Kad se preselim u Australiju, s hrvatskom putovnicom ću potpalit roštilj. Ćao, nema, gotovo.
Da ,klasičan primjer Rvatine.
A sta bi treba? Zivit u Australiji 50 godina i piydit kako je on Hrvat? Ka i oni gastabajteri koji svaki put kad dodju u HR pricaju kako je "kod nji' u njemačkon", vamo se busaju u prsa sa Hrvatstvom?
Šta bi mu trebalo imponirat šta je Hrvat i treba bi se busat u prsa ka i ostali "Hrvati"? Kakvo domoljublje? Šta je itko od nas dobija sa domoljubljem? Šta je itko od nas dobija sa svojim Hrvatstvom osim par desetaka tisuca eura duga koji mu sjedne cim se rodi?
Tebi imponira to sto si Hrvat? Zbog cega? Se ti pucas na onu "Ne pitaj sta Domovina moze napraviti za tebe, nego sto ti mozes napraviti za svoju Domovinu"? Pa ne postojim ja radi Domovine, nego Domovina postoji radi mene. Ko yebe Domovinu, domovina je ona zemlja koja mi moze pruziti najbolji zivot. Zbilja me zaboli je li to Hrvatska, Kanada, Australija ili Somalija.
Patriotizam nikad nije donio nista dobra. Samo ratove, netrepeljivosti i nerede. A pogotovo Hrvati. Cime se oni mogu ponositi?
A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?
Borio sam se za državu u kojoj će svi biti jednaki i imati jednaka prava i obaveze.

Rvat katolik!