Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.061.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
eevek kaže...
Pa da. Puno je bolje natjerati ljude koje politika ne zanima da izađu na izbore nego da glasuju samo oni koji to žele i koje politika koliko-toliko zanima.
Odličan plan.
Pretpostavljam da prosječni građanin ne smije s*ati niti po nogometnim utakmicama, osim ako aktivno ide na stadion ili se bavi nogometom.
Opet, naravno, nije uopće bitno koga je zaokružio, pa makar to bio i Vuco, jer daleko je odgovornije zaokružiti nekog retarda poput Vuce nego ostati doma.
Varikina u mozgu postaje popularna stvar.
Ako nije išao glasati onda nema pravo sr*ti. To je moje mišljenje. 
Naravno, onog trenutka kada neki šonjo izađe na biračko mjesto i potroši malo tinte na papiru za kružić, ili nešto više ako je inspiriran i želi poništiti listić, stječe apsolutno pravo s*ati po cjelokupnoj političkoj sceni jer je, eto, otišao do kutijice i time stekao pravo biti pravim građaninom Hrvatske, sinom demokracije.
Banaliziraš do bola.
I ova usporedba/pretpostavka s nogometom ti je totalno promašena. 
http://www.norgems.com
17 godina
odjavljen

Inače je ne volim jer je mrvicu vulgarnija, nego preferiram i ne slažem se uvijek, ali ovo je 'u sridu': http://goo.gl/0h4hww

(Super su ova pravila o vulgarnosti koja se odnose i na url iza linka.... NOT. "popîzditi" nije vulgarno.)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Onda ti treba skinut kaput jer si živ na mrtvom tržištu. :)

Ja nisam ni prije bio ograničen samo na HR ,ali daleko od toga da je tržište mrtvo.

mario.L_hr kaže...

Kizo svaka čast na opstanku na tržištu. Znam kako ti je jer se i sam borim s istim problemima svakodnevno. Nekoć veliki uredi su naprosto nestali ili prepolovili svoje kapacitete.

Nije baš da mi je žao nekih - uzmimo za primjer moju bivšu firmu ,IGH ,koji je u zadnje vrijeme u velikm problemima ,a uvijek su se ponašali kao lokalni sileđija.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 13:11 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Tko ne ide na glasanje taj nema što sr*ti.

Gdje je logika u tome? Vi koji glasate ste ih izabrali, po čemu vi onda imate pravo da se bunite na one koji su tamo zbog vas?

Ja, sa druge strane, koji na taj dan nisam glasao, koji čak taj dan nisam ni iz kuće izašao, imam svo pravo da se žalim. Ne kradu nas zbog mene, nego zbog vas. Nije nam loše sa njima na vlasti zbog mene, nego zbog vas.

Šalu na stranu, ne glasam iz samo jednog razloga: znam da se ništa neće promjeniti. Vi lijepo glasajte za ___ (dopuni ime stranke) i siguran sam da će vam se odma sutra povećati plaće i svi problemi u državi da će nestati. Ja ću ko i svaki dan ostati kući i masturbirati...

14 godina
odjavljen
Drago kaže...
Pranja kaže...

A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?

Ma gdje si se ti borio? Daj, molim te, popij kraš express i odi spavati...

Matori, popij Ginko i pročitaj ponovno. To je bilo upućeno Kizi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
r3bl kaže...

Gdje je logika u tome? Vi koji glasate ste ih izabrali, po čemu vi onda imate pravo da se bunite na one koji su tamo zbog vas?

Ja, sa druge strane, koji na taj dan nisam glasao, koji čak taj dan nisam ni iz kuće izašao, imam svo pravo da se žalim. Ne kradu nas zbog mene, nego zbog vas. Nije nam loše sa njima na vlasti zbog mene, nego zbog vas.

Šalu na stranu, ne glasam iz samo jednog razloga: znam da se ništa neće promjeniti. Vi lijepo glasajte za ___ (dopuni ime stranke) i siguran sam da će vam se odma sutra povećati plaće i svi problemi u državi da će nestati. Ja ću ko i svaki dan ostati kući i masturbirati...

Jedini način da na postojećim pravilima igre biraš neku vlast su izbori. Sve ostalo je van pravila.

Ja smatram da onaj tko ne ide glasati nema se ni pravo buniti, jer prema svemu sudeći njemu je i onako svejedno. Samim time onda je licemjerno kritizirati nešto u čemu nisi ni sam sudjelovao, a to je biranje vlasti. 

http://www.norgems.com
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Drago kaže...
Pranja kaže...

A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?

Ma gdje si se ti borio? Daj, molim te, popij kraš express i odi spavati...

Vjerujem da je Drago slučajno pogriješio, ali mi je fascinantno da mu je svejedno 13 ljudi dalo palac gore. {#}

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
12 godina
neaktivan

Ja ne glasam nikad i nemam za koga{#}

17 godina
Pranja kaže...

Kaj to "matori" nije srbizam? Vi doma govorite ćirilicom?

This space for rent!
17 godina
woodgamesfx kaže...

Ja smatram da onaj tko ne ide glasati nema se ni pravo buniti, jer prema svemu sudeći njemu je i onako svejedno. Samim time onda je licemjerno kritizirati nešto u čemu nisi ni sam sudjelovao, a to je biranje vlasti. 

Svatko ima pravo kritizirati bilo što, a posebno vlast. Neovisno o tome je li sudjelovao u njenom biranju ili ne.

Iskreno govoreći, svojim glasanjem ne bih postigao ništa, prije svega zato što pravog izbora nemam. Svi ponuđeni su gotovo u pravilu bezglave i bezidejne spodobe kojima ne bih povjerio ni vođenje zgrade, a ne države.

Bez grižnje savjesti ću poništavati listić ili ne izlaziti na izbore do onog dana kad vidim da izbor postoji. U ovakvom stanju kakvom smo sad, s ovakvim kadrom političara i s konceptom u kojem su koalicije dvaju stranaka potpuno suprotnog "plana i programa" uobičajena stvar potpuno mi je svejedno hoće li na vlasti biti stranka A ili stranka B.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
12 godina
neaktivan

A  koga da glasam??? svi su isti narod cuti dizu mu cene svaki dan donose zakone neke bezvezne svaki dan kradu da vise nema gde korupcija,recite mi koliko je to godina unazad??? tacno ima neko pravo ko kaze "ako ne glasas ne buni se" ali pitam za koga?? ode mirko dodje marko a i jedan i drugi isti...

-Sto se tice ovih Srbomrsca ili Hrvatomrzca kako se vec kaze,nacionalista e zbog takvih smo mi kancer na balkanu i nikad necmo napred govorim i za jedne i druge mislimo bice bolje u eu oce tamo daju dzabe neka dodje neko pa da vidi kako je dzab ovde,znate kad Srbin i Hrvat shvate da su braca tek kad doju gore shvate da nemju nikog blizeg da smo svi mi dole braca al jbga dole smo vecina "suplji" svadjaju nas politicari da mogu da kradu i sedu na vlasti a mi ko ovce ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 13:59 (cardadule).
14 godina
odjavljen
Drago kaže...
Pranja kaže...

Kaj to "matori" nije srbizam? Vi doma govorite ćirilicom?

To ti dođe uz rok službe kao moderator na regionalnom forumu. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

....Vi doma govorite ćirilicom?

{#}

I'm the man, I'm the king, I'm the one that's pure inside... every day, in every way I smell of suicide...
12 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Bez grižnje savjesti ću poništavati listić ili ne izlaziti na izbore do onog dana kad vidim da izbor postoji.

Ti si kao neki revolucionist?

16 godina
woodgamesfx kaže...
r3bl kaže...

Jedini način da na postojećim pravilima igre biraš neku vlast su izbori. Sve ostalo je van pravila.

Trebalo bi te koji ne idu na izbore kazniti na nacin da im se zabrani placanje poreza. Nemaju oni sta sudjelovati u funkcioniranju drzave ako nisu glasovali.
Potpis!
17 godina

Izraelci+Ameri jel pa igraju se ko deca s pepelom,Izlanuo se u nadi da roditelji neče vidit da su zamazani s pepelom.Prvo Izraelci šute ko kurve nismo mi to lansirali, a kasnije ajd ipak jesmo bila je vježba(a jel da) šta su oni mislili da niko neče primjetit lansiranje ili o čem se tu radi zapravo.{#}Smijeh

http://www.vecernji.hr/vijesti/rusi-dvije-rakete-ispaljene-istok-mediterana-sad-nismo-mi-clanak-607658

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
Ezio kaže...

Trebalo bi te koji ne idu na izbore kazniti na nacin da im se zabrani placanje poreza. Nemaju oni sta sudjelovati u funkcioniranju drzave ako nisu glasovali.

Skrušeno prihvaćam svoju kaznu!

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
odjavljen
Flying Elephant kaže...
Danny_HR kaže...

Bez grižnje savjesti ću poništavati listić ili ne izlaziti na izbore do onog dana kad vidim da izbor postoji.

Ti si kao neki revolucionist?

Da... 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Skrušeno prihvaćam svoju kaznu!

E nećeš razbojniče! {#} Kazna: dupli porez za svakoga tko ''unakazi'' glasački listić! {#}

[Samo ti precrtavaj glasački listić - i to je isto glasanje i izražavanje svoje volje ,za razliku od onih koji nisu u stanju ni to napraviti]

A inače ,biskupu Košiću nije dosta vatreno u Vukovaru ,pa još malo začinjava situaciju:

''Vukovarsku priču 'začinio je' smrću (suicidom) Zvonka Bušića retorički se pitajući: Nije čudo da Zvonko Bušić nije mogao više živjeti u takvoj Hrvatskoj, koja postaje – kako rekoh prije godinu dana u Gvozdu – Protuhrvatska!''

Ovaj HDZ nije onaj HDZ!! Karamarko pere ruke od dvojezičnosti: Ovaj HDZ se ne slaže s postavljanjem ploča, to je bio HDZ prije mog dolaska! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 21:16 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Deus ex machina kaže...
Drago kaže...

{#}

i nitko da primjeti, barem nitko od prikazanih u videu...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:50 (Makavelii).
17 godina
thedream kaže...

Evidentno je i svakoj budali jasno kome ova situacija u Vukovaru odgovara, i između ostalog tko ju je i zakuhao, uopće pisanjem jednog takvog Zakona. Između ostalog nije li sa HDZ-om u koaliciji, sad nisam siguran na kojoj razini, tamo u županiji dugi niz godina bio i SDSS, pa čak idemo li do kraja - i na državnoj razini, u samoj prošloj Vladinoj koaliciji (više puta)?!

I sad opet Karamarko na sva zvona trubi o crvenoj bandi, pa njegova sreća nije što je on posebno pametan, već što je narod toliko nepismen, kratkovidan i glup da će ga opet popušiti, od istih onih koji su izdali Vukovar u ratu a koji mu se rugaju čim zinu i u miru. Čitam da se očekuje dolazak desetaka autobusa za petak, svećenstva, čak i Thompsona (?!). Sve jasno, moj zadnji komentar o ovom cirkusu. Bolje, da nekoga ne uvrijedim nehotice (pogotovo ne žrtve ili obitelji stradalnika) a sebe ne naživciram bezveze u ranu zoru.

Ne mogu vjerovati da tim "braniteljima" koji su tamo čekićarili i 20g. nakon rata ništa nije jasno. Kako im u vlastitom, ali i interesu zemlje za koju su se borili, može biti da su pijuni bilo koje političke opcije?! Da li su se oni  borili za nekakvu rasno očišćenu Hrvatsku, za HDZ, desničarsku kakvu koaliciju, protiv EU ?

Table zaista na stranu. O njima se ovdje najmanje radi.

Pa ko bi drugi da nego HDZ jel,Nevinašce oni su odradili akciju "Abolirani" za stranačko dobro i dobru koaliciju sa SDSS-om.No s tim potezom su totalno usrali stvar, jer nikak ne smiješ abolirat ljude koju su tam 1991 bili u četnicima i okolo se derali da je Vukovar srpski grad.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1281&jumpto=3824794&sort=asc&view=flat

Nedavno je u Vukovaru i Vinkovcima bilo Evropsko juniorsko košarkaško prvenstvo u košarci za one koji to nisu znali.Tamo je isto bilo svakakvih gadosti, i to od strane srpskih navijača na koja naša murija nije uopče reagirala na bilo koji način jer im je tak naređeno.Uglavnom pretežno mladi navijači, recimo do dvadeset godina i to srpske nacionalnosti vikali/provociral su one poznate gadosti i to na samim košarkaškim utakmicama i okolo po gradu kad su se vračali doma.Šta su vikali zna se jel dakle ovo je Srbija i te fore, a vikalo se naveliko i neke četničke parole to dobro znaju svi koji tamo žive i koji su to čuli.Baš super dobro su roditelji srpske nacionalnosti naučili svoju dijecu, ili ih podsjetili prenos s koljena na koljeno šta se to vikalo tamo 1991 godine.

Kolko sam ja primjetil a i večina je to skužila, vijest o tom vikanju i urlanju navijača nije nigdje baš spomenuta u javnim TV medijima(ima iznimaka) pogotovo ne na HTV no to me uopče ne čudi.Izgleda da to oni nekaj skrivaju jel, dakle za to se ne smije znat i to kak ti nije bitna nije vijest koju bi trebalo spomenut dakle tipična cenzura na djelu jel.{#}

http://www.zenska-kosarka.com/uoci-pocetka-ep-za-juniorke-u18-u-hrvatskoj/

E sad kaj se tiče Karamarka jel,Izlanuo se on je sposoban/inteligentan i elokventan za političara kao šta je recimo Jugo 45 bio kvalitetan auto.On je klasičan pandur iz pozadine, i tam je trebal ostat neđu špijunima i takvim poslovima koji nisu ovak javni a ne se gurat tam di mu nije mjesto.Bio je danas Karamarko i na Novoj TV, i tamo je udjelio par mudrosti kako je SDP za ovo malo vremena kolko su sad na vlasi uništili hrvatsku industriju te ostalo puno nezaposlenih itd.Fučkaj ga sad da SDP je fakat imal puno toga za uništit, samo je problem kaj je prije njih na vlasti bio HDZ koji je več prije sve popljačkal i uništil.No Karamarko to možda nit ne zna, i to je moguče ili misli da su ljudi zaboravili jel uglavnom živi užas ko da gledam Zonu Sumraka bez greške.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Fučkaj ga sad da SDP je fakat imal puno toga za uništit, samo je problem kaj je prije njih na vlasti bio HDZ koji je več prije sve popljačkal i uništil.No Karamarko to možda nit ne zna, i to je moguče ili misli da su ljudi zaboravili jel uglavnom živi užas ko da gledam Zonu Sumraka bez greške.{#}

Pa vidiš da je već izjavil da ovaj HDZ nema ništa s ''onim'' HDZ-om. Sve su to sad cvjećke ,prosvjetljeni ljudi ,čisti ko suza. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 21:42 (kizo2703).
16 godina
Makavelii kaže...

Deus ex machina kaže...
Drago kaže...

{#}

i nitko da primjeti, barem nitko od prikazanih u videu...{#}

bezveze.

ne zaboravimo da se riječ "ćirilica" koristi i kad se ne govori o pismu. često možeš čuti da netko "sluša" ćirilicu. svi znaju na što se pri tom misli.

tko zna koliko ih je izbačeno iz snimke. ovi koji su ostali u snimci možda nisu na prepad ni skužili grešku. možda jesu i baš ih briga. a možda su bedasti pa ni ne znaju da je greška. uglavnom puno nepoznanica pa najbedastiji ispada tvorac videa koji misli da je nešto postigao svojom uberdomišljatom zamkom.

Potpis!
16 godina
neaktivan
Hvala nebesima da ne živim u tom paklu. Dragi moji branitelji, umjesto da po Vukovaru razbijate glupe table odite u Međimurje razbijati glave. Samo je pitanje vremena kad će se ekipa organizirati i počet nabijat na kolac te smećare. Ovo je stvarno too much i za njih.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/romi-kradu-i-maltretiraju-stanovnike-medjimurja-neka-im-vlada-i-dalje-puni-racune-za-nerad-i-nebrigu-za-djecu/697048.aspx
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
12 godina
neaktivan
14 godina
odjavljen
The Man kaže...
Hvala nebesima da ne živim u tom paklu. Dragi moji branitelji, umjesto da po Vukovaru razbijate glupe table odite u Međimurje razbijati glave. Samo je pitanje vremena kad će se ekipa organizirati i počet nabijat na kolac te smećare. Ovo je stvarno too much i za njih.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/romi-kradu-i-maltretiraju-stanovnike-medjimurja-neka-im-vlada-i-dalje-puni-racune-za-nerad-i-nebrigu-za-djecu/697048.aspx

E to je to.

Treba poslati Cold Steel-a na njih, da vidiš kako ne bi više bilo krađa.

A sad ozbiljno, da netko krivo pogleda kojeg Roma, policija bi došla za 5 minuta i strapala ga u buksu. Tko ono kaže da su manjine zakinute?

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
The Man kaže...

Tko ono kaže da su manjine zakinute?

Najbolje bi bilo da manjina - nema!

Ili misliš da ima bolje rješenje?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
Pranja kaže...

E to je to.

A sad ozbiljno, da netko krivo pogleda kojeg Roma, policija bi došla za 5 minuta i strapala ga u buksu. Tko ono kaže da su manjine zakinute?

Situacija nije ni crna ni bijela, već siva. Imaš situacija u kojima je upravo ovako kao što kažeš ali imaš i hrpu situacija gdje romi izvuku deblji kraj po defaultu. Najveći krivac za to je država koja se ovim problemom ne bavi sustavno već sporadično. Ne vjerujem da će se nešto izmjeniti u dogledno vrijeme.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
Pranja kaže...

E to je to.

Situacija nije ni crna ni bijela, već siva. Imaš situacija u kojima je upravo ovako kao što kažeš ali imaš i hrpu situacija gdje romi izvuku deblji kraj po defaultu. Najveći krivac za to je država koja se ovim problemom ne bavi sustavno već sporadično. Ne vjerujem da će se nešto izmjeniti u dogledno vrijeme.

Točno. S jedne strane imaš stvarno visoku stopu kriminaliteta (kao i svugdje gdje je siromaštvo i besparica), a policija i država svojim nemarom to ne drže pod kontrolom, a s druge strane kad dođu pod "udar zakona", ti isti Romi nagrabuse k'o žuti pa odgovaraju i za ono što je učinio netko sedam općina dalje, ili što policija misli da je možda učinio.  

Ako imate kakvog poznanika u policiji pitajte "pritvorskog nadzornika" koliko pritvorenika Roma "padne na lice" dok ih se privodi, a koliko se to događa ostalima u pritvoru, pa ćete vidjeti da ti ljudi imaju hereditarnu skolnost "padanju na lice", još nedokumentiranu u medicini...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 13:13 (Drago).
17 godina
mario.L_hr kaže...

Ti si iz Međimurja ??

Svaku nedjelju po gradu (Čakovec) ophodnje (ne one policijske, nego romske), ne u potrazi za starim željezom (kao nekad) nego da nešto mraknu. Policija im već godinama ništa ne može, a oni to tek nedavno skužili i sada to koriste do maksimuma. Imam jednog poznanika koji iz inata nije platio kaznu za prebrzu vožnju. Stavili ga u čuzu. On sam u sobi sa 9 roma(na 10 u pritvoru je samo jedan "nerom"). Od smrada nije mogao niti spavati, kaže da još dan danas osjeća ponekad taj smrad u ustima(prošlo više od 2 godine). Isto tako kaže da oni uživaju u pritvoru/zatvoru. Besplatan obrok, igraju karte po cijele dane, topao krevet, kažu bolje nego doma.

U selima koja su blizu romskih naselja, više romske djece u razredima nego ostale. Ništa ne žele učiti, maltertiraju ostalu djecu (više ih je, formiraju bande), djeca dolaze doma mentalno uznemirena (nekotrolirani plać, strah od škole, ostale djece), često dolaze i sa fizičkim ozljedama (ogrebotine, porezotine). O krađama da i ne govorim (često djeca idu bosa doma iz škole, ne govorim o romskoj djeci). Poznanik (prosvjetni radnik), kaže da uopće ne slušaju, ništa ih ne zanima, knjige ne nose u školu (sve ih dobe badava, naša djeca ništa), na svaku jedinicu dolaze do učitelja, guraju mu se u facu, prijete nožem itd. Nastava je na razini mentalno zaostale djece, niti abeceda nije naučena u prvom razredu(taj isti problem imaju i ostala djeca, jer ne mogu se koncentrirati na nastavu stalnim ometanjem).Roditelji nikad ne dolaze na roditeljske, a kada se djete kazni ukorom, cijelo selo dođe prijetiti, buniti se segregacijom i ostalim sranj***em iz "civilizarnog svijeta".

Smatram da je svemu tome kriv sustav, koji i dalje omogućuje da se rome nagrađuje za loše ponašanje, dok kazne nisu dovoljne i većinom se romima čine kao nagrade, a ne kazne. Ima roma koji su normalni ljudi, ali na 2 takva(takvi većinom ne žive u romskim naseljima) dolaze 20 katastrofalnih

Toplo pozivam sve zagovaratelje i ljubitelje roma u Međimurje u naša romsko najgušće naseljena mjesta (Pribislavec, Piškorovec, Džimurec itd). Neka slobodno dovedu i svoju djecu, neka se bave nekim ratarskim poslom, pa nakon toga neka se jave nakon 6 mjeseci takvog života na ovaj forum. Baš me zanimaju reakcije i komentari. Međimurci žive tako već godinama, ljudi u Međimurju vole šuteti i raditi, očito je sad i njima dopi***zdilo, predviđam ludilo slijedećih godinu, dvije. Ja doma već šiljim svoje "rasuhe".

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 13:37 (dado2202).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice