Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.271.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Izzy kaže...

Dobri osvrti. Povlačim ono gdje sam rekao da ne kritiziraš tj. ne uviđaš loše stvari u medijima. Odnosno svakakvo piskaranje.

Wow!
Ovako nesto se rijetko vida na internetu!
Svaka cast kolega! 

- Psiho246
18 godina

Od počeka se znalo da taj slučaj smrdi ko septička jama=panduri po naredbi odradili "niti vidim nit čujem činjenice". Ukratko nakon tog događaja panduri su okvirno zaključili, da je preminuli onako kao pao sa stolca=okvirno nesretni slučaj.

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/sin-bivseg-sefa-u-policiji-bio-u-ekipi-ubojice-iz-adrenalina-1077622

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
Psiho246 kaže...

Wow!
Svaka cast kolega! 

Ne razumijem zašto ne bih priznao pogrešku? Kako ono kažu, neće mi pasti kruna s glave ako priznam.

16 godina
neaktivan
Drago kaže...

S tim da posao novinara i jest da "provociraju", odnosno iznose informacije i mišljenja koja nisu uvijek u skladu s tvojim uvjerenjem; odnosno, nije im posao podilaženje i povlađivanje bilo kome.

Inače zazirem uopće čitati domaće ili strane portale ali nekim linkom sam naletio na ovaj biser danas, može poslužiti kao primjer:

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrt-nece-ni-danas-emitirati-otvoreno-gledajte-nas-i-sljedecega-tjedna.-lijep-pozdrav/3745035/

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Kosanovic-nakon-otkaza-na-HRT-u-Casno-cu-nositi-medalju-koju-mi-je-Kovacic-okacio-na-prsi

Što se desi sa naprimjer ekipom tipa Denis Latin ili Mirjana Rakić sa svojim docsima i gostima koji se nebave nuzno isključivo domaćim temama,

U ovakvoj drzavi i ostalim zamaskiranim *demokracijama* koje su ustvari oligarhije-plutokracije ukratko rečeno, diljem čitavog bijelog svijeta, pa već i ptice na grani  znaju tko talasa taj najebe. Bilo smjenom ili nekim težim rabotama.

Da se krene sa listom stranih novinara, mogli bi se tu izlistati knjiga.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
neaktivan
Izzy kaže...
Psiho246 kaže...

Wow!
Svaka cast kolega! 

Ne razumijem zašto ne bih priznao pogrešku? Kako ono kažu, neće mi pasti kruna s glave ako priznam.

Zato što si na internetskoj platformi tipa forum (ili općenito bilo kojoj) rijetko viđena vrsta, naime toliko rijetko viđena da te se moze klasificirati kao ružičastog Unicorna :)

18 godina

Pa ti sad pij zašečerenu nezdravu vodurinu pod imenom Fanta.

14 godina
Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
Još se šuker dere ,dajte stisnite te gumbe haha
16 godina
neaktivan

^^

18 godina
neaktivan

Baš kad pomisliš da politika ne može biti veća sprdnja, javi se Šuker koji je karikatura sam po sebi (predsjednik košarkaškog saveza) i složi tako savršenu izjavu koja je gotovo poetska.

1. rečenica - "Većina postoji, ja se ispričavam hrvatskim građanima."

Kada klinci iz nižih razreda osnovne žele ispasti face, reći će nešto u sličnom tonu kao i gospodin Šuker, npr. "Ja se mogu popeti navrh drva, ali ne da mi se sad." Tom rečenicom gospodin Šuker po uzoru na klince, pokušava hrvatski narod uvjeriti da oni stvarno, ali stvarno mogu skupiti većinu, ali im se trenutno ne da. Gospodin Šuker je pokazao zrelost pa se ispričao zato što se njegova stranka nije uspjela popesti navrh drva dok se klinci obično posvađaju.

2. rečenica - "Tri zastupnika iz vladajuće koalicije se nisu javila da neće doći."

Učiteljica (u primjeru Reiner) je ušla u razred. Obično pita redara tko izostaje, ali pošto HDZ-ov redar često ne proziva sve a danas je bitan dan, učiteljica je sama prozivala. Troje učenika nije bilo prisutno, a njihove majke nisu javile u školu da danas neće doći. Na putu do škole su ugledali drvo i odlučili da im je zabavnije penjati se po njemu nego dolaziti na nastavu.

3. rečenica - "S predsjednikom Sabora je dogovoreno da više ni jedan zastupnik neće dobiti putni nalog."

Doktorica više ne smije pisati ispričnice, tj. od sad će trebati stvarno biti bolesni da mogu izostati. Učiteljica Reiner će i dalje nastaviti prozivati samo petkom dok će inače prozivati HDZ-ov redar.

Ja mislim da je Sabor pod palicom nove vlade projekt ministra Hasanbegovića koji želi stvoriti konkurenciju Kerempuhu (možda zbog Bitorajca) jer ovakve satire ne postoji na ovim prostorima. HDZ je postao sam sebi prepreka, danas ga nije kočio ni koalicijski partner, nego je kao jadno dijete s odvezanim tenisicama stao na žnirance i pao licem u blato. Ali ne smeta to njima, oni su seoska djeca naviknuta na blatnjava lica. Nismo mi još ni blizu dna s njima.

Do you understand life?! Do you?!
18 godina

A jel neko pital za mišljenje one druge nenormalne Jugoslavene?

http://www.index.hr/sport/clanak/utisci-nakon-maksimira-svi-normalni-jugoslaveni-su-zabrinuti/893201.aspx

16 godina
16 godina
neaktivan

Vrlo zanimljiv intervju :

13 godina
odjavljen

Pijevac za Big Brother

Colossus7 kaže...

Dvije jabuke sa istog stabla 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 10:52 (harrothar).
16 godina
18 godina
Povoljni reketari.com kaže...

Pa ako ovo nije govor mržnje i prijetnja ubojstvom onda ne znam što je ?!

Uistinu.

No ja ne prijetim.

Ja samo mislim da narod treba demokratskim, referendumskim putem uvesti vrhovnu, smrtnu kaznu i onda istu primjeniti na veleizdajnike, one koji su na pozicijama i dokazano kradu nasu domovinu. 

Kad bi par glavi poletjelo, vidjeli bi koji bi sljedeci isao u kampanju s ciljem krade nase drzave.

- Psiho246
18 godina
18 godina
odjavljen

Za mene su retardirani ljudi kojima je na neku foru sad kriv Most. Nisu im krivi oni supci koji u saboru sjede 25 godina, nakrali su se svega i svacega, nis pametnog ne rade, nema ih na radnom mjestu, uzivaju u domjencima i za to dobivaju punu placu do zadnje lipe.

Pa koji hebeni Most? Most je tu 3 mjeseca i to uz pratnju lopovskih narkomana iz HDZ-a. 

Takve novinare treba po hitnom postupku strpat u zatvor, oni uostalom i jesu jedan od vecih problema danasnjeg drustva (uz bok politicarima), sire mrznju i provokacije po portalima bez posljedica. I iz te mrznje i provokacije nastaju nove vijesti. Kao da staklar pocne razbijat staklene izloge da bi se povecala potraznja za staklom. Da svi rade ko novinari gotovi smo za par mjeseci.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
18 godina

Pozivi na ubojstva bilo koga NISU dopušteni na ovom forumu, a kažnjivi su i po zakonima Republike Hrvatske. Suzdržite se ili ćete biti izbačeni s foruma. 

16 godina
Edge kaže...

Za mene su retardirani ljudi kojima je na neku foru sad kriv Most. Nisu im krivi oni supci koji u saboru sjede 25 godina, nakrali su se svega i svacega, nis pametnog ne rade, nema ih na radnom mjestu, uzivaju u domjencima i za to dobivaju punu placu do zadnje lipe.

Pa koji hebeni Most? Most je tu 3 mjeseca i to uz pratnju lopovskih narkomana iz HDZ-a. 

Takve novinare treba po hitnom postupku strpat u zatvor, oni uostalom i jesu jedan od vecih problema danasnjeg drustva (uz bok politicarima), sire mrznju i provokacije po portalima bez posljedica. I iz te mrznje i provokacije nastaju nove vijesti. Kao da staklar pocne razbijat staklene izloge da bi se povecala potraznja za staklom. Da svi rade ko novinari gotovi smo za par mjeseci.

Nitko ne širi mržnjuu prema MOST-u, već ih se kritizira što je prije svega i posao novinara. Tako funkcioniraju novine u svim razvijenim demokracijama. Na tportalu je nedavno objavljena jedna dobra kolumna koja se dotiče te tematike. Evo jedan citat:

Urednici Der Spiegela, naravno, odmah odgovore: 'Jawohl! Cijeli svijet misli da smo mi kao nekakav nezavisan i profesionalan medij, jer smo kroz desetljeća postojanja nemilosrdno kritički pisali o njemačkim vlastima, jer nam je osnivač Rudolf Augstein čak početkom šezdesetih godine završio u zatvoru jer je objavio državnu tajnu, jer smo razotkrivali špijuniranje NSA, jer smo uvijek ozbiljno shvaćali svoju funkciju novinara kao sedme sile pred kojom trebaju drhtati političari i svi drugi moćnici, pa je čak i jedan Helmut Kohl godinama odbijao za nas dati intervju koliko smo mu se zamjerili svojim pisanjem.

To što netko kritizira i proziva ne znači automatski da širi mržnju. No takvo razmišljanje valjda ide uz mentalni sklop koji drži da treba zatvoriti sve one koji ne pišu hvalospjeve. Tako inače razmišljaju diktatori i autokrati te pristaše ljudi kao što je Erdogan.

A što se tiče MOST-a, oni su ovih pola godine što su prisutni na nacionalnoj političkoj sceni dali dovoljno materijala da ih kritizira i ismijava sljedećih nekoliko godina. Je li Božo ovjerio izjavu kod javnog bilježnika da neće ni sa HDZ-om ni SDP-om  u kolaciju? Je, no onda je HDZ-u omogćio dolazak na vlast koji opet nastavlja po starom. Je li im slogan bio samo reforme? Je, no dobili smo kaos u mnogim dijelovima države te nefunkcioalan sabor i par kojekavkih pokušaja koje je sramotno nazvati reformama.

18 godina
odjavljen
captain_soap_McTawish kaže...

A što se tiče MOST-a, oni su ovih pola godine što su prisutni na nacionalnoj političkoj sceni dali dovoljno materijala da ih kritizira i ismijava sljedećih nekoliko godina. Je li Božo ovjerio izjavu kod javnog bilježnika da neće ni sa HDZ-om ni SDP-om  u kolaciju? Je, no onda je HDZ-u omogćio dolazak na vlast koji opet nastavlja po starom. Je li im slogan bio samo reforme? Je, no dobili smo kaos u mnogim dijelovima države te nefunkcioalan sabor i par kojekavkih pokušaja koje je sramotno nazvati reformama.

Haha, mislis da bi bilo super dobro da su omogucili SDP-u dolazak na vlast? Pa sve je isto u drzavi ko i prije pola godine, ono kaj je funkcioniralo funkcionira i dalje. Opce mi je bezveze komentirati takve povrsne izjave. Koja bi bila razlika?

Kako ce provesti reforme kad cim najave reforme zbombadira ih lijeva i desnica, premali su da proguraju nesto protiv volje velikih, al da su predmet sprdnje, nisu. Bar su dokazali da se moze uc u politicku elitu i pokvarit planove velikima, i to je vec dovoljno.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 17:30 (Edge).
16 godina
Edge kaže...

Haha, mislis da bi bilo super dobro da su omogucili SDP-u dolazak na vlast? Pa sve je isto u drzavi ko i prije pola godine, ono kaj je funkcioniralo funkcionira i dalje. Opce mi je bezveze komentirati takve povrsne izjavećui. Koja bi bila razlika?

Kako ce provesti reforme kad cim najave reforme zbombadira ih lijeva i desnica, premali su da proguraju nesto protiv volje velikih, al da su predmet sprdnje, nisu. Bar su dokazali da se moze uc u politicku elitu i pokvarit planove velikima, i to je vec dovoljnoi

Naravno da ti je bezvezno komentirati kad povrsno citas. Nigdje nisam rekao da bi bilo super da je dosao SDP niti sam simpatizer SDP-a. Meni je nevjerojatno da nakon ovih nekoliko mjeseci njihove vlasti ti jos uvijek vjerujes u tu njihovu mantru o malim, postenim i nepristranim ljudima kojima veliki kvare planove. Mislim da je svakome jasno da su odpocetka bili HDZ-ovi. Trenutno on su ti "drze ljestve" ovakvome HDZ-u da bude na vlasti i oni su dio vladajuće koalicije koja ima većinu u saboru. "Ljevica" (premda je SDP i HNS smijesno tako nazvati) je sad u oporbi i njihov svrha je da "bombardiraju" vladajuću koaliciju. Vladajuća koalicija ima većinu i ako se dobro organizira (ako doći na visoko plaćen posao s masom privilegija smatramo organizacijom) može kroz sabor provesti sve reforme koje želi. MOST je sad u savez s desnicom i ima nezanemariv broj ljudi u saboru i izvrsnoj vlasti koji imaju sve privilegije koje idu s tim. Dakle sada su oni dio te politicke elite i uhljeba i zbog toga snose jednaku odgovornost kao HDZ i SDP.

Ti kažeš problem je u HDZ-u koji im mrsi planove? Ok, neka onda jednostavno izađu iz koalicije i ne dadnu podršku ovoj vladi i idemo na izbore. To im je i bila jedna od mantri. Sjećaš se kako su govorili da Hrvatska nema vremena za nove 4 godine i kako će ako vlada zastrani jednostavno odbiti dati podršku vladi u saboru? To je upravo mehanizam za koji oni tvrdili da će omogućiti provođenje reformi. U konačnici, i sami su znali u što ulaze. Ako ne mogu ništa promijeniti onda je jedino što su dokazali da se i "mali" mogu ugurati među "velike" i s njima podijeliti dio kolača. Po čemu se onda oni razlikuju od "velikih"?

Činjenica je da su odugovlačili s imenovanjima, da sabor gotovo da ne funkcionira (povijesno malo je zakona doneseno u zadnjih par mjeseci), da sucima ustavnoga suda uskoro istječe mandat i da bi mogli imati krizu? Vlada jedva funkcionira.

A tobožnjim reformama koje su ima blokirali nema smisla govoriti kad ih nije ni bilo. Bili su predložili rezanje zdrastva što je u praksi udar na građane i proizvelo bi veliku društvenu štetu. Zatim sada predlažu privatizaciju određenih tvrtki kojim bi hrvatska država dobila 3 milijarde kuna. Inače u jednome videu sam vidio da su godišnje kamate na vanjski dug 15 milijardi kuna, a ukupan dug 289 milijardi. A te tvrtke što se misle prodati bi te 3 milijarde zaradile u par godina. Možda nekome ne štima matematika no te tri milijarde jedva pokriju petinu kamate, a u odnosu na vanjski drug su zanemarive. S tom prodajom ne bismo dobili ništa, samo daljnu devastaciju društva. A i ne zaboravimo pokušaj ukidanja prijevoza srednjoškolcima.

Jedinu "reformu" koju su im pomrsili je ovo o plaćama saborskih zastupnika i ukidanju ureda Stipi Mesiću. To su čisto populističke stvari s kojima se ne bi ništa postiglo isto. A i ovo prvo nešto što bi trebali rješavati interno s HDZ-om i ostalim koalicijskim partnerima. To što oni ne mogu okupiti kvorum je njihova stvar. U suštini, jedino što su oni dosad predlagali je udar na građane i oslabljivanje njihova položaja. Ukidanje županije, obračun s kriminalom, rješavanje velikih i dubinski problema s birokracijom koja je već odavno postala sama sebi svrha? Gdje je to?

A i sami oni i njihovi stavovi su itekako podložni kritikama. Vidim da su se oko pseudoznanstvenih gluposti itekako založili. Npr. GMO i Buljev aktivizam o općepoznatoj štetnosti elektromagnetskih valova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 18:23 (captain_soap_McTawish).
18 godina
Edge kaže...

Za mene su retardirani ljudi kojima je na neku foru sad kriv Most. 

Naravno da je dobrim dijelom kriv most. Znali su s kim idu i kakvi su.

"Tko s djecom liježe popišan se budi".

16 godina
Old Iggy kaže...
Edge kaže...

U ovom slučaju prije odgovara:"Tko sa đavolom tikve sadi, sa đavolom ih i obere!"

18 godina
phoenix2003 kaže...
Old Iggy kaže...
Edge kaže...

U ovom slučaju prije odgovara:"Tko sa đavolom tikve sadi, sa đavolom ih i obere!"

Ah, dalo bi se naslagati poslovica, ima naš narod nažalost iskustva...

12 godina
protjeran

Ovo sam zapamtio od onoga što je rekao:

-švicarska mantra:"Rad, red, disciplina"

-da smo katolici, ovdje bi bio raj.(koliko nas ima takvih po statističkom postotku)

-hoće da inženjeri vladaju

-znastvenik, a moli se Bogu

-moramo kopirati Izralece, Švicarce, Norvežane...

-referirao sa na Rimca, kada je rekao kakve mu je sustav klipove bacao pod noe...

-previše krivih ljudi sa krivim mentalnim sklopom

-ne možemo naprijed sa teškom industrijom

-mobilizacija spobonih ljudi(pametnih...)

Ah, naša je mantra: "Laži, kradi i ne radi", katolici smo radi toga da se razlikujemo od drugih, ovdje vladaju antiintelektualci(intelektualci opće prakse, u sve se kuže, osim u ništa konkretno), tko se hoće kome moliti, to će raditi bio zemljoradnik ili učenjak, nama je bitno samo da se razlikujemo od susjeda, Rimac je pohvalni primjer, al' mu se čudi što nije otišao odavde....

...dobro po meni veli, samo mi nije jasno, kako mu se da to raditi i kako to misliti napraviti. Pa, neće nitko piliti granu na kojoj sjedi, a narod si uvijek si bira iste.

Zato mu valjda tako i je.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 18:46 (PzKpfw).
16 godina
neaktivan
harrothar kaže...

Pijevac za Big Brother

Colossus7 kaže...

Dvije jabuke sa istog stabla 

Bar majstor ovaj put ne liči na Palpatina :)

Znači jedan je James Bond zlikovac , a drugi je Dan Brown zlikovac? :P

Naravno, onaj pesimistično-realistični dio mog mozga govori da je to sve prodavanje magle par ekselans što bi reko ISK, a onaj drugi dio što se nada da lik stvarno pokušava malo mafiji stat na kraj iz unutrašnjih redova direktno, ali ako jest ovo drugo sve se bojim da neće biti niti prvi ni posljedni Papa kojeg će pokušati ušutkati ili roknuti.

Da nisam koga utepio da u google upisuje što znači ISK :)

13 godina
odjavljen
Colossus7 kaže...

Bar majstor ovaj put ne liči na Palpatina :)

Znači jedan je James Bond zlikovac , a drugi je Dan Brown zlikovac? :P

Naravno, onaj pesimistično-realistični dio mog mozga govori da je to sve prodavanje magle par ekselans što bi reko ISK, a onaj drugi dio što se nada da lik stvarno pokušava malo mafiji stat na kraj iz unutrašnjih redova direktno, ali ako jest ovo drugo sve se bojim da neće biti niti prvi ni posljedni Papa kojeg će pokušati ušutkati ili roknuti.

Da nisam koga utepio da u google upisuje što znači ISK :)

Sve su to teorije zabave, a svaka budala ima svoju. :) Ili prodaje drugima maglu (sumnjam da su mu to namjere), ili sam sebi (ne vjerujem da je glup), ili je jednostavno odlučio od svog života napravit misiju i da ga nije briga što će biti sa njime.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 6:37 (harrothar).
16 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bozo-petrov-napad-na-petra-je-napad-na-slobodu/893439.aspx

#‎BašZato‬, s čitavim MOST nezavisnih lista oštro osuđujem fizički napad na novinara RTL.hr-a.

Neka nas ovaj nemili događaj podsjeti na važnost uloge koju novinari i mediji imaju u našem društvu i potaknu nas na zaštitu novinara, kako bi slobodno i bez straha obavljali svoj posao

Ova poruka dolazi od tipa čija je koalicija nedavno na HRT-u podijelila otkaze manje više svim novinarima koji su se ikad drznuli pisati protiv njih. I ne govorim tu nekim "crvenim" novinarima već novinarima koji su savjesno obavljali svoj posao i upozoravali na društvene probleme  za vrijeme ove i one vlasti (uopće nisu bili politički obojenI). Ne trebamo ni spominjati činjenicu da je nedavno novinarka tportala dobila otkaz nakon što je napisala članak o Karamarkovim vezama s ruskim naftnim lobijem. A i u koaliciji je s Karamarkom, tipom koji među novinarima ima ovakvu reputaciju:

http://www.seebiz.eu/policija-zataskavala-prijave-za-obiteljsko-nasilje-protiv-tomislava-karamarka/ar-35184/

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 12:45 (captain_soap_McTawish).
17 godina

Nisam pobornik teorija zavjera ili neki vlelikih grand-master evil planova, ali koji k se jučer na Eurosongu dogodio? 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice