Pa, ne baš, ovaj je puno smireniji. Član je Opusa Dei.
Govoriš o Vuki Brigljeviću? Nekako mi je nespojiv s tobom, da budem iskren.
Pa, ne baš, ovaj je puno smireniji. Član je Opusa Dei.
Govoriš o Vuki Brigljeviću? Nekako mi je nespojiv s tobom, da budem iskren.
Tjah, pa na Sv.Misi uredno se čitaju dijelov Starog zavjeta, ali velim od dolaska Isusa, mi ljubimo svoje neprijatelje, te im činimo dobro, dok oni nama čine zlo, odnosno zlo pobjeđujemo dobrim.
Kada velim "grozote", pa tko je čitao SZ, može vidjeti kako je Bog gnjev ispušta na neprijatelje Izraela, logika židova Isuseka, kao Sin Čovječeg je sasvim drugačija. Samo ljubav.
Židovi nisu shvatili da je Isus došao radi njih, te da je On ispunjenje njihovih nadanja i snova.
Jbte,kada se sjetim da je maloprije bila rasprava o seljacima.
Kako li ste samo od njive došli do Hitlera?
Bilo koja tema je od bilo koje druge udaljena najviše dva posta, a Hitler je od svake teme udaljen maksimalno jedan post. (Piše u Pravilima foruma).
Jbte,kada se sjetim da je maloprije bila rasprava o seljacima.
Kako li ste samo od njive došli do Hitlera?
Pa važniji nam je Hitler nego stanje u državi..
Pa da o njemu. Znam ga. Surađivali smo zajedno na instrukcijama iz fizike.

Dobar čovjek.
A ja dobar dečko.

Tjah, pa na Sv.Misi uredno se čitaju dijelov Starog zavjeta, ali velim od dolaska Isusa, mi ljubimo svoje neprijatelje, te im činimo dobro, dok oni nama čine zlo, odnosno zlo pobjeđujemo dobrim.
Kada velim "grozote", pa tko je čitao SZ, može vidjeti kako je Bog gnjev ispušta na neprijatelje Izraela, logika židova Isuseka, kao Sin Čovječeg je sasvim drugačija. Samo ljubav.
Židovi nisu shvatili da je Isus došao radi njih, te da je On ispunjenje njihovih nadanja i snova.
znaci u SZ Bog je prikazan kao netko tko je gnjevan te ubija neprijatelje Izraela dok je u NZ prikazan kao Bog ljubavi koji svima oprasta.
No tada sljedi mindfuck... Isus kaze kako nije dosao ukinuti SZ nego ga ispunuti.
Dakle sto je od ova dva prikaza Boga tocno? I ako je tocan ovaj drugi (NZ) prikaz Boga zasto Isus kaze da nije dosao ukinuti SZ?
Gle, nije došao dokinuti vjeru otaca svojih, nego reći kao posljednji prorok, što je Božja volja. Sa Isusekom prestaju sve Božje objave svijetu.
A licemjerja... Je li ovo tvoj post ili si to možda pisao pod hipnozom? - http://www.bug.hr/forum/post/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/3788824.aspx -
"Hm, pošto je napadao sa bocom, te mi prijeti smrtna opasnost, da smo neko drugo društvo, visoko razvijeno kao neki dijelovi SAD, drage volje bi potegnuo za gunom ispod pulta, te zaprijetio ovom bad guy, da stane, naredio da baci improvizirano oružje, te legne na pod, te da zajedno čekamo dolazak policije. Ako ne bi postupio onako kako ja želim, ili bi pokušao žibe, eh, onda rokaj buraz."
Rokaj buraz. "Samo ljubav".
Evo ti malo citata od Isusa:
Matej 10:34 » "Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač."
Luka 12:51 » "Mislite li da sam ja došao da dam mir na zemlju? Ne, kažem vam, nego razdor."
Inače, tek Novi zavjet uvodi Pakao i vječne muke. U Starom zavjetu kad si mrtav, mrtav si, u Novom zavjetu Isus donosi nova pravila pa više nije dovoljno biti mrtav nego moraš patiti i u vječnim mukama čak ako i ne znaš da si kriv (pogani koji nikad nisu prihvatili kršćanstvo jer nisu ni znali da postoji, primjerice).
Ljubav na kršćanski način.
Radije da me Cro Cop razbuca.
Pa i nije samo nama - Primjerice, inicijativa "U ime obitelji" isto tako smatra da je trenutno najveći problem stanja u državi "definicija braka". HDZ-u isto tako. Biskupu Bozaniću isto tako, on smatra da je trenutno sekularizacija jedan od najvećih problema u hrvatskoj.
Očito su te sve stvari bitno važnije od stanja u državi.
znaci u SZ Bog je prikazan kao netko tko je gnjevan te ubija neprijatelje Izraela dok je u NZ prikazan kao Bog ljubavi koji svima oprasta.
No tada sljedi mindfuck... Isus kaze kako nije dosao ukinuti SZ nego ga ispunuti.
Ne - pa dobio je sina, pa je se raspekmeznuo
Gle, nije došao dokinuti vjeru otaca svojih, nego reći kao posljednji prorok, što je Božja volja. Sa Isusekom prestaju sve Božje objave svijetu.
jbg, muslimani se ne slazu s tobom... oni kazu isto to za muhammeda.
Pa i nije samo nama - Primjerice, inicijativa "U ime obitelji" isto tako smatra da je trenutno najveći problem stanja u državi "definicija braka". HDZ-u isto tako. Biskupu Bozaniću isto tako, on smatra da je trenutno sekularizacija jedan od najvećih problema u hrvatskoj.
Izgleda da onda nismo ništa bolji od njih. :S
Ne - pa dobio je sina, pa je se raspekmeznuo
Isus je rođen da bi bio žrtvovan i na taj način iskupio grijehe čovjeka. Za njega ne postoji nikakvo drugo rješenje nego umiranje na rimskom križu (a ne židovskom) jer da se to nije dogodilo, ovčice bi sve završile u paklu, a ovako to slijedi samo nama krivovjernima.
Okriviti Židove zbog toga što su bili dio Božjeg nauma za otkup ljudskih grijeha žrtvovanjem Sina Božjega (po planu samoga Boga i uz znanje i pristanak Isusa) je posebno idiotsko, ali kršćani nacističkog nagnuća kakve povremeno imamo na forumu to sustavno rade.
Tim prije što Isus nije "stvarno" umro - nakon tri dana je uskrsnuo i postao Bog zajedno s Ocem i Duhom Svetim tako da ako išta, Židovi trebaju imati vječnu zahvalnost svih onih koji se osjećaju kršćanima.
Mislim, Poncije Pilat bi trebao biti barem blaženik, ako ne i svetac - da ga nije bilo - ništa od Iskupljenja, za one koji sporo shvaćaju.
Radije da me Cro Cop razbuca.
I jos bi dobio finu lovu za to. Naravno ako bi te razbucao u ringu ne na ulici. 
Tvoja generacija (a ti si mlađi od mene - '80-i neko godište ili tako nešto?), a vjerojatno i moja će raditi i do 70-te i kasnije. To nije baš tako neobično. Kada su SAD uveli državne penzije oko Drugog svjetskog rata, prosječni životni vijek Amera je bio 63 godine, a penzija je počela stizati od 65-te. Dakle, statistički je bilo vjerojatnije da ćeš biti mrtav prije nego dočekaš penziju. Sada ti je životni vijek u većini EU zemalja visokog standarda i visoke produktivnosti oko 80 godina 50 godina će biti preko 90. Jednostavno se ne može uštediti dovoljno tijekom aktivnog radnog vijeka da bi mogao pristojno živiti od penzije idućih 20-25 godina.
K tome, naš specifični problem je da je kod nas s punim radnim stažom u mirovinu otišlo manje od polovice svih umirovljenika (prijevremene mirovine, invalidi, povlašteni umirovljenici...) tako da sve puca po šavovima...
Negdje sam čitao da je trenutni omjer kod nas 1.2 naprama 1 u odnosu zaposleni-umirovljenici. To nema šanse da može funkcionirati na duže staze. Usporedbe radi jedna nigdjezemska ako se ne varam ima trenutni omjer 3:1.
Negdje sam čitao da je trenutni omjer kod nas 1.2 naprama 1 u odnosu zaposleni-umirovljenici. To nema šanse da može funkcionirati na duže staze. Usporedbe radi jedna nigdjezemska ako se ne varam ima trenutni omjer 3:1.
Ma gotovi smo. Tko može neka ide vani, ili u slučaju profesija koje mogu od doma raditi za strance (programeri kao ti, primjerice) - traži stranu firmu za koju možeš raditi odavdje.
O.K. priznajem, možda moji postovi izgledaju kontradiktorno, ali kada bih išao u svakom postu objašnavati svoj stav, previše bih otišao u širinu.
Ovako od svetoga Augustina, ja se kao kršćanin imam pravo braniti od napada naspram mene(pojam pravednog rata).
Ovi citati od evanđelista Luke i Mateja, tumače se sa strane svećenika, u smislu da je Isus došao izabrati neke od nas, te da nas poziva na obraćenje, dok još ima vremena. Netko će biti za to, netko protiv. Zato nastaje razdor, te mač, kao simbol borbe između vjernika i nevjenika.
Onaj tko nije znao što je grijeh, neće ispaštati radi toga. Dolazak Isuseka spasiti će i one koji su umrli prije Njegova dolaska.
...samoobrana, ako me netko želi ubiti, imam se pravo braniti i po zakonu i po vjeri.
Ako sam pretjerao u svojoj western priči pri nekim upisima, onda je moja greška, ali nekad me ponese.

Nisam nikakav manijak, koji jedva čeka da nekoga "rokne".
.... muslimani se ne slazu s tobom... oni kazu isto to za muhammeda.
Poštujem svoju mlađu braću po vjeri. O.K., oni vjeruju to, ja ne. Neka ljudi u slobodi odluče, da li će vjerovati ili uopće neće.
Poštujem svoju mlađu braću po vjeri. O.K., oni vjeruju to, ja ne. Neka ljudi u slobodi odluče, da li će vjerovati ili uopće neće.
hm, ne znam po cemu su tocno muslimani i krscani braca po vjeri osim sto i jedni i drugi vjeruju u jednog Boga, no u ostatku se razilaze.
npr. krscani vjeruju da je Isus Bog, da je umro na krizu, treci dan uskrsnuo i da su nam po njemu oprosteni grijesi, dok muslimani u to ne vjeruju nego je njima Isus samo jos jedan od proroka i to cak ne niti zadnji..
Braća smo utoliko što i jedni i drugi radimo na boljem svijetu, samo eto, oni na svoj način, mi na svoj. Mi smo na istom zadatku, samo na različite načine to ostvarujemo, a ekipa i raja neka odluči hoće li i koliko slijediti svoj vjeru.
Tim prije što Isus nije "stvarno" umro - nakon tri dana je uskrsnuo i postao Bog zajedno s Ocem i Duhom Svetim
Ti mislis da je ovo tocno?
Ma gotovi smo. Tko može neka ide vani, ili u slučaju profesija koje mogu od doma raditi za strance (programeri kao ti, primjerice) - traži stranu firmu za koju možeš raditi odavdje.
Tim prije što Isus nije "stvarno" umro - nakon tri dana je uskrsnuo i postao Bog zajedno s Ocem i Duhom Svetim
Ti mislis da je ovo tocno?
Misliš da nije?
Isus je dio Svetog trojstva: Otac, Sin i Duh Sveti.
Pripremam se za intervju za posao u jednu firmu, ne bitno...
I sada prolazim kroz 101 problem koji se može pojaviti na razgovoru. Zamjeni vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće. Već vidim - intervju - u redu, ovaj kod zamjene vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće se čini u redu.
Prvi dan posla - napiši metodu koja zamjenjuje vrijednosti dvije proslljeđene varijable.
15 minuta kasnije - radna knjižic... Ovaj, hrvatski kvalifikacijski okvir mi biva vraćen sa obrazloženjem - "zbog kretensko-idiotsko napisane metode".
Čim čovjekt pomisli da je završio u bullshitting-free profesiji, HR odjel te lijepo iznenadi. Samo još treba da neki kvazi-psiholog stoji tamo i tumači korelaciju broja mojih treptaja očima sa brojem bugova po klasi.
Braća smo utoliko što i jedni i drugi radimo na boljem svijetu, samo eto, oni na svoj način, mi na svoj. Mi smo na istom zadatku, samo na različite načine to ostvarujemo, a ekipa i raja neka odluči hoće li i koliko slijediti svoj vjeru.
krizarske ratove i inkviziciju bas i nebi nazvao boljim svijetom jednako kao niti danasnji muslimanski "sveti rat" tj. dzihad. te ubijanje preljubnika i slicno.
btw malo o papama:
http://idesh.net/report/najgori-pape/
I zapamti ovi gore ljudi su vodili cijelu katolicku crkvu kroz povijest, dakle bili su na samom vrhu.
A šta ja ovdje neću pročitati.
Muslimani se kolju između sebe, protiv kršćana i Židova.
Kršćani imaju iza sebe višestoljetnu tradiciju progona i ubojstava Židova, ratova s muslimanima i među sobom.
Židovi ratuju protiv muslimana, ali do sada ne i protiv kršćana ili među sobom, to im se mora priznati.
I na kraju iz svega toga tip s fetišom na pištolje zaključuje da - "rade na boljem svijetu". 
Someone kill me now.
Pripremam se za intervju za posao u jednu firmu, ne bitno...
I sada prolazim kroz 101 problem koji se može pojaviti na razgovoru. Zamjeni vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće. Već vidim - intervju - u redu, ovaj kod zamjene vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće se čini u redu.
Prvi dan posla - napiši metodu koja zamjenjuje vrijednosti dvije proslljeđene varijable.
15 minuta kasnije - radna knjižic... Ovaj, hrvatski kvalifikacijski okvir mi biva vraćen sa obrazloženjem - "zbog kretensko-idiotsko napisane metode".
Čim čovjekt pomisli da je završio u bullshitting-free profesiji, HR odjel te lijepo iznenadi. Samo još treba da neki kvazi-psiholog stoji tamo i tumači korelaciju broja mojih treptaja očima sa brojem bugova po klasi.
Dobio si otkaz s obrazloženjem "zbog kretensko-idiotsko napisane metode"? Koja firma, ako se može znati?
Hm, to nije bolji svijet, ali ti su određena iščašenja. Uvijek je bilo zastranjenja.
Bog nas stalno kuša, teško je nekada odoljeti grijehu.
Sam Isusek veli da nas rešeta kao pšenicu. To je jednostavno tako.
A šta ja ovdje neću pročitati......
I na kraju iz svega toga tip s fetišom na pištolje zaključuje da - "rade na boljem svijetu". 
......
Pape, barem tri posljednja, vele da moramo imati suradnju sa našom mlađom i starijom braćom(muslimani i Židovi) za bolji svijet.
O.K., ovo za oružje tvoje mišljenje. Različito mislimo.
Stručnjak za odmaganje...
Glupost. Život počinje rođenjem, a smrt je kraj života. Kako nešto može umrijeti ako ni nije počelo živjeti? Bog je samo iluzija stvorena od strane ljudi koji se tako lakše nose sa strahom od neizbježne smrti, no prava je istina da vjernici cijeli svoj život prožive pod ručnom zbog bogobojažnosti.
Isus (kao povijesna osoba) nije umro zato da nas spasi, nego zato što su Židovi tada bili nemilosrdni i nisu poštovali njegovo pravo na život, baš kao što su i dan danas jednako brutalni prema Palestincima. Čak im ni Hitler uz svu (za ono vrijeme impresivnu) tehnologiju i mehanizaciju kojom su upravljale zaluđene mase na drogama nije uspio zatrti sjeme i po meni je bio totalno lud što je to i pokušao, umjesto da je u miru proživio svoj život i slikao lijepe slike. Zlo ne možeš pobjediti, jer je ono konstanta koja je uvijek tu oko nas i s vremena na vrijeme malo jače zabljesne da nas na to podsjeti.
Vezano uz abortus i te šeme, možeš reći da faza dozrijevanje ploda nije uspješno privedena kraju odlukom majke, ali ne i da je ona ubila taj plod, jer ubiti plod je nemoguće. Ako stablo jabuke dopusti da njegov plod s grane padne na zemlju i tamo istrune, hoćeš li ga kriviti zbog toga i hoćeš li pitati pčelu da li misli da je to bio loš potez motiviran zlobom? Plod utrobe je upravo to, a ne ljudsko biće. Moderna znanost je apsurdna i sama sebe vrlo rado demantira čim joj se pruži prilika, pa samim tim i nije autoritet na koji se treba pozivati u forumskoj raspravi.

jbg, muslimani se ne slazu s tobom... oni kazu isto to za muhammeda.
Isus je najavio Muhammeda, ali se Biblija mijenjala tijekom povijesti kako je kome odgovaralo pa se i to kroz vrijeme "izgubilo". Vjerujem da je on posljednji "božji" prorok, ali taj njihov bog mi je sumnjiv... :D