Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.085.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Bas mene briga za njega. Ako mu se vec mora suditi, prije bi htio da se to dogodi u Hrvatskoj. Uostalom vlada je predložila izmjene ustava/zakona kojima bi uveli da politička ubojstva ne zastarijevaju (glupost je uopće da i "obična" ubojstva zastarijevaju nakon 20 godina) kako bi sami mogli suditi takvima..

Uostalom Nijemci su već par puta pokušavali doći  preko naseg drzavnog odvjetnistva do Perkovića (97. i kasnije, dvije i neke mislim). Naravno državno odvjetništvo nije našlo nista. Začudo tada nije bilo komentara kako vlast štiti udbase i slično.  

Što imam protiv izručenja Perkovića? Pa recimo da suverene države ne izručuju svoje špijune. Probaj od Izraela tražiti da izruče nekog agenta ili višeg časnika Mossada... 

 -- || \o/
18 godina
epic kaže...
Agent Rico kaže...

Kako zakon ne štiti branitelje kada u zakonu stoji da se RH građani neće izručivati za zločine počinjene prije 2002.?

I ajmo red da je zakon donesen samo radi Perkovića. Pa što desničari imaju protiv toga?

Pitanje je što bilo tko ima protiv toga i što ti toliko imaš protiv toga? Svi normalni i savjesni državljani ove zemlje bi trebali biti protiv toga.

Jesi li da se istraže ubojstva počinjena osamdesetih i da se istraži je li Perković zaista odgovoran za to ili nisi? Očito je da su Nijemci našli neke nove dokaze, inače bi bilo iracionalno išta raditi.

I zašto bi ti štitio mogućeg ubojicu? To je pravo pitanje.

Forum, mjesto gdje ekipa koja inače raspravlja o tome koje je pivo bolje i koje su guzice u 24 sata bolje, odjednom "analizira" domaću i svjetsku politiku.

Žnidaršić.

Gemišt.

Abisinija...

Prvo, čitava ova spika sa Perkovićem "ubojicom" i "udbašom" je nekakav odjek internih borbi bivših i sadašnjih špijunčina i nema veze s "ubojstvima iz 80-tih" (lol - koga boli đon za to, realno?).

Prvo, "kad sam ja bijo mali" u onoj bivšoj državi, javna tajna je bila da je Đurekovića dao ubiti Stane Dolanc, kojemu je ovaj, čini mi se, bio zet, a ne nekakav Perković za kojega do 90-tih nitko živ nije ni čuo. 

Odjednom, prije par godina, Perković je veleubojica "iz 80-tih" (ali stvarno LOL kada pročitam ove maloumne desničarske etikete nekoga tko očito nema pojma o čemu raspravlja pa onda daje neke najopćenitije moguće kvalifikacije...) 

Jugo-udbaš Perković, btw, nikada nije ni bio u "Udbi", koja je, usput rasformirana 1966., već u SDB-u, ali koga briga za takve sitnice u ovako dubokoumnoj forumskoj raspravi? 

I tako taj jugoudbaš kojega su na mjesto hrvatskog jugoudbaša postavili Tuđman i Šušak i koji je navodno podijelio jugopasoše Šušku i njegovim ustašoidima iz Kanade krajem 80-tih odjednom je pod zaštitom - Milanovića iz SDP-a?

Da, jer desničarsko-domoljubna logika barata drugim pravilima i silogizmima od one uobičajene aristotelovske ili matematičke logike. 

This space for rent!
16 godina
Agent Rico kaže...

Što imam protiv izručenja Perkovića? Pa recimo da suverene države ne izručuju svoješpijune. Probaj od Izraela tražiti da izruče nekog agenta ili višeg časnika Mossada... 

Taj "naš" špijun je simbol svega onoga što nije naše i protiv čega se borilo za nezavisnost. Ako aludiraš da je današnja vlast nasljednik tog režima onda shvaćam

Potpis!
17 godina
Drago kaže...

Forum, mjesto gdje ekipa koja inače raspravlja o tome koje je pivo bolje i koje su guzice u 24 sata bolje, odjednom "analizira" domaću i svjetsku politiku.

Zasto ne? Zar jedino diskusije koje su "na nivou" valjaju? Tipa ti i Dipl? Ako se ne koriste kobaje od rijeci, onda ne valja? Deus je to jednom prilikom odlicno napisao: "Ekipa kojoj se da raspravljati o nešto 'težim' temama". I to je to. Jos nam fali zidic i piva i ja zadovoljan.

Ako zelis raspravu na nivou (ili mozda smatras da smo mi glupi ili neadekvatni sugovornici), onda si falio topic (i forum, jel).

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Drago kaže...

Zasto ne? Zar jedino diskusije koje su "na nivou" valjaju? Tipa ti i Dipl? Ako se ne koriste kobaje od rijeci, onda ne valja? Deus je to jednom prilikom odlicno napisao: "Ekipa kojoj se da raspravljati o nešto 'težim' temama". I to je to. Jos nam fali zidic i piva i ja zadovoljan.

Ako zelis raspravu na nivou (ili mozda smatras da smo mi glupi ili neadekvatni sugovornici), onda si falio topic (i forum, jel).

A argumentacije...

Šta ti fali ćevapima sa žoharima i koncertu na kojem ne rade zvučnici? U svemu što konzumiraš tražiš neku kvalitetu. Ili je sada svejedno trpa li svemirski buda svog Ickea i ljude-gmazove u raspravu ili Mali Diplodokus na pet stranica meni objašnjava zašto je James Joyce vrhunski pisac i daje mi tonu primjera i izvora za svoj stav da on jest, nasuprot mome da je to ubibože? 

Pa nije baš isto, prijane, niti je OVAJ forum zamišljen kao mjesto gdje svatko može istovariti bilo kakvu mentalnu dijareju jer je to "sve isto".

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Koliko ja znam Perkovića je osobno ono smeće od Šuška izabralo za svog pomoćnika (uz blagoslov Franje naravno). Čovjek je osobno nadgledao sav šverc oružja u Hrvatsku tada i tko zna što još. Tako da je itekako "naš"..

 -- || \o/
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Žnidaršić.

Gemišt.

Abisinija...

Prvo, čitava ova spika sa Perkovićem "ubojicom" i "udbašom" je nekakav odjek internih borbi bivših i sadašnjih špijunčina i nema veze s "ubojstvima iz 80-tih" (lol - koga boli đon za to, realno?).

Prvo, "kad sam ja bijo mali" u onoj bivšoj državi, javna tajna je bila da je Đurekovića dao ubiti Stane Dolanc, kojemu je ovaj, čini mi se, bio zet, a ne nekakav Perković za kojega do 90-tih nitko živ nije ni čuo. 

Odjednom, prije par godina, Perković je veleubojica "iz 80-tih" (ali stvarno LOL kada pročitam ove maloumne desničarske etikete nekoga tko očito nema pojma o čemu raspravlja pa onda daje neke najopćenitije moguće kvalifikacije...) 

Jugo-udbaš Perković, btw, nikada nije ni bio u "Udbi", koja je, usput rasformirana 1966., već u SDB-u, ali koga briga za takve sitnice u ovako dubokoumnoj forumskoj raspravi? 

I tako taj jugoudbaš kojega su na mjesto hrvatskog jugoudbaša postavili Tuđman i Šušak i koji je navodno podijelio jugopasoše Šušku i njegovim ustašoidima iz Kanade krajem 80-tih odjednom je pod zaštitom - Milanovića iz SDP-a?

Da, jer desničarsko-domoljubna logika barata drugim pravilima i silogizmima od one uobičajene aristotelovske ili matematičke logike. 

Nitko ne nijeće da je Perković imao veze s Tuđmanom i Šuškom. To jedino tebi u glavi.

Tuđman je 90tih dobio ''igrače'' kakve je dobio, njegova zadaća je bila rasporedit ljude kakve već ima (situacija je bila takva da se nije moglo baš ići uokolo i birati ljude) i što bolje ih iskoristiti u situaciji koja se našla (rat). Trebao je raspolagati tako da zabije više ''golova'' nego ''autogolova'' sa svojim ''igračima''. Ako to ne možeš shvatiti, jbg.

Sada je očito da se dio SDP digao jer im vatra gori pod nogama (kao i nekim HDZ-ovcima), i ti mi sada kada je očito da se SDP najviše koprca ideš ubacivat cijeli HDZ. Fuck logic.

I btw. je li mogu pitati s kojeg si brda sišao kada si tako nekulturan u raspravama i neodgojen?

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
Drago kaže...
tnakir kaže...
Drago kaže...

A argumentacije...

Šta ti fali ćevapima sa žoharima i koncertu na kojem ne rade zvučnici? U svemu što konzumiraš tražiš neku kvalitetu. Ili je sada svejedno trpa li svemirski buda svog Ickea i ljude-gmazove u raspravu ili Mali Diplodokus na pet stranica meni objašnjava zašto je James Joyce vrhunski pisac i daje mi tonu primjera i izvora za svoj stav da on jest, nasuprot mome da je to ubibože? 

Pa nije baš isto, prijane, niti je OVAJ forum zamišljen kao mjesto gdje svatko može istovariti bilo kakvu mentalnu dijareju jer je to "sve isto".

Nisam rekao da je to sve isto, medjutim, forum je mjesto gdje Pranji mozes pokazati da je u krivu sa argumentima (na lijepi nacin sam napisao "da Pranji pokazes da je glup" {#}). Mozda covjek nesto i nauci.

Rvat katolik!
16 godina
Agent Rico kaže...

Koliko ja znam Perkovića je osobno ono smeće od Šuška izabralo za svog pomoćnika (uz blagoslov Franje naravno). Čovjek je osobno nadgledao sav šverc oružja u Hrvatsku tada i tko zna što još. Tako da je itekako "naš"..

Koliko ja znam Njemačka ne traži izručenje Perkovića po tom pitanju a sudstvo zna razlikovati takve stvari i kirurški precizno na nečiju štetu ili korist odvojiti jedno kriminalno djelo od drugoga. Uostalom, ako je Perković zaista servisirao, kako ti to kažeš, "smeće", što tebe konkretno smeta u njegovom izručenju? Zapravo ne zanima me konkretno taj slučaj jer vjerujem da nemas osobne koristi od tog izručenja nego me općenito čudi to branjenje stava vlade u slučaju perkovića od vas nekih forumaša. Inače se inzistira na sankcioniranju svega i svačega a sad odjednom to nije potrebno. Zakon koji štiti ovog špijuna bivšeg režima sad je odjednom spasonosan i za naše navodne zločince koji neće morati put srbije u budućnosti. a to bi kao trebalo zadovoljiti"ustašoide" i "desničare". i to je sad argument da su desničari glupi i maloumni pa zato uopće više nije bitno da se tim navodnim zločincima dokaže krivnja i kazni ih se. dosljednost bye bye a negativne emocije, bijes i frustracije te vrijeđanje svih neistomišljenika na forumu su in.

jel vama bitno pravo i pravda ili je bitnije dokazati nekom da je kreten?

Potpis!
18 godina
epic kaže...

Nitko ne nijeće da je Perković imao veze s Tuđmanom i Šuškom. To jedino tebi u glavi.

Tuđman je 90tih dobio ''igrače'' kakve je dobio, njegova zadaća je bila rasporedit ljude kakve već ima (situacija je bila takva da se nije moglo baš ići uokolo i birati ljude) i što bolje ih iskoristiti u situaciji koja se našla (rat). Trebao je raspolagati tako da zabije više ''golova'' nego ''autogolova'' sa svojim ''igračima''. Ako to ne možeš shvatiti, jbg.

Sada je očito da se dio SDP digao jer im vatra gori pod nogama (kao i nekim HDZ-ovcima), i ti mi sada kada je očito da se SDP najviše koprca ideš ubacivat cijeli HDZ. Fuck logic.

I btw. je li mogu pitati s kojeg si brda sišao kada si tako nekulturan u raspravama i neodgojen?

Za glupost imam jako nisku toleranciju, tako da nemaš pojma koliko se suzdržavam u odgovorima na tvoje postove da ti kažem što stvarno mislim.

Jednostavno niti išta znaš niti se išta trudiš naučiti, ali svejedno melješ jedno te isto kao da nisi pročitao ništa od onoga što ti je rečeno.

Pravni "ekspert" ti je anonimni netko i njegova izjava da se braniteljima ne može suditi jer su bili na tlu Hrvatske (''Nekorektno je manipularati s branitelji jer se jako dobro zna da ni jedan neće biti izručen budući da se Domovinski rat vodio u Hrvatskoj.'') - LOL

Onda ti dam primjere i dva linka (http://en.wikipedia.org/wiki/Indictment_and_arrest_of_Augusto_Pinochet i http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_jurisdiction) koji govore da ti možeš napraviti zločin protiv čovječnosti/ratni zločin i u Maloj Mokroj Bari, a da ti za to suditi može i državno odvjetništvo Burkine Fasso, ali ti odbijaš išta od toga pročitati i shvatiti. I dalje neko laprdanje o "ubojstvima iz 80-tih".

Na koncu ispada da Milanović (iz SDP-a) brani Perkovića kojega su na mjesto šefa HRVATSKIH špijuna stavili Šušak i Tuđman (HDZ), iako paralelno sa zakonom "lex Perković" ide i prijedlog promjene Ustava RH koji bi jamčio "nezastarijevanje političkih ubojstava", a što HDZ i Šeks odbijaju prihvatiti pod izlikom da se "ustav ne mijenja svaki dan", iako su tjedan dana ranije izrazili podršku promjeni ustava koju traži inicijativa U ime obitelji ("Brak je zajednica muškarca i žene") i tu nemaju problema s pormjenom ustava?

Tko tu koga brani?

Pa kognitivno si zakinut, ako ti i dalje nije jasno.

This space for rent!
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Na koncu ispada da Milanović (iz SDP-a) brani Perkovića kojega su na mjesto šefa HRVATSKIH špijuna stavili Šušak i Tuđman (HDZ), iako paralelno sa zakonom "lex Perković" ide i prijedlog promjene Ustava RH koji bi jamčio "nezastarijevanje političkih ubojstava", a što HDZ i Šeks odbijaju prihvatiti pod izlikom da se "ustav ne mijenja svaki dan", iako su tjedan dana ranije izrazili podršku promjeni ustava koju traži inicijativa U ime obitelji ("Brak je zajednica muškarca i žene") i tu nemaju problema s pormjenom ustava?

Ti slona pred nosom ne bi vidio.

Je li ti možda jasno zašto je taj prijedlog ''uguran'' u komplet s ''lex Perković''? Ajde malo razmisli dublje (ako možeš) pa se vrati s promišljenim odgovorom.

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 15:32 (epic).
18 godina
epic kaže...

Ti slona pred nosom ne bi vidio.

Je li ti možda jasno zašto je taj prijedlog ''uguran'' u komplet s ''lex Perković''? Ajde malo razmisli dublje (ako možeš) pa se vrati s promišljenim odgovorom.

Ne mogu shvatiti, prepametan si za mene. Ja se s ovim vadim, kako se to fino kaže u trešeti.

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Opet ste krenuli s tim partizan-ustaša raspravama.

Nego, što kažete na nove prosvjede seljaka?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Agent Rico kaže...

Tuđman je u biti dao ultimatum,Nevinašce svim bivšim hrvatskim udbašima pa to je poznata činjenica samo bilo bi bolje da to nije napravil ali kaj moš sad ništa.Dakle ili od sad budete radili za hrvatske intrese ili vas neče bit birajte ali samo brzo izaberite. Ovo podebljano je bilo diplomatski rečeno, a u stvari je značilo dva metra pod zemlju sigurno. Perkovič senior je mogel nestat kak si rekel keks, tj nestat s ovog svjeta to je u ona vremena devedesetih bilo lako za odradit za čas posla. Bivši Hrvatski Udbaši su ionak bili na tankom ledu, zbog svojih djela iz bivše Juge pa bi neki neposluh za njih bio fatalan jer u ratno doba ljudi lako nestaju ko jutarnja magla.{#}

Perkovič stariji zna puno toga, vezano za svakakve nezgodne radnje u hrvatskoj a to nikome ne paše i sad je Perkovič veliki i vruči krumpir to sigurno.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Perkovič stariji zna puno toga, vezano za svakakve nezgodne radnje u hrvatskoj a to nikome ne paše i sad je Perkovič veliki i vruči krumpir to sigurno.Cool

I bas zato meni nije jasno zašto su svi za njegovo izručenje...

 -- || \o/
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Tuđman je u biti dao ultimatum,Nevinašce svim bivšim hrvatskim udbašima pa to je poznata činjenica samo bilo bi bolje da to nije napravil ali kaj moš sad ništa.Dakle ili od sad budete radili za hrvatske intrese ili vas neče bit birajte ali samo brzo izaberite. Ovo podebljano je bilo diplomatski rečeno, a u stvari je značilo dva metra pod zemlju sigurno. Perkovič senior je mogel nestat kak si rekel keks, tj nestat s ovog svjeta to je u ona vremena devedesetih bilo lako za odradit za čas posla. Bivši Hrvatski Udbaši su ionak bili na tankom ledu, zbog svojih djela iz bivše Juge pa bi neki neposluh za njih bio fatalan jer u ratno doba ljudi lako nestaju ko jutarnja magla.{#}

Interesantno je danas čitati proljeve izjave ''znalaca'' o UDBI i udbašima ,a koji u to vrijeme nisu ni bili rođeni ,ili su još vukli jajca po pijesku i nisu ni znali da takvo nešto uopće postoji.

(NHF rambox ,to ne važi samo za tebe ,nego i za ostatak ''znalaca'')

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 15:56 (kizo2703).
17 godina
Ezio kaže...

Taj "naš" špijun je simbol svega onoga što nije naše i protiv čega se borilo za nezavisnost. Ako aludiraš da je današnja vlast nasljednik tog režima onda shvaćam

SR Hrvatska je u ono vrijeme bila americka republika?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
Agent Rico kaže...
rambox kaže...

I bas zato meni nije jasno zašto su svi za njegovo izručenje...

Sudove u Njemačkoj Perkovič senior jedino zanima, vezano za ubojstva na Njemačkom teritoriju jer oni ne praštaju niti ne zaboravljaju ubojstva iz davnih vremena.Sve ostalo osim tih ubojstava, Njemce praktički ne zanima dakle ko je krao/švercal/muljal/prao lovu u hrvatskoj devedesetih to njih ne zanima.Ako je i postojala neka veza između neke njemačke firme ili banke, vezano za neke nepodopštine iz ranih devedesetih u Hrvatskoj to če Njemci gurnut pod tepih. Pa oni su nas Hrvate ionak oni najviše podupirali, pa nema smisla sad kopat po tim stvarima jer bi moglo bit nezgodno itd.

Njemci okvirno i znaju šta se kod nas radilo, recimo oko šverca oružja Njemci su nama i pomagali na neki način ali službenu potvrdu toga nečeš dobit nikad to se zna. E sad ko je tu s naše strane nekaj pokral, vezano za šverc oružja i ostalih stvari boli Njemce đon to je naš problem to mi moramo rješit ali to se nažalost neče dogodit bez greške.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
1domagoj1 kaže...
Ezio kaže...

SR Hrvatska je u ono vrijeme bila americka republika?

kakva je to opaska?

zna se dobro tko je konce vukao u to doba i koji režim je vladao.

Potpis!
17 godina
Ezio kaže...

kakva je to opaska?

Da, a u tom rezimu nasih ljudi nije bilo? Tudman nije bio Hrvat? Slucajno je bio i obavjestajni casnik u partizanima. Ne znam, Mesic isto nije Hrvat? A eto, bio je u KPJ.

Mislim, kad citam bilo komentare, bilo postove vezane uz "nasu" Hrvatsku ispada da Hrvatske u SFRJ nije niti bilo.

16 godina
neaktivan

Jedan link:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nadigrao-bankare-izmijenio-sitna-slova-u-ugovoru-i-sada-trazi-stotine-tisuca-dolara-odstete/693737.aspx

Prije nego se jednostavniji povesele kako su banke prevarene od strane modernog Robin Uda - ovo da je sud ocjenio ugovor vazecim je ili cista novinarska laz ili ogromna greska suda.

Imam prijateljicu koja je pravnica, koja je potvrdila da su ugovori velikom vecinom standardni, i ako prtljas sa standardnim klauzulama i to ne navedes suprotnoj strani prilikom potpisivanja - to ti na sudu nece proci.

They say freak, when you're singled out...
17 godina
Deus ex machina kaže...

Jedan link:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nadigrao-bankare-izmijenio-sitna-slova-u-ugovoru-i-sada-trazi-stotine-tisuca-dolara-odstete/693737.aspx

Prije nego se jednostavniji povesele kako su banke prevarene od strane modernog Robin Uda - ovo da je sud ocjenio ugovor vazecim je ili cista novinarska laz ili ogromna greska suda.

Imam prijateljicu koja je pravnica, koja je potvrdila da su ugovori velikom vecinom standardni, i ako prtljas sa standardnim klauzulama i to ne navedes suprotnoj strani prilikom potpisivanja - to ti na sudu nece proci.

Fora. Samo me zanima kako je "promjene napravio i na web stranici banke".

16 godina
1domagoj1 kaže...
Ezio kaže...

kakva je to opaska?

Da, a u tom rezimu nasih ljudi nije bilo? Tudman nije bio Hrvat? Slucajno je bio i obavjestajni casnik u partizanima. Ne znam, Mesic isto nije Hrvat? A eto, bio je u KPJ.

Mislim, kad citam bilo komentare, bilo postove vezane uz "nasu" Hrvatsku ispada da Hrvatske u SFRJ nije niti bilo.

Tvoja je opaska u rangu opaske nekog osnovnoskolca koji je procitao da je granica sr hrvatske bila iste duzine kao i granica danasnje hrvatske, da su u njoj zivjeli miro, pero i ivica koji i danas u njoj zive, da je more bilo plavo a trava zelena i zakljucio da je to ista drzava. Dakle nepoznavajuci bitne cinjenice. I uz to ne znajuci da su tadasnji udbaski spijuni pratili, maltretirali i ubijali ljude ciji su se istomisljenici godinama kasnije digli i stvorili danasnju hrvatsku. Dakle samo takva osoba moze u ovom slucaju izvaliti da "suverena drzava mora stititi svoje bivse spijune".
Potpis!
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Tvoja je opaska u rangu opaske nekog osnovnoskolca koji je procitao da je granica sr hrvatske bila iste duzine kao i granica danasnje hrvatske, da su u njoj zivjeli miro, pero i ivica koji i danas u njoj zive, da je more bilo plavo a trava zelena i zakljucio da je to ista drzava. Dakle nepoznavajuci bitne cinjenice. I uz to ne znajuci da su tadasnji udbaski spijuni pratili, maltretirali i ubijali ljude ciji su se istomisljenici godinama kasnije digli i stvorili danasnju hrvatsku. Dakle samo takva osoba moze u ovom slucaju izvaliti da "suverena drzava mora stititi svoje bivse spijune".

Ne-trol pitanje:

interesira me, na koji to nacin svi vi znate te neke stvari o povijesti Hrvatske i ostalih balkanskih drzava? Gdje ste naucili sve te stvari?

Podpitanje, ako odgovor bude "u knjigama", da li mozete garantirati da autori tih knjiga nemaju vlastite politicke agende i propagiraju osobne ideje (a ne istinu) kroz te knjige?

17 godina
Ezio kaže...

Sad mi lijepo citiraj gdje sam ja napisao bilo sto vezano uz ovo boldano. {#}

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Drago kaže...
A argumentacije...

Nisam rekao da je to sve isto, medjutim, forum je mjesto gdje Pranji mozes pokazati da je u krivu sa argumentima (na lijepi nacin sam napisao "da Pranji pokazes da je glup" {#}). Mozda covjek nesto i nauci.

Pa ja vidim ovu temu prvenstveno kao neku intern(ij)u "drlj mrlj" kafanu di si možemo pospikat o mnogočem. Tko želi, zaista može puno toga naučiti. Ja iskreno mislim da sam zbog mnogih postova ipak proširio horizonte, ponešto naučio, upišo se od smjeha itd. Kvalitetu vidim u svemu skupa.

Što se tiče ovog perx lex, ono što si rekao, ako je netko negdje počinio neki zločin, pa nek mu sude i u Pakistanu. Koji će mi krac neki masovni ubojica hodat ulicom kao da ništa nije bilo i pravit se mutav. Za koju god da je "momčad" igrao 90'.

Ako mi sâmi ne budemo osudili te zločince kroz sljedećih 10-20 godina, pa osobno ću ih izvozit di god treba, nek im sude.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
Deus ex machina kaže...
Ezio kaže...

Ne-trol pitanje:

interesira me, na koji to nacin svi vi znate te neke stvari o povijesti Hrvatske i ostalih balkanskih drzava? Gdje ste naucili sve te stvari?

Podpitanje, ako odgovor bude "u knjigama", da li mozete garantirati da autori tih knjiga nemaju vlastite politicke agende i propagiraju osobne ideje (a ne istinu) kroz te knjige?

Vidio sam jednom gibonnijev spot "zlatne godine". Ako nisu dovoljne knjige i informacije iz medija, trebalo bi to isto pitanje pitati ove sa suprotne strane, kojima su svi neistomisljenici maloumni ekstremni desnicari i ustasoidi. Sumnjam da su oni osobno imali uvid u sve cinjenice. Ako su negdje procitali da su ustasoidi zlocesti, da li je to istina? Mozda su ustasoidi dobrocudna vanzemaljska bica a sve negativno o njima je najobicnija propaganda.
Potpis!
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Vidio sam jednom gibonnijev spot "zlatne godine". Ako nisu dovoljne knjige i informacije iz medija, trebalo bi to isto pitanje pitati ove sa suprotne strane, kojima su svi neistomisljenici maloumni ekstremni desnicari i ustasoidi. Sumnjam da su oni osobno imali uvid u sve cinjenice. Ako su negdje procitali da su ustasoidi zlocesti, da li je to istina? Mozda su ustasoidi dobrocudna vanzemaljska bica a sve negativno o njima je najobicnija propaganda.

Prvo, nisi mi uopce odgovorio na pitanje, nego napao suprotnu stranu - sto nije argument.

Drugo, alati za stjecanje cinjenicnog uvida su poprilicno jednostavni:

1. koristis logiku da bi izcistio istinu od osobnih osjecaja, lazi i slicnih gluposti

2. pregledas povijest napisanu iz pera nepristranih pisaca (obicno stranaca)

Nalazim da mnogo desnicara zapne vec na prvom koraku, sto anulira ikakvu vrijednost drugog, jer patite od jakog confirmation biasa.

A i pritom, bez uvrede, neku ulogu igra i inteligencija. Primjerice, ja mislim da nisam bas previse bedast, ali ponekad moram procitati neke recenice ili odlomke u postovima 2 ili 3 puta, da bi stvorio kompletnu sliku u glavi. Arogantno zakljucujem da ako ja imam problema s time, a pritom nemam problema drzati megabajte medjusobno ispovezanog koda u glavi i compilirati napamet - da netko prosjecan ima jos vise problema, i zbog toga u startu niti cita, niti razumije, ali ima se potrebu opirati.

Edit:

addendum u vezi knjiga; moj caca je posjedovao veliki broj tih povijesnih kniga koje sam nekad listao iz dosade ("Tko je prodao Jugoslaviju republiku?" ili tako nekako), i sjecam se da sam cak i tada s 15 godina, uvidjao da knjige razlicitih pisaca na istu temu, sadrze suprotna stajalista i iznose argumente za svoju stranu. Sleight of hand, jel?

"Dogodilo se ovo, motiv je pretpostavljam bio ovaj, a razlozi za taj motiv su ovi i ovi, ali necu ti nista reci o ovima koji bi nukeali tu moju hipotezu." 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 18:04 (Deus ex machina).
17 godina
Ezio kaže...

Pogledaj cijeli film. Ok je.

Deus ex machina kaže...
... Arogantno zakljucujem da ako ja imam problema s time, a pritom nemam problema drzati megabajte medjusobno ispovezanog koda u glavi i compilirati napamet - ...

Da, da... {#}

16 godina
"Ako nisu dovoljne knjige i informacije iz medija...". Mislio sam da je to dovoljno bilo za odgovor a ti umjesto da vrijedjas uz totalno neopravdanu aroganciju procitaj i 5, 6 puta ako treba.
Potpis!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice