Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.063.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Kad se preselim u Australiju, s hrvatskom putovnicom ću potpalit roštilj. Ćao, nema, gotovo.

Da ,klasičan primjer Rvatine.

A sta bi treba? Zivit u Australiji 50 godina i piydit kako je on Hrvat? Ka i oni gastabajteri koji svaki put kad dodju u HR pricaju kako je "kod nji' u njemačkon", vamo se busaju u prsa sa Hrvatstvom?

Šta bi mu trebalo imponirat šta je Hrvat i treba bi se busat u prsa ka i ostali "Hrvati"? Kakvo domoljublje? Šta je itko od nas dobija sa domoljubljem? Šta je itko od nas dobija sa svojim Hrvatstvom osim par desetaka tisuca eura duga koji mu sjedne cim se rodi?

Tebi imponira to sto si Hrvat? Zbog cega? Se ti pucas na onu "Ne pitaj sta Domovina moze napraviti za tebe, nego sto ti mozes napraviti za svoju Domovinu"? Pa ne postojim ja radi Domovine, nego Domovina postoji radi mene. Ko yebe Domovinu, domovina je ona zemlja koja mi moze pruziti najbolji zivot. Zbilja me zaboli je li to Hrvatska, Kanada, Australija ili Somalija.

Patriotizam nikad nije donio nista dobra. Samo ratove, netrepeljivosti i nerede. A pogotovo Hrvati. Cime se oni mogu ponositi?

kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?

Borio sam se za državu u kojoj će svi biti jednaki i imati jednaka prava i obaveze.

Je, baš ti je takva ispala! Zaku.rac si se borio!
Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 0:01 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
 Ka i oni gastabajteri koji svaki put kad dodju u HR pricaju kako je "kod nji' u njemačkon", vamo se busaju u prsa sa Hrvatstvom?

Ko yebe Domovinu, domovina je ona zemlja koja mi moze pruziti najbolji zivot. Zbilja me zaboli je li to Hrvatska, Kanada, Australija ili Somalija.

Zahvaljujući takvom razmišljanju i jesmo u ovakvim govnima.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
tnakir kaže...
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Kad se preselim u Australiju, s hrvatskom putovnicom ću potpalit roštilj. Ćao, nema, gotovo.

Da ,klasičan primjer Rvatine.

A sta bi treba? Zivit u Australiji 50 godina i piydit kako je on Hrvat? Ka i oni gastabajteri koji svaki put kad dodju u HR pricaju kako je "kod nji' u njemačkon", vamo se busaju u prsa sa Hrvatstvom?

Šta bi mu trebalo imponirat šta je Hrvat i treba bi se busat u prsa ka i ostali "Hrvati"? Kakvo domoljublje? Šta je itko od nas dobija sa domoljubljem? Šta je itko od nas dobija sa svojim Hrvatstvom osim par desetaka tisuca eura duga koji mu sjedne cim se rodi?

Tebi imponira to sto si Hrvat? Zbog cega? Se ti pucas na onu "Ne pitaj sta Domovina moze napraviti za tebe, nego sto ti mozes napraviti za svoju Domovinu"? Pa ne postojim ja radi Domovine, nego Domovina postoji radi mene. Ko yebe Domovinu, domovina je ona zemlja koja mi moze pruziti najbolji zivot. Zbilja me zaboli je li to Hrvatska, Kanada, Australija ili Somalija.

Patriotizam nikad nije donio nista dobra. Samo ratove, netrepeljivosti i nerede. A pogotovo Hrvati. Cime se oni mogu ponositi?

kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?

Borio sam se za državu u kojoj će svi biti jednaki i imati jednaka prava i obaveze.

Evo na official stranici Somalije je stavljen oglas za somalskog gusara, plaća preko 10000$ sa smještajom na ekskluzivnim tankerima i osobnim kuharom. Čini se ko idealan poso za tebe? Obavezno javi kad se spakuješ da nazdravimo ;)

[G] Sapko
17 godina
Da, bas radi mene i meni slicnih. A ne onih koji su vodili ovu tvoju drzavu i jos je vode. Dok si ti gledao oces li izvuc zivu glavu oni su brojali lovu. Kad si se ti vratio doma u srusenu kucu, oni su gradili dvorce. Dok su oni slali svoje sinove i kceri na prestizna sveucilista, ti si svoje gledao gladne, bez perspektive i buducnosti. Dok su oni gradili Domovinu koja ce koristiti njima, ti si se nakon svega opet borio da prezivis,a bio si odbacen i marginaliziran. I onda sam ti ja kriv sto ne priznajem Domovinu koju su ovi skrojili po sebi. I onda sam ja tu lud? (gore se nisam referirao direktno na tebe nego na tisuce drugih branitelja koji vjerujem nisu imali srecekoliko i ti da danas rade, imaju dom, djecu itd..l)
Rvat katolik!
14 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Da, bas radi mene i meni slicnih. A ne onih koji su vodili ovu tvoju drzavu i jos je vode. Dok si ti gledao oces li izvuc zivu glavu oni su brojali lovu. Kad si se ti vratio doma u srusenu kucu, oni su gradili dvorce. Dok su oni slali svoje sinove i kceri na prestizna sveucilista, ti si svoje gledao gladne, bez perspektive i buducnosti. Dok su oni gradili Domovinu koja ce koristiti njima, ti si se nakon svega opet borio da prezivis,a bio si odbacen i marginaliziran. I onda sam ti ja kriv sto ne priznajem Domovinu koju su ovi skrojili po sebi. I onda sam ja tu lud? (gore se nisam referirao direktno na tebe nego na tisuce drugih branitelja koji vjerujem nisu imali srecekoliko i ti da danas rade, imaju dom, djecu itd..l)

Ja sam rekao ćaći: Bolje da ste pobjegli (on i mati).

Što je čovjek dobio? Postao je invalid da bi se govna obogatila i da bi mu djeca bila zakinuta zbog raznih subkultura i interesnih skupina i primorana da odu iz "doma kojeg je branio".

Da smo vani, on bi bio zdrav, imali bi posao, ja i sestra bi nakon faxa dobili poslove i imali normalan život. A što ovdje? Hebenih 1600 kn sa završenim faksom. U jbte, svršavam, bogat sam, evo odmah kupujem rabljeni bicikl za 10 mjeseci čim skupim ostatak koji je ostao od najma stančića u podrumu. A živit od zraka je najzdravije.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dal sam ti TU jel je sasvim u redu biti ogorčen ,ali reci ti meni jednu stvar: dali boldano daje pravo bilo kome da sada stvara kaos?

Jel ti misliš da je ovo u Vukovaru samoorganiziranje ,bez ičijeg političkog utjecaja? Ne znam baš ,sve mi to previše smrdi na dobro poznatu političku organizaciju.

Što se moje ''ljubavi'' prema Domovini tiče ,bez obzira na sve ,još uvijek je jedina koju imam.

17 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Dal sam ti TU jel je sasvim u redu biti ogorčen ,ali reci ti meni jednu stvar: dali boldano daje pravo bilo kome da sada stvara kaos?

Jel ti misliš da je ovo u Vukovaru samoorganiziranje ,bez ičijeg političkog utjecaja? Ne znam baš ,sve mi to previše smrdi na dobro poznatu političku organizaciju.

Što se moje ''ljubavi'' prema Domovini tiče ,bez obzira na sve ,još uvijek je jedina koju imam.

Nisi me razumio, ja nisam ogorcen. Samo ne mogu vjerovati kako se svi vi branitelji kunete u Domovinu, a domovina vas je izyebala koliko je god mogla, i vas i ostale. Domovina nije vasa i nasa, domovina je Todoriceva, Tedeschijeva i sl.

Sto se tice Vukovara, naravno da su to politicke igre, ali ja nisam ni spomenio Vukovar, ja sam reagirao na to sto si Pranju prozvao jer covjek zeli ici trbuhom za kruhom i jer mu vise znaci to sto ce sutra biti koliko toliko siguran, nego to sto ce imati HR domovnicu. Pa to bi i ja napravio. Skoro i jesam.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 8:07 (tnakir).
15 godina
neaktivan

Evidentno je i svakoj budali jasno kome ova situacija u Vukovaru odgovara, i između ostalog tko ju je i zakuhao, uopće pisanjem jednog takvog Zakona. Između ostalog nije li sa HDZ-om u koaliciji, sad nisam siguran na kojoj razini, tamo u županiji dugi niz godina bio i SDSS, pa čak idemo li do kraja - i na državnoj razini, u samoj prošloj Vladinoj koaliciji (više puta)?!

I sad opet Karamarko na sva zvona trubi o crvenoj bandi, pa njegova sreća nije što je on posebno pametan, već što je narod toliko nepismen, kratkovidan i glup da će ga opet popušiti, od istih onih koji su izdali Vukovar u ratu a koji mu se rugaju čim zinu i u miru. Čitam da se očekuje dolazak desetaka autobusa za petak, svećenstva, čak i Thompsona (?!). Sve jasno, moj zadnji komentar o ovom cirkusu. Bolje, da nekoga ne uvrijedim nehotice (pogotovo ne žrtve ili obitelji stradalnika) a sebe ne naživciram bezveze u ranu zoru.

Ne mogu vjerovati da tim "braniteljima" koji su tamo čekićarili i 20g. nakon rata ništa nije jasno. Kako im u vlastitom, ali i interesu zemlje za koju su se borili, može biti da su pijuni bilo koje političke opcije?! Da li su se oni  borili za nekakvu rasno očišćenu Hrvatsku, za HDZ, desničarsku kakvu koaliciju, protiv EU ?

Table zaista na stranu. O njima se ovdje najmanje radi.

Faith divides us - Death unites us.
17 godina
odjavljen
rambox kaže...

Šta reči na ovakvu dole presudu, zar samo pet godina zatvora za ovak nekaj bravo sutkinja bilo bi bolje da ideš radit u Čistoču a ne sudit fučkaj ga sad.{#}

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ocu-monstrumu-pet-godina-za-smrt-dvomjesecne-djevojcice-330482

To je u skladu sa sudskom praksom. Dakle, ništa novo: http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/presuda-maksimalna-kazna-ili-oslobaanje-za-edija-misica-325278 -- U Hrvatskoj se isplati klati, ubijati i sl. To je biznis (uz uobičajenu pljačku).

---

Što se tiče napuštanja domovine... što je čudno u tome? Ljudi imaju izbor: ostati u nekoj zemlji X gdje ih netko smatra ovcama za striženje ili otići u neku drugu zemlju koja im može pružiti pristojan život. Teško je napustiti rodnu grudu, ali postoje različite granice dostojanstva i strpljenja. Tko može osigurati preživljavanje po sebi prihvatljivim uvjetima, može i ostaje, a tko ne može, puno mu je pametnije otići negdje gdje je manje šanse da bude siromašna budala koja se bori za preživljavanje i više da živi od svog rada (što je u Hrvatskoj za mnoge nemoguće, ma kako radno orni bili). Od domoljublja se ne živi, to je fora kad je preživljavanje osigurano.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 8:36 (Tonči).
17 godina

Ma kakav Karamarko. Pa HDZ je od nekoc mocne stranke postao sprd, kao i gazda mu (Karamarko zapravo nikad nije ni bio mocan, niti ima gard, niti ima karizmu... nista. Zbilja mi nije jasno kako je taj dospio na celo HDZ-a). Ako su im ove prljave igrice vrhunac koji mogu dostici, nek se slobodno ubiju.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/drzava-staje-na-kraj-laznim-invalidima-morat-ce-vratiti-povlastice-i-mirovine---301166.html

Napokon. Vratiti mirovine, povlastice i jos kamate i kaznenu prijavu.

Nadam se da ce uskoro krenuti i sa laznim braniteljima.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 8:45 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Yebe* takvu domovinu u kojoj je mladima uspjeh da izađeš iz nje.

Ljudi sorry al tak je. 

http://www.norgems.com
15 godina
neaktivan

Pa koliki kreten retardirani moraš biti da idešspomenik pod zaštitom Unesco-a šarati.. Idemo Donata u Zadru ili šibensku katedralu duž cijele strane posrati sa ušatim - U, naravno, s križićem..

Faith divides us - Death unites us.
17 godina

Jako retardiran? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Pranja kaže...

Ma gdje si se ti borio? Daj, molim te, popij kraš express i odi spavati...

This space for rent!
17 godina
mario.L_hr kaže...

Nemoj tako torrente, ne možeš ljude etiketirati zbog oblika glave. Ima i onih s kockastim glavama koji su OK. Tolerancija prije svega.{#}

Mario - 'oćemo nas dva zapivati Fabijanovu "Heercegovinooooo.... ":-))))

This space for rent!
13 godina
odjavljen
thedream kaže...

Pa koliki kreten retardirani moraš biti da idešspomenik pod zaštitom Unesco-a šarati.. Idemo Donata u Zadru ili šibensku katedralu duž cijele strane posrati sa ušatim - U, naravno, s križićem..

Pa da je barem toliko obrazovan da uopće zna po čemu šara, ne bi bio ustaša (niti komunist). Nezna ni po čemu ni o čemu šara. To su obični idioti koje treba ispendrečit i naplatit kaznu da mora dić kredit na 5 godina da ju plati. Pa da vidiš onda kak će uništavat nacionalnu povijesnu baštinu. Vidiš koliki je kreten, kada niti ne razumije da kao NACIONALIST uništava NACIONALNO blago. Državnu imovinu također, koju smo svi mi platili kroz poreze, koja njemu služi kretenu da mu bude bolje (npr. stanice javnog prijevoza). Nije to ni naci, nema on pojma, nije knjige u životu pročitao a kamoli mein kampf, nezna koje je Kralj Tomislav okrunjen, nezna datum dan nezavisnosti RH. Nezna on ni di je Vukovar na karti. Zna samo ić na tekme vikat ubi srbina i uništavat sve čega se dotakne. To sve samo pendrečit dobro i veeelike globe naplaćivati, najbolje malo po rebrima a puno po đepu, to najbolje liječi idiotizam.

15 godina
Drago kaže...

Mario - 'oćemo nas dva zapivati Fabijanovu "Heercegovinooooo.... ":-))))

Što se mene tiče, pjevanjem rastjerujem sve živo pa i komarce. Ne znam kako ti stojiš po tom pitanju. Nakon par piva me se može nagovoriti na svakakve opačine.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nisi me razumio, ja nisam ogorcen. Samo ne mogu vjerovati kako se svi vi branitelji kunete u Domovinu, a domovina vas je izyebala koliko je god mogla, i vas i ostale. Domovina nije vasa i nasa, domovina je Todoriceva, Tedeschijeva i sl.

Sto se tice Vukovara, naravno da su to politicke igre, ali ja nisam ni spomenio Vukovar, ja sam reagirao na to sto si Pranju prozvao jer covjek zeli ici trbuhom za kruhom i jer mu vise znaci to sto ce sutra biti koliko toliko siguran, nego to sto ce imati HR domovnicu. Pa to bi i ja napravio. Skoro i jesam.

Razumio sam ja tebe jako dobro - a to da nisi ogorčen ,zatakni mačku o rep: pročtaj si malo još jedamput sadržaj poruka u ovoj temi.

Mene nije izyebala uopće ,jel se nisam dao dovesti u takvu situaciju - nakon rata završio sam fakultet ,počeo raditi i na kraju imam svoju firmu ,uredno podmirujem obaveze i ostaje mi dovoljno za ugodan život.

Pranju sam prozvao jedino zbog njegovih laprdanja o nekakvoj neravnopravnosti nas Hrvata i ostalih nacionalnosti.

Kao što ću si uvijek uzeti za pravo i reći bilo kome - uvijek cmizdrite protiv vlasti i države ,a kad treba odlučiti tko će ju voditi ,nema vas nigdje.

Tonči kaže...

Od domoljublja se ne živi, to je fora kad je preživljavanje osigurano.

Neki ,pokazalo se ,jako dobro žive od toga:

.... i tako dalje ....

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 11:13 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

kizo, to što si ti uspio s privatnim biznisom koji očito nije u domeni koja zanima pljačkašku svitu, ne znači da državom ne trese organizirani kriminal iznikao iz rata.

17 godina
kizo2703 kaže...

Razumio sam ja tebe jako dobro - a to da nisi ogorčen ,zatakni mačku o rep: pročtaj si malo još jedamput sadržaj poruka u ovoj temi.

Mene nije izyebala uopće ,jel se nisam dao dovesti u takvu situaciju - nakon rata završio sam fakultet ,počeo raditi i na kraju imam svoju firmu ,uredno podmirujem obaveze i ostaje mi dovoljno za ugodan život.

Pranju sam prozvao jedino zbog njegovih laprdanja o nekakvoj neravnopravnosti nas Hrvata i ostalih nacionalnosti.

Kao što ću si uvijek uzeti za pravo i reći bilo kome - uvijek cmizdrite protiv vlasti i države ,a kad treba odlučiti tko će ju voditi ,nema vas nigdje.

Nemam zasto biti ogrorcen, imam pristojnu placu i siguran posao, stambeno sam zbrinut, emocionalno i drustveno zadovoljan. Ali me lopovluk, korupcija, bahatost i slicno nerviraju i zbog toga pisem ovo sto pisem. Tako da sam, zao mi je sto te moram razocarati, zapravo zadovoljan sa svojim zivotom.

Sto se tice izyebavanja: da, ti si se izvukao, jedan od tisucu. Vecina njih nije.

Sto se tice vlasti i drzave... ja uredno glasam na svim izborima. Nikada za HDZ. Tako da me ni tu nemas sto prozivati. A i nije da imas za koga glasati.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 11:11 (tnakir).
16 godina
kizo2703 kaže...

Borio sam se za državu u kojoj će svi biti jednaki i imati jednaka prava i obaveze.

Osim homoseksualaca, srba, roma...

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

kizo, to što si ti uspio s privatnim biznisom koji očito nije u domeni koja zanima pljačkašku svitu, ne znači da državom ne trese organizirani kriminal iznikao iz rata.

Pa nije baš da građevina i arhitektura ne zanima lopove: probaj se ,recimo u Zagrebu ,prijaviti na neki natječaj za izgradnju? Ili ,sada aktualno - legalizacija?

tnakir kaže...

Ali me lopovluk, korupcija, bahatost i slicno nerviraju i zbog toga pisem ovo sto pisem. Tako da sam, zao mi je sto te moram razocarati, zapravo zadovoljan sa svojim zivotom.

Sto se tice vlasti i drzave... ja uredno glasam na svim izborima. Nikada za HDZ. Tako da me ni tu nemas sto prozivati. A i nije da imas za koga glasati.

I mene ,ali zato neću opterećivati sve oko sebe s tim.

Uvijek imaš za koga ,druga je priča što taj ,kad ga izabereš ,radi kad dođe na vlast. U 99% slučajeva suprotno od onoga što je obećavao u kampanji.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
 uvijek cmizdrite protiv vlasti i države ,a kad treba odlučiti tko će ju voditi ,nema vas nigdje.

Slažem se.

Tko ne ide na glasanje taj nema što sr*ti.

Osobno iskustvo, dosta ljudi koje ja znam ne ide na glasanje, isti su u pravilu veliki kritičari sustava, revolucioneri iz fotelje i samo prozvani uber level zdravo misleće inteligencije te u ponekim slučajevima hedonističko-materijalističko-egoistična prasad. 

BTW ja sam za još restriktnije i represivnije mjere po pitanju obveze glasanja, naime treba uvesti novčanu kaznu za ne izlazak na izbore. Ta ideja nije nova i već se primjenjuje po svijetu. 

http://www.norgems.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 11:27 (woodgamesfx).
17 godina
kizo2703 kaže...

I mene ,ali zato neću opterećivati sve oko sebe s tim.

Uvijek imaš za koga ,druga je priča što taj ,kad ga izabereš ,radi kad dođe na vlast. U 99% slučajeva suprotno od onoga što je obećavao u kampanji.

A cuj, ova tema i postoji da bi se komentirali drustveni, politicki i slicni dogadjaji. Ako ti se ne da citat... jel...

Sto se tice glasanja, odavno nemas za koga glasat, mozes glasat jedino protiv.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

[još jedamput ponavljam:] Zato i jesmo tu gdje jesmo!

17 godina
odjavljen

Onda ti treba skinut kaput jer si živ na mrtvom tržištu. :)

16 godina
woodgamesfx kaže...

Slažem se.

Tko ne ide na glasanje taj nema što sr*ti.

Osobno iskustvo, dosta ljudi koje ja znam ne ide na glasanje, isti su u pravilu veliki kritičari sustava, revolucioneri iz fotelje i samo prozvani uber level zdravo misleće inteligencije te u ponekim slučajevima hedonističko-materijalističko-egoistična prasad. 

BTW ja sam za još restriktnije i represivnije mjere po pitanju obveze glasanja, naime treba uvesti novčanu kaznu za ne izlazak na izbore. Ta ideja nije nova i već se primjenjuje po svijetu. 

Pa da. Puno je bolje natjerati ljude koje politika ne zanima da izađu na izbore nego da glasuju samo oni koji to žele i koje politika koliko-toliko zanima.

Odličan plan.

Pretpostavljam da prosječni građanin ne smije s*ati niti po nogometnim utakmicama, osim ako aktivno ide na stadion ili se bavi nogometom.

Naravno, onog trenutka kada neki šonjo izađe na biračko mjesto i potroši malo tinte na papiru za kružić, ili nešto više ako je inspiriran i želi poništiti listić, stječe apsolutno pravo s*ati po cjelokupnoj političkoj sceni jer je, eto, otišao do kutijice i time stekao pravo biti pravim građaninom Hrvatske, sinom demokracije.

Opet, naravno, nije uopće bitno koga je zaokružio, pa makar to bio i Vuco, jer daleko je odgovornije zaokružiti nekog retarda poput Vuce nego ostati doma.

Varikina u mozgu postaje popularna stvar.

15 godina

Kizo svaka čast na opstanku na tržištu. Znam kako ti je jer se i sam borim s istim problemima svakodnevno. Nekoć veliki uredi su naprosto nestali ili prepolovili svoje kapacitete.

17 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

[još jedamput ponavljam:] Zato i jesmo tu gdje jesmo!

Da, evo, nedavno se vlast promijenila pa se nista nije promijenilo. Mislis da bi neki treci bili bolji? Ili mozda cetvrti. Ajde mi ti preporuci za koga cu glasati da nam bude barem isto, ne trazim bolje.

Rvat katolik!
15 godina

Baš nešto razmišljam da bi se mogao baciti u politiku, u najboljim sam godinama. Vjerujem da ne mogu više za*srati od prethodnika, što će biti mali korak za HR ali veliki za mene.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice