađe, kupovine i manipulacije? 

Pravosuđe? Kakvo pravosuđe ili bolje rečeno krivosuđe gdje skoro pa nema šanse da radnik vulgaris naplati radnička potraživanja, zaostale plaće, da mu se uplate doprinosi itd? Pa jbt imamo situaciju da je Europski sud za ljudska prava naložio izmjenu izbornog zakona (slučaj Sejdić-Finci) kojeg vlast neće da riješi jer nije u njihovom interesu, a oko 85 presuda Ustavnog suda kao najveće sudske instance u državi nije izvršeno. 

Odavno smo došli do tačke da su političke stranke najvažniji faktor i nukleus života i ovaj narod je izgubljen.

Kako ovaj panj iz video priloga pjeva Ne može nam niko ništa

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
boxer kaže...

Iako sam legalista, zapita se čovjek kojim metodama da se  bori protiv nezakonite, društveno neodgovorne, korumpirane i nedemokratske vlasti?

Iako mi je Barret M107 draža, treba uzeti u obzir prenosivost i slično pa bih preporučio ovu metodu:

Rvat katolik!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Iako mi je Barret M107 draža, treba uzeti u obzir prenosivost i slično pa bih preporučio ovu metodu:

Lajk za sliku, iako ima puno boljih ultra long range kalibara od .50 bmg (M107). :)

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

ne znam, to mi je malo previše bezbolno... osim ako pogodi neki od udova 

treba to sve žlicom po raznim dijelovima tijela, 60 udaraca u minuti na par godina 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
Drago kaže...

statistika čuda radi kad je analiziraš s unaprijed određenim ciljem...

kako to da tica nije izračunao koliko je '78. prosječni švabo mogao kupiti kila krumpira i graha za svoju plaću, a koliko prosječni jugović s deset puta manjom plaćom, pa onda to usporediti s današnjim vrijednostima i odnosima u svijetu, a ne po principu svako prase za se travu pase 

treba se sjetiti kako je juga imala svoju vlastitu statističku metodologiju, sasvim drukčiju od svih drugih zemalja i napravljenu baš zato da ne izgledamo puno lošije

ovdje imaš, također s istog izvora (novosti), malo informacija o problematici jugoslavenske statistike i naštimavanja brojeva 

pa makar se autor inače više bavio znanstvenom fantastikom nego poviješću 

http://arhiva.portalnovosti.com/2012/10/o-odnosima-klasa-u-jugoslaviji-1945-75-1/

malo je bedasti tvrditi da smo '78. imali istu ili veću (realnu) prosječnu plaću nego danas, ako je ta plaća u svjetskim razmjerima bila nekoliko puta manja nego je to današnja prosječna plaća u hrvatskoj, zar ne?

18 godina
DrNasty kaže...
tnakir kaže...

Lajk za sliku, iako ima puno boljih ultra long range kalibara od .50 bmg (M107). :)

Pri izboru oruzja ne mozes gledat samo specifikacije, bitan faktor su emocije :)

Rvat katolik!
10 godina
tnakir kaže...
boxer kaže...

samo kad bi jedan veliki meteor direktno pogodio to podrucje , jer kod nas u BiH nije samo problem korumpirana vlast , problem su i obicni ljudi odn. balkanski mentalitet po kojem je kriv uvijek netko drugi,  pogledajte samo vecinu generacije rodjenih nakon 95' sve neki pametnjakovici  na sve tri strane  traze revansizam i optuzuju za sve nedace , siromastvo i zlo tamo nekog drugog iz neke druge plemenske skupine !

Mi zivimo u ne kapitalizmu ,vec u feudalnoj teokraciji gdje su nasi feudalni gospodari podrzani od vjerskih uposlenika , u drzavi gdje je najveci problem drustava za jednog lokalnog religijskog lidera to sto se hrvatice katolkinje previse hebu prije braka( kritikujem svoju skupinu ciji sam pripadnik po statistikama , sa ostale dvije nek se bave oni koji su im clanovi )

dodatak; kao uposlenik morao sam(prisiljen) potpisati ugovor o radu po kojem nakon napustanja kolektiva ne smijem raditi kod konkurencije naredne dvije godine,ako dam otkaz mogu me drzati jos tri mjeseca u kolektivu protiv moje volje ... pretpostavljam da je sve to protuzakonito ali samo navodim primjer  neofeudalizma u  BiH  i u kakvim smo govnima mi bosanci i hercegovci !  

waaagh
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 18:11 (warhammer).
18 godina
picajzla0707 kaže...
Drago kaže...

statistika čuda radi kad je analiziraš s unaprijed određenim ciljem...

kako to da tica nije izračunao koliko je '78. prosječni švabo mogao kupiti kila krumpira i graha za svoju plaću, a koliko prosječni jugović s deset puta manjom plaćom, pa onda to usporediti s današnjim vrijednostima i odnosima u svijetu, a ne po principu svako prase za se travu pase 

treba se sjetiti kako je juga imala svoju vlastitu statističku metodologiju, sasvim drukčiju od svih drugih zemalja i napravljenu baš zato da ne izgledamo puno lošije

ovdje imaš, također s istog izvora (novosti), malo informacija o problematici jugoslavenske statistike i naštimavanja brojeva 

pa makar se autor inače više bavio znanstvenom fantastikom nego poviješću 

http://arhiva.portalnovosti.com/2012/10/o-odnosima-klasa-u-jugoslaviji-1945-75-1/

malo je bedasti tvrditi da smo '78. imali istu ili veću (realnu) prosječnu plaću nego danas, ako je ta plaća u svjetskim razmjerima bila nekoliko puta manja nego je to današnja prosječna plaća u hrvatskoj, zar ne?

Ne, jer nemaš pojma što govoriš. Tica se bavi paritetom cijena i ti si u Jugoslaviji mogao kupiti paritetno više dobara za svoju plaću tada nego sada za svoju prosječnu plaću može u Hrvatskoj.

Ali ti UOPĆE nisi razumio tekst, ali to nekako i očekujem od tebe jer do sada nisam vidio da niti u jednoj temi diskutiraš s razumijevanjem. 

BTW - Tica je tekst objavio u časopisu Banka, koji nije baš glasilo Crvene armije ili SKJ.

Ali ti slobodno fantaziraj i dalje o tome kako si pronašao fatalnu grešku u članku koji nisi pročitao. 

This space for rent!
16 godina
boxer kaže...

Što nas sramotiš promidžbom ovog videa?!

warhammer kaže...

Mi zivimo u ne kapitalizmu ,vec u feudalnoj teokraciji gdje su nasi feudalni gospodari podrzani od vjerskih uposlenika , u drzavi gdje je najveci problem drustava za jednog lokalnog religijskog lidera to sto se hrvatice katolkinje previse hebu prije braka( kritikujem svoju skupinu ciji sam pripadnik po statistikama , sa ostale dvije nek se bave oni koji su im clanovi )

Što im traže? Da im ne traže, ne bi dale!

13 godina
Jel ti drago uvijek moras biti tako bahat i vrijedjati forumase koji ne misle isto kao ti?
Po cemu zakljucujes da nisam procitao tekst i zasto mislis da bi to istrazivanje trebalo biti sveto pismo samo zato jer se tebi svidja?
Zasto mislis da bi kolicina krumpira, jaja i graha koju mozes kupiti sad ili prije 40 godina trebala precizno pokazati jesu li place danas i onda realno jednake i nema li tu vise faktora od tako jednostavnog izracuna?
Kako onda objasnjavas cinjenicu da je tada odnos place kod nas i u svabiji bio 1:10, a danas je taj odnos 1:3 (cca)? Onda to povlaci i da svabe danas realno imaju triput manju placu nego '78., ili nesto ne stima u tom izracunu.
16 godina
warhammer kaže...

samo kad bi jedan veliki meteor direktno pogodio to podrucje , jer kod nas u BiH nije samo problem korumpirana vlast , problem su i obicni ljudi odn. balkanski mentalitet po kojem je kriv uvijek netko drugi,  pogledajte samo vecinu generacije rodjenih nakon 95' sve neki pametnjakovici  na sve tri strane  traze revansizam i optuzuju za sve nedace , siromastvo i zlo tamo nekog drugog iz neke druge plemenske skupine !

Većina generacije nakon 95' još nije ni punoljetna, a oni najstariji imaju 20 godina i rođeni su poslije rata.  Ne znam odakle vadiš podatke, ali za većinu nacionalističkih komentara na portalima i forumima bih rekao da ih pišu malo stariji ljudi.

warhammer kaže...

dodatak; kao uposlenik morao sam(prisiljen) potpisati ugovor o radu po kojem nakon napustanja kolektiva ne smijem raditi kod konkurencije naredne dvije godine,ako dam otkaz mogu me drzati jos tri mjeseca u kolektivu protiv moje volje ... pretpostavljam da je sve to protuzakonito ali samo navodim primjer  neofeudalizma u  BiH  i u kakvim smo govnima mi bosanci i hercegovci !  

To nažalost nije protuzakonito. Iz zakona o radu u FBiH:

Clan 95.

Otkazni rok ne moze biti kraci od 15 dana niti duzi od sest mjeseci, s tim da se konkretna duzina otkaznog roka ureduje kolektivnim ugovorom i pravilnikom o radu. Otkazni rok pocinje da tece od dana urucenja otkaza zaposleniku odnosno poslodavcu.

A što se tiče zabrane rada imaš ovo:

Clan 78.

Poslodavac i zaposlenik mogu ugovoriti da se odredeno vrijeme, nakon prestanka ugovora o radu, a najduze dvije godine od dana prestanka tog ugovora, zaposlenik ne moze zaposliti kod drugog lica koji je u trzisnoj utakmici sa poslodavcem i da ne moze za svoj ili za racun treceg lica, sklapati poslove kojima se takmici sa poslodavcem.
Ugovor iz stava 1. ovog clana moze biti sastavni dio ugovora o radu.

Clan 79.

Ugovorena zabrana takmicenja obavezuje zaposlenika samo ako je ugovorom poslodavac preuzeo obavezu da ce zaposleniku za vrijeme trajanja zabrane isplacivati naknadu najmanje u iznosu polovine prosjecne place isplacene zaposleniku u periodu od tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.
Naknadu iz stava 1. ovog clana poslodavac je duzan isplatiti zaposleniku krajem svakog kalendarskog mjeseca.
Visina naknade iz stava 1. ovog clana uskladuje se na nacin i pod uvjetima utvrdenim kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.

18 godina
picajzla0707 kaže...
Jel ti drago uvijek moras biti tako bahat i vrijedjati forumase koji ne misle isto kao ti?
Po cemu zakljucujes da nisam procitao tekst i zasto mislis da bi to istrazivanje trebalo biti sveto pismo samo zato jer se tebi svidja?
Zasto mislis da bi kolicina krumpira, jaja i graha koju mozes kupiti sad ili prije 40 godina trebala precizno pokazati jesu li place danas i onda realno jednake i nema li tu vise faktora od tako jednostavnog izracuna?
Kako onda objasnjavas cinjenicu da je tada odnos place kod nas i u svabiji bio 1:10, a danas je taj odnos 1:3 (cca)? Onda to povlaci i da svabe danas realno imaju triput manju placu nego '78., ili nesto ne stima u tom izracunu.

O čemu ti pričaš, prijatelju? Cijena krumpira (deterdženta, kruha, tenisica, kuće, struje, vodovoda i odvodnje itd.) je u Jugoslaviji bila prilagođena jugoslavenskoj plaći, a u Hrvatskoj je prilagođena njemačkoj plaći. Žišku? To ti je donijelo zajedničko tržište, koje je zajedničko tržište dobara, ali ne i rada, iako bi i to trebalo biti, pa te čokolada milka košta isto u Njemačkoj i Hrvatskoj (malo skuplja u Hrvatskoj), a plaća ti nije njemačka? Žišku?

Je li sad razjašnjena ta velika "misterija" i "otajstvo" Ticine analize?

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice