Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.472.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Space kaže...

1. Ako si ikada kupio jamnicu samo zato što je na njoj bila Janica podržao si je :P

Govorio sam općenito o sportu/sportskom/znastvenom programu. Mali dio dolazi od sviju, a veliki da, preko sponzora, no to ne umanjuje tvoj doprinos kao pojedinca. Zato sam se i izrazio postotkom. Konkretno u slučaju sporta, uz svakog natjecatelja piše i zemlja koju taj sportaš predstavlja.

Što se Amerikanaca tiče. Taj prosječni Amerikanac je platio porez od kojega je jedan dio otišao na obuku astronautu, obrazovanje inžinjera, nabavku materijala... itd. Da astronauti i inžinjeri su tu napravili 99% posla, ali ništa od toga ne bi bilo bez para malog građanina.

2. Postavljaš puno različitih pitanja sa raznih tema i veže ih uz pojam ponos. Nisam baš primjetio da se ljudi ponose na Teslu i podrijetlo. To bi eventualno moglo biti malo važnije pitanje za one koji žele promovirati njegovo rodno mjesto kao turističku atrakciju. Bog i sport nemaju baš veze jedno sa drugim. Možda je koji sportaš teški vjernik pa kaže "hvala Bogu" na nekom događaju... ali da će ga novinar pitat imaš li koji biblijski citat koji bi s nama podijelo nakon ovog postignuća... teško.

Tvoj ps baš ne kužim.

Jel se to odnosi samo na zgubidane, ili na sve ljude sa hobijem ?

1. Sta ja znam... sve da sam, hipoteticki, bio Janicin jedini sponzor koji joj je dao 100% para - nit' sam trenirao umjesto nje, nit' sam se natjecao umjesto nje. To sto sam joj dao novce da pobjedi, pa sad dijelim uspjeh mi nekako zvuci bas vrhunski kapitalisticki. Janica nema drugih ogranicenja za biti vrhunski skijas, osim te love a ja sam eto ispao sreckovic koji ima dosta pa sam joj dao.... dakle, ona bi bila vrhunska skijasica i bez mene, a sta bi ja bio bez nje? Samo jos jedan zgubidan s debelim novcanikom.

Ne znam dal sam jasan bas previse ovdje.

2. Primjer je mozda glup i nerealn, no htio sam navesti kako velika podrska neupitno dolazi sa velikim ocekivanjima. Ako ta ocekivanja prekrsis, onda emotivno povrijedis ljude pa se sva ta podrska pretvori u mrznju. Naveo sam primjer s bogom cisto zato jer je, koliko se da vidjeti, prosjecnom hrvatu vrlo bitno da je netko vjernik.

Ma, sta hrvatu... prosjecnom covjeku. Mislim, pogledaj onaj film sa Jodie Foster, mislim da se zove Contact. Puno je sposobnija od svojeg kolege i u projektu je od starta, ali eto iskljuce je kao pilota jer je priznala da je ateistica....

3. Ne znam. Mjerim po sebi. Imam dosta hobija i osobnih dostignuca da me tudja bas ne brigaju.

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 21:50 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...

1. Sta ja znam... sve da sam, hipoteticki, bio Janicin jedini sponzor koji joj je dao 100% para - nit' sam trenirao umjesto nje, nit' sam se natjecao umjesto nje. To sto sam joj dao novce da pobjedi, pa sad dijelim uspjeh mi nekako zvuci bas vrhunski kapitalisticki. Janica nema drugih ogranicenja za biti vrhunski skijas, osim te love a ja sam eto ispao sreckovic koji ima dosta pa sam joj dao.... dakle, ona bi bila vrhunska skijasica i bez mene, a sta bi ja bio bez nje? Samo jos jedan zgubidan s debelim novcanikom.

Ne znam dal sam jasan bas previse ovdje.

2. Primjer je mozda glup i nerealn, no htio sam navesti kako velika podrska neupitno dolazi sa velikim ocekivanjima. Ako ta ocekivanja prekrsis, onda emotivno povrijedis ljude pa se sva ta podrska pretvori u mrznju. Naveo sam primjer s bogom cisto zato jer je, koliko se da vidjeti, prosjecnom hrvatu vrlo bitno da je netko vjernik.

Ma, sta hrvatu... prosjecnom covjeku. Mislim, pogledaj onaj film sa Jodie Foster, mislim da se zove Contact. Puno je sposobnija od svojeg kolege i u projektu je od starta, ali eto iskljuce je kao pilota jer je priznala da je ateistica....

3. Ne znam. Mjerim po sebi. Imam dosta hobija i osobnih dostignuca da me tudja bas ne brigaju.

1. Ma sve je jasno. Ja samo pokušavam tu nekako natipkat zašto se u neku ruku u nekom minornom dijeliću uspjeh pojedinca može nategnuti kao ponos pripadnosti iste nacije. Čini mi se da je domet tvog ponosa interval između <tebe kao pojedinca i neke manje grupe u kojoj imaš aktivnu ulogu> dok je za neke gornja granica pripadnost istoj naciji, što je u slučaju sporta i razumljivo jer se i predstavlja kao uspjeh pojedinca/grupe (rezultat, odličje), a onda i zemlje ( himna, zastava...). Btw, toliko pratim sport da sam sada na wiki pročitao da je Janica u mirovini xD ( od 2006)

2. Jbg. Nekad te i sportaši ubiju u pojam. Npr. Cro cop i kratak posjet saboru da kao zaostupnik zagovora bolje naouružanje hrvatskim specijalcima. Iako se muva po tim policijskim krugovima, sabor mu je totalno ooc, dok onaj japanski film/reklama/štagod može proći.

18 godina
http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Mora da ti je yebena ekipa u stanu dok ti stigneš i na forum pisati i čitati {#}

Ma igramo cugopol, a ono, svakih 30 min 10 min puš pauze, i naravno, ja jedini koji ne mora ići zapalit, a ne mogu pravocrtno hodat, pa ono...  

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan

Vidi ovo...

http://danas.net.hr/hrvatska/bandic-s-bozanicem-organizira-blagoslov-hrcaka-zamoraca-ribica

Nisam bas neki strucnjak za krscanstvo, ali mislio sam da po defaultu zivotinje ne idu u raj jer nemaju dusu, dakle, zasto se blagoslivljaju?

Ima ona stara "Besposlen pop i jarice zamorce krsti" {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 3:15 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Vidi ovo...

http://danas.net.hr/hrvatska/bandic-s-bozanicem-organizira-blagoslov-hrcaka-zamoraca-ribica

Nisam bas neki strucnjak za krscanstvo, ali mislio sam da po defaultu zivotinje ne idu u raj jer nemaju dusu, dakle, zasto se blagoslivljaju?

Blagoslivlja se i hrana-ni ona nema dušu. Također,imaš blagoslivljanje domova, vatre, prijevoznih sredstava itd.

Tako da-čemu čuđenje? Da je glupo-jest,ali neuobičajeno-nije.

Spik engliš,rid dis: http://www.americancatholic.org/features/francis/blessing.asp

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
Deus ex machina kaže...

..

- zaposlen krsti sve, jer to je biznis. npr Titanic, jednako kao što nema trinaestog reda u prijevoznim sredstvima koja imaju tendenciju pada. Sujevjerje ali unosno. Tako da nema važnije građevnine koja nije krštena (vjerojatno povezano s građevonskom dozvolom).. pošto Kresus nema blagoslov, kipić mu je srezan neobičnim aktima u intersu prirodnih staništa endemičnih crvenookih komaraca, i to je biznis.

-btw ponos, pripadnost grupi.. nisu izmišljene stvari, tj ako jesu tad je izmišljena i Monaliza, film, dinamo, sve što nije hrana-voda ili 2+2. ... i hitler. (kad već nema boljih kontraargumenata) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

prsutom u celo

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 17:38 (torrente).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

prsutom u celo

Ajme majko, pa morat ce prisarafiti stolicu za pod kad se pozeli ustati, da je ne ponese sa sobom.

14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Deus ex machina kaže...

Vidi ovo...

Blagoslivlja se i hrana-ni ona nema dušu. Također,imaš blagoslivljanje domova, vatre, prijevoznih sredstava itd.

Hranu jedeš, u domu živiš, u auto se prevoziš.

Kućnog ljubimca jedino eventualno voliš, ali nećeš imati pretjerane važnosti od njega. Nećeš ga pojesti. (valjda)

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
17 godina
odjavljen
Unix kaže...

Kućnog ljubimca .... Nećeš ga pojesti. (valjda)

I ti diskriminiraš. A što je s onima koji hoće?

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
18 godina
Tonči kaže...
Unix kaže...

Kućnog ljubimca .... Nećeš ga pojesti. (valjda)

I ti diskriminiraš. A što je s onima koji hoće?

Sva dica ovdi u dalmaciji imali su janje.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina

Bija mi je Gradonacelnik u mistu, a ja ga nisan bija vidit... sramota... http://www.24sata.hr/politika/veseli-kerum-stavio-oblog-od-prsuta-na-svoje-opaljeno-celo-314537

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan

Tako to ide...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Imas pravo u biti, zaboravio sam da su se i tenkovi blagoslivljali. Valjda kad vec na takav nacin prekrsis zapovijedi koje drugima propovijedas, onda blagoslivljanje zivotinja i nije neka stvar.

14 godina
odjavljen
Šef kaže...

Tako to ide...

Ma to je još ok-danas je neka baba spopadala mene i neku žensku tramvaju sa tim sranjima.

I kako onda vjerovati u bilo koji cilj kada se za njegovo ostvarenje koriste kreteni?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
15 godina
Šef kaže...

Tako to ide...

Meni tu nije ništa čudno. Koliko znama (a to nije puno) u 15 dana treba skupiti nekih cca 400k potpisa, mislim da je takav zakon. Na stranu o kojoj namjeri se ovdje radi ali sam zakon je napisan da čim više oteža prikupljanje potpisa i u konačnici da ne bude referenduma (sjetite se sindikata od prije par godina). Naravno da će se koristiti sva moguća sredstva (ne opravdavam to) jer je rok kratak a letvica je postavljena visoko.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

Jucer sam bio na tecaju za zarucnike...

Na predavanju je bio red antiEU propagande, red homofobnih parola i izjava protiv istospolnih brakova, red vrijedjanja bolesnih (psihicki i fizicki) itd... Uglavno, izrecena je velika kolicina mrznje prema svemu sto nije katolicko/krscansko, a da ne kazem da je bilo preporuceno da potpisemo peticiju protiv uvodjenja istospolnih brakova u Ustav (ili nesto slicno).

Nego, jeste li znali da se ne mozete vjencati ako niste fizicki i psihicki zdravi :D

Dakle, ako ne mozete obavljati bracne duznosti, niste za brak. Ako ste neplodni, niste za brak. Bar tako kaze vrli svecenik :D

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Na predavanju je bio red antiEU propagande, red homofobnih parola i izjava protiv istospolnih brakova, red vrijedjanja bolesnih (psihicki i fizicki) itd... Uglavno, izrecena je velika kolicina mrznje prema svemu sto nije katolicko/krscansko, a da ne kazem da je bilo preporuceno da potpisemo peticiju protiv uvodjenja istospolnih brakova u Ustav (ili nesto slicno).

Nego, jeste li znali da se ne mozete vjencati ako niste fizicki i psihicki zdravi :D

Dakle, ako ne mozete obavljati bracne duznosti, niste za brak. Ako ste neplodni, niste za brak. Bar tako kaze vrli svecenik :D

Ili je pogriješio on ili ti nisi slušao. Ako zatajiš partneru bolest ili neku drugu smetnju onda se taj brak može razvrgnuti.
16 godina
tnakir kaže...

jesi li demonstrativno otišao sa tečaja?

Potpis!
18 godina
mario.L_hr kaže...

Ili je pogriješio on ili ti nisi slušao. Ako zatajiš partneru bolest ili neku drugu smetnju onda se taj brak može razvrgnuti.

On je pogrijesio. Takodjer, izjava od istog svecenika: osoba koja je bolesna (konkretno se referirao na poznanika koji ima velikih problema sa vidom) nije jednako vrijedna kao i zdrava osoba (jer zdrava osoba moze voziti autobus, a poluslijepa ne). Nisam mogao vjerovati svojim usima sto slusam.

Ezio kaže...

Ne, ali je stvarno trebalo napravit scenu i liku objasnit da nije normalan.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

On je pogrijesio. Takodjer, izjava od istog svecenika: osoba koja je bolesna (konkretno se referirao na poznanika koji ima velikih problema sa vidom) nije jednako vrijedna kao i zdrava osoba (jer zdrava osoba moze voziti autobus, a poluslijepa ne). Nisam mogao vjerovati svojim usima sto slusam.

Ovo se direktno kosi sa svime što crkva naučava. Pa pogledaj sve one pripadnike crkve koji su dio/cijeli svoj radni vijek proveli u pomaganju bolesnima, obespravljenim i nemoćnima.

17 godina
tnakir kaže...
mario.L_hr kaže...

Ezio kaže...

Ne, ali je stvarno trebalo napravit scenu i liku objasnit da nije normalan.

-sad sam zbunjen.. ti tražiš crkveni brak ili te netko prisiljava? Ako je mlada s trbuhom do brade i punac s duplačom, tad imaš olakotnu okolnost ili budi neuračunjiv, ostalo je tvoja slobodna volja-izbor.

15 godina
ihush kaže...

-sad sam zbunjen.. ti tražiš crkveni brak ili te netko prisiljava? Ako je mlada s trbuhom do brade i punac s duplačom, tad imaš olakotnu okolnost ili budi neuračunjiv, ostalo je tvoja slobodna volja-izbor.

Uzmi mu, kao olakotnu okolnost, to da je glasao za Keruma.{#}

18 godina
mario.L_hr kaže...

Ovo se direktno kosi sa svime što crkva naučava. Pa pogledaj sve one pripadnike crkve koji su dio/cijeli svoj radni vijek proveli u pomaganju bolesnima, obespravljenim i nemoćnima.

To ni meni nije jasno...

ihush kaže...

Nitko me ne prisiljava na crkveni brak, to uopce nije tema. Ono sto zelim reci je da nisam ocekivao toliko mrznje od covjeka koji bi trebao propovjedati ljubav. Nisam ocekivao politicko predavanje na predavanju koje s politikom nema veze. Nisam ocekivao tako zadrte ideje i razmisljanje u 21. stoljecu, pa ni od popa.

mario.L_hr kaže...

Uzmi mu, kao olakotnu okolnost, to da je glasao za Keruma.{#}

El Gradonacelnik El Gradonacelnik
 s

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

s

I onda vi Splićani pričate da smo mi u Zagrebu u povlaštenoj situaciji. Pa svi naši kandidati nisu ni do koljena Kerumu.{#}

17 godina
tnakir kaže...
mario.L_hr kaže...

..

Nitko me ne prisiljava na crkveni brak, to uopce nije tema. Ono sto zelim reci je da nisam ocekivao toliko mrznje od covjeka koji bi trebao propovjedati ljubav. Nisam ocekivao politicko predavanje na predavanju koje s politikom nema veze. Nisam ocekivao tako zadrte ideje i razmisljanje u 21. stoljecu, pa ni od popa.

.. s

- Pogrešno si očekivao. Crkva nije rasadnik slobodne misli, dogma. Uzmi ili ostavi (ovako si licemjer).

- Što nema veze s politikom? U životu je sve politika, (ekonomija-rat-nogomet... razlika je samo u sredstvima, tj to je politika).

-i Viva Rei Kerum!!!! Ljubim ga u čelo (pršut je ipak pršut).

16 godina
neaktivan

Znaci sad je sluzbeno, u paklu uistinu svira rock i metal!

http://www.24sata.hr/sudbine/lijecnica-je-tri-dana-bila-mrtva-vidjela-sam-sve-i-raj-i-pakao-314476

Nakon susreta s ocem približili su se zavjesi od magle. Prošli su kroz nju i odmah je osjetila užasan smrad i vrućinu. Jedva je disala. Bio je to užasno jak vonj spaljenog mesa, pokvarenih jaja i znoja, a cijelo vrijeme čula se glazba, heavy metal i žestoki rock.

I possess a skill to google.
18 godina
neaktivan

Znači je*eno je tamo?

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
Minoza kaže...

Znaci sad je sluzbeno, u paklu uistinu svira rock i metal!

..

-ma to se odavno zna.. u raj ideš samo kad se moraš dobro odmoriti-naspavati (brojati ovce i sl.) ostatak preko ograde, kod ekipe.. (from dusk till down, tarantino). Ponekad mi se čak nazivi pomiješaju, jer ja ovo (

) doživljavam kao raj.. jedino mi ova ukrainka nije jasna, .. tko ju je pustio (redari?), vjerojatno je samo slušala glazbu kroz prozor.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice