Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.363.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Po komentarima ispada da kod nas nije nista gore. Grad luzera, banana republika... Utjesno.
Potpis!
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Po komentarima ispada da kod nas nije nista gore. Grad luzera, banana republika... Utjesno.

Baš! Pročitaš ovih par komentara:

MikeT:

I count 21 crewmen standing doing nothing in the photo. How many crewmen does it take to screw in a light bulb in Quebec.

Giovanna:

Hope someone is going to wake up and really start taking care of this beautiful city that is literally falling apart! What a shame! Very simple: Do you want to get paid...WORK! bunch of crooks ruling the city.

irma1957:

Good idea to completely ignore the hundreds of pipes leaking underground for decades.

Angloman:

People make jokes, but this is the result of corruption and the language wars. It's not Quebec bashing -- some of those people leaving just went over a bridge to another corrupt city, but tens of thousands went much further away. (Remember when Montreal was the biggest, best city in the country and Toronto was a sleepy hollow? Find someone under 50 and see if they believe you). Because of this exodus the tax base dropped, those who remained were typically poorer than those who left, and the city didn't keep up maintenance on basic infrastructure. Throw in decades of corruption driving up prices and doing shoddy work and this is the result: streets that we know are not safe, that we know need to be redone as far down as we can dig. The only way we will make it is if we all work together and stop the anger and pointless bickering over issues that are long since settled.

Vrlo slične možeš pročitati na bilo kojem portalu u Hrvatskoj.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Kod nas na svaku losu vijest imamo tisucu komentara da se takve stvari dogadjaju samo kod nas. Dovoljno je virnuti malo na strane portale i eto primjera kako je svuda isto. A govorimo o kanadi, jednoj od "obecanih zemalja". Ako je kod njih tako, kako je tek drugdje. Ne kazem da je kod njih jednako lose kao kod nas ali ocito ih muce isti problemi. Korupcija, svadje oko nebitnih problema itd...
Potpis!
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Kod nas na svaku losu vijest imamo tisucu komentara da se takve stvari dogadjaju samo kod nas. Dovoljno je virnuti malo na strane portale i eto primjera kako je svuda isto. A govorimo o kanadi, jednoj od "obecanih zemalja". Ako je kod njih tako, kako je tek drugdje. Ne kazem da je kod njih jednako lose kao kod nas ali ocito ih muce isti problemi. Korupcija, svadje oko nebitnih problema itd...

Ali zato u Australiji nema problema. :)

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
13 godina
protjeran

Do 23.08 rok za ukidanje Lex Perkovića

Što ako nam se ovo dogodi sankcije zbog jednog čovjeka. Znam da se u vrijeme potjere za Gotovinom, svi vrli politčari i građani zaklinjali, te medija svednevnice bombardirali nevini narod, da ako sudbina jednog naroda, društva, države....ovisi o jednom čovjeku, te da su oni na njegovom mjestu, da bi se oni vrlo rado zakurili na Jelačić placu, da spase čitavi narod.

Zašto danas to nije tako?

Mislim zbog Gotovine nismo mogli u Uniju, a sada kada smo u njoj, nećem surađivati sa istom.

Čemu to licemjerje?

World's Strongest, Sharpest Knives
16 godina

Ne radi se o samo jednome čovjeku, već o zakonu koji će od europskog uhidbenog naloga zaštiti sve one ljude koji su kazneno djelo počinili prije 7. 8. 2002. Time će zaštiti jako velik broj ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 11:49 (captain_soap_McTawish).
13 godina
protjeran

O.K., žikim, ali zakaj bi ti ljudi bili bitni državi, ako su potencijalni zločinci, svakavih vrsta.

Zločin je zločin, bez obzira tko ga počinio.

A i kužim da to sve rade radi ovog konfidenta tajnih službi propale države.

Mislim, ne traži te ljude neke slučajne države, nego ozbiljne, demokratske države Europe, u koje se toliko kunu svi proeuropski orijentirani politčari.

18 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Ne radi se ti o samo jednome čovjeku, već o zakonu koji će od europskog uhidbenog naloga zaštiti sve one ljude koji su kazneno djelo počinili prije 7. 8. 2002. Time će zaštiti jako velik broj ljudi.

Meni a i večini je največi problem ovaj,Nevinašcešta s tim zakonom štite raznu Jugo-Udbašku gamad koja i dan danas ima prste u hrvatskoj vlasti tu je kvaka.Ako EU da ultimatum da se zakon povuče, morat če SDP+izgubljena kompanija demontirat taj zakon i onda udbaši ajmo pravac Švabija fučkaj ga sad.{#}

Opa počeli smo po naredbi i zviždače ili fučkulje privodit na informativni razgovor itd jel.Izlanuo se To me vrača u neka prošla Jugo vremena ti bokca, kad se za slične radnje dobivalo pendrekom po leđima itd.Nema kaj sve ljepše od zgodnijega, ljepo se razvija situacija u popljačkanoj i rasprodanoj EU Hrvatskoj taman za jednu komičnu epizodu Zone Sumraka.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-zvizduka-milanovicu-kninu-privedena-jedna-osoba-clanak-595008

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

O.K., žikim, ali zakaj bi ti ljudi bili bitni državi, ako su potencijalni zločinci, svakavih vrsta.

Zločin je zločin, bez obzira tko ga počinio.

A i kužim da to sve rade radi ovog konfidenta tajnih službi propale države.

Mislim, ne traži te ljude neke slučajne države, nego ozbiljne, demokratske države Europe, u koje se toliko kunu svi proeuropski orijentirani politčari.

LOL, takvo sto ne postoji.

13 godina
protjeran

Ma O.K., mogu se i tako uzeti stvari, ali je poanta da je politička elita se klela u tu Europu(Evropu, kako hoćete...), te sada kada ona nešto traži, sada ono, mi se pravimo Englezi.

Čuli se se neki jezici, da taj tip što ga traže Nijemci, zna puno toga o obogaćenju naši elita nakon raspada Jugotvorevine, te valjda u tome treba tražiti razloge ponašanja ovih na vlasti.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 16:26 (Cold Steel).
18 godina
rambox kaže...
captain_soap_McTawish kaže...
Ne radi se ti o samo jednome čovjeku, već o zakonu koji će od europskog uhidbenog naloga zaštiti sve one ljude koji su kazneno djelo počinili prije 7. 8. 2002. Time će zaštiti jako velik broj ljudi.

Meni a i večini je največi problem ovaj,Nevinašcešta s tim zakonom štite raznu Jugo-Udbašku gamad koja i dan danas ima prste u hrvatskoj vlasti tu je kvaka.Ako EU da ultimatum da se zakon povuče, morat če SDP+izgubljena kompanija demontirat taj zakon i onda udbaši ajmo pravac Švabija fučkaj ga sad.

Isuse, koliko drobiš na ovom forumu, čovjek bi pomislio da stvarno imaš što reći, a sadržaj postova ti je kao i forma: gomila nepismenih gluposti i cirkularnih "duhovitosti" (fučkaj ga, al' je tako...).

Famozni "lex Perković" (LOL) će na kraju vjerojatno pasti i to je dobro. Uopće nije namijenjen zaštiti "Jugo-Udbaške" gamadi (može li se biti nepismeniji, btw?) jer ima jedan neobičan datum u sebi - 7. kolovoza 2002.

Na koji to način taj tako kasni datum štiti ""Jugo-Udbašku gamad", štovani nepismeni diskutante, tim prije što je donesen prijedlog o unošenje odredbe u Ustav o nezastarijevanju političkih ubojstava?

Vi desničari ste stvarno debelo potkapacitirani i imate vizuru koja seže maksimalno do poljskog WC-a u vlastitom dvorištu, ali ne i dalje. 

Što će biti za pet godina (ili sedam, ii 10) kada Srbija uđe u EU i ona počne izdavati svoje europske uhidbene naloge? Misli li itko od degenerika koji tako revu po "lex Perkoviću" da bi onda odredba o 7. kolovozu 2002. ipak nama išla na ruku?

Nijemci su, btw, zadnji koji smiju ikome prigovarati o nepoštivanju uhidbenog naloga jer oni su prvi koji ga uopće nisu poštivali i vlastite građane, bilo osumnjičene za ratne zločine ili čak osuđene ratne zločince (http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Njemacka-desetljecima-odbijala-europski-uhidbeni-nalog-za-nacistickog-zlocinca) nikome nisu izručivali, ali drugima to ne bi tolerirali.

Nadam se da će famozni "lex Perković" pasti, a onda ćemo vidjeti za nekoliko godina kako će se desničarski idioti koji sustavno 20+ godina rade na štetu ove zemlje batrgati kada počnu stizati nalozi za neke druge.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 11:35 (Drago).
17 godina

Kad smo već kod desničara...

Jel ima kakav report sa fešte u Ćavoglavima koliko je ljudi počinilo samoubojstvo pošto ih je dženeral Gotovina otkanto i otišo sa izdajnikom Milanovićem na ručak?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Bukva kaže...

Kad smo već kod desničara...

Jel ima kakav report sa fešte u Ćavoglavima koliko je ljudi počinilo samoubojstvo pošto ih je dženeral Gotovina otkanto i otišo sa izdajnikom Milanovićem na ručak?

Gotovina je Jugo-Udbas, mrzitelj svega hrvatskoga! {#}

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Što će biti za pet godina (ili sedam, ii 10) kada Srbija uđe u EU i ona počne izdavati svoje europske uhidbene naloge? Misli li itko od degenerika koji tako revu po "lex Perkoviću" da bi onda odredba o 7. kolovozu 2002. ipak nama išla na ruku?

Onda će biti komentari tipa "nenarodna vlada koja je prodala branitelje" i sl. {#} 

@Rambox: Tebi je jasno da u HDZu ima više udbaša nego u SPDu? HDZ je protiv tog zakona samo zato što su u oporbi pa moraju biti protiv svega što vlast radi... 

Edit: Vezano uz Thompsona, Čavoglave... http://www.tportal.hr/komentari/blogeri/278818/Kako-je-Thompson-ukrao-Oluju.html

 -- || \o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 12:31 (Agent Rico).
17 godina
neaktivan

Ali stvarno ti desnicari nemaju veze sa mozgom, naravno cast rijetkim izuzecima. Kad procitam ovakve naslove tj. ovakva misljenja dode mi zlo.

http://danas.net.hr/hrvatska/hrvatska-desnica-razocarana-otvoreno-napali-gotovinu

http://dubrovacki.hr/clanak/45770/gotovina-nas-je-izdao-krv-smo-pis-za-njega-a-on-se-ulizivacki-dodvorava

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ogorcena-desnica-nije-ovo-nas-gotovina-ovo-je-vjerski-misionar-nevladin-aktivist-i-nadnacionalni-pacifist/649802.aspx

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Deprimirana-desnica!-Trusic-Gotovina-nas-je-izdao-vise-ne-racunamo-na-njega

Mislim koji su oni k... ocekivali? Da ce ih pozdraviti sa "za dom spremni", reci im kako domovinski rat nije zavrsen, upozoriti sve okupljene na trgu koji su ga docekali na "crvenu bandu" i "crvenu opasnost" i pozvati ih u novi rat/bitku?

btw, daj zamislite reakciju desnicara da Gotovina odluci izjaviti jedan dan kako je on oduvijek bio ponosan ljevicar.. mislim da bi ih pola pocinilo kolektivno samoubojstvo a druga polovica bi dozivjela krizu identiteta... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 13:09 (Makavelii).
18 godina
Drago kaže...

Isuse, koliko drobiš na ovom forumu, čovjek bi pomislio da stvarno imaš što reći, a sadržaj postova ti je kao i forma: gomila nepismenih gluposti i cirkularnih "duhovitosti" (fučkaj ga, al' je tako...).

Famozni "lex Perković" (LOL) će na kraju vjerojatno pasti i to je dobro. Uopće nije namijenjen zaštiti "Jugo-Udbaške" gamadi (može li se biti nepismeniji, btw?) jer ima jedan neobičan datum u sebi - 7. kolovoza 2002.

Na koji to način taj tako kasni datum štiti ""Jugo-Udbašku gamad", štovani nepismeni diskutante, tim prije što je donesen prijedlog o unošenje odredbe u Ustav o nezastarijevanju političkih ubojstava?

Vi desničari ste stvarno debelo potkapacitirani i imate vizuru koja seže maksimalno do poljskog WC-a u vlastitom dvorištu, ali ne i dalje. 

Nijemci su, btw, zadnji koji smiju ikome prigovarati o nepoštivanju uhidbenog naloga jer oni su prvi koji ga uopće nisu poštivali i vlastite građane, bilo osumnjičene za ratne zločine ili čak osuđene ratne zločince (http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Njemacka-desetljecima-odbijala-europski-uhidbeni-nalog-za-nacistickog-zlocinca) nikome nisu izručivali, ali drugima to ne bi tolerirali.

Nadam se da će famozni "lex Perković" pasti, a onda ćemo vidjeti za nekoliko godina kako će se desničarski idioti koji sustavno 20+ godina rade na štetu ove zemlje batrgati kada počnu stizati nalozi za neke druge.

Pa čuj to je tvoje mišljenje,Izlanuo se za koje se meni fučka i to na kubik bez greške svako ima svoja uvjerenja kaj ne.Zakaj bi se naši stavovi i uvjerenja morali poklapat i slagat, zna se kak to ide svako piše kaj oče dok se drži pravila foruma i to je to.{#}

Ovo da se Njemci isto tak nisu poštivali uhidbeni nalog, pa to ja znam i to je poznato odavno. Moj predzadnji post je ciljano i namjerno složen posprdno, prema našoj izgubljenoj vlasti(bivšoj i sadašnjoj) jer su to i zaslužili. Fakat su totalno izgubljeni bez greške, a posljedice tog groznog vrludanja budu hrvatski građani gadno osjetili na svojim leđima bez greške.{#}

No sami smo htjeli uč u nakaradnu EU, niko nas nije gural zapravo praktički i je ali to je sad druga priča.Kak su Njemci okvirno tehnički glavni u EU jel, onda oni mogu reč bit če ovak pa izvršit pritisak i onda prihvati uvjete ili trpi posljedice nema druge.Dakle eto nas sad u EU pa onda ide ko jači taj tlači, a Hrvatska je ovako majušna i očerupana u takvom stanju da ne može ništa drugo nego bit vrlo poslušna. Jel je to stvarno ono kaj su Hrvati i očekivali ulaskom u EU ne nije, prosječan Hrvat misli da u EU rastu jabuke na ogradi a naša vlast samo spominje predpristupne fondove i da harači Hrvate sa što večim porezima baš super.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 12:55 (rambox).
18 godina

Pa da... kad nekog pitaš da kaže nešto o sebi, pretpostavljam da bi vecina odgovorila tipa: "Ja sam Ivan Horvat, suprug, otac dvoje djece, diplomirani <umetni>, radim u <umetni>, u slobodno vrijeme skupljam sličica Životinjskog carstva i pecam na mušicu".

Ovi naši desničari bi odgovorili "Ja sam Mate, Hrvat, branitelj, a dis' ti bija devesprve yebatibogmater, a?".

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa da... kad nekog pitaš da kaže nešto o sebi, pretpostavljam da bi vecina odgovorila tipa: "Ja sam Ivan Horvat, suprug, otac dvoje djece, diplomirani <umetni>, radim u <umetni>, u slobodno vrijeme skupljam sličica Životinjskog carstva i pecam na mušicu".

Ovi naši desničari bi odgovorili "Ja sam Mate, Hrvat, branitelj, a dis' ti bija devesprve yebatibogmater, a?".

eeee nemas blage veze kolko si ovo dobro pogodio i kolko sam ovo puta dozivio u raznim raspravama na internetu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 13:03 (Makavelii).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

To je to! Bog i Hrvati!

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...
tnakir kaže...

To je to! Bog i Hrvati!

Rvati katolici.

Rvat katolik!
16 godina

vaše poimanje desničara kao nekakvih neandertalaca je jednako poimanju ljevičara kao jugokomunistosrbočetnika

Potpis!
18 godina
Ezio kaže...

vaše poimanje desničara kao nekakvih neandertalaca je jednako poimanju ljevičara kao jugokomunistosrbočetnika

Pa da. Oko za oko.

Btw: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2095549/Right-wingers-intelligent-left-wingers-says-controversial-study--conservative-politics-lead-people-racist.html

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 13:42 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Ezio kaže...

vaše poimanje ekstremnih desničara kao nekakvih neandertalaca je jednako poimanju ljevičara kao jugokomunistosrbočetnika

Fix'd.

16 godina
1domagoj1 kaže...
Ezio kaže...

vaše poimanje ekstremnih desničara kao nekakvih neandertalaca je jednako poimanju ljevičara kao jugokomunistosrbočetnika

Fix'd.

čak ni to ne mora biti točno. možeš zamisliti schwartza da govori kao brđanin iz splita?

Potpis!
17 godina
neaktivan

Evo po jednima Gotovina se slizuje sa komunistima i udbasima, po drugima zamjera mu se sto nije nista ucinio da se Veljko Maric vrati zeni i djeci a  neki treci misle da je Gotovina "zbunjen" te se pitaju sto mu se dogodilo? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 14:35 (Makavelii).
18 godina
neaktivan
Ezio kaže...

čak ni to ne mora biti točno. možeš zamisliti schwartza da govori kao brđanin iz splita?

Nije sad stvar govora, to je tnakir cisto iz zezancije stavio.

Procitaj ovih par linkova iznad, ovaj Trusic, bar po ovome sto pise je blago receno - idiot. On je valjda ocekivao da ce Gotovina dojahati na tigru s macem u ruci dok ori Thomspon i odvesti ljude u rat protiv komunista, Srba, udbasa, anti-hrvata i protivnika svega hrvatskog. A i po tome sto pise i on i ovaj Marijacic, cini mi se da im bas i nije jasno da je aboliciju pobunjenih Srba potpisao Tudman. /sigh

18 godina
1domagoj1 kaže...

A i po tome sto pise i on i ovaj Marijacic, cini mi se da im bas i nije jasno

Njima puno toga nije jasno. Među ostalim i to da je domovinski rat završen prije 18 godina, WWII prije skoro sedamdeset...

18 godina
Agent Rico kaže...
Drago kaže...

Onda će biti komentari tipa "nenarodna vlada koja je prodala branitelje" i sl. {#} 

@Rambox: Tebi je jasno da u HDZu ima više udbaša nego u SPDu? HDZ je protiv tog zakona samo zato što su u oporbi pa moraju biti protiv svega što vlast radi... 

Edit: Vezano uz Thompsona, Čavoglave... http://www.tportal.hr/komentari/blogeri/278818/Kako-je-Thompson-ukrao-Oluju.html

Zakaj to meni uopče govoriš jel,Smijeh ko da ja to ne znam(pa u Hrvatskoj ima bivših Udbaša na bacanje) i kaj ti možda namiguješ da sa sam ja HDZ-ovac jel?Ja na primjer do sad nikad za nikog nisam glasal u Hrvatskoj, a ubuduče niti ne namjeravam fakat nema koristi sad je prekasno sve su upropastili kome to još nije jasno bit če jasno to sigurno. Recimo sad SDP ode sa vlasti ali za kog glasat jel, HDZ hm HNS ili za Lesarovu stranku+HSLS možda jesu li oni spasitelji jel ili najbolje da preuzmemo Star Trek filozofiju pa rješeno.Izlanuo se

Poanta svega je da nema nikakve razlike između HDZ-a i SDP-a te HNS-a i ostalih sličnih stranaka, pa to je sve ista nesposobna intresna skupina nametnika na leđima prosječnih hrvatskih građanina. Ali svi oni imaju nešto zajedničko, a to je da štite jedni druge dok god to mogu vezano za malo šire intrese koji nisu onak na površini.Sve hrvatske stranke su kroz tolke godine pokazale kao totalno nesposobni za vodit jednu državu i tu je sva mudrost.Uvjek nakon smjene vlasti u hrvtaskoj, ljudi dobiju lažnu nad da če doč do promjena no to nikad nismo dočekali no niti nečemo u skorijoj budučnosti nama treba drastična promjena.

Sječa se neko SPD-a i Račana, tamo 2000 kad su došli na vlast pa obečavali čistku i pospremanje kriminala i sveg ostalog. Šta se dogodilo pa ništa jel dakle ne talasaj, kad je sve to povezano ako pokreneš čistku počet če iskakat neželjeni kosturi iz ormara i eto frke za one koji su trenutno na vlasti.

Još je bilo smješnije ona igra ili galama oko računa sa pokredenom lovom u Inozemstvu jel. Tu je posebno cirkusant Mesič bio glasan dok je bil predsjednik, pa kaj je on stvarno mislil da se to uopče može rješit samo tak šta je fakat neko njemu povjeroval da se tu išta može razotkrit.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 14:44 (rambox).
18 godina
Old Iggy kaže...

Njima puno toga nije jasno. Među ostalim i to da je domovinski rat završen prije 18 godina, WWII prije skoro sedamdeset...

Dovoljno je ovo boldano. Nothing more to say.

Cudim se sto nema onih sto vicu "a di si ti bija četrnajste".

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 14:44 (tnakir).
18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Dovoljno je ovo boldano. Nothing more to say.

Cudim se sto nema onih sto vicu "a di si ti bija četrnajste".

Ako ih i ima, teško im je vikat'... {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice