Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.078.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

Drago,a di je sad Hitler da se preokrene rasprava? {#}

Klasika: Where's Hitler when u need one?

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 16:52 (Drago).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Vjerujem da su

Na kraju se sve svodi na ovo.  Vjera u kakvom god obliku. I ona pokrece svijet. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 16:50 (Makavelii).
17 godina
Bukva kaže...

(s)izgoreo kaže...
Bukva kaže...

Brzina rotacije galaksije u centru jednaka je brzini rotacije galaksije u rubnoj točci što je nemoguće po važećim fizikalnim zakonima. Therefore, bog postoji!

ne, utoliko što postoji tamna tvar kojoj je dokaz gravitation lensing a i kakve to ima veze s gorućim grmljem, oživljavanjem mrtvaca i pretvorbom vode u vino?

1. vidi Drago
  2. što to nije teorija, a ne dokazano?

Dokazano je da postoji "nesto" sto zovemo tamnom tvari, a otkrilo se mjerenjima koja su pokazala kako nesto sto nikako ne utjece na materiju/svjetlost, utjece na gravitaciju i sirenje svemira.

Takoder treba znati razlikovati teoriju i hipotezu.

- Psiho246
17 godina

Malo odem tuci po Wehrmachtu u RO i eto nova stranica i pol.

Ne zna se sto je tamna materija i u prvom redu da li uopce postoji.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 16:55 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Dokazano je da postoji "nesto" sto zovemo tamnom tvari, a otkrilo se mjerenjima koja su pokazala kako nesto sto nikako ne utjece na materiju/svjetlost, utjece na gravitaciju i sirenje svemira.

pa pita za teoriju čuda, isus je imao prašak kojeg je donio vremeplovom putujući crvotočinom iz našeg vremena kako bi pravio vino iz vode u svom vremenu 0_o, tako bi to discovery obrazložio

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 17:02 ((s)izgoreo).
17 godina
Psiho246 kaže...

Teorijski je triple DES slaba enkripcija. Empirijski se mož j***t kad naiđeš na taj algoritam.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...
Psiho246 kaže...

Teorijski je triple DES slaba enkripcija. Empirijski se mož j***t kad naiđeš na taj algoritam.

Sada. U budućnosti nemoj biti tako siguran: http://en.wikipedia.org/wiki/Moxie_Marlinspike

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 17:20 (Tonči).
13 godina

Ovo je otišlo toliko banzai daleko da moram braniti vjernike lol.

Vjera je osobna stvar, time je imho u rangu preferencije faking boje (ja volim naranDŽastu btw).  Ne indicira nečiju inteligenciju per se - ne znam bi li vjera, sama po sebi, mogla biti indikator ičega relevantnog o bilo kojem pojedincu (I think not); smiješno mi je da nešto što je tako rašireno u svjetskoj populaciji i heterogeno (jer su osobna tumačenja vjere zaista vrlo ''šarena'') nekome predstavlja temelj za zaključivanje o nečijim kognitivnim kapacitetima i koliko je taj pojedinac ''slobodan'' i ima ''pravi'' pogled na svijet i sebe i whatnot.

Štajaznam, sve dok vas ne krenem pilati s ''istinom'' kako je naranDŽasta the boja, ''live and let live'' (kizo2703 et all, 2013).

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
Psiho246 kaže...
Vjerojatno postoji dio mozga (onaj zaduzen za shvacanje i logiku? nisam 100% siguran, zato je ovo u zagradi) koji je kod vjernika manje razvijen nego kod drugih ljudi.

Vjerojatno nisi mislio na ovako nešto, ali neodoljivo vuče na raznorazne teorije o crncima iz ne tako davnog doba.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
17 godina
sinister_axe kaže...
Psiho246 kaže...
Vjerojatno postoji dio mozga (onaj zaduzen za shvacanje i logiku? nisam 100% siguran, zato je ovo u zagradi) koji je kod vjernika manje razvijen nego kod drugih ljudi.

Vjerojatno nisi mislio na ovako nešto, ali neodoljivo vuče na raznorazne teorije o crncima iz ne tako davnog doba.

Daj da pogodim.

Ja sam isti Hitler, zar ne? {#}{#}

Pa ne znam, nisam vodio nikakva istrazivanja. Ako postoji razlika u mozgu prosjecnog crnca i prosjecnog bijelca, zasto bi to bilo taboo?

Kakvog bi to utjecaja imalo na svijet? Pa apsolutno nikakvog buduci da je sav zivot jednako vrijedan neovisno o boji koze, vjeri ili bilo cemu drugome ukljucujuci i inteligenciju.

U ono sto sam siguran, jest da Azijati definitivno imaju nesto drugacije u svom mozgu, a to zna svako tko se ikada bavio kompetitivnim gamingom.

To me naravno nikako ne dira, no dobro to nije tako opipljiva tema jer Hitler se bavio vise Zidovima i crncima.  {#}

Edit: Da nadodam, svi mi imamo gene koji odreduju neke stvari. Bilo kakve objektivne razlike medu rasama bivaju sve manje buduci da se nas genetski materijal mijesa i svi nedostaci bivaju ispravljeni.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 18:30 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

eh, samo im ti fališ, imaju jednu od najmoćnijih organizacija na zemlji, dogme, zakone, moć, novac i vrhovno biće uza se pa nek ih ono brani {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 18:32 ((s)izgoreo).
17 godina
odjavljen

Psiho, što dalje pišeš, to sam sigurniji da trolaš ili ...

17 godina
Psiho246 kaže...

Ako si citao moje prijasnje postove, valjda si procitao dio gdje sam rekao da je u prakticnom svijetu vjera daleko od osobne stvari.

Slazem se da bi trebala biti i slazem se da nije mjerilo IQ-a, ali mjerilo inteligencije bi u neku ruku moglo biti. Mozak je jako slozena stvar i covjeku mogu razliciti centri biti razvijeni na razlicite nacine. Nisam neurokirurg ali koliko znam, ova moja (laicka) tvrdnja je tocna. Vjerojatno postoji dio mozga (onaj zaduzen za shvacanje i logiku? nisam 100% siguran, zato je ovo u zagradi) koji je kod vjernika manje razvijen nego kod drugih ljudi.

Btw. istina je samo jedna, nisu dvije. Netko mora imati ispravan pogled na svijet, a netko pogresan ako se nadu dvije suprostavljene strane.

To sto ti zoves "pilanjem" bi netko drugi mogao nazvati napretkom ljudske rase.

Ni nakon 5 čitanja ne razumijem dio s IQ-om i inteligencijom. Moguće da si se nespretno izrazio?

Također, predpostavljam da si ovim djelom " koji je kod vjernika manje razvijen nego kod drugih ljudi" ciljao upravo na logiku... Ili na dio mozga zadužen za empatiju? Tj. na što si točno mislio?

Da, istina je samo jedna. Ali tko je sudac? Tko će reći "Psiho ti si u apsolutnom pravu"?

17 godina
markonio kaže...

Ni nakon 5 čitanja ne razumijem dio s IQ-om i inteligencijom. Moguće da si se nespretno izrazio?

Također, predpostavljam da si ovim djelom " koji je kod vjernika manje razvijen nego kod drugih ljudi" ciljao upravo na logiku... Ili na dio mozga zadužen za empatiju? Tj. na što si točno mislio?

Da, istina je samo jedna. Ali tko je sudac? Tko će reći "Psiho ti si u apsolutnom pravu"?

Ne mora biti suca, zasto bi bio sudac?

IQ testom se mjeri, barem koliko ja znam, problem solving?

IQ test je najtocniji test inteligencije kojeg posjedujemo, ali je daleko od savrsenoga. Mislim da je to i sam Einstein izjavio? Ovo da sam se nespretno izrazio i sam priznajem, nemam dovoljno znanja u tom podrucju da bih mogao "trolati" ovdje po forumu. {#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Vjera je osobna stvar, time je imho u rangu preferencije faking boje (ja volim naranDŽastu btw).  Ne indicira nečiju inteligenciju per se - ne znam bi li vjera, sama po sebi, mogla biti indikator ičega relevantnog o bilo kojem pojedincu (I think not); smiješno mi je da nešto što je tako rašireno u svjetskoj populaciji i heterogeno (jer su osobna tumačenja vjere zaista vrlo ''šarena'') nekome predstavlja temelj za zaključivanje o nečijim kognitivnim kapacitetima i koliko je taj pojedinac ''slobodan'' i ima ''pravi'' pogled na svijet i sebe i whatnot.

Štajaznam, sve dok vas ne krenem pilati s ''istinom'' kako je naranDŽasta the boja, ''live and let live'' (kizo2703 et all, 2013).

Cool, I'll take up a fight ;-)

Zapravo - moze.

Prije nego pocnem vuci reference i dugacke dokumente koje iovako-ionako nitko nikad ne cita, pocet cu ovako s primjerima:

• usporedi metropole i pojedince koji tamo zive i odrastaju, s zatvorenijim sredinama. Kad si 'prisiljen' biti okruzen razlicitim kulturama i bojama koze, onda ti je to 'whatever', dokle zatvoren u manjoj sredini padas na zajednicki nazivnik - koji je uglavnom zacrtan najnizim strastima i najjacim strahovima, i sveobuhvatnom "tradicijom".
  • usporedi napredak otkako se upostavila znanstvena metoda i maloprije spomenuti Burden of proof. Primjeti kako se danas puno brze "rijesavaju" sarlatani i ljudi koji su umislili da imaju super moci - cak im se i 12godisnjaci smiju, otkako znanstveni pristup ne znaci istovremeno i strahovanje od lomace ili kamenovanja
  • usporedi kvalitetu zivota svih ljudi u zemljama koje su strogo sekularne, naspram zemalja u kojima to nije tako. Usporedi kako generacije djece, odgajane u duhu tradicije, ne ostvaruju napredak kakav bi mogli, te oni pravi mozgovi, koji su nekoliko desetljeca ispred svoje okoline - jednostavno emigriraju.

I da - inteligencija nije velicina penisa, pa da se oko nje lome koplja. Inteligencija je misic. Treniraj taj mozak, pa ce raditi bolje.

Kao sto sam napisao u inicijalnom postu, i kao sto ti iz struke znas - puno je jednostavnije ispricati sebi bajku i vjerovati u nju, nego se suociti sa strahovima, pogotovu ako su bazirani na egzistencijalnim pitanjima.

Iskustveno - covjek mora susresti smrt da bi znao da tu nema nicega vise, ni nicega manje. Jednostavno jest. Koga briga sta ce bit nakon toga? Saznat cu kad umrem.

Malo nevezano za ovu raspravu, jednom je (s)izgo rekao nesto sto mi se jako upecatilo jer je totalna istina i maksimalno me iritira: "Sta ce biti u buducnosti, kad odjednom to (op.a. istospolni brakovi) bude normalno? A oprostite, pa nismo znali, puj pike ne vazi, to je proslost?"

Dakle, danas je neprihvatljivo tvrditi da je svaki oblik vjere jednostavno (bijedno) rijesenje za puki strah od smtri.... jednom u buducnosti, to ce svima biti jasno, ali koga briga tada...

All truths pass through three stages:

1. First they are ridiculed

2. Then they're violently opposed

3. Finally they're accepted as self-evident

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 18:49 (Deus ex machina).
15 godina
@psiho246: za ovaj post si zaslužio barem tjedan dana hlađenja.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
@psiho246: za ovaj post si zaslužio barem tjedan dana hlađenja.

Ahhh sad dolaze na vidjelo tvoje prave slabosti.

Ako mi mozes objasniti TOCNO u mojem postu sto je diskriminirajuce i zasto zasluzujem hladenje, sam cu otici na tjedan dana u znak priznanja svoje vlastite gluposti.

Edit: Mozda neces imati vremena za to? ;)

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 18:54 (Psiho246).
13 godina
protjeran

Što se tiće Hiće i kršćanstva, znate li vi da se on u svojoj prvoj knjizi divio žaru i "fanatizmu" s kojim su misionari širili svoju vjeru po novom svijetu, te je želio da njegovih sljedbenici budu takvi, te da oni sa tolikim naporom šire njegove ideje.

Hići je to dakako radio sa krivim pobudama, te sve što je on radio je zlo, ali eto zanimljiva je ovo crtica.

World's Strongest, Sharpest Knives
17 godina
Deus ex machina kaže...

I da - inteligencija nije velicina penisa, pa da se oko nje lome koplja.

Kakva se koplja ovdje imaju lomiti? Svima je jasno da je moj najveći!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina

Kad vec zabavljam ovdje, da zabavim do kraja, hehe. {#}

Dodatno cu obrazloziti gornji post, gdje sam iznio tvrdnju da vjerojatno postoji razlika u mozgu vjernika i ne-vjernika.

Prvo ovcica treba razumijeti kako svako nase djelovanje u realnom svijetu ima popratno biolosko-kemijsko djelovanje u nasem mozgu.

Svaka misao koju imate je popracena biolosko-kemijskom reakcijom u mozgu, te je sve sto vas cini ljudima kakvi jeste, jest zadrzano u obliku biolosko-kemijskih reakcija u vasim mozgovima.

Vase vjerovanje, kao nesto sto spada pod misao, takoder je locirano u dijelu vaseg mozga te razvija i cini vase mozgove za nijansu drugacijim od recimo mojeg mozga. (mislim svaki mozak je drugaciji)

Shvacam da je to vama tesko za shvatiti/povjerovati jer bi se suprostavilo vasoj usadenoj dogmi da posjedujete nekakvu "dusu" koja vas cini takvima kakvi jeste, no to su samo price za malu i veliku djecu.

Hihihi. {#}

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 19:11 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Btw. istina je samo jedna, nisu dvije. Netko mora imati ispravan pogled na svijet, a netko pogresan ako se nadu dvije suprostavljene strane.

Tko je taj koji određuje koja je istina ona prava?

Psiho246 kaže...

Vase vjerovanje, kao nesto sto spada pod misao, takoder je locirano u dijelu vaseg mozga te razvija i cini vase mozgove za nijansu drugacijim od recimo mojeg mozga. (mislim svaki mozak je drugaciji)

Hihihi. {#}

Jesi siguran? {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 19:15 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Psiho246 kaže...

Psiho246.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Psiho246.

Psiho247 će imati naprednije mogućnosti {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 19:23 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
epic kaže...
kizo2703 kaže...

Psiho246.

Ne budali. Kad bi ljudi razmisljali bez da uvlace osobne osjecaje u taj proces, svi bi na kraju dosli do jednakih istina.

Takodjer, ono sto je Psiho originalno rekao je istina - ili govoris istinu, ili ne. Nema tu nikad lijevo-desno, a jos nikadije da bi se netko osjecao bolje.

@Tonci

ma naravno, nakon 42 minute bez kisika u mozak, ustala, protegnula noge i popricala o tunelu sa svijetlom... mos' mislit.

Nekad je dosta korisno izgubiti vrijeme za procitati cijeli clanak.

Jako mi je to neko 'uskrsnuce' ako joj je mozak dobijao kisik cijelo vrijeme... postoje ljudi koji vegetiraju u komi na aparatima koji disu za njih i provode im krv godinama - pa ih nitko ne zove 'mrtvacima'.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 19:25 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

A što ako je netko hinduist? Tko će u tom slučaju biti zadužen za to?! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A što ako je netko hinduist? Tko će u tom slučaju biti zadužen za to?! {#}

Kizo, uz svo duzno postovanje, prije nego postavis ovakvo pitanje, ne bi bilo zgorega da se podsjetis razlika izmedju religija koje se vrte oko ideje centralnog bozanstva kao glavnog sudca, i zivotnih filozofija koje se vrte oko ideje da smo sami sebi svoji suci. Hinduizam ima bozanstva, ali su ona uglavnom nevezana za oslobodjenje individualnih ljudi, i sluze vise-manje kao nesto cemu se ljudi mole za dobar urod, dobru sevu, plodan seksualni odnos, etc...

I, uzgred budi receno - hinduizam, poput budizma, centar filozofije pronalazi u ne-bistvu, sto laicki receno znaci da se svako klanjanje bilo ideji, bilo bozanstvu, bilo predmetu - kosi sa osnovnim nacelom. Hinduisti koji odlaze na hodocascenja nisu previse razliciti od standardnih krscanskih popova koji se deiziraju kriz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 19:30 (Deus ex machina).
17 godina
epic kaže...
kizo2703 kaže...

Psiho246.

Hahaha, slusajte mesiju novog doba! {#}

Napokon neogranicena moc o kojoj sam sanjao! {#}

Salu na stranu, istinu ne odreduje nitko. Ne ja, ne Isus, ne Alah.

Istina jest, ona postoji i bez ovih nabrojanih figura.

- Psiho246
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
epic kaže...
kizo2703 kaže...

Psiho246.

Ne budali. Kad bi ljudi razmisljali bez da uvlace osobne osjecaje u taj proces, svi bi na kraju dosli do jednakih istina.

Takodjer, ono sto je Psiho originalno rekao je istina - ili govoris istinu, ili ne. Nema tu nikad lijevo-desno, a jos nikadije da bi se netko osjecao bolje.

Ne budalim. Sve se to može viditi iz njegovih postova.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
Psiho246 kaže...
...

Okeeej, svaki mozak je drugaciji, svaki mozak ima drugacije neuronske veze jer svatko od nas ima drugacija iskustva, drugacija znanja, pa cak i ista znanja shvacamo na razlicite nacine. Dakle, da, postoji razlika u mozgu vjernika i onoga koji ne vjeruje, uostalom, kao sto postoji razlika u mozgu izmedu bilo koja dva covjeka. Ne vidim tu nista novo.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice