Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.372.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...

I mnogi drugi se s njom ne slažu, i?

Ne mora otvoriti firmu za to.

Vjerojatno se ne slazu, ali ima logike to sto kaze. Kratkorocno, kad je nesigurnost zaposljavanja ogromna, nezaposlenost velika, a drzava steze obruc s ogromnim nametom, siva ekonomija nije toliko losa. Jer ljudi makar na taj nacin zarade neke novce koje _trose_ cime onda direktno pune drzavnu blagajnu. Drugacije bi vjerojatno pocrkali od gladi. Ili se na neki nacin prikvacili drzavi na sisu preko socijale i sto smo time dobili?

Eto, gdje je onda tu toliki problem sto on naplati tih 50kn/h bez PDV-a? {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina

Old Iggy... pa PDV sluzi da se financiraju uhljebi, da se izvlaci lova iz drzave, da se daju penzije falsim braniteljima te da nasi zastupnici i ministri mogu zivjeti u luksuzu. Ostalo sto ostane se rasporedi na zdravstvo, kulturu, prosvjetu, razvoj itd itd...

Malo ironije, ali zapravo, ovo je blize stvarnosti nego ironiji. Ja kao zaposlenik u privatnom sektoru imam manja prava a vece obaveze nego sto to ima neki meho koji radi u drzavnoj firmi a ja ga financiram. Go figure.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 13:52 (tnakir).
18 godina
Ivan(4) kaže...

Da li primećuješ da si mi isekao rečenicu na pola kako bi je bolje izvukao iz konteksta?! U drugom delu rečenice se pominje država, a dalje u postu i regulatorna uloga banke.

Da, jer si u startu krenuo u potpuno krivom smjeru. Tvoja plaća nije samo tvoja plaća.

18 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

I mnogi drugi se s njom ne slažu, i?

Ne mora otvoriti firmu za to.

Vjerojatno se ne slazu, ali ima logike to sto kaze. Kratkorocno, kad je nesigurnost zaposljavanja ogromna, nezaposlenost velika, a drzava steze obruc s ogromnim nametom, siva ekonomija nije toliko losa. Jer ljudi makar na taj nacin zarade neke novce koje _trose_ cime onda direktno pune drzavnu blagajnu. Drugacije bi vjerojatno pocrkali od gladi. Ili se na neki nacin prikvacili drzavi na sisu preko socijale i sto smo time dobili?

Eto, gdje je onda tu toliki problem sto on naplati tih 50kn/h bez PDV-a? {#}

To što oni onda troše ne znače da je to dobro. Loše je što prije toga nije naplaćen porez.

Gdje je problem? Problem je što u tim radovima nije naplaćeno tih 12,5 kn.

@tnakir - nažalost, niti je ironično niti blizu istini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 14:21 (Old Iggy).
18 godina
Old Iggy kaže...
Ivan(4) kaže...

Da li primećuješ da si mi isekao rečenicu na pola kako bi je bolje izvukao iz konteksta?! U drugom delu rečenice se pominje država, a dalje u postu i regulatorna uloga banke.

Da, jer si u startu krenuo u potpuno krivom smjeru. Tvoja plaća nije samo tvoja plaća.

O, koji si car! Ako i misliš da sam krivo počeo, učini mi, pročitaj celu rečenicu. Staje u jedan red, neće ti pozliti. Ili, da ti prepričam, piše da (od obaveza) postoji nešto između poslodavca i mene, države i mene i države i poslodavca. Dakle nikog nisam zaboravio. Ali, naravno, ako staneš posle onog "poslodavca i mene", ispada da sam državu zaboravio. I ti si lepo na tom mestu isekao rečenicu i sad ponovo insistiraš da si dobro uradio. Evo, ja ću tebe slično citirati:

Old Iggy kaže...

To što oni onda troše znače da je to dobro. Gdje je problem?

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

To što oni onda troše ne znače da je to dobro. Loše je što prije toga nije naplaćen porez.

Ok, nemas posao (legalno), nemas para za trositi. Priljev u blagajnu = 0 kn. Radis u fusu, dobis nesto sitno para za trositi. Priljev u blagajnu = xxx kn.

Dugorocno je to alarm da nesto nije u redu i da treba poduzeti mjere da se stvar ispravi. Kratkorocno, u blagajni imas xxx kn.

Na kraju ce taj lik potrositi tih 50 kn i opet dati 12.5 kn drzavi. Da, u prvom slucaju (kad bi zaracunao cijenu usluge 62.5 kn) drzava bi dobila 25 kn. Ali kojim mehanizmom ti mislis to regulirati?

Covjek da par instrukcija mjesecno da ima neku kintu za izlazak subotom navecer. Zar cemo ga natjerati da placa i mirovinsko za to? I zdravstveno? Zastitu na radu? PDV? Dopunsko? Gluposti.

Ili drugi primjer, lik kosi dvorista susjedima i oni mu daju neku kintu za to. Lupiti PDV i na to? I sve ostale poreze i namete? Rofl.

18 godina
Ivan(4) kaže...
Old Iggy kaže...
Ivan(4) kaže...

O, koji si car! Ako i misliš da sam krivo počeo, učini mi, pročitaj celu rečenicu. Staje u jedan red, neće ti pozliti. Ili, da ti prepričam, piše da (od obaveza) postoji nešto između poslodavca i mene, države i mene i države i poslodavca. Dakle nikog nisam zaboravio. Ali, naravno, ako staneš posle onog "poslodavca i mene", ispada da sam državu zaboravio. I ti si lepo na tom mestu isekao rečenicu i sad ponovo insistiraš da si dobro uradio. Evo, ja ću tebe slično citirati:

Old Iggy kaže...

To što oni onda troše znače da je to dobro. Gdje je problem?

Prvo, krenuo si potpuno krivo, banke su tu uvedena kao regulacija. Sad ponovo sam pročitaj što si sve napisao.

Što se tiče ovog mog citata - gdje tu vidiš problem?

1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Ok, nemas posao (legalno), nemas para za trositi. Priljev u blagajnu = 0 kn. Radis u fusu, dobis nesto sitno para za trositi. Priljev u blagajnu = xxx kn.

Dugorocno je to alarm da nesto nije u redu i da treba poduzeti mjere da se stvar ispravi. Kratkorocno, u blagajni imas xxx kn.

Na kraju ce taj lik potrositi tih 50 kn i opet dati 12.5 kn drzavi. Da, u prvom slucaju (kad bi zaracunao cijenu usluge 62.5 kn) drzava bi dobila 25 kn. Ali kojim mehanizmom ti mislis to regulirati?

Covjek da par instrukcija mjesecno da ima neku kintu za izlazak subotom navecer. Zar cemo ga natjerati da placa i mirovinsko za to? I zdravstveno? Zastitu na radu? PDV? Dopunsko? Gluposti.

Ili drugi primjer, lik kosi dvorista susjedima i oni mu daju neku kintu za to. Lupiti PDV i na to? I sve ostale poreze i namete? Rofl.

Da, natjerat ćemo svakog takvog da plati namete za to. Nažalost, to u realnom svijetu nije moguće.

Ovaj rofl na kraju i je osnova sive ekonomije.

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Da, natjerat ćemo svakog takvog da plati namete za to. Nažalost, to u realnom svijetu nije moguće.

...

{#}

Nasrecu*.

(hebote editor)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 14:50 (1domagoj1).
18 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

...

{#}

Nasrecu*.

Ne, nažalost. U tvom smijehu i je problem jer ne shvaćaš čemu porezi služe. A što je manje prihoda, bit će viši, a ne možeš sve plaćati u kešu.

18 godina
Old Iggy kaže... 

Prvo, krenuo si potpuno krivo, banke su tu uvedena kao regulacija. Sad ponovo sam pročitaj što si sve napisao.

Što se tiče ovog mog citata - gdje tu vidiš problem?

I ja te ponovo upućujem na moj post (za koji ti meni kažeš da bi trebalo ponovo da ga pročitam), u kome je regulatorna uloga banke navedena, i to čak kao nužna, kao i na post nakon njega u kome sam ti već jednom skrenuo pažnju da nisam ni to izostavio. Moram li ti za svaku reč tog posta pojedinačno po tri puta dokazivati da sam je napisao?! Tvoj način diskusije se izgleda svodi na ponavljanje "U krivu si, zaboravio si A/B!", pri čemu sam naveo i A i B, dok se druga strana ne zamori?!

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ne, nažalost. U tvom smijehu i je problem jer ne shvaćaš čemu porezi služe. A što je manje prihoda, bit će viši, a ne možeš sve plaćati u kešu.

Da, s 25% PDV-a prihodi su stvarno maleni. Eno, Oleg je dosta dobar clanak napisao.

Ali ne, udri po klincu koji pokosi travu da si moze sladoled kupiti...

18 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Da, s 25% PDV-a prihodi su stvarno maleni. Eno, Oleg je dosta dobar clanak napisao.

Točno. Po svima. i tom klincu, jer ne plaća porez od 25%, ali ja plaćam isti da bi njemu platio školu, plaćam mu za zdravstveno...

18 godina

Old Iggy kaže...

I što su (preko određene granice) viši porezi, to su prihodi manji (poznata zakonitost u ekonomiji).

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 14:54 (Ivan(4)).
18 godina
Old Iggy kaže...

Točno. Po svima. i tom klincu, jer ne plaća porez od 25%, ali ja plaćam isti da bi njemu platio školu, plaćam mu za zdravstveno...

Zašto ti njemu plaćaš za zdravstveno i školu? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina

Ja se slazem sa Iggy-em, svi bi trebali imati jednake obaveze i jednaka prava. I od najmanjih tipa tvoj klinjo koji kosi travu, ali jednako tako i veliki tipa Agrokor. Stvar je tome sto mali cesce imaju manja prava a vece obaveze od velikih tako da, Domagoj, razumijem tvoju argumentaciju, iako je pogresna.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 14:57 (tnakir).
18 godina
Pero Dinamit kaže...
Old Iggy kaže...

Zašto ti njemu plaćaš za zdravstveno i školu? {#}

E, to bi i ja volio znati.

A ako pitaš plaćam li mu - plaćam. Kao i svakom građaninu u učeniku RH, kao i svaki drugi primatelj OD i mirovine.

18 godina
Old Iggy kaže...

A ako pitaš plaćam li mu - plaćam. Kao i svakom građaninu u učeniku RH, kao i svaki drugi primatelj OD i mirovine.

Zelis privatizirati sve? Onda bi pogotovo svi imali "jednake sanse".

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja se slazem sa Iggy-em, svi bi trebali imati jednake obaveze i jednaka prava. I od najmanjih tipa tvoj klinjo koji kosi travu, ali jednako tako i veliki tipa Agrokor. Stvar je tome sto mali cesce imaju manja prava a vece obaveze od velikih tako da, Domagoj, razumijem tvoju argumentaciju, iako je pogresna.

Tako nekako.

I da je pogresna, realna je. Takve stvari nema smisla goniti, prvo jer je nemoguce, a drugo i da je moguce, zahtjevalo bi prevelike resurse, pitanje je da li bi se taj trosak uopce i isplatio. Ovako kako jest, klinac za tu lovu kupi sladoled, drzava dobije 25% i opet se proracun puni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 15:05 (1domagoj1).
18 godina
1domagoj1 kaže...

I da je pogresna, realna je. Takve stvari nema smisla goniti, prvo jer je nemoguce, a drugo i da je moguce, zahtjevalo bi prevelike resurse, pitanje je da li bi se taj trosak uopce i isplatio. Ovako kako jest, klinac za tu lovu kupi sladoled, drzava dobije 25% i opet se proracun puni.

Takodjer, ono sto je Iggy rekao, da svi uredno placaju svoje obaveze i da nemamo lopove na vlasti, PDV ti ne bi bio 25%, nego manji. Jbg.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Zelis privatizirati sve? Onda bi pogotovo svi imali "jednake sanse".

Ne bi, iako bi ja sve privatizirao. S druge strane, ni sad nemamo ni ista prava ni obaveze.

1domagoj1 kaže...
tnakir kaže...

Tako nekako.

Ne, neka uz tih 50 kn klincu daš i 12,5 kn državi, a onda klinac za tih 50 kn još da 10 kn državi.

Ili mu odmah plati sladoled. {#}

18 godina
Old Iggy kaže...

Pa drugi plaćaju isto i za tvog klinca. I jednog dana će za tvoju mirovinu također. Zar ne?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
Pero Dinamit kaže...
Old Iggy kaže...

Pa drugi plaćaju isto i za tvog klinca. I jednog dana će za tvoju mirovinu također. Zar ne?

Naravno. No ne plaćamo isto. A za mirovinu ću vjerojatno dobijati iz stupova u koje sad moram uplaćivati.

18 godina
Old Iggy kaže...

Naravno. No ne plaćamo isto. A za mirovinu ću vjerojatno dobijati iz stupova u koje sad moram uplaćivati.

S obzirom na trenutacno stanje dobit ces drek a ne mirovinu {#}

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

S obzirom na trenutacno stanje dobit ces drek a ne mirovinu {#}

Realno, jedino bi me ti stupovi donekle mogli držati iznad površine, jer ako država nastavi ovako... {#}

18 godina
Old Iggy kaže...

Realno, jedino bi me ti stupovi donekle mogli držati iznad površine, jer ako država nastavi ovako... {#}

ne mogu vise pratiti ova dva threada :) multitaskam i multiforumišem, skroz sam se izgubija :)

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

ne mogu vise pratiti ova dva threada :) multitaskam i multiforumišem, skroz sam se izgubija :)

Ja još i radim usput i bogami nisam daleko. {#}

18 godina
Old Iggy kaže...

E taj dio je multitaskanje. Tipkam dok se kompajlira :P

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 15:28 (tnakir).
18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Ja samo mozak prebacujem na drugu temu da ne zakuha. {#}

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nesto ovako? {#}

http://xkcd.com/303/

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Griješiš. Novac koji je klinac dobio za "uslugu" je već oporezovan prilikom isplate plaće ili penzije na račun onoga tko klincu taj novac daje. To da li će ta (starija) osoba platiti klincu da joj pomogne ili zapaliti taj novac nema nikakve veze s državom. Taj klinac uostalom ni nije u sustavu PDV-a, nego u ovom slučaju novac samo mijenja vlasnika. Isti vrag kao da ja bacim 100 kuna na pod, a osoba koja prođe tim putem za pola sata pokupi taj novac.

Dakle osoba X dobije kroz platu ili penziju 4000 kuna, a zatim u banci podigne 3990 kuna (država i banka su tu već uzele svoje).

Primjer 1

Mali Mirko dođe kod osobe X i pokosi travu, a ona mu da 100 kuna KAO NAGRADU za uložen trud. Mali Mirko potroši novac i država dobije 25 kuna.

Primjer 2

Osoba X sama pokosi travu i zatim potroši 100 kuna. Država dobije 25 kuna. Osoba X ima 2 sata manje života, a mali Mirko je gladan i traži pomoć od države.

Primjer 3

Mali Mirko plati državi 25 kuna prvi put i 18,75 kuna drugi put. Mirko mrzi državu i svoj bunt izražava tako da uništava državnu imovinu. Zbog toga završava u zatvoru i država mu financira hranu. Država na kraju gubi puno više od 18,75 kuna.

Zaključak

Država je pohlepna i kroz tu pohlepu sama sebe polako uništava, a ljudi u tako loše uređenoj državi imaju sve manje i manje djece, pa radi toga porez mora neprestano rasti i na kraju vojska i policija državi otkazuju poslušnost, političari završavaju na banderama s petardom u guzici i nastaje totalna anarhija.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice