1. Ako si ikada kupio jamnicu samo zato što je na njoj bila Janica podržao si je :P
Govorio sam općenito o sportu/sportskom/znastvenom programu. Mali dio dolazi od sviju, a veliki da, preko sponzora, no to ne umanjuje tvoj doprinos kao pojedinca. Zato sam se i izrazio postotkom. Konkretno u slučaju sporta, uz svakog natjecatelja piše i zemlja koju taj sportaš predstavlja.
Što se Amerikanaca tiče. Taj prosječni Amerikanac je platio porez od kojega je jedan dio otišao na obuku astronautu, obrazovanje inžinjera, nabavku materijala... itd. Da astronauti i inžinjeri su tu napravili 99% posla, ali ništa od toga ne bi bilo bez para malog građanina.
2. Postavljaš puno različitih pitanja sa raznih tema i veže ih uz pojam ponos. Nisam baš primjetio da se ljudi ponose na Teslu i podrijetlo. To bi eventualno moglo biti malo važnije pitanje za one koji žele promovirati njegovo rodno mjesto kao turističku atrakciju. Bog i sport nemaju baš veze jedno sa drugim. Možda je koji sportaš teški vjernik pa kaže "hvala Bogu" na nekom događaju... ali da će ga novinar pitat imaš li koji biblijski citat koji bi s nama podijelo nakon ovog postignuća... teško.
Tvoj ps baš ne kužim.
Jel se to odnosi samo na zgubidane, ili na sve ljude sa hobijem ?
1. Sta ja znam... sve da sam, hipoteticki, bio Janicin jedini sponzor koji joj je dao 100% para - nit' sam trenirao umjesto nje, nit' sam se natjecao umjesto nje. To sto sam joj dao novce da pobjedi, pa sad dijelim uspjeh mi nekako zvuci bas vrhunski kapitalisticki. Janica nema drugih ogranicenja za biti vrhunski skijas, osim te love a ja sam eto ispao sreckovic koji ima dosta pa sam joj dao.... dakle, ona bi bila vrhunska skijasica i bez mene, a sta bi ja bio bez nje? Samo jos jedan zgubidan s debelim novcanikom.
Ne znam dal sam jasan bas previse ovdje.
2. Primjer je mozda glup i nerealn, no htio sam navesti kako velika podrska neupitno dolazi sa velikim ocekivanjima. Ako ta ocekivanja prekrsis, onda emotivno povrijedis ljude pa se sva ta podrska pretvori u mrznju. Naveo sam primjer s bogom cisto zato jer je, koliko se da vidjeti, prosjecnom hrvatu vrlo bitno da je netko vjernik.
Ma, sta hrvatu... prosjecnom covjeku. Mislim, pogledaj onaj film sa Jodie Foster, mislim da se zove Contact. Puno je sposobnija od svojeg kolege i u projektu je od starta, ali eto iskljuce je kao pilota jer je priznala da je ateistica....
3. Ne znam. Mjerim po sebi. Imam dosta hobija i osobnih dostignuca da me tudja bas ne brigaju.

Stručnjak za odmaganje...